- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharpapa
senior tag
Lehet hogy nekem is volt egy ilyen, ugyanis egyszer kimentem crossozni egy 125-ös Hondával, és majdnem borultam, de leugrottam és megtartottam a motort (140 kilo), centikkel a föld fölött. Lassan felállítottam, azt hazamentem. Másnap meg se tudtam mozdulni a hatalmas fájdalomtól, azt hittem magam alá fosok. Egész nap feküdtem, aztán másnap fel tudtam kelni, csak ritkán belenyilalt egy-kéccer, de azóta már nem fáj.
-
jeges
senior tag
válasz
Cardinellla #47 üzenetére
egyáltalán nem hangzik hülyén, de nekem pl. a párnás módszer nem jött be, ezért úgy gondolom, ez egyedi (mint sok minden más is e téren). sz'al van, akinek bejön, van, akinek nem. leginkább úgy gondolom, h mindenkinek magának köll rájönnie, milyen fekvőfelületen, milyen pozíciók neki egyedileg a legmegfelelőbbek.
szerk: #48: ezen csaupán azér' csodálkozol, mer' még soha nem szembesültél vele. welcome to the real world
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Azert rohelyes ez a haziorvosi rendszer is.
Tegnap kb. 5-6 ora alatt tanultam meg annyira jarni, hogy el tudjak vanszorogni a korzeti dokimhoz akinek a rendeloje tobb kilometerre, es jo par kerulettel arrebb volt tolem.
A helyi korzeti dokit csak nagy ''konyorgesek'' aran lehetett ravenni arra, hogy kiusson egy fajdalom csillapitoval.
Nem tudom mi lett volna velem, ha ugyan ez mondjuk nyaralas kozben Lapatyfalvan tortenik velem.
Berugdostak volna az arokba, mert nem a korzethez tartozom?
A helyi ugyeletrol ne is beszeljek, akik arra nem vettek volna a faradtsagot, hogy legalabb megkerdezzek, hogy ''Gec koll egy injekcio vagy inkabb megdolglesz anelkul?''. -
Cardinellla
csendes tag
Tudom, hogy elsőre hülyén hangzik a dolog, viszont az ágyéki gerinc, (ahol az ideget nyomja porckorong) így kerül a leginkább természetes helyzetbe.
Apám sokat szenvedett vele, a felsorolt javaslatokkal mindig helyretette magát. (Én meg tudok valamennyit az ortopédiáról.)
Utána természetesen gerinctorna v. úszás egy életen át. -
twollah
nagyúr
Nekem is az oldalt fekves jott be egy ido utan a legjobban, meg a magzat poz, csak a kezem nagyon elzsibbadt egy ido utan.
Amugy ejszaka a foldon aludtam egy kicsit vastagabb takaron, es talan jobb is lett a helyzet mint volt.
Helyet valtoztatni mar gyorsabban tudok mint tegnap, de a lehajolas, leules meg eleg megfontoltan megy. -
jeges
senior tag
válasz
Cardinellla #39 üzenetére
a nagypárnával kapcs.: ha jól értem, jelen pillanatban még a fekvés is fájdalmas. tapasztalatból mondom, h az ember úgyis kénytelen egy idő után ''rájönni'', melyek a viszonylag pihentető fekvő pozitúrák (ha vannak egyáltalán).
mindenesetre az igaz, h a ''kiterített'' fekvés nagyon nem jó a gerincnek, inkább legyen behajlítva a térd valamennyire. általában könnyebbek az oldalt fekvő pózok. -
jeges
senior tag
pár dolog:
nézd át: [link]
addig, amig akkut a dolog, ne akarj tornászni, csak ha javul a helyzet
ebből kigyógyulni nem lehet, csak tünetmentesíteni, nagyjából a köv-k szoktak jót tenni:
1. mozgás, ez nagyon fontos. elsősorban az úszást javasolják, mert a ''normális'' terhelés nélkül, csökkentett gravitáció mellett mozgatod a csigolyákat, de ha nem megy hosszabb távon, a vizitorna is jó. reggelenként vagy esténként a fenti linken található mozdulatsorok közül a hatékonynak találtatottakat lehet gyakorloni (nekem pl. a ''halacska'' nagyon bejött, de ugyanezt a jobbra-balra mozdulatsort végzed a csí-gépen is, csak nem saját erőből). szintén jót tehet a masszázs, mert ellazítja a gerinckörnyéki izmokat, és azok nem préselik annyira össze a csigolyákat.
2. a véráramlást elősegítő bármilyen eszköz, ezek a mágneses, akupresszúrás, stb. elveken működő eszközök, ilyen pl. a már említett kosmodisk is. emellett léteznek mágneses hatású felragasztható kütyük is, és mágneses derékalj, meg még ki tudja, hányféle egyéb. jót tehetnek, én pl. nem láttam sok eredményét. érdemes azonban odafigyelni, h ne hűljön ki a derekad, mert ilyenkor szintén összehúzódnak a deréktáji izmok, ami erősíti a nyomást a gerincoszlopra.
3. ha a helyzet bonyolultabb (hosszabb ideig nem akar helyrejönni), eredmnyes lehet pl. súlyfürdő, vagy bármi olyan ''gyakorlat'', ami a csigolyák szétválasztását segíti elő. erre valók pl. a lógató eszközök (ismerős a ''freedom'' c. nóta? abba' látható hasonló)
4. szintén a csigolyák szétválasztását segítik mindenféle nyújtó mozdulatok, amiket akár a munkahelyen székben is lehet végezni (karfa megfog, oldalra csavarja a gerincet pl. - ameddig csak lehet, ill. ameddig nincs fájdalom, de csak nagyon lassan, a levegőt kifelé engedve)
nagyon fontos, hogy a nyújtó gyakorlatok közben oda köll figyelni a légzésre, mert a nyújtás akkor hatékony (és nem utolsó sorban kevésbé megterhelő a gerincnek), ha a nyújtó mozdulat közben kifújod a levegőt.
ha még nem végeztél hasonló gyakorlatokat, mindenképp keress meg egy gyógytornászt, ismerd ki, milyen gyakorlatokat ajánl, mik ezek közül a jók, és pár alkalom után már egyedül, vagy családtag segítségével is menni fog, nem köll érte pénzt kiadni.
szerk: és mielőbbi gyógyulást!
[Szerkesztve] -
Cardinellla
csendes tag
Próbáld ki az Apranax+Sirdalud kombinációt (egy jó fájdalomcsillapító és erős izomrelaxáns; orvos írhatja fel, remélem, nincs gyógyszerallergiád), gyorsan szokott segíteni.
Tegyél egy nagypárnát hanyattfekve a lábszárad alá, hogy a térd és csípő 90 fokban legyen.
Akut szakaszban a melegítés, masszás többnyire csak ront a helyzeten, ne csináld.
Ha már könnyebben fogsz mozogni, rheumatológián egy elektromos terápia még mehet rá, háziorvos ír beutalót. (Egy gerinc röntgen, CT, stb. nem árt, hogy a porckorongok milyen állapotban vannak.)
Jobbulást.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
válasz
Motion_Blur #37 üzenetére
A remiszto az egeszben az, hogy nem tudsz mozdulni, es kiszolgaltatott vagy.
Vagyis pontosabban tudsz mozogni, de ugy kepzeld el, hogy a labad, karod mozog, de a derekad egy centire sem tudod megmozditani a fajdalom miatt. -
Yaye
őstag
Tudom hogy komoly a téma, de azért a ''Nagy lumbágós topik'' címen jót röhögtem
Nekünk apám a gyakorlott lumbágós a családban, hosszú évtizedek óta rendszeresen űzi ezt a sportotSejtelmem sincs hogy relatíve mennyire hatékony, de a hagyományos eljárás nála mióta világ a világ, mindig Opodeldok gél + masszírozógéppelmasszírozás + fekvés rogyásig (képzavar), illetve régebben deszkát tett az ágyába (egyik barátom apja ehelyett nemes egyszerűséggel a parkettán fekszik), de ez utóbbit egy jó ideje elhagyta.
-
rii
nagyúr
twollah-nak ÜDVÖT!
Hát, remélem, lesz valaki, aki -ha már az orvosok most még nem is - tud segíteni.
Minden tiszteletem a Tied, hogy kitartasz ebben a helyzetben. mást nem is tudok mondani, csak hogy fel a fejjel. Nagyon szomorúan olvsatam az általad írtakat, és nagyon elkeserített, hogy ilyen nehézségekkel (is) meg kell küzdened .... -
HolloW
senior tag
Van egy ilyen Kos*odiskes topic Bővebben: link
Sokan írták azt, hogy használ. -
twollah
nagyúr
Az ilyen magneses derekaljakat, oveket probaltam mar vki?
Vmi tapasztalat ezekkel kapcsolatban? -
Snoop-y
veterán
Hát ha épp becsípődik akkor énis kerülök minden mozgást és kontaktust
De amikor éppen tünetmentes vagyok akkor nagyon jót tesz egy kis masszázs
Jahm és ha teheted járjál sokat úszni.És próbáld meg erősíteni a hasizmaidat. ( mondjuk az utóbbi nehéz lesz mert ha lumbágód van akkor a hagyományos felüléseknek nem fog örülni a gerinced
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
-
Snoop-y
veterán
Hát nekem nem lumbágóm van de hasonló nagyon.
Egyik csigolyám nyitott + mikor megemeltem egy zsákot ( kb 50 kg ) és feltettem a vállamra kimozdult az egyik csigolyám a helyéről
Namost hasonló élményeim szoktak lenni mint neked mármint random becsípődés iszonyat intenzív fájdalom de eddig hála istennek mindig elmúlt elég hamar
Most ott tartok , hogy vettünk egy masszázsfotelt és hébe hóba átrázatom vele magam.
Nekem eléggé bejön a hatása lumbágóra nemtudom , hogy mennyire lenne hatással.
Esetleg próbáld ki nyugodtan valahol ha van rá lehetőség. -
twollah
nagyúr
Ha minden igaz el tudnak intezni nekem a reumatologiara egy beutalot.
-
viharhozo
addikt
Kremben sztem nincs brutalis, Voltarent vagy Fastumot fogsz kapni. Konkretan lumbagom hel' istennek sose volt, de mindenfele egyeb hasonlo problemam akadt.
Amit tehetsz:
1. Elmesz injekciokurara. Ez draga, de legalabb nem hasznal.
2. Csinalod a tornat, es vigyazol. A lumbagobol tudtommal kigyogyulni nem igazan lehet, de az elofordulast eleg radikalisan lehet csokkenteni.
3. Ha mar bekovetkezett a legrosszabb, probalod enyhiteni. Fene tudja, melyik fajdalomcsillapito ajanlott ilyenkor. En Cataflamot szedtem, de ez egyenfuggo.
4. Muszaj normalis orvost/gyogytornaszt keresni. Sokba fog kerulni. -
virkir
veterán
Szerintem hajts rá az istenségre ne csak fél legyél
Na de félre a tréfával, próbáld végigjárna a rheumatológiát és kisírni egy kéthetes ORFI beutalást. Nekem a negyedik és az ötödik csigolyám van elcsúszva kb 2-2,5centivel, sejtheted idönként miket érzek, de egy kéthetes kúra után általában 1-1,5 évig nem is veszem észre, hogy van derekam. Az otthon végezhető tornáról annyit ne nagyon próbálgasd szakavatott gyógytornász nélkül mert többet árthatsz mint használnál.
Amúgy jobbulást -
twollah
nagyúr
En pl vasarnap szedtem ossze mikor feleg lehajolva meloztam egy kb 5-10 kilos Flexszel, es arrebb akartam menni, hogy mashol is tudjak dolgozni a Flexszel.
Itt egy korrekt leiras rola [link].
Amugy jobb ha nem ''probalod ki''.
En meg mindig ovatosan es szinte minden mozdulatot megtervezve mozgok.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
mi a fractól van ez, amúgy? rossz mozdulat?
csak azért kérdezem, hátha el tudom kerülni. még nem volt ilyenem...
és mi ez konkrétan, valami idegbecsípődés, vagy mi?
elég szőrnyű lehet, a leírtak alapján... -
Jared
aktív tag
Hello!
Nekem is volt szerencsém eme betegséghez, igaz még csak 19 vagyok.Az egész azzal kezdődött, hogy mentem lefelé a lakás lépcsőjén(egy kis csokiért).Egyszercsak megálltam.Mintha a földhöz szegeztek volna...Hirtelen feszülést éreztem a gerincemben és lezakóztam a lépcsőn.A rohamok körübelül félóránként jöttek rendszeres gerincfeszüléssel,(aminek a centruma a derékhoz közelebb volt.)
Aztán persze a legkisebb mozdulat is újra kiváltotta az egészet.Szörnyű volt.Végigjártuk az SZTK összes szintjét, majd korház,végül kiderült, hogy allergiás vagyok a Torekan drazsé(remélem jól írom) gyógyszerre.Szóval vigyázzatok ezzel a szerrel!!
Jobbulást Twollah! -
twollah
nagyúr
Tudtok vmi otthon vegezheto gerinctornat amivel lehetne javitani a helyzeten, es csokkenteni az ujabb ''roham'' eselyet?
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Mi minden betegnek ezt adtuk fesztiválon (mint elsősegélynyújtó voltam ott) és aki visszajött az azt mondta, hogy elmúlt a fájdalom. (Nekem pl légimentő/katonaorvos mondta, hogy megfelelő esetekben ezt adjam annak aki az ambulanciára jön
+ Apámnak is írták már ezt fel és használt a gerincének
-
_seth_
veterán
Artériás vérzéssel 1 óra múlva már nem is kell menni max ha vki lefogja az eret ha nem akkor 10 perc múlva már fekete kocsival mehetnek...
Nekem a derekam fáj de nem tudom miért és már 3 napja...
Krémek: Flectorra azt mondják, hogy a legjobb hát/gerinc fájdalmakra (már én is használtam párszor igaz zúzódásra vagy végtagokra és nem hátra de jó hatás volt) valalmint az SP 54 és még van egy másik számú ami szintén jó. A diclofenac az csak a fájdalmat tompítja vagy még azt sem és hűt az alkohol tartalma miatt de komolyabb problémákra valóban semmi haszna...
Ja és nekem még nem volt lumbágóm szerencsére.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
A Mydeton es a Diclofenac sztem vicc, mindenre ezt adjak. Keress vmi rendes orvost.
-
twollah
nagyúr
Olvasd el a linken amik vannak utanna megtudod.
Amugy jobb ha nem eled at, mert rosszabb mint azt el tudod kepzelni. -
zsiga667
addikt
Miafaszazalumbágó?
Tudom, fiatal vagyok...
És főleg minek neki topic? -
twollah
nagyúr
Orulnek ha nem lenne bezarva a topic, mert jo lenne ha a sorstarsakkal meg lehetne osztani az ''elmenyeket'', es a gyogyulassal kapcsolatban tapasztalatokat is tudnank cserelni.
U.i.: aki zt hiszi, hogy csak poenbol nyitottam ezt a topicot annak csak azt kivanom, hogy elje at amit ma en eltem at, es utanna viccelodjon ezzel.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest