- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
A gond nem a tűzfal, vagy a NAT, hanem hogy az interface fel sem vette a megadott IP aliast (második IP címet). Az alias IP nem látszott, pingre nem válaszolt a belső hálóról, pedig PPPoE kapcsolat nélkül tökéletesen működött.
Én az IPtables-t használom CentOS7-esen is, már másfél éve stabilan, megbízhatóan működik. A FirewallD nem fut egyáltalán.
Viszont feladtam a kísérletezést az alias IP-vel és szombaton beszereztem egy USB-Ethernet átalakítót. A típusa TP-Link TL-UE300. Ez lett a WAN port, ehhez lett hozzárendelve a ppp0 interface, a meglévő régi eth0 interface pedig a LAN port lett a 172.20.8.1-es címmel.
Nos, eddig minden tökéletesen működik, PPPoE kapcsolat létrejön, DHCP-től megkapja a gép az IP címet és a belső gépek szépen látják a netet a NAT-on keresztüll. Viszont a gép folyamatosan hibaüzeneteket dobál a konzol képernyőre meg a rendszerlogba is. Néha percenként 3-4 alkalommal is feldobja:
kernel: cdc_ether 1-3.1:2.0 enp0s26f7u3u1c2: kevent 12 may have been dropped
Az enp0s26f7u3u1c2 az az új USB-s hálózati port. Ehhez van hozzárendelve a ppp0 interface.
Mit jelent ez az üzenet? Én miért dobálja folyamatosan, ha a kapcsolat tökéletesen működik? Hogyan tudnám ezt megoldani?
Ebben tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest