- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29429 üzenetére
Szia, ha mindent és mindenkit be szeretnél terelni proxy-ba, úgy, hogy ne kerülhessék meg, én úgy csinálnám, hogy:
- transzparent proxy setup, 80, 443 kienged, meg még amit akarsz-akarnak az appok, persze proxy-tól függ, utoljára a tintahallal mókoltam ilyet, annak konfigjában is kellett túrni, hogy ő most transzparens proxy ezentúl
- böngészőkben így semmit nem kell állítani, extra portokhoz kellhet külön SOCKS5 proxy esetleg..
- iptables-el natolva vannak a kliensek gondolom, nat tábla FORWARD láncban tiltani a forgalmat kifele, akár az egészet, akár csak bizonyos portokat, de inkább az egészet és akkor csak lyukat ütni annak, amit elérhetnek a kliensek
- B opció, talán csinosabb is, bár nem annyira paraméterezhető akkor a "szűrés", hogy C osztályú hálón ülnek a kliensek mondjuk, de nincs semmi nat-olás és nincs routing-juk a net irányába, nincs gateway-ük, csak egyetlen gépnek, amit - természetesen - látnak. Ezen fut a proxy, aztán hajrá.
A fix gép lehet egy mondjuk 0.1-0.10-es fix ip tartományú régióból valami, amit "papíron" tudsz követni (MAC cím alapú DHCP által osztott-at szoktam én csinálni amúgy, de ha fontos szerverek, ne függjenek a dhcp szerver leállásától, inkább kézzel állítanám be rajtuk a fix ip-t), 0.10-től felfele meg a DHCP szerver oszt már ip-ket a pool-nak és jónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged