Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Parson

addikt

válasz hibavissza #40304 üzenetére

'Teljesen rendben van a kalibrálás szó használata.' - Igen, de akkor és csak akkor, ha jó helyen használják. Tessék szépen a 'beállítás' / 'finom beállitás' szót/kifejezést megismerni és használni ott, ahova a kalibrálás nem megfelelö.

'Nem a wikipédiából kell kiindulni' - NEM a wikipediaból indultam ki - az csak egy példaként lett linkelve, mivel könnyedén elérhetö.

'...hanem abból, mit használ az ipar. Lásd német jövevényszavak.' - Bocs, Németországban élek, és a német autóiparban dolgozom én is, elég magas mérnöki szinten (ez utóbbit csak a hozzéértés végett írom, épp ezért nem is részletezem itt, hogy hol és milyen diplomát szereztem, hol és pontosan mit dolgozom, mert fölösleges nagyzás lehetne sokak szemében). A kalibrálás azt jelenti, amit fent leírtam és amit a wikipedia (sok más egyéb forrás között) is helyesen ír.

'A monitort tekinthetjük mérőeszköznek' - TÉVES. Amíg nincs benne méröeszköz (pl fent emlitett colorimeter), csak megjelenitö, addig az csak és kizárólag egy eszköz, de nem méröeszköz. HA van benne méröeszköz, akkor is csak és kizárólag azt a mérömodult lehet kalibrálni, az eszközt pedig a kalibrált méröeszközzel beállitani kívánt felhasználási értékekre.

Viszont tény az is, h én valóban mérnöki oldalról közelitek meg minden müszaki témát, ezért is helyesbitettem ki a kollégát (minekután már többször is felmerült a téma), DE tény ahogy fent általam írva is vagyon, hogy számos, így ez a szó is a köznyelvben már széles körben elterjedten rosszul használt, mégis elfogadott.

Kieg, teljesen mindegy milyen szabványt hozol, mert az alapokról van szó, egy alapkifejezésröl, ami alapból rosszul van értelmezve / használva. HA az alapokat tisztába rakod a fejekben, akkor és utána lehet helyesen beszélni a kalibrálásról.

Viszont mindez oly finom téma és olyb´OFF, hogy több idöt nem szánnék itt ennek... tessék utánaolvasni.

Új hozzászólás Aktív témák