- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
talpas
aktív tag
Többször ültem a "honecker" tetején és oltottam tarlót, lábon állót. Másnap persze mentek a többiek mert újra égett a tarló. Ez addig ment míg le nem égette az a bűdös kölke. Tudni kell, akkor mindent a dohányzók és a pistikék gyújtottak meg
. 1x azt találtam mondani, hogy eldobott gyermeki tevékenység sokszor röhögtünk ezen mikor a keletkezési okot kérte a központ.
bull84ghiaamiért fizetnek?. Nem fizetnek meg és ezért nekem, Ti most vagytok Hősök.
Kazlak Új kisfőnökünk elfoglalta helyét tanári főiskola után. Riasztás! lakóház mögötti udvarban, szalma kazal ég. Ne akard eloltatni! védjük a közelben az éghető bódékat és egy széna kazlat ez volt kb.16 órakor. De akarta!. Alapvezeték, 2 sugár, táplálás, közelben víz semmi, vízszállítót kirendelte, és oltottunk, csáklyáztunk, felváltva négyen, hajnalig. A Liaz ingázott. Az állattartók tisztában vannak vele a füstös széna, szalma már nem használható fel. A poén! Következő év nyarán szintén mi és ugy.oda kaptunk riasztást. A szénakazal égett amit megvédtünk előzőleg!. Régi,megfeketedett patkányfészek a helyet foglalta nekik. A kisebbségi tulajdonos elmondása szerint idegenek meggyújtották. Én kinevettem. Ezt már hagyta leégni a fent nevezett, ez is délután volt, éjfélkor bent voltunk a laktanyában és az ellopott villánkat is visszaszereztük tőlük. Ennyit a könyvből megoldok mindent hozzáállásnak. Kidobott pénz, órákig működtetett és lefoglalt technika, üzemanyag, amíg nem találkozik vele élőben.Tanult belőle, ma már nem tűzoltó.
Emlékezzünk mert kell, hogy gondoljunk azokra akik közöttünk voltak. Van aki közeli volt nekem és van akit nem ismertem személyesen. Nyugodjanak Békében. Csányi Pisti, egy utcában laktunk. Helyben nem vették föl, így került Pestre. Örült, kezdte az életet. Szolgálatban voltam és jött a hír. Szörnyű és ember nem dolgozza föl ezeket a tragédiákat.. Mindig eszembe jut, hogy akkor borult a h....i merci, a csoportommal mikor a budai oldalon a körházban voltam a leszerelésem miatt. Megúsztam vajon? A tűzoltóságot, igen. Vigyázzatok magatokra és másokra!
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #498 üzenetére
Igen ez a hivatás tudat amit sokan nem értenek meg. Pedig akik éjt nappallá téve dolgoznak azok hősök.
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #496 üzenetére
Igen tudom, hogy a fejetlenség volt a nagy 2006-ban volt részem, benne hősök vagytok csak ezt sokan nem tudják
-
bull84ghia
őstag
Nem szeretném átélni egyik oldalát sem a történetnek de bizony 60 éves koromig megtörténhet. Árvízből is elég volt egyenlőre, de mielőtt valaki félre értené nem az volt a baj hogy el kellett hagyni az otthonomat hogy máshol segítsek, hanem az a baromi nagy fejetlenség ami jellemezte az egészet.
Csak egy egyszerű pl: x megyéből elvezényelnek y megyébe. y megyéből elvezénylik az embereket z megyébe. z megyéből pedig x megyébe történt a vezénylés.(direkt nem írtem konkrét megyéket) Mi ebben a logika, illetve hol van itt a költséghatékonyság? Amíg élek nem fogom megérteni -
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #492 üzenetére
Igen de minden tiszteletem az árvízi hősöknek.
Gyújtsunk egy gyertyát a hősöknek.
Szeretem volna a három hős (és a többi hősi halott) emlékére egy topikot csinálni, de itt ilyet nem engedélyeznek. (Mert ha nem azt csinálod amit a főnökök szeretnének akkor vagy kitiltásra vagy figyelmeztetésre kerülsz
Gyújtsunk értük egy gyertyát
Igen sajnos azt hiszik, hogy mindenhez értenek.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #492 üzenetére
Ezek azt hiszik, hogy a kétharmad azt jelenti, hogy mindennek a kétharmada az övék...
-
bubus66
nagyúr
Itt az új király
Árvízi hősök ti mennyit kaptatok?
Csaknem 5 milliós Forint jutalmat kaptak egy éves munkájukért a közszolgálati média vezetői. Azzal indokolják, megérdemelték. Ha azt vesszük, hogy a kormánypropagandát tökélyre fejlesztették és sikerült is 3-400 ezerre csökkenteni a nézők számát, akkor semmi kétségünk nem lehet az indoklás igaza felől. Már csak az a kérdés, miért nincsenek köszönő viszonyban a hírek a lesújtó valósággal, és hova tűnt az a cirka 1 millió néző és rádióhallgató, akik szerették a közszolgálati médiát!
-
Fireman67
aktív tag
Ha nincs ilyenkor klíma, akkor a gépkezelő ropogósra sül...
Én, annak idején, mindíg azt kértem ilyenkor, hogy hagyjon veszni egy kicsit többet, mert ha nagyon szorítja, akkor a hőterhelés is nagyon kemény, meg könnyebben kikerüli a tűz, vagy megelőzi. Ezt bálatüzeknél is így intéztem, mert ha levegőt kap, a kapzsiság miatt, akkor annyi az egésznek....
(Volt ilyen tulaj, aki majd később megbánta, hogy nem áldozott fel még kb. 6 - 8 bálát...) -
Fireman67
aktív tag
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #480 üzenetére
Hát ebben 100%-ig igazuk volt.
A nincs a katonaság és a civil szervezetek akkor valószínű éhen is halunk
2006-ban ugyan ez volt csak annyiba különbözött, hogy akkor polgárvédelem volt hogy ha nincs a Máltai Szeretetszolgálat akkor nekünk semmink nincs.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #483 üzenetére
Annak, hogy épségben megjöttetek, nagyon örülünk!
Sajna, nem igazán számít az ember maga, így csak, mint hús anyagot tartanak mindenkit addig, ameddig a propaganda gépezetnek kellenek a fogaskerekek.
Az, hogy még enni sem adnak, az szintén jellemző az adott hatalomra... -
bull84ghia
őstag
válasz
bull84ghia #482 üzenetére
11 nap után végre megérkeztünk az árvíztől épségben.
Csapat jó volt, vezetőség részéről elég nagy volt a fejetlenség és az utolsó 4 napon semmit nem kellett csinálni csak ott lenni értelmetlenül. Ez utóbbit kicsit nehéz volt megemészteni!!!
A nincs a katonaság és a civil szervezetek akkor valószínű éhen is halunk -
Fireman67
aktív tag
Ezek a képek, már bejárták az egész Internetet! Már jött úgy vissza hozzám, hogy átkot szórva kommentálják az emberek...A szakma meg ugye eleve tudja, hogy mit ír elő a törvény, ( bár már biztos átírták) a kötelező pihentetésről, ami ilyen estben minimum sátor és priccsek...
Az étkeztetésre is sokan panaszkodtak. De a hivatalos jelentések nagyon öndicsérőek.Rengeteget éjszakáztunk a szabadban anno, miközben a lakosság tőlünk pár méterre szunyókált otthonában.
A normálisabb emberek, még a bajban sem feledkeztek meg rólunk és hoztak enni, inni. De volt, hogy a parancsnokunk "szaladt el", egy kis ellátmányért, mondván mindjárt jövök, aztán reggelig nem láttuk, hazament alukálni. Akkor mit lehet várni a civilektől... -
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #478 üzenetére
Na ja csak Bajára ma délután várják a tetőzést.
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #470 üzenetére
Igen sajnos van pedig akkor nem ez a páros volt a főnökség.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #475 üzenetére
Pihenés még a sitten is van...
-
talpas
aktív tag
válasz
bull84ghia #472 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna, hogy még most is. Én régen Tiszabőn a társaimmal "szenvics" kúrát kaptunk. Értsd reggel,délbe,este. Szegény falu, megértem. Adtuk a következő turnusnak, a szalonna kolbi otthon ne maradjon, nyársalni kell infót. Lestoppoltuk a falun átvonuló katonabácsikat és adtak normális melósnak való élelmet, főtt kaját, több napon át. Köszi nekik el nem felejtem, ők segítettek akkor is. Nem mondom melyik párt volt akkor is vezető pozícióban.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #470 üzenetére
Most jött a hír, hogy egy kis falunak nem segít a dúcse, mert "nem kiemelten veszélyeztetett település és a víz már el öntötte! A Polgármester a saját pénzéből vett a védekezéshez homokot, zsákot és neylon-t...no komment!
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #467 üzenetére
Na csak nem az árvíznél vagy? Volt szerencsém 2006-ban Csépa és Szelevény között az árvízben.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #467 üzenetére
A politikusok, meg a celeb rébékek pózolnak a kameráknak, megy az agipropaganda. A kivezényelt katonák, meg a saját kafetériájuk rovására esznek!!!!!!!!!! Felháborító!!!
Akik a valós munkát végzik, azokról senki nem beszél.... -
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #465 üzenetére
Az önként vállalt kényszermunka....
Hallom, személyesen a nagy vezír irányítja a védekezést... -
bull84ghia
őstag
Üdv a homokzsákok mellől.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Király Tamás #456 üzenetére
(#456) Király Tamás
Üdvözletem kolléga.
(#460) Fireman67
Látod, hogy mik vannak.
(#461) bull84ghia
Fireman67: No Comment, ha az átlag ember kicsit is bele látna a dolgokba
Igen ez így van de sajnos soha nem érjük meg, hogy az átlag ember bele lásson a dolgokba.
-
bull84ghia
őstag
válasz
Király Tamás #459 üzenetére
Én most raboskodtam 2 hetet a Tas Vezér utcában a XI. kerületben
Fireman67: No Comment, ha az átlag ember kicsit is bele látna a dolgokba
-
Fireman67
aktív tag
Hogy ezek, milyen jól megtanulták tálalni a népnek a semmit! Ezekkel a "trükkökel" utoljára a szocializmusban találkoztam....
Nesze semmi, fogd meg jól. És azt, hogy ez a jövő leghatékonyabb működési egysége, még el is hiszik nekik... -
Király Tamás
csendes tag
Budapest 10 kerület a szolgálati helyem
-
Fireman67
aktív tag
válasz
Üdv Tamás!
Itt mindenki jót akar... -
bull84ghia
őstag
válasz
Üdv
Melyik országrészről vagy? -
Király Tamás
csendes tag
Üdvözletem minden kollégának illteve joakaronak
-
Assasin_
aktív tag
válasz
bull84ghia #452 üzenetére
600kilo nem a fekhiba volt hanem csak a szervizbe vonntatas
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #452 üzenetére
Az AD - nek is százezrekért javított a DAF, egy egyszerű hidraulika csövet...
( AD= Airport Debrecen ) -
-
Assasin_
aktív tag
válasz
bull84ghia #449 üzenetére
igen sajnos igazad van nálunk van kisműszaki egy merci sprinter kb a heros 20km-re van tüziröl és 600ezret kértek arra hogy bevigyék mert fékhibás volt erre mondja valaki hogy nem vicc persze be is vitték mert ki lett adva parancsba hogy csak a heros javíthatja az autókat. A legszebb az a dologba hogy kb fél évet volt nálunk mire megcsinálták( persze igy se jó) és annyi együk volt hogy télre kint hagyták a parkolóban az autot és megfagyott az UHPS gyorsbeavatkozo rajta mivel nem tudták hogy abban van 200 liter viz. Na ez a UHPS kb megint legalább fél milla úgyhogy ennyit a herosról.
Nálunk egyébként azt hiszem a kirendeltség tűzoltóság felügyelője elérte azt hogy a rendes Merci márka szerviz jön ide és javítja az autókat.
-
-
Reno7
senior tag
...Kiss szerint míg a most használatban lévő ruha megégett, viselője sértetlen maradt. Az R13-ast hordó tűzoltón a ruha csak elszíneződött, míg a tűzoltó karján felhólyagosodott a bőr, elsőfokú égési sérüléseket szenvedett. ...
Ha ez igaz, akkor ez a beszerzés igencsak magyarosra sikeredett. -
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #444 üzenetére
Ja azt hittem valami más okításon vagy?
-
bubus66
nagyúr
válasz
Fireman67 #439 üzenetére
Igen ez így van de ezek nem csak az Önkénteseket lehetetlenítik el, hanem a hivatásosokat is. Az OKF meg a BM vezérek mindenre valók, csak nem egy ilyen szervezett irányítására (főleg Bakondi).
(#442) bull84ghia
Mi az a nagy fejtágítás? Legalább aki tartja ért is hozzá, vagy csak kiadták, neki? Vagy egyáltalán "Tűzoltó" aki tartja a fejtágítást?
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #440 üzenetére
Nálad a pont Kolléga!
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #438 üzenetére
"Örs" - öket csinálnak belőlük. A mostani "bentlakásos" rendszer helyett valami, majd vonulnak ingyen otthonról rendszerű marhaságot. Még több munkanélküli. Még hosszabb vonulási idő. Még kevésbé képzett tűzoltók. Pénzt nem kapnak most sem. A Létavértesi Tűzoltóság, már szinte fizetés nélkül, fizetés képtelenül végzi a munkáját.
-
bull84ghia
őstag
válasz
Fireman67 #437 üzenetére
Erre felé nem hallani semmit igaz 2 hete nem voltam dolgozni mert pestre járok fejtágításra. Nem mondom vannak azért gondok az önkénteseknél(5 évet dolgoztam ott) de többségük igen is hasznos. Nem tudom mit akarnak velük de az eddig látottak alapján csak rosszabb lesz.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #436 üzenetére
Kedves Barátom!
Ahogy hallom, hogy hogyan verik épp szét az önkéntes tűzoltóságokat országszerte, ordítani tudnék....
Itt az egy illetlen viselkedés lenne.
Inkább hallgatok! -
bull84ghia
őstag
De nagy a csend........biztos nagy vihar közeledik
-
bubus66
nagyúr
Van benne igazság.
Miért kéne kiírni a tűzoltóságra, hogy TŰZOLTÓSÁG, hiszen a Tűzoltóságról minden gyerek tudja, hogy T Ű Z O L T Ó S Á G, még az is, aki nem tud olvasni. A múltkor, épp a tűzoltóság előtt állok, olvasgatom és ízlelgetem a TŰZOLTÓSÁG feliratot, amikor egy óvodás odajön hozzám, hogy : - Bácsi, ugye, ide az van írva, hogy tűzoltóság? Erre én: - Hát persze, hogy az, mi lenne? Ők dolgoznak itt.
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #432 üzenetére
Az jó szerintem kevesebb is lehetne nekik. Mert, hogy nekem 365 nap szabadságom van az még elfogadható, de hogy egy katasztrófavédőnek is ilyen sok szabadsága legyen az meg már elfogadhatatlan.
-
Fireman67
aktív tag
Ki beszél itt "katasztrófavédőkről?
Azt sem tudom, hogy azok kicsodák?
Én olyat, csak makulátlan, mindig új vasalt ruhában láttam és arról tartottak nekünk előadást, hogy mekkora szükség lenne rájuk, ha egyszer katasztrófa lenne. De sem a vonulási idejük, (több óra) sem a gyakorlatuk, nem támaszt alá semmilyen valós munkát...Ha meg baj van, akkor max kihozzák a cuccost és biztonságos távolságból nézik, hogy Te, meg én a kis szatlerünkben cipeljük a savat - lúgot, vegyi anyagot.
Sosem fogom elfelejteni a vörös iszapnál szolgáló, sima védőruhás, összeégett lábú kollégákat! -
Assasin_
aktív tag
Üdv! Neked kolléga!
Nem csak híradós vagyok hanem vonulós is felváltva de én is jobban szeretek vonulni. Régen jó volt a híradó manapság már csak titkárnő vagy meg ügyet intézel mert a káresetek nem ide csörögnek hanem a központba. Ezért kezdtem unni a dolgot és lettem vonulós. Annyi dolga van egy híradósnak káresetnél hogy leírja mit rádióznak még csak vissza se kell mondani mert azt is a Megye felé mondja a 24 és ezért lett unalmas.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Assasin_ #413 üzenetére
Szia Kolléga én 20 évig voltam hivatásos most éppen "szolgálati járadékos" vagyok
Fireman67
A mottónk az, hogy ha csak 1 embert is sikerül "rávenni", hogy tűzoltónak álljon, akkor nem volt hiábavaló...
Igen ez így van de "Tűzoltónak" és nem
katasztrófavédőnek(#422) -NOKIA-
Sajnos ez így van, ha megnézed a nagy OKF-nél hány "Tűzoltó" van? Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni.
Akik ott vannak milyen iskolájuk lehet, szerinted, ahogy az írásodból kiveszem te is BM-es vagy? -
Fireman67
aktív tag
válasz
bull84ghia #421 üzenetére
Sajnos magánhadsereg építés zajlik!
A katonákat tömegoszlatásra tanítják a laktanya belső udvarán! ( holott a törvényeink szerint magyar katonát tilos ( volt? ) bevetni a civil lakosság ellen....Teljesen politika mentesen mondom, hogy nagyon nem jó irányba haladunk, így nehéz lesz kijutni...
Az iskolákban fontosabb a hitoktatás, mint az, hogy egy kőműves házat tudjon építeni, vagy egy tűzoltó tüzet tudjon oltani. Elbutítás, leépítés, elterelés minden szinten. -
tolts.hu
őstag
válasz
bull84ghia #421 üzenetére
Az sem rossz.
Én is a rendőrtisztin tanultaknak alig veszem hasznát jelenleg. -
bull84ghia
őstag
válasz
tolts.hu #420 üzenetére
Tudom, én csak a miértet nem értem. % éve amikor elvégeztem az alapfokú tanfolyamot 4 hónap alatt megtanultunk minden szükséges dolgot, most jött hozzánk egy srác aki már az új rendszerben végezte az iskolát. 2-szer annyi időt járt mint én. Azt megtanulta mi az alaki de pl légző csak egyszer volt a hátán, veszítővágót nem használt, a gyors darabolóról nem is beszélve.
Véleményem szerint nem ilyennek kéne lennie az oktatásnak. -
tolts.hu
őstag
válasz
bull84ghia #419 üzenetére
mivel ők is tulajdonképpen egy rendvédelmi szerv, katonai rendfokozatokkal, parancsuralmi rendszerben.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
Assasin_ #415 üzenetére
Ha visszaolvasol, látni fogod, hogy igyekszünk ezt a hivatást a lehető legegyszerűbb, a "civilek által is érthető módon bemutatni, népszerűsíteni. Ezt képekkel, ha lehet saját archívumból színesítjük. Ha van némi időd, segíts nekünk ezt a gyönyörű pályát bemutatni, népszerűsíteni! A mottónk az, hogy ha csak 1 embert is sikerül "rávenni", hogy tűzoltónak álljon, akkor nem volt hiábavaló...
-
Assasin_
aktív tag
válasz
bull84ghia #416 üzenetére
Jelentkezem
-
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #408 üzenetére
Ez csak a népen múlik senki másom, hogy elzavarja ezt a BM OKF párost az egész Magyar kormánnyal együtt. A következő kormány meg mindent vissza állít a régi kerék vágásba.
-
bubus66
nagyúr
Tudom, hogy lehet ellenőrizni, csak azért használtan egy poroltót nem ajánlanák még ingyen sem senkinek sem.
(#404) bull84ghia
2014-ben már megint Tűzoltó múzeum lesz!! A Katasztrófavédőnek nevezett egyének, (akiknek közük nincs a tűzoltósághoz) mennek a Bakondival az élen, a süllyesztőbe.
-
bubus66
nagyúr
válasz
bull84ghia #402 üzenetére
Reméltem is meg azt hogy a Katasztrófavédelmi múzeum, hamarosan Tűzoltó Múzeum lesz megint
-
bubus66
nagyúr
válasz
Fireman67 #400 üzenetére
(#400) Fireman67
(#397) -NOKIA-
Igen a kollégáknak igazuk van ilyenbe használtat nem szabad venni. HA autóba szeretnéd akkor amit linkeltél poroltót az is jó lesz. Soha ne kelljen használnod.
Erre gondoltam.(#399) bull84ghia
Nem úgy akartad mondani, hogy a "Katasztrófavédelmi múzeumnak" ajánlod fel. Mert mint firemen67 is irta lehet, hogy pár év múlva csak mutatóba lesz tűzoltó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- Vicces képek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest