- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Peter Kiss: Cockpit
- kraftxld: Untappd lista
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Burn
őstag
válasz
N0rthF4c3 #10315 üzenetére
Igazabol, nem kellene igy kerned, igy kellene csinalniuk. A legtobb "modern" autonak allithato hatso futomuje van. Az AWD-nel meg alapbol igy kell csinalniuk.
Ennek tobb oka is van. Parhuzamosan allitjak az elso kerekeket a hatsokhoz, igy ha a hatso kerekek
nem megfeleloen vannak allitva, akkor hiaba allitjak az elsoket, az auto kuszni fog.Erdemes rakeresni. Sok helyen irjak, miert kell igy csinalni kepekkel illusztralva. Nehez elmagyarazni, de ha latod akkor egyertelmu lesz a miertje.
retesz147: Lehet, hogy nem fog teljesen egyenletesen kopni a gumi. A Volvo ajanlja is, hogy minden olajcserekor a kerekeket atforgatni. Elsoket hatra, hatsokat elore. Igy egyenletes kopas erheto el. Termeszetesen ettol fuggetlenul a futomunek rendben kell lennie.
-
Dr.Burn
őstag
válasz
Weareus #10313 üzenetére
Szia,
Biztos hogy minden rendben van a hatso szilentekkel(erdemes spajszer segitsegevel ellenorizni)?
A hatso stabrudak(sway bar link) nekem eddig mindegyik Volvonal cserelnem kellett. Azt tud kopogo hangot adni.Milyen gumik vannak az auton? Mind a negy egyforma? Nem kopnak felre? Megfelelo a guminyomas?
Lehet jo lenne egy futomu beallitast elvegezni rajta. Olyan helyre vidd, ahol gepen csinaljak az allitast.
Elobb a hatso kerekeket kell allitani. Utana az elsoket a hatsokhoz. -
Dr.Burn
őstag
válasz
echterion #2498 üzenetére
Altalaban ket dolog ami tudja ezt fordulasnal produkalni. Az egyik mar az emlitett toronycsapagy a masik a feltengely.
Ha, ropogast hallasz teljesen kitekert kormanynal akkor inkabb toronycsapagy, ha kattogast folyamatos fordulasnal akkor az feltengely lesz. Esetleg, ha alatudsz nezni a kocsinak akkor megnezheted hogy a gumiharangok a feltengelynel nincsenek-e kiszakadva(kulso,belso). -
Dr.Burn
őstag
Termeszetesen urban legend, mivel a valtoban is megtud egni az olaj. Foleg a turbos valtozatoknal.
Egy kis kiegeszites az olajcserehez. Altalaban nem eleg leengedni az olajat a valtobol az olajleengedo csavaron keresztul, mivel a nagyja bent marad a torque converterben(fogalmam sincs mi a magyar megfeleloje).
Igy azt szoktak csinalni, hogy lehuzzak az olajhutobe meno csovet. Megtoldjak azt egy csovel, es egy edenybe, flakonba vezetik. Majd elinditjak az autot, es kb. 1liter olajat igy leengednek belole, utana leallitani a motort. Ezutan jon az utantoltes a leengedett mennyiseggel megfeleloen(1L), ezutan megint indit, 1L le ujbol, es utantoltes. Ezt a folyamatot el kell jatszani parszor. Na igy tokeletesen atlehet mosni, lecserelni a valtobol az olajat. -
Dr.Burn
őstag
válasz
gaborbol #2458 üzenetére
Igen, valoban a volvo hibaja is, gondolom a gyarto nem irta nekik elo kotelezove.
Kb. 60-70e kent nem artana benne olajat cserelni. A szurot eleg nehez cserelni, mert a valton belul van. En nem reg csereltem, mert amugy is szet kellett szednem. Azt kell hogy mondjam hogy igy kozel 320e km-rel, mar nem artott. A magneseket sem artott megtisztitani a hazban, nem hiszem hogy tobb apro(mint a por) tormeleket osszetudtak volna szedni. Olyan volt, mintha vastagon zsir lett volna rajta.Egeszen 98-ig jo valtokat hasznaltak, 99-ben mar higult, es 2000-tol 2002-ig katasztrofa volt.
Meti90: Pedig a legegyszerubb a nivon keresztul tolteni bele egy tolcser segitsegevel.
-
Dr.Burn
őstag
-
Dr.Burn
őstag
Ma megnezek egy regi 760 Turbo Sedant. Ha megtudom csinalni, mert jelenleg nem indul akkor bovitem a jelenlegi volvo gepparkot( 850 T5 sedan, 850 T5 wagon).
-
Dr.Burn
őstag
Az en velemenyem hogy az automatavaltokban az olajcsere nagyon fontos.
A megegett, budos, elhasznalodot olaj mar egyaltalan nem nyujt megfelelo kenyest,teljesitmenyt a valtonak. Igy szepen lassan tonkre is megy az.
A nagyteljesitmeny miatt valtoolaj hutesre kerul. Az az osszes 850 T5ben legalabbis biztosan.Amikor en vettem az en T5-os volvomat automatavalto hibaval vettem meg eleg olcson.
A hibaja annyi volt hogy rovid ido mulva berakta magat "W" modba es elkezdett rangatni, majd szetoldotta a kapcsolast igy csak porgott a motor es az auto nem haladt. Ha visszahult ment rendesen. Elege elhasznalodott iszapos, egett, budos olaj volt benne. Lecserelni igazabol a leengedo csavaron nem lehet. A legjobb megoldas, ha az olajhutobe meno csovet levesszuk majd egy vodorbe vagy akarmibe beledugjuk. Az autot beinditva elkezdi kinyomni az olajat. Kb. 2 litert kinyomatunk es a friss olajjal potoljuk.. Az olcson vasarolt olajjal igy atmossuk. Majd amikor mar tiszta olaj folyik rajta keresztul, a dragan vasarolt (en szintetikus valtoolajat raktam bele ami megfelel a volvo altal eloirt valtoolaj minositesnek) olajjal feltoljuk ugyanezzel a modszerrel. kb. 6l olaj utantoltesevel mar az uj olajra cserelodott. Nekem megoldotta ez a modszer a kellemetlen valtohibat. Eleg sokat megyek vele, hajtom is ahol lehet es semmifele problema nem jott elo rajta eddig.Egy kicsit hosszura es lehet hogy erthetetlenre sikerult, de azert leirtam. Egyszer talan valakinek segitsegere lesz.
A 850 es az S70-es modelleken ez biztos hogy mukodik.
-
Dr.Burn
őstag
Mi lett az automatavaltonak a hibaja?
Nekem van ket 850-es t5-om. Egyik sedan masik wagon. Mindketto aut. jovore fogom a wagonba beepiteni a manualist.
A sedannak vacakolt az automatavaltoja, de megcsinaltam. Kivancsi vagyok hogy neked a V70-en miert halt meg? -
Dr.Burn
őstag
válasz
CYBERIA #1533 üzenetére
A gond a nyomassal volt. Rovidre zarva e nyomasellenorzo szelep csatlakozojat mukodott a klima. 45psi volt a nyomas a klimaba, eloirva is ennyi van, de megsem ment. Most 65-70psi van benne, kicsit sok, de megy. Neha megall, mert tul magasnak tartja a nyomast.
Nincs valami 850es forum? Lenne par kerdesem.
-
Dr.Burn
őstag
Az auto megy szep es jo viszont az AC nem mukodik. Elvileg mukodnie kellene, mert gaz van benne, kompresszor jo. Egy rele kattog foyamatosan, de nem tudom hogy minek a releje. Kompresszor? ventilator? Nem tudja valaki hogyan lehetne kiolvasni hogy pontosan mi nem jo az AC kornyeken?(tudtommal ezt is ki lehet valahogy olvasni kod alapjan)
-
Dr.Burn
őstag
A mutetet mi fogjuk elvegezni rajta, de meg nem hoztam el csak kivancsi voltam hogy erdemes egyaltalan foglalkozni vele vagy ki mit mond ra. Nem ismerem ezt a tipust, de ahogy utana neztem ezek a tipusok nem igazan szoktak hengerfejesedni. Majd meglatjuk.
Ha hengerfejes akkor bontoba nezunk masikat ra. -
Dr.Burn
őstag
[link]
Olvassatok el legyszives, hatha tud valaki valamit ra mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- Ukrajnai háború
- Hobby rádiós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest