Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
Hali!
Ubuntu és Debian linuxnál melyik verziójával érdemes leginkább foglalkozni, tanulni. Melyik a legjobb, legelterjedtebb verzió és melyiket használják leginkább a cégek, vállalatok ma Magyarországon?
-
donatel
tag
Hali!
LDAP servert telepítek.
Ott járok hogy létrehoztam az LDAP adatbázis konfigurációját, háttér definícióját egy backend.ldap.local.ldif fileban, ami így néz ki:
Majd az LDIF file másolása a címtároz az alábbi utasítással:
ldapadd -Y EXTERNAL -H ldapi:/// -f/etc/ldap/ backend.ldap.local.ldifEzután elkészíttem az előtét címtárt egy frontend.ldap.local.ldif fileban ami így néz ki:

Ezután felakartam venni a bejegyzéseket az LDAP-címtárba de a következő hibát írta ki:

Mi lehet a problémája? Ubuntu Server 16.04.1 LTS-en telepítem az LDAP szervert.
-
donatel
tag
Hali!
VMWare Workstation 12-ben készítettem egy kis virtuális hálózatot:
1. Main-Server (Ubuntu Server 16.04.1 LTS)
2. Desktop 1 (Ubuntu Desktop 16.04.1 LTS)
3. Desktop 2 (Windows 7)A Ubuntu Server-t bekonfiugáltam, felfrissítettem, majd telepítettem rá DNS server-t (bind9, dnsutils) és DHCP servert.
A gépek pingetik egymás ip címét, a a routert, a 8.8.8.8 -t valamint a google.com -ot. De a main-server nem tudja hostname alapján pingetni a desktop 1 és desktop 2 gépet. A desktop 1 pingeti a main-server -t de a desktop 2-t nem tudja, valamint a desktop 2 pingeti main-server-t de a desktop 1 nem.
A desktop 1 és desktop 2 megkapja a DHCP server-től a beállításokat.Mi lehet a probléma, hol lehet valami rosszul beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Képregény topik
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Le Mans Ultimate
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Idén télen jön a most bemutatott Metro 2039
- Melyik tápegységet vegyem?
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest