Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az alapnak elfogadott szakmák közül az órás, ami szerintem minimum vicces.
A villanyszerelést azért érdemes kiemelni, mert mert a VVRSZ elkészítheti a komplett riasztórendszert, de nem jogosult annak a 230V-os hálózatra csatlakoztatására, mert utóbbihoz nem nyúlhat
Az erősáram is olyan, mint a gyenge áram, csak más a fogása.
Ha villanyszerelő előkészít számára egy aljzatot, oda már csatlakoztathatja a rendszer tápját.Ami miatt pedig tényleg hasznos a villanyszerelő végzettség, hogy egy új vagy épp felújított ingatlan esetén pont ugyanakkor és ugyanúgy kell vezetékelni (csatorna/cső/stb).
Két szakit egy időben ugyanoda rendelni pedig minimum nehézkes.
Ha az ember egy villanyszerelőt kér meg, hogy készítse elő számára a terepet, akkor nem biztos, hogy tényleg oda kerül 1-1 vezeték, ahova kellene, úgy, ahogy kellene és olyan, mint amilyen épp kellene...>nem csak a rendszer telepítésére kell felelősséget vállalnod, hanem az üzemeltetésére!
...és ez egy hatalmas bukta lehet: kókány bt fel***ott egy rendszer valahova, majd felszívódott/becsődölt/bármi. Ha eleinte működik is a végtermék, előbb-utóbb az akku azért lehal benne. Mivel kókányék eltűntek, megtalál az ügyfél téged és megkér egy egyszerű akkucserére. Na, a probléma ott van, hogy attól a pillanattól kezdve te üzemelteted a végterméket és te felelsz érte. S bármi probléma lesz vele, te leszel elővéve a mindenért is. Ha a lakástüzet nem jelezte (mert esetleg lett volna érzékelője), azért is, ha maga a végtermék okozta a tüzet, azért is. Vastagon.Eddigi legszebb történetem nagyjából ez: megkerestek egy akkucserével. Hátjó. Sétálok be a házhoz: jé, ott szabadon lóg valami vezeték a kültéri sziréna mellett. Áh, az biztos nem lehet a szirénáé, menjünk tovább. Van távfelügyelet, jelentse be az ügyfél, hogy szerelünk. Központ szerviz módba, nyitom a dobozát és nincs benne tamper kapcsoló (szabotázs érzékelő), csak egy átkötés a sorkapcson. Ejha! Haladjunk tovább. Akku itt, táp sehol. Wtf?! Keresgélés a házban, sehol máshol doboz. Fura. Nézzünk be a kültéren található villanyórához: jé, itt a tápegység.
Elsorolok pár problémát a tulajnak, hogy ez és ez nagyon nem jó, nem biztonságos, biztosító se fizet semmit, ha ezt meglátja, stbstb.
Reakció: - Hádeműködik!
- Értem. Akkor ennyi a kiszállási díj, ha kér jegyzőkönyvet a feltárt problémákról, akkor az plusz ennyi, ha szeretne egy új és biztonságos riasztórendszert, akkor adok ajánlatot.
- Hátdenemiscsináltsemmit!
- Dehogynem: idejöttem, megvizsgáltam a rendszert és nem vállalhatom az akkucserét, mert onnantól én leszek az üzemeltető és minden felelősség engem terhel.További buktatók: ha kókányék karban is tartják esetleg a végterméküket, a kültéri szirénában nemigen cserélnek akkut. Ez lehet egyébként a tulajdonos hibája is, mert ha pl. körbeszigetelik időközben a házat, az borítékolható, hogy a kutya nem fogja még kókányékat se keresni emiatt, jó lesz az a sziréna ott süllyesztve is...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az előző részek tartalmából:A Vagyonvédelmi Rendszerszerelő élete nem csak játék, és mese #1"Indul a második...
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest