Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz emvy #25471 üzenetére

bambano: Sajnos a BIOS-ban semmi VGA kikapcsolási lehetőség nincs. Kizárólag az IGP Fix RAM méretét lehet állítani.

Nem az a gond, hogy nem tudom feltenni az Ubuntu-t. Felraktam billentyűzettel navigálva a telepítőben. Elindul, belépek, de ugyanez az anomália van. Felrakom vele a zárt Nvidia-375 driver-t a hivatalos repo-ból, hogy nem az xorg-os legyen, de semmi változás.

Véletlenül vettem észre, hogy amikor a settings-ben vagyok és ott bármire kattintok a megnyitott új ablak azért inaktív, mert az alattalévő ikonjait kattintgatom.
    Példa: Settings/Updates - próbálnám a füleket az ablakban váltani, de az alatta lévő ablakban a Display ikonra kattintok.

Billentyűzettel viszont a felső, megnyitott ablakban navigálok. Ezt az ablakot kizárólag Alt+F4-el tudom bezárni.
    Az alsó ablakot (Settings) akkor be tudom zárni kattintással, ha előtte a TopBar-on a jobb felső sarokban a kilépésre megyek. A legördülő menüsor valahogy helyreteszi picit a dolgot. Viszont ez is max 2-3 alkalommal működik, utána csak a billentyűzet marad.

Viszont az a durva, hogy nem csak Ubuntu-val jön elő a probléma. Mint és Elementary hasonlóan viselkedik.

Van a gépben egy Asus I2C Tapipad. Gondoltam hátha ez okoz problémát, debug módban indítva valamelyik distro erre jelzett problémát, ezt véletlenül a BIOS-ban le lehet tiltani. Tiltva van, de nem javult a helyzet így sem. Mondjuk lehet ez a tiltás sem fullos.

Ezen a gépen a W7 telepítő is ACPI error-t dob, kizárólag W8-10 megy rajta. Előbbin a tapipad 95%-os csak, utóbbira van rendesen driver, de a hideg ráz ezektől az OS-ektől.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés