- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztonos
újonc
Sziasztok!
Kezdő linuxus vagyok. Főiskolán levelező tagozaton kaptam egy feladatot miszerint is:
Írjon bash szkriptet amely kiírja a log.txt-be az első paraméterben megadott könyvtárban levő futtatható fájlok sorainak átlagos számát, a második paraméterben megadott könyvtárban levő olvasható fájlok számát...
A könyvtárban lévő olvasható fájlok darabszámával nem volt gondom. A feladat első részét is sikerült megcsinálnom, csak "find" parancs használatával, amit a tanár visszadobott, mondván, hogy csak "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használhatok, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket.
Egyszerűen nem jutok előbbre bárhogy is próbálkozom... Addig már eljutottam, hogy ki tudom listázni a futtatható fájlokat, valamint meg is tudom számolni őket de semmi fajtaféle műveletet nem enged csinálni ezen parancsok használatával. Az biztos hogy egy ciklussal kéne végigszaladni rajta, de find parancs nékül képtelen vagyok értelmesen megírni a scriptet... xD
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged