Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Pontosan! Access egy rakás szar. Nem egy profi cucc, az biztos. El lehet vele mókázgatni, de nem az a hű de jól megírt program. Valóban SQL rulez, csakhogy tanár nem tudja, mi az. Ezért baj az, hogy nálunk csak a Microsoft létezik, nem baj, ha vannak 1000x jobban megírt rogramok! Na mindegy.
Egyébként a Powerpoint sem valami komoly cucc szerintem. El tudom képzelni, ahogy a komoly tárgyaláson a bemutatón írógéphangok kíséretében spirálisan beviharzanak a betűk, és egy clipArt kép autófarolás hanngal csúszik be!
Nem túl komoly! A Word viszont jó. Legalábbis használható szövegszerkesztésre. -
Dalai Láma
őstag
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Hát...
Tanár: ideális esetben tényleg meghallgatna, egy ideális tanár. De aki minket tanít az csak óraadó. Szóval nem tanár. Nem is tudom, hogy igazán micsoda. A baj az, hogy nem csak a linuxhoz nem ért, hanem a windowshoz sem. Csak ahhoz a 3 MSOffice alkalmazáshoz. És ha számítástechnikát akar tanítani, akkor ez egy cseppet kevés. Programozni például nem tanulunk, mert azt sem tud. Persze, a mai programnyelvek is lehet, hogy elavultak lesznek, de abból nagyon sok dolgot kamatoztatni lehet egy másik nyelvnél.
A ph fórumozók szerintem nagyon rendesek, és szinte mindig segítenek. Engem még egyszer sem hurrogtak le, hanem normálisan elmagyarázták. Persze biztos van más eset is, de ők is csak emberek (meg ufók, meg konzervdeobozok, meg sárkányok)
És útba is szokták igazítani az eltévedteket.
Amúgy ez a topic is a fáradt gőzben van, és nem kell olyan komolyan venni. Különben meg van igazság is a hozzászólásodban, de azt nem emelném ki, nehogy má' jófej legyek (ördög szmájli helye)

-
Dalai Láma
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Magolni hogy lehet? hát elméletet is tanulunk ám! MSAccess adatbáziskezelő progi elméleti részét! A tanár érthetetlenül elmagyarázza 8ő sem érti), éspapíron dolgozatot írat belőle. A legroszabb az, hogy ezek az információk szarra sem jók, mert a programot nem fogjuk tudni használni tőle!

-mert tényleg jó, hogy el tudjuk mondani, hogy mi az a cella, meg mi az információ, de akkor mi van? Merthogy ilyeneket kér a dolgozatban. Meg normálforma, meg 1000 ilyen baromság.
Én hülye meg megint jelentkeztem számtek fak-ra, így megint 4 sztekem lesz ezzel a tanárral. Asszem én is kilépek a csoportból, és itthon gépezek, többet érek vele. -
Dalai Láma
őstag
Igazad van, kár, hogy nekik csak a Win van. De miét is? Mert egy linuxot már nem tudnak kezelni, a többiről meg ne is beszéljünk. Pedig én szivesen tanulnék linux alatt is, sőt a linuxot magát is mélyebb részekkel, mindent, alaposan.
De nem az MSOffice-ot! Mert a Word még oké, azt használom, jó is, hogy középfokon tudom használni. De mi a #&@>-nak kell Accesst tanulni? Tudom, azért, mert meg akarjuk szerezni a középfokú szoftverüzemeltetői jogosítványt! De minek? Semmi értelme, használni nem akarom soha, amire munkába állok, már teljesen más lesz minden.
És miért csak Microsoft termékeket használunk? Annyi más választható dolog van, ami még ingyenes is! És egyáltalán, minek kell programok használatát megtanulnunk? Ilyen alapon C64-es szövegszerksztést is tanulhatnánk. -
Dalai Láma
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Örülök, hogy nem csak én látom ilyen tragikusnak a helyzetet. De emiatt szomorú is vagyok.
Hát igen, számtektanárnak csak az megy el, akit normális munkahelyre nem vesznek fel. Aki jobban nyomja, az meg már elmegy olyan helyre, ahol megfizetik rendesen.
A géppark nálunk egész jó, cel.433-asok, 5-10GB-os vinyó, s3trio vidkártya. A monitorokkal sincs nagy baj. Ilyen gépből van 20, és 20 P166-os is van. Csakhogy senki nem ért a karbantartásukhoz. Ja, és délutánonként nem lehet bemenni netelni! Biztos ez is a pénzhiány miatt.
Egyébként most lesz 10 új gép! És honnan volt rá pénz? Az egész suli az 1200 tanulójával együtt egy napig a pécsi összes buszon hajnaltól éjszakáig utasokat számlált! Marha jó volt! (ebből lesz a szeptemberi új menetrend). És ezért kapott a suli 3 milliót. Ebből 2 megy 10 új gépre. De attól félek, (mert ne mértenek hozzá) képesek lesznek a legszarabb minőségű cuccokkal telenyomni a gépeket, és Fujitsu monitorokat vesznek 2 gombos A4Tech egerekkel!
-
Dalai Láma
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Hát az én sulim az országos listán a 11. Matek infó szakra járok. De kicsit csalódtam a az infóban. Mert igazából nem is informatikát tanulunk, hanem a szaros MSOffice programokat. Amire munkábaállok, az még minimum 7 év, addig meg már rég nem úgy vfog kinézni az MSAcces, ahogyan most.
És az a baj, hogy a tanár máshoz nem ért! Nekem is 3-ast adott. Persze az ''okos'' lányoknak mind ötöst ad, akik ugyan magolni tudnak, de a PC-hez semmi fingjuk nincs.
Azt nem éértem, hogy egy ilyen gimnáziumba, egy ilyen szakra miért nem bírnak egy hozzáértő tanárt felvenni. Persze az igazgató még annyira sem ért hozzá, és aki már be tudja kapcsolni ezt az ''elvarázsolt'' masinát, az biztosan valami nagy szakember! Az igazság az, hogy ha tanulni akarok, akkor feljövök a prohardverre, és véágigolvasok 3 hírt, 2 cikket, meg egy pár fórumot, és már sokkal többet tudok, mint ha 4 évig heti 4 számtekórán vennék részt!
A mi tanárunk például a hardverekhez nem is ért, csak annyira, hogy memória, meg merevlemez. Az AMD-ről még nem is hallott, számára csak az Intel van. Most az ilyenre mit mondjak?
És annak, amit tanulunk, nem sok köze van a számítástechnikához. Ha legalább valami érdekeset tanulnánk, mondjuk kis html-t, flash-et, vagy van még pár mókás dolog, az jó lenne. Vagy valami érdekeset, mittudom én, csak ne ilyen haszontalan dolgot! Ennyi erővel a DOS-t is tanulhatnánk! 
-
Dalai Láma
őstag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Mi mondtuk, mutattuk is. Az előző tanár még élvezte is, amikor a hűtőkről beszélt.
De éppen azért akarta meghúzni őt, mert 100x többet tud nála, és atanár ezt nehezen viseli. Egyébként Mattyert(CoolNess) is meg akarta húzni.
Ez tényleg szomorú. De aztán mégsem húzta meg őket, de most elmentek a csoportból (jól jártak). -
Dalai Láma
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nálunk csak a ''póverpoint''-ozás megy. Amikor meg bemegyek az msconfigba, hogy kiganézzam az indítópultot, akkor a kedves tanár jól lecsesz, merthogy elrontom.
Persze neki fogalma sincs arról, hogy mi az az msconfig, és ott mit lehet csinálni. Szerintem a tanár otthoni windóza minimum 5 perc alatt töltődik be, és az idő mellett 5000 kis ikonocska töltődik be. De ő nem udja, hogy miért, és hogyan kell megszüntetni.
Persze volt egy jófej számtektanárunk is, aki nem is tanár(a mostani sem), de vele le lehetett ülni hálóban Half-life-ozni, és poénos volt, amikor mindenki feszítővassal esett a tanárnak. És neki meg lehetett mutatni a Dallas paródiát (van aki még nem látta???), és ő is jót röhögött.
Ez a mostani viszont egy tragédia. Elég csak annyit mondanom, hogy andorpapát meg akarta buktatni!
(sírjak, vagy nevessek?)
Nem is értem, miért vesznek fel ilyen embert tanítani! És még pénzt is adnak neki! Biztosan van olyan sztektanár, aki ért hozzá! -
Dalai Láma
őstag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Na jó: számtekóra, gimi. Internetezek, erre odajön a tanár, hogy kapcsoljam ki. Erre jó látványosan megnyomom az Alt+F4-et. Erre a tanár:
-zárja be normálisan, ne csak a tálcára tegye!!!
Másik: számtektanár megkérdezte, hogy a billentyűzetről hogan lehet elérni a start menüt?

Harmadik: hallgatom a gépben az Audio CD-met. Erre rámszól, hogy szedjem ki, mert ha vírus van rajta, akkor megfertőzheti a gépeket! Kicsit mérges lettem, és röhöghetnékem is volt.
És a számtektanárok nagyban ellenőrzik az összes CD-t a 2001-es antivirussal, amit persze nem frissítettek, mert nem tudják hogyan lehet updatelni a netről!
Az meg már csak mellékes, hogy nem tudja a sztektanár, hogy mi az a registry, az msconfigot soha nem írta be a futtatás menübe, és nem tudja, hogy a monitorbeállításoknál az a 60Hz mit jelent, és miért jó, ha magasabb az értéke.
Persze ez csak nálunk van így, biztos vannak normális számtektanárok is, legalábbis remélem!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem túl komoly! A Word viszont jó. Legalábbis használható szövegszerkesztésre.
És útba is szokták igazítani az eltévedteket.