Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz syler123 #23176 üzenetére

Üdv!

Érdekes volt a problémád a másik topikban, de hogy ne ott offoljunk, ezért itt szólok hozzá inkább.
    A naplózó fájlrendszerek - pl. Ext3, Ext4, NTFS, HFS+ - az adatbiztonság miatt ajánlottabbak. Az Ext2 talán még nem naplóz, ahogyan a FAT32 és exFAT sem. Külső USB-s meghajtón próbáltam reprodukálni a hibádat ExtFS fájlrendszerrel, de nem igazán akart összejönni Linux alatt. :D Egyedül akkor futottam bele, ha W alól a MiniTool programmal hoztam létre az Ext3/4 partíciókat. Annál valami nagyon nem kerek, mert a Mint és Ubuntu sem tudja felcsatolni az Ext3 partíciót...az Ext4-nél meg pontosan ugyanaz a hiba van, mint nálad: read-only. Nem lehet rá írni, nem lehet mappát létrehozni stb. Csak root módban, abban indított fájlkezelővel lehet rá másolni. Viszont, ha GNONE Disks / GParted segítségével törlöm a partíciót és létrehozom újból, akkor utána teljesen ok. Igaz nálam nincsenek a dmesg soraiban hibák. W alatt meg diskpart clean módszerrel érdemes legyalulni a lemezt és utána másik 3rd party partícionáló (pl. AOMEI) már jól hozza létre az Ext3 fájlrendszert, ami utána Linuxon is írható & olvasható.

A te esetedben azt nem értem, hogy ha hibás is a létrehozott fájlrendszer, de utána legyalulod és megcsinálod újra, akkor mért lesz megint read only :F Főleg, hogy HDD diagnosztikai programok sem jeleznek semmilyen hibát...Megjegyzi a rendszer és valahogy "resetelni kéne", netán egy live Linux alól megpróbálni? Fene tudja...

• batagy

őstag

válasz syler123 #23176 üzenetére

Na de akkor a 4 lépést végigcsináltad? És ezek szerint úgyis előjött ugyanaz a hiba? SATA vagy eSATA-n, vagy esetleg másik rackben működött a vinyó írásra is (Journal bekapcsolva)?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés