-
LOGOUT.hu
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz KisTücsök #121516 üzenetére
Egy ideig nagyon jónak tűnt a dolog. Amikor Mourinho elment, több mint 10 pontra volt a csapat a BL helytől de még az ötödik helytől is, olyan durván jól szerepeltek hogy ekkora hátrányt két-három hónap alatt ledolgoztak, sőt, átvették a BL helyet. Akkor gondoltam erre, hogy mekkora poén lenne, hogy megcsinálták a feladat nagy részét, utolérték az utolérhetetlen csapatokat, és meg is előzték, aztán meg elveszítik. És megtörtént.
Ráadásul mindezt úgy, hogy a negyedik hely környékén a többi is nagyon pancserkodik mostanság, és ezt sem tudták kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
,,Sima harmadik hely, de akár még a második is meglehet" - mondták a MU drukkerek tavasz elején
(ezt a kommentet napra pontosan azon a napon írtam, amikor megfordult a MU formája )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Peterhappy #121365 üzenetére
Sosem lehet kötésben megtenni két olyat, aminek köze van egymáshoz.
Egyszerű eset:
Meg akarod tenni azt a csoportkörben, hogy a Barca megnyeri a csoportját, kötésben azzal, hogy továbbjut a csoportból. Az pl ingyen szorzó lenne, mivel ha az előbbi teljesül, akkor nyilván a másik is.Az aranylabda alakulására pedig nagy hatással van az, hogy melyik csapat nyeri a tornát.
-
addikt
válasz Peterhappy #121357 üzenetére
A BL-győzelmen 19-es szorzó van, a PL-győzelmen 4,5, tehát 85500 Ft-od lenne 1000-ből. Az aranylabdát nem lehet kötésben hozzátenni ilyen eredményekhez, mert az egyik alakulása nagy hatással van a másikra is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Messinek innen már szinte garantált az aranylabda, és most szerintem meg is érdemli. Az egyetlen minimális esély arra, hogy ne ő nyerje, az az, ha a 'pool valahogy behúzná mégis a BL-t és a PL-t is, mert akkor Van Dijk megérdemelné, és még akkor sem biztos, hogy nem Messi kapná.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Csekély reményforrások egyike, hogy tavaly a Barca 3:0-ra kapott ki Romában, idegenben halványabbak.
-
addikt
A két csapat között a különbséget Messi zsenialitása jelentette, meg a szerencse.
Nem érdemelt a 'pool ekkora verést, de hát ez van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Minden amit eddig erről a meccsről írtam, tárgytalan. Nagyon megváltozott a meccs. Barca örülhet, hogy még vezet egyáltalán, hazai pályán. Most épp tetszik a meccs képe.
-
addikt
válasz DeathAdder #121227 üzenetére
Nekem ez a mai párharc előtt nem tűnt ennyire evidensnek. Most már azt mondom, hogy úgy néz ki.
-
addikt
Ilyen szopatást nem tudom mikor láttam a Liverpool védelmében, nem emlékszem rá. Olyan volt, hogy megverték a csapatot, hibázott a védelem, stb, de ahogy ez a Barca megindul, és nem hibázik a 'pool védelem, mégsem tudnak mit csinálni ezek ellen, az zseniális...
De nincs ez még lefutva, a másik oldalon is vannak helyzetek, csak szokatlan látvány ez, általában a 'pool szokta lefocizni az ellenfelet, olyankor is, amikor végül nem nyer.
-
addikt
Ez a Barca eddig sokkal jobb annál, mint amit a City mutatott a 'pool ellen.
-
addikt
Na ez mesteri megoldás volt sajnos.
-
addikt
Az a különbség a két csapat között, hogy míg Manét amikor felborították a meccs elején a 16-oson belül, felpattant és nem reklamált senki (ugyanezért fordított esetben halálfetrengést csinált volna bármelyik Barca játékos), addig Matip kezezésgyanús esetéért még 10 perc után is reklamálnak a Barca játékosok a bírónál. Ezért gondolják sokan a katalánokat a foci legaljának.
-
addikt
Az Ajax játéka egyébként engem nagyon emlékeztet a 2013/14-es Liverpoolra (Suarez & Sturridge korszak), a Van Dijk előtti Kloppos Liverpoolra, illetve a 2017-es Monaco-ra. Ezekben az a közös, hogy gyönyörűszép kockázatos támadófocit mutatnak, sokgólos meccsek vannak, de a védelem megbízhatatlan, minden meccsben benne van, hogy nagyon megverik az ellenfelet, de az is könnyen megeshet, hogy csúnyán beszopják a f.szt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #121174 üzenetére
Én meg azt mondom most így az első meccs után már, hogy tökmindegy milyen kezdővel állt volna ki a Tottenham, itt ők az esélytelenebbek. Még akkor is, ha itt egy döntetlenre kihúzták volna, vagy akár egy szűk egygólos győzelemmel, valószínűleg nem lett volna elég a visszavágón, de a valóság az, hogy még annak is lehet örülni, hogy mindössze 0:1 lett, mert lehetett volna több is, pl 1:3. Persze a labda gömbölyű, még innen is tovább lehet jutni a londoniaknak.
Abban lehet bizakodni, hogy az Ajax meccsei nagyon kaotikusak. Sok gólt lőnek, de sokat kapnak is, a védelem könnyen átjárható. Simán benne van a pakliban, hogy Amszterdamban a Spurs több gólt is berámol és az Ajax pedig kihagyja a nagy lehetőségeket, amiket kialakít. Szóval bármi lehet, de az Ajax most kicsit erősebbnek tűnik, még egy full egészséges Spursnél is.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Egymás után hazaküldeni a Realt, Juvét, Spurst. B...meg.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Úgy tűnik, a Premier League-ben a Top 2-n kívül senki nem akar BL-be kerülni mostanában.
-
addikt
Most tudatosult bennem, hogy Klopp 3 és fél éves liverpooli időszaka alatt még nem veszített nemzetközi kupában oda-visszavágós kieséses rendszerben párharcot.
Ellenfelek
2016 EL: Augsburg, Manchester United, Dortmund, Villareal
2018 BL: Porto, Manchester City, Roma
2019 BL: Bayern München, Porto -
addikt
válasz DeathAdder #120633 üzenetére
-
addikt
Sok BL negyeddöntőt láttam már, de talán ez volt a csúcs eddig.
-
addikt
Az durva, hogy a 19 éves holland gyerekek kiütik izomból a százszoros olasz bajnok, aranylabdás, mindenféle tapasztalt játékosokat, előtte pedig a háromszoros címvédőt.
És nem mákkal.
-
addikt
Ajax - Tottenham
Barcelona - Liverpoolelődöntők legyenek.
-
-
addikt
válasz DeathAdder #120318 üzenetére
Az a 2 ppg az több mint 2 ppg lenne egy Guardiola nélküli Cityvel és Klopp nélküli Liverpoollal, mert ezek ellen több pontot húztak volna be, és az 4 meccs.
Érted... ha ezeknek kevesebb lenne, akkor a többi csapatnál lennének azok a pontok...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Látva, hogy a MU, Spurs, Chelsea, Arsenal milyen pontátlaggal rendelkezik a PL-ben és hogyan szerepelnek nemzetközi porondon, egyre inkább úgy érzem, hogy a túlvilági City és Klopp Liverpoolja túlságosan beárnyékolja ezeknek a csapatoknak a teljesítményét, akik egy másik szezonban ilyen játékkal a bajnoki címért tudtak volna menni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Olyan dolgokon vagytok megbotránkozva, amilyeneket már 10 éve folyamatosan látunk a Barcától. Már csak a kamutizi hiányzik, meg egy kamu piroslap egy MU-játékosnak. De azt majd csak akkor, ha véletlenül a MU vezetne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Cancelo megint milyen labdát adott... ez a gyerek minden pénzt megér, el kéne hozni a Juvéból... TAA úgy is ahogy egyre tapasztaltabb lesz, elvileg középpályást csinálnak majd belőle, azt hallottam valahol.
-
addikt
válasz DeathAdder #120275 üzenetére
Erre szoktam mondani, hogy a mezőnyben százszor érnek így egymáshoz és nem történik semmi. Nem vitatom a kontaktot, de ez egy ilyen sport, a játékosok érintkeznek egymással.
Nálam az az alapvető kérdés, hogy megakadályozta-e az ellenfél játékát szabálytalan módon: pl elgáncsolta, vagy olyat rúgott bele hogy az már fáj, stb...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DeathAdder #120271 üzenetére
Nálam ez sem büntető, de azért a másik oldalt a Barca javára biztos hogy befújják.
-
addikt
Csak néha nézek át az Ajax meccsre, de annyi így is látszik, hogy már megint szemkápráztató focit játszanak.
-
addikt
válasz DeathAdder #120267 üzenetére
Még jobb lett volna, ha góllal fejeződik be.
-
addikt
-
addikt
válasz BenHans #120231 üzenetére
Ezek nem büntetők. Fél méterről, 0,2 másodperc alatt nincs idő reagálni, teljesen vétlen.
Ha az ilyeneket be kéne fújni, akkor minden csatár szándékosan arra játszana, hogy rárúgja a hátvéd kezére a labdát és már lehet is rúgni a büntetőt. Nincs értelme.
Éppen ezért nem volt büntető a tavalyi eset sem a Roma ellen, az sem amit befújtak, az sem amit nem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tibiajax #120226 üzenetére
Nekem ilyenkor egyszerre két meccs megy streamen a böngészőben. Tegnap este is elsősorban a 'pool meccset néztem, de másik lapon meg volt nyitva a Spurs meccs is és amikor éppen állt a játék, kiment a labda vagy valaki haldoklott akkor átkattintottam mindig a másik meccsre, így pl a büntetőt pont láttam, meg a gólt is de a hangot az előbbi meccsen hagytam hogy tudjam mikor kell visszakattintani..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Napfénysüti #120209 üzenetére
Szerintem ez is természetes testtartás volt. Aki vetődik, csúszik, mindenkinek kilóg a keze...
Maximum álló helyzetben lehet azt mondani, hogy legyen a kéz leszorítva a test mellé, de ilyenkor valamivel kell támaszkodni és egyensúlyozni is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #120203 üzenetére
Pedig igaza van.
Az egy dolog, hogy ez a mostani City Guardiolával egy korszakos csapat, még az is lehet, hogy a Premier League-ben minden idők legjobbja, de azért már menjenek a f**zba, hogy minden sorozatban, szinte minden sorsolás nekik kedvez (az FA kupában, a ligakupában, és a BL-ben is rendszeresen olyat sorsoltak nekik ami kedvező, hogy véletlenül se kelljen lefáradniuk sem), és erre ráadásként még a bírók is az ő javukra tévednek rendszeresen, vagy a kétes nehezen eldönthető szituációkat nekik adják, a PL-ben és a BL-ben is, gyakorlatilag minden formában segítenek nekik abban, hogy az összes trófeát elvigyék a szezon végén.
És ezzel nem is azt mondom, hogy egyébként ne jutnának tovább ezeken a meccseken, csak azt, hogy ha nem könnyítik meg a dolgukat az "égiek", akkor legalább jobban leizzadnának ezeken a meccseken és kevesebb energia maradna a többire, illetve több sérülés is sújtaná őket mert többet kellene kockáztatniuk.
Szóval az a legjobb a tegnap esti meccsben, hogy a Spurs így is behúzta és a City-nek vért kell majd izzadnia a visszavágón, ha tovább akar jutni, és ez nekünk liverpooliaknak elég jó előjel, mert akkor fáradtabbak lesznek a PL-meccseken.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hhenry #120035 üzenetére
2011 és 2012 közül is az egyik évben neki kellett volna adni, nem Messinek. 2011-ben CR teljesített jobban egyénileg (aranycipő), a csapata rosszabbul, 2012-ben viszont Messi volt az, aki egyénileg többet nyújtott, a Barca viszont rosszabbul szerepelt, mint a Real, tehát az előző év fordítottja volt.
Tehát akár a csapat sikere a mérvadóbb, akár az egyéni teljesítmény, a kettő közül az egyiket meg kellett volna kapnia vagy így vagy úgy, ehelyett mindkettőt Messinek adták. 2018-ban is megérdemelte volna, már kb 2-3-mal több aranylabdát kellett volna kapnia CR-nek, mint Messinek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Peterhappy #119970 üzenetére
Esélyesnek tartottam a Real Madridhoz való visszatérést, és ez állítólag most meg is történt volna, de a játékosok megakadályozták. Így a legvalószínűbb szerintem a PSG, ott el tudom képzelni még. Juventust sem mondanám teljesen kizártnak.
(#119971) DeathAdder
Szerintem is az underdog szerepben volt a leginkább sikeres, de már nem hajlandó olyan csapatba menni. Jelenleg ott tartunk, hogy így semmilyenbe nem fog, tehát valamiben változtatni kell az elképzeléseken. -
addikt
válasz Tibiajax #119967 üzenetére
Nem fogja megkapni. Még azt is kevesellte, amennyit a MU vezetősége adott neki. Biztos, hogy az Interhez nem akar menni.
Csak olyan csapat ajánlatát hajlandó elfogadni, ahol minden pénzt megadnak neki és már eleve (egyik) elsőszámú esélyes a trófeaszerzésre. Különben nem tudna azzal villogni, hogy ő már mennyi trófeát nyert.
Az Interhez is csak akkor ment, amikor a többi nagy olasz szar helyzetbe került.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DeathAdder #119627 üzenetére
Nem változott semmi, és nem is fog. Minden egyforma mértékben drágul, az egymás közötti arányok nem változnak. 5 és 10 éve is az akkori viszonyok között ugyanolyan drágák voltak a legnagyobb sztárjátékosok, mint most, és ugyanúgy csak a leggazdagabb klubok tudták megvenni.
-
addikt
Kedvenc csatárotok miért nem játszik?
-
addikt
válasz Cartevo #119335 üzenetére
A rendszer célja nem az, hogy igazságos legyen. Nyilván mostanság a PL-ben 6 BL-hely hamarabb lenne jogos mint a Serie A-ban vagy a Bundesligában 2-nél több, de pont ezt akarják megakadályozni, hogy egy-egy nemzet jobban elhúzzon a többi előtt, mert az az angol csapatoknak jelentene több nemzetközi tapasztalatot és pénzbevételt, így még jobban kinyílna az olló, a különbség a különféle bajnokságok között.
Ezt elkerülvén próbálja az UEFA biztosítani, hogy a top nemzeteknek kb. ugyanannyi hely álljon rendelkezésre.De egyébként amit előbb írtam, az sem teljesen igaz, ha ténylegesen Európa 32 legjobb csapatát szeretnénk látni, akkor mindegyik top bajnokságból 4-nél több hely kellene legyen, a PL-ből meg legalább 8, és a kisebb bajnokságokból kb senki, mert még egy Serie A hatodik is bőven jobb mint egy görög bajnok. De a kisebb bajnokságoknak is meg kell adni az esélyt, lehetőséget a feltörekvésre, ne maradjanak le, ezért adják meg a helyeket nekik.
Na meg a mezőny sokszínűsége is fontos, unalmas lenne ha 8 PL-csapat tolná egymás ellen a BL-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szóval mi kaptuk meg Piper Perri-t.
Végre jöhet Coutinho az Anfieldre, hogy jól kifütyülhessék miközben 3:0-ra fog vezetni a 'pool. Várom ezt a pillanatot... ha egyáltalán továbbmegy a Barca a MU ellen, mert nem vennék mérget rá.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nemcsak az angol topcsapatok erősödése figyelhető meg, hanem a többi topliga gyengülése. Egyre gyakoribb, hogy kisebb ligákból jövő feltörekvő csapatok győzik le a spanyol, német, olasz csapatokat.
-
addikt
válasz DeathAdder #119285 üzenetére
Nem úgy emlékszem, mintha olyan sokan látták volna ezt. Én igen, de pl itt is elég sok united-játékos gyalázó kommenteket lehetett olvasni az elmúlt években, olyanokról akik amúgy fullos tehetségek.
-
addikt
Nekem mindegy, csak ne az angolok kerüljenek össze, mert az már uncsi lenne.
És nem szeretném, ha a Liverpool az Ajaxot kapná, nekik másik meccsen szeretnék szurkolni. Úgyhogy kizárásos alapon jöjjön a Barca vagy a Porto. A Juvét nem akarom kapni.
-
addikt
válasz KisTücsök #119245 üzenetére
Bírom, hogy most sokan most azt mondogatják, hogy a Premier League-csapatok újra erősek Európában.
Eddig is azok voltak, csak nem a BL volt a legfontosabb... ahogy most sem.... csak most már annyira megerősödtek, hogy még akkor is tovább jutnak, ha nem erre koncentrálnak elsősorban...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Felsorolok néhány csapatot, akik nincsenek benne a legjobb 8-ban:
Bayern
PSG
Real
ATM
Chelsea
Napoli
Sevilla
Valencia
Dortmund
Arsenal -
addikt
Elég langyos meccs volt ez, a Liverpool lötyögött 180 percig és a Bayern nem is késztette erőlködésre, így is sikerült simán lehozni Münchenben... legalább azt nem lehet mondani, hogy fáradt lesz a csapat.
-
addikt
Fekir lőjön egy gólt aztán menjen tovább a Lyon.
-
addikt
válasz LyonnaisFan1 #119219 üzenetére
Távozzatok továbbjutva.
-
addikt
válasz LyonnaisFan1 #119217 üzenetére
Még egyet!
-
addikt
válasz #16741888 #119161 üzenetére
Egy biztos: Mbappé kb 180 millió volt, Pogba 90 millió, és mindkettőt ennél drágábban lehet csak elhozni, mert
1. Azóta drágultak a tarifák
2. Azóta a játékosok tanultak, fejlődtek
3. Nagyobb szerződés köti őket az aktuális klubjukhoz.Tehát a kettő együtt simán lehet 400 millió fölött is. Nem hiszem, hogy a Real ennyit kiad, de ha mégis, az biztos, hogy mást nem igazán fog venni abban az évben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Enzolord #119149 üzenetére
Egyébként nem is arról volt szó, hogy maga a játékos tudása milyen, hanem arról, hogy a MU ugyanúgy pénzért csábítja el a játékosokat, ráadásul sokat és többet, mint a Real, az utóbbi időben.
Az, hogy a MU olyan balf-sz volt hogy béna játékosokért fizetett sokat, az az ő bajuk, attól még ugyanúgy pénzzel hozták el. Szóval ez nem menti fel a csapatot ez alól.
A lényege a mondandómnak csak annyi, hogy ne állítsd be a Realt olyannak, mint aki mindenkit letejel, a MU bezzeg különb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Enzolord #119144 üzenetére
Di María, Falcao, Martial, Pogba, Mkhitaryan, Bailly, Lukaku, Matic, Alexis Sánchez, Fred és ezzel csak a legdrágábbakat, valamint az irreálisan magas fizetést kapókat soroltam fel. Még a City sem volt hajlandó annyi fizetést adni Sáncheznek, amennyivel a MU odahívta.
Az, hogy ezek nem játszottak jól a MU-ban, az a menedzsment hibája, nem a játékosé, akik máshol jók voltak.
Éppen olyan játékostemető volt ez a MU az utóbbi években, mint a Real a Sneijder, Van der Vaart, Robben-féle sikertelen időkben 10 évvel ezelőtt, mielőtt a megváltó megérkezett. Ők is vásároltak össze-vissza mindenkit. Mostanában a Real nyaranként csak egy-kettőt hoz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Holnap 1:1 legyen mindkét eredmény, és elégedett leszek.
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #119103 üzenetére
Nem tudom, nekem ez annyira fura, hogy németeknél nagyobb szegénység van bármiben is, mint a spanyoloknál vagy angoloknál, mikor infrastrukturálisan a világ egyik legfejlettebb országáról, és egyik legnagyobb futball-múlttal rendelkező nemzetéről van szó.
Pedig most ez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Datsyuk #119094 üzenetére
Ilyen a Leicesternél is volt, hogy csináltak egy jó szezont amivel kvalifikálták magukat nemzetközi helyre, aztán (megint) a kiesés ellen küzdöttek akkor, amikor a BL-ben továbbmentek a csoportjukból, de azért arra még futotta, hogy a Sevillát is hazaküldjék a nyolcaddöntőben. Persze nem várható el, hogy a Schalke legyőzze ezt a City-t (ennyire kikapni akkor is csúf). A kommentem inkább az egész Bundesligának szólt, hogy miért nincsenek a Bayernen kívül olyan csapatok, akik egyáltalán versenyképesek tudnának lenni. (A Tottenham és a Liverpool nem olajpénz betáplálással jutott ide)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ZavaBalazs #119086 üzenetére
7:0 az mindenhogy sok, ez a csapat tavaly kvalifikálta magát valahogy a BL-be Németországban, de a másik párharcra is gondoltam ezzel. És ha holnap még a Bayern sem megy tovább...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azért a Premier League elég csúnyán hazaküldi most a Bundesligát, kíváncsi vagyok, vajon holnap a Bayern megmenti-e a németek becsületét.
-
addikt
Az eddigi 6 lezajlott párharcból egyedül a Spurs és a City ment tovább azok közül, akiket az első meccsek után továbbjutónak gondoltam.
-
addikt
Ebből a Bernardeschiből amit eddig láttam (nemcsak ma), az alapján iszonyat nagy tehetség.
-
addikt
Dybala miért csak most állt be?
-
addikt
Amelyik csapat képes az ATM-nak egy meccsen 3 gólt lőni, az megérdemli a továbbjutást, de még többet is annál.
-
addikt
Én nem hiszem, hogy a Juve innen tovább megy.
-
addikt
Az azért vicces lenne, ha a hiperszuper MU a nagy menetelésében úgy tűnik, hogy harmadik lesz, aztán a végén megfodulna a forma és lecsúszna az ötödik helyre.
-
addikt
válasz DeathAdder #118851 üzenetére
Az Ajaxot kihagytad.
Nekik is ez a cél: minél magasabb áron értékesíteni azokat a játékosokat, akiket felfuttatnak. Eszük ágában nincs megtartani hosszútávon, maximum a 19 évest akarják megtartani még két évig, mert 21 évesen már drágábban fog elkelni.
-
addikt
válasz Datsyuk #118847 üzenetére
Értem, mit mondasz, de a valóság az, hogy pénzes emberek cégszerűen vezetik a klubokat, akiknek semmi más nem számít, csak a pénzügyi helyzet, és ez alapján adnak instrukciókat lefelé. Ezért van az, hogy Real és MU szintű klubok nem taktikai megfontolás alapján vesznek játékost, hanem nagymértékben befolyásolja a történetet a marketingérték:
- milyen a játékos külseje, tetszik-e a nőknek
- van-e hetente új frizurája vagy csinál-e valami ökörséget rendszeresen, amivel a címlapokra kerülhet
- milyen származású, tud-e új szurkolói bázist hozni egy olyan országból, ahol eddig kevesen voltak a klub szurkolói
- stbEzért fordul elő, hogy a menedzser gyakran összeveszik a klubtulajdonossal. Ezért kerül egy-egy topcsapat teljesítménye néha krízishelyzetbe, mert nem futballszakmai okok szerint hoznak döntést, hanem pénzügyi. Tudom hogy ez így nem hangzik jól, de sajnos ma már mindent a pénz irányít, ha tetszik, ha nem. A trófea megszerzése is pénzszerzéssel jár, csak nem biztos, hogy annyit hoz a konyhára, mint néhány más tényező.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Datsyuk #118840 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy amikor egy angol csapat nyer, gyakran akkor sem ad bele mindent a BL meccsbe, csak egyes esetekben még a félgőz is elég a győzelemhez, hiába a másik csapat mindent megtesz, ha gyengébb.
Hiába van a PL-csapattal ellentétben téliszünete, hiába pihen rá hétvégén a BL-meccsre, hiába tartalékol cserékkel, hiába már hetek óta elemzi az ellenfelet mert több ideje van rá, sokszor még ez is kevés ahhoz, hogy legyőzze, lásd Dortmund vs Tottenham.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #118834 üzenetére
De. Ez is azt igazolja, hogy a PL jövedelmezőbb, ami megmagyarázza, miért azt priorizálják a BL/EL helyett. Mivelhogy egy csapat nem tud 100%-ot nyújtani egyszerre hazai és nemzetközi fronton is, valamelyik helyre kevesebb energia marad.
A Spurs a PL negyedik-ötödik helyeivel gazdagabb csapat lett, mint az örökmásodik Dortmund, amelyik kétszer bajnok is volt, BL-döntőt játszott.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #118832 üzenetére
Az eloszlás nem mindegy, hogy melyik mennyit nyom a latba.
Nézd meg a Dortmundot, minden évben instant második a Bundesligában, sokkal többet voltak a BL-ben mint a Spurs, mégis a Spurs financiális helyzete sokkal magasabb, illetve mostanában fel is törölte a Dortmunddal a gyepet.
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #118829 üzenetére
Na de ez az. Annak ellenére lett topcsapat a Spurs olajpénz betáplálás nélkül is, hogy nem szerepeltek a BL-ben. Önmagában a PL ennyire jövedelmező, ha ott teljesít a csapat, kivívja magának a presztízst, adni fogják a TV csatornák, megveszik a játékosok mezeit, akit épp nem visz el a Real 100 millióért.
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #118827 üzenetére
Én csak azt mondtam, hogy a Tottenham európai kupa-rekordja az elmúlt évekből kb. egy Benfica, Villareal, Zenit, Roma, Schalke szintjén van, és minden szempontból egy felsőbb szintű klubról van szó, legyen szó marketingről, játékosok értékeiről, bármiről. És ahonnan kezdték, az nem volt feljebb, mint az előbb említett csapatok piaci helyzete. Mert a PL-ben teljesíteni ennyit számít, és ehhez képest a BL ennyit nem dob.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Delta Force (2024)
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- PH! Darts
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest