Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
és hogy kötöd a monitorhoz?
mert pl nekem van hdmi-vga átalakítóm is, de annak kell + áram, amit viszont a Bpi USB-jéről bekötve simán megy, és nem kapcsolgatja ki a képethdmi-n sem volt nálam ki-be kapcsolás, bár túl sokat még nem volt egyhuzamban bekapcsolva

filmeket elindítottam pl androidon, de csakl próbára, nem néztem végig....Lubuntu:
a lubuntu nálad is kilóg a képből? nálam hdmi-vel tv-n igen
ezen miket próbáltál eddig? nekem kicsit nyögve nyelős, hogy semmi ikon sincsen kint elsőre, még telepíteni se tudtam eddig....(de tényleg csak keveset foglalkoztam vele)Openwrt:
készen vagyok a teljes rendszerrel, már csak le kéne mentenem a kártyáról a teljes adatot
ezt pontosan hogyan csináljam mondjuk DD parancccsal?
3 partíció van, de elég lenne csak az első 2-t berakni az image-be
vagy az is működik, hogy egybe becsomagolom, aztán az image-t megszerkesztve kiveszem belőle a 3. partíciót?
igazából ez a 3. csak üres terület, és ha ez nincsen, akkor akár 512MB-os kártyára is ráférne (az én kártyám 2GB) -
suste
veterán
annyival előrrébb vagyok, hogy valahogy véletlenül sikerült az egyik 2GB-osra rávarázsolni DD-vel az openwrt-t
viszont most az android nem megy vissza a 8GB-osra
de sikerült rátenni egy lubuntu -t
az már látszik, hogy amikor a második 2GB-osra ráteszem az újabb openwrt buildet, és beteszem a Bpi-be, akkor "uimage" olvasási hibával áll meg, de hogy miért????
DD-zés után nincsen hibaüzenet, és az olvasott és írt byte mennyiség egyformaaz android image fel DD-zése után viszont el sem indul a Bpi, nem is ad jelet a TV-nek

-
suste
veterán
egyébként jól működik az openwrt
ha valakinek csak letöltő, megosztó gépnek kell, meg esetleg egyéb USB-s eszközöknek (pl nyomtató, szkenner megosztás), és mondjuk a routere miatt ismeri már a rendszert, akkor jó megoldás lehet ez is:
(#560) vargalex
kemény 70MB az openwrt
az android is elfér rajta simán
linux alatt látszanak a partíciók és a fájlok is
valami a boot-tal lesz, de nem értem mi
lehet átadom neked majd az sd karikat, és ha lesz időd akkor leteszteled nálad? -
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
hamár szóba jött az ősrégi SD:
mi a fenéért van az, hogy az új 8GB-os microSD-re simán rá DD-zhetem az openwrt-met, és működik is, de az ősrégi 2GB microSD-re hiába csinálok mindent ugyan úgy, akkor sem indul el a Bpi
2db 2gb-os van itthon (sandisk, kingston), jól ki is találtam, hogy majd ezek lehetnek külön rendszerek, de se az openrt nem indul el rajtuk, se az android (adaptereket is felcseréltem, tehát az sem lehet a hiba oka)
természetesen a kártyák linux és windows alatt is működnek, láthatóak, olvashatóak és írhatóak
az IMG-k felrakása minden esetben ua metódus szerint történik (openwrt=linux+DD, android=win+PhoenixCard_V310)
ilyenkor mit lehet tenni??? -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
most csinálom magamnak az openwrt-t rá

ha már úgyis ismered, akkor egy próbát megér majd, főleg hogy elég lesz neki a legrégebbi SD kártyád
én is egy régi 2GB-osra teszem fel, így az android és az openwrt között majd gyorsan tudok váltani(#545) moli.hu
pont az a baj, hogy nincsen hova dugni
ha lenne bemenet, akkor rég megoldottam volna
de mintha valahol láttam volna valamiféle mikrofon dolgot az alaplapon...? -
suste
veterán
na működik a banánon az android 4.2, elsőre ment minden, régi 4:3-as monitoron (1280/1024 hivatalosan) is egyből volt kép a HDMI-VGA átalakítóval
filmek, játékok (persze nem mind) is mennek
youtube is megy böngészőből (az app nem akar települni...van valakinek ehhez használható?)
egy nagy bajom van, hogy a skype feltelepül, belép, de amint beszélgetést kezdeményeznék, amikor felveszi a másik oldal, akkor rögtön bontja a kapcsolatot
ez lehetséges azért, mert nincsen benne mikrofon?
valami mikrofonkezdeményről olvastam valahol, de nem tudom mit kéne hova dugni/telepíteni
de gondolom egy USB-s hangkártya megoldja a mikrofon bemenet hiányát, nem? -
suste
veterán
teszel rá egy VNC-t, és távolról bármilyen oprendszerrel azt csinálsz vele amit akarsz (WIN-ről meg ott a távoli asztal is)
ha erre gondolsz
legalábbis XP-nél még ilyen egyszerű volt
Vista/7 -től a jelszókérős ablakot nem tudom ki lehet-e kerülni (vagy ki lehet-e kapcsolni)...
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- X140M1F4N károsultjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest