Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nagytalp

senior tag

válasz Claudius #3271 üzenetére

Na most akkor mégegyszer. Elmondom hogyan van ez nálam! Elõször feltettem az XP-t mivel nem akartam, hogy bitorolja az elsõ helyet -mivel a win termékektõl kiráz a hideg- ezért telepítésnél ezt állítottam be First Boot Device-nak. És az is fontos szempont ha linuxot teszel fel elõszõr és utána xp-t akkor az nem kérdez csak felülírja az MBR-t. Ez persze nem mindig sikerül neki és az eredmény lehet egy boot képtelen rendszer. Ezért XP elsõként telepítendõ! Ha ez megvolt nem is szabad lehúzni az XP-s vinyót ha szeretnég a Grub menüben automatikusan viszont látni. De mivel Ubuntu sem nagyon kérdez -bár Dapper azt hiszem még felajánlotta- ezért az az elsõ a linuxok közül. Természetesen mielõtt telepíted változtasd meg a boot sorrendet ( és ez lesz a végleges sorrend). Ubuntu is ennek a vinyónak az MBR-jét írja majd. Aztán Debian és végül a Linuxos vinyó MBR-jét választod amikor kérdez. Ha így csinálod és BIOS-ban megyhagyod boot sorrendnek elsõkénk a Linux, másodikként az XP vinyót akkor mennie kell. Ha elkúrtad -nem kicsit - akkor telepítened egy boot managert (pl. osl2000) amitõl elfog menni az agyad halászni mert minden bootolásnál egyik menübõl a másikba kerülsz ha linuxot akarsz indítani.

Csak egy kérdés : Mire is ez triángulum oprendszer? Ha már duál boot akkor legyen Vista és Ubuntu. Én leszoktam a Debianról mert túl macerás. Persze épp ez a lényege mert ''csináld magad oprendszer''. Tehát Te idomítod. Ubuntu viszont nagyon bevált. Pontosabban most Kubuntu 7.04 ''Feisty'' van és ez nagyon jól hasít.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés