Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Klaus Duran: Kellemes Ünnepeket.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
set completion-ignore-case on
Válaszolok magamnak nagyon köszi

-
Iginotus
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Köszönöm szépen.
Tudtam használni, azt csinálja amit kell:
így indítom el is készíti.
./script.sh <in.txt >out.txt
de ha olyanban tudnánk még finomítani, hogy(átírtam így,)
tmp=${1//\"/}
tmp=${tmp//Ü/Ue}
tmp=${tmp//ü/ue}
tmp=${tmp//ä/ae}
tmp=${tmp//Ä/Ae}
tmp=${tmp/ /# }
echo $tmpde sajnos nem tesz különbséget kicsi és nagybetű között, bele lehetne ezt is még tenni? (nem mindig a szó elején van a ü meg ä

Sör vagy milka?

-
Iginotus
addikt
Sziasztok, van egy szövegfájlom, abban szeretném azt megcsinálni, hogy soronként haladva átformázzam. (A TAB nincs igy kiirva benne, csak hogy tudjuk hogy ott van elválasztó karakter.)
"Wietmarschen"TAB"Lotte"
"Bissendorf"TAB"Gohfeld (Übergang A 30/B 61)"És ezt kéne kapjam:
Wietmarschen,Lotte, , , , ,
Bissendorf,Gohfeld# (Uebergang A 30/B 61), , , , ,Tehát a feladat, " jelek eltávolítása, TAB helyére vessző, Ü betűből Ue-t az ä betűből ae-t az első space elé egy #-et és a végére , , , , , (vessző space vessző space...

Valami awk-t emlegettek itt de ahhoz nem nagyon értek. Ha valakinek lenne ráérős ideje és megcsinálná nekem akkor hálás lennék.
Elég lenne egy parancssoros valami is ami beolvassa a txt-t megformázza és kiírja egy másikba.
Köszi.
(Milkacsoki sörfizetség?
)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi