Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz shipfolt #28935 üzenetére

Tudomásom szerint nincs offline Ps. 40% offal csábítják a leendő ügyfeleket, de ha meg akarod tanulni a Ps-t akkor továbbra is ajánlom a böngészőben futó Photopea-t (az majdnem tök ugyanaz), továbbá ha mégsem akarod elkötelezni magad egy évre (1 év előfizura vagy kötelezve havi törlesztővel), akkor inkább ajánlom a Photopea-t. (viszonzásul a képernyő 3-adát elárasztják a reklámok, de hát végül is ingyér' van.)

Illustratorhoz hasonló ingyenes programot még nem találtam, bár ott van az Inkscape, amivel ugyanúgy meg lehet csinálni bármit, bár logikájában inkább hajaz a CorelDraw-ra, mintsem az Illustratorra. Ha videót is vágnál, ott a DaVinci Resolve, de ha egy Adobe Premiere elé kell ülnöd, minden másképp lesz. És természetesen az AfterEffects-nek nincs helyettesítője.

Ettől függetlenül nem árt belekóstolni az Inkscape-be, mert Corel logikára működik, és sok helyen ez az elvárás, nem az Illustrator. Szóval jó pap holtig tanul.

És egyébként a néhai hangmérnök Sellyei Tamás szavait idézzem: aki tud, az mindennel tud. Minden környezetben fel kell találd magad. (Céges környezetben rá voltam kényszerítve a Wordre, és abban is tudtam.) Ezért még a Gimp sem tiltott, bár öntökönlövés a vele való foglalatosság.

Új hozzászólás Aktív témák