- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
válasz
bambano #13503 üzenetére
"mit is nyitnak ki egy hiper-szuper debianon? sorolj konkrétumokat, mert ekkora fudot még fizetett ms bérencek se mernek leírni."
Konkrétan a cd-t
Ezelőtt x éve, amikor stabil lett a woody, kezdtem ismerkedni debian-al. Raktam rá apache-t, samba-t, proftpd-t, squid-ot, postfix-et, meg még pár vmit, lényegtelen, átjárónak és házi mindenes-szervernek készült, vegyes klientúrával, tanulási célra. Felmásztam az ELTE irc-jére a #debian csatira. Kérdeztem pár buta dolgot és kb. fél óra múlva azzal mutatták meg a szűz telepítésű űbertuti debian hiányosságait, hogy nyitogatták a cd-t a serveren meg sorolták, milyen filmjeim vannak a nagyvinyón. Senkinek semilyen acc-ot nem adtam, még ip-t se, de az nem ügy (ha érdekel, privátba megmondom a nick-eket is, tartjuk a kapcsolatot azóta is).
iptables -L
és tök üres, default policy ACCEPT.Mandriva server:
friss telepítés után feltettem ugyanezeket a progikat. Csekkoltam iptables-t, hát.. több tucat oldalnyi szabály, szépen kitöltött hosts file-ok, sshd csak localhostból, összes szolgáltatás csak lan-felől látszik kivéve rpcinfo (ezt kézzel kellett orvosolni).
Jah és kapásból működő postfix (néhány katt után ment, hihetetlen). Levél kijelölt felhasználónak azonnal, amint pl. egy gyökér nmap-olt.A vírusos résszel egyetértek.
És még1x, utoljára: direkt lüke user szempontból nézem, aki csak kattintgatni tud. Kíváncsiság, meddig juthat az átlag v. alatti. Abba direkt nem mennék bele, hogy ha 1x van egy akármilyen linux disztród jól beállítva, 100év múlva is menni fog, ami az ms termékekről nem mernék kijelenteni, de más tészta.
Na jó, stop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest