Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Czo

addikt

válasz Parson #43400 üzenetére

De, ezt nem igazan ertem. Az erositokhoz olyan jacknak kene lennie, amin 1 gyuru van. Nem? A hegye a bal, a gyru a jobb, a maradek pedig a GND. A mikrofonos kapcsolas behoz meg 1 gyurut, de mivel erre nem szuletett hivatalos szabvany, igy a vilag hasznalja ezt a csatlakozast ugy, hogy az extra gyuru a mikrofon es a maradek a GND, meg ugy is, hogy az extra gyuru a GND es a maradek a mikrofon.

Ha az Apple ilyen lyukaiba (az Applenal az iPod Videon volt eloszor ilyen kombo jack, majd az iPhone volt ilyen, illetve az unibody sorozattol a Mac gepek is) bedugsz egy olyan kabelt, ami sima mezei stereo jack, akkor nem kene semmi gondnak lennie, mert az eszkoz "rajon", hogy nincs mikrofon. Gond akkor lehet, ha bedugsz egy 2 gyurus jacket, es nem a jo helyen van varva a GND. Akkor vagy atforrasztod, vagy adapterezel. Valamikor kb 2-3 eve sikerult aliexpressen olyan forraszthato stereo (tehat 1 gyurus) jack dugot venni, aminek a tove valamiert szigetelt volt. Ezt be tudtad ugy dugni a combo csatlakozoba a gepen, hogy a gep azt hitte, hogy van mikrofon is, es nem szolt vele semmi hang (de itt szabvanytalan volt a dugo).

Tehat, sima, szabvanyos, rendben osszerakott stereo csatlakozonak ugyonugy mennie kellene, az aktualis gepeiken, mint az 5 eves (akkor is ilyen volt a dugo) meg a 10 eves (akkor is) gepeiken.

• Friczy

senior tag

válasz Parson #43400 üzenetére

Mivel elég hihetetlennek tűnik, hogy nem menne a jack bármivel, most kipróbáltam fejhallgatóval (Macbook Air M1), és gond nélkül játssza le a zenét. Szabvány fejhallgató, nem Apple. Kipróbáltam aktív hangdobozzal is, azzal is megy.

Új hozzászólás Aktív témák