Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mityku
aktív tag
válasz
norbiphu #3431 üzenetére
Valamelyik nap láttam én is könyvesboltban, első látásra érdekesnek tűnik. Majd azért véleményezd légyszi a könyvet!
daa-raa: persze az igazi cél, hogy egy akorra méretű lézert fejlesszenek ki, amelyet hordozhat egy szimpla vadászgép. De mint említetted, amíg olyan dolgokat mint pl. rezonancia, melegedés és egyéb más korlátozó tényezőket meg nem oldanak, addíg ez csak ténylegesen terv (távoli) marad. Bár, ha ez a terv a távoli jövőben megvalósul, egyszerűen értelmetlenné válnak a különféle lőszert tüzelő fegyverek! -
mityku
aktív tag
válasz
norbiphu #2538 üzenetére
Hali!
Én ezt a decemberi-januári összevont első számban láttam! (52. oldal, A bécsi Rathaus 1911)
Tüzérségi tűz:
Ahogyan az előttem szólók is említették, hosszú tűzcsapást nem érdemes alkalmazni, mert könnyen bemérhető. Tegnap olvastam Nosztalgiából egy korábbi Aranysas-t, ahol szó volt a csendes-óceáni harcokról, az amcsik mikor az egyik szigetet foglalták vissza, ott is a csatahajókról küldték az ''éldást 1-2 órán keresztűl, aztán amikor a szigethez közelebb merészkedtek, ott a japánok jól bemért tüze 2 hajót is elsüllyesztett. Szóvolt még olyanról is, hogy a támadás előtt 1 hétig bombázzák a szigetet repülőgépekről, de elvetették ezt az ötletet, mert valaki más azt mondta, hogy a legnagyobb kárt az első 3 napban tudják az ellenség erődítményeiben okozni. A sziget talán Iwo Jima volt. Ott esett el valami 6xxx amcsi katona, japánok közül meg csak 2xx-an estek fogásba. -
Gyantusz
tag
válasz
norbiphu #2450 üzenetére
Mivel letettetek a pályázatról, így 1-2 könyv D-Day témában:
Stephen E. Ambrose: D-NAP - 1944. június 6., a partraszállás hiteles története (Aquila Könyvikadó Debrecen, 1997.). Ellenőrző szerkesztő: Dr. Molnár György...
A 669. oldaltól a 687. oldalig található egy függelék, amiben felsorolja az író..., de inkább idézek:
''Az Eisenhower Center anyagához szóbeli közlésekkel és írásos anyagokkal hozzájárult veteránok névsora az 1993. augusztus 13-i állapot szerint.''
És név-felsorolás, mint tette anno Gárdonyi az Egri csillagokban.
Ilyen név közttük, mint: Richard D. Winters (687. o.).
Lásd: Band of Brothers; 2/506 PIR 101st US (Airborne) Infantry Division E-Company parancsnoka, majd később a 2. zászlóalj parancsnoka (506. ezred, 2. zászlóalj)
Szóval elég hitelesnek tűnik angolszász részről.
Stephen Badsey: D-DAY - A partraszállás története a normandiai partoktól Franciaország felszabadításáig (Ferenczy Könyv- és Lapkiadó, )
A könyv inkább képeskönyv (ami annyira nem baj), a képaláírások néhol hiányosak, ill. elírtak, de egész jó. Főleg azért, mert 8. oldalon ott a katonáknak hivatalosan kiadott teljes Eisenhower-levél.
''Soldiers, Sailors and Airmen of the Allied Expeditionary Force!''
Lásd Band of Brothers Part 1. vége...
No, és hogy ne maradjon ki senki:
Edmund Blandford: A part két oldalán - A partraszállás és Európa védelme 1944-ben (Hajja&Fiai Kiadó, 2000.). Fordította: Halmai Péter...
A cím magáért beszél.
No meg a Fortitude hadművelet ([link]), és társai...
És a sok Top Gun cikk az elmúlt 15 évből.
<mod: a légi szállítós ''hsz.'' közfelháborodás miatt elnapolva>
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
norbiphu #2458 üzenetére
Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogyha gondoljátok megcsinálhatjuk az egész vh - ról az oldalt, a technikai hátteret biztosítom hozzá (tehát a weblapot szívesen megcsinálom) csak a tartalomban várnék segítséget azoktól akik érdeklődnek ilyen témában. Többet megígérem nem offolok már ebben a témában
ps.: egy hétig nem leszek most, mert megyek síelni, úgyhogy remélem még ma megjön gyantusz levele.
-
Kephamos
addikt
válasz
norbiphu #2458 üzenetére
Talán ilyenekkel nem kéne poénkodni...
Most nem a németekt védem, félre ne értsd, nem pártolom egyik oldalt sem, csak sokezer ember halálából nem kéne poénkodni, mert nem illik.
------------------------
Majd, ha sok időm lesz, akkor megpróbálok valamit írni.
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
válasz
norbiphu #2402 üzenetére
Sajnos tudásom nyomába sem ér Gyantusz és daa-raa tudásának
De amiben tudok abban szívesen segítek
mod:
nem tudom hogy mennyire számít,de én végzős fősulis vagyok és júliusig lesz csak hallgatói jogviszonyom
A technika terén is tudnék akár segíteni, mert médiatechnológiát hallgatok
[Szerkesztve] -
mityku
aktív tag
válasz
norbiphu #1587 üzenetére
Hú, akkor lesz meló bőven!
Viszont akkor lehetne csinálni egy olyan részt ahol külön a ''misztikus dolgok''-ról írsz, külön pedíg a típusleírások lennének.
Tehát arra gondolok, hogy kezdő menüknek misztika-típusleírás-térképek-(esetleg rövid hadtörténeti leírás)...
Ezek csak tippek-javaslatok részemről. -
mityku
aktív tag
válasz
norbiphu #1559 üzenetére
Igy elsőre nem tűnik rossznak! Bár egy ilyen oldal összehozásához elég sok meló kell (gondolom). Tehát ha tényleg komoly a szándék akkor kell 1-2 ember aki összeszed egy rakat infót, rendszerezi. Ha tényleg a topic alapján akarsz létrehozni egy oldalt (mármint tartalmailag és nem típusismertetőt akarsz csak csinálni [misztikum és valóság] akkor kell az idevágó szakirodalom precíz átnézése és nem csak a hazai fronton! Tehát elsőre elég időigényesnek tűnik!
Persze távol álljon tőlem, hogy elvegyem a kedvedet ettől, csak gondoltam megemlítek néhány dolgot.
üdv: mityku -
norbiphu
őstag
válasz
norbiphu #1558 üzenetére
nah akkor egy kis ösztönző kép
Bővebben: link
a szöveg nem saját forrás csak a dizájntervezésre ezt raktam be.
a háttérben lévő kép nem végleges úgy gondoltam hogy minden témához más lenne benn (más a vezetőknél más a haditechniknál stb, de mind ilyen stílusban halványítva)
javaslatokat várnék még a további menüpontokra is.
köszi
Screammm
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
norbiphu #1551 üzenetére
én benne vagyok! majd felveszlek és beszélünk részleteket! Honlapot szerkeszteni, nem tudok (html paddal volt már egy próbálkozásom, előre elég jó lett, de ez az utolsó alkalom is volt!
na meg suli mellett lehetne csak, meg mohaa klán mellett, inkább hétvége lenne jó nekem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj SSD-k!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest