- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blasius
tag
válasz
bambano #2754 üzenetére
Valóban! Ha először futtatom a screent és utána adom ki az ncat parancsot (már a screenen belül) akkor működik a fájlba írás. Belső hálózaton legalábbis. Ha a külső internetről próbálom akkor nem működik. További furcsaság hogy ha egyszer a külső internetről megpróbáltam, utána már a belső hálózatról sem fog működni. Az udp port át van irányítva rendesen. Más portok is át vannak irányítva például ftnek. Igaz az tcp, de az ftp működik rendesen, elérhető a külső internetről. Valami miatt úgy tűnik hogy az ncat nem szereti az átirányított portról fogadni a csomagot.
-
Blasius
tag
válasz
fatpingvin #2750 üzenetére
az openwrt /etc/passwd fájlban a sor vége /bin/ash;
-
Blasius
tag
válasz
bambano #2749 üzenetére
A routerre csatlakoztattam egy egy USBs meghajtót, amit írni talán nem olyan nagy para mint magát a flasht. Esetleg a /tmp -be is írhatok és óránként/naponta lementem.
A szerkezet ami küldi az adatot az udp-t tudja. rsyslog-rol még nem is hallottam, ennek utána kell hogy nézzek.
Az openwrt shell valóban nem teljesen ok udp-re. A következő parancs rendes linuxon (Arch a gépen) megy jól viszont Opelwrt-n nem működik:
echo "hello word" > /dev/udp/192.168.0.123/6786 -
Blasius
tag
válasz
dabadab #2748 üzenetére
Ha futtatom az ncatet screenben:
screen ncat -4 -l -u -p6786 --recv-only --append-output > 11.txt
akkor a 11.txt megjelenik, de a mérete 0 byte.
A text file helyét megpróbáltam abszolút is megadni (/mnt/wd/.../11.txt). De ugyanarra az eredményre jutottam .Ha megjelenítem a screent (screen -r) akkor kiírva látom amit küldtem.
Amúgy a screen nem oda ment alapból a melyik könyvtárban futtatom? -
Blasius
tag
Sziasztok,
Egy linux bash scriptet akarok írni, ami egy porton beérkező UDP csomagokat elmenti, a csomag beérkezési idejével együtt. Pythonban ezt meg lehetne biztos csinálni, de én azért akarok bash scriptet mert egy routeren (openwrt) akarnám futtatni, aminek az erőforrásai azért szerényebbek. Néhány (kb 10) bájtot kellene elmenteni másodpercenként plussz time epochot.
Ncattal a csomag elmentése már végülis megy:
ncat -4 -l -u -p6786 --recv-only --append-output > 11.txt
Furcsaság hogyha screennel futtatom akkor nem akar menteni fájlba.
A time epoch pedig:
date +%s
Persze az is lehet hogy az ncat ezt a feladatod már magától meg tudja csinálni. De vajon hogyan démonizálom? (Mert ugye screenben nem akart írni fájlba)
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Könyvajánló
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest