Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nem nagyon van róluk mit beszélni. Igazából ha hang kell, megveszed bármelyiket, annyi a különbség köztük, hogy máshogy fognak torzítani.
Ha meg hanghűség kell, akkor meg vagy spórolsz, vagy koncertre jársz. -
LKW
aktív tag
válasz
Bernardo20
üzenetére

-
Bernardo20
őstag
Háhta beindul! UPP!!

-
LKW
aktív tag
Egy hupplák, a félig elhalt togyiknak.

-
neduddki
nagyúr
HI!
Na megtanatam, az Audmax Kft. tajekoztatsa szerint:
''Hangdobozok:
Front L&R: Genelec 8040APM
Center: Genelec 8040APM
Surround L&R: Genelec 8030APM
Sub: Genelec 7060APM
Akusztika: C.H.A.D. moduláris akusztikai rendszer
Vászon: Screen Research akusztikailag transzparens vászon, mely
mögött kaptak helyet a front és center hangdobozok.
Forrásként egy Pioneer DVD-t használtunk, mely rendelkezik sokcsatornás
analóg kimenettel.''
udv
neduddki
p.s. na e shol az erosito???:- ))) vag leht hogy az nem is kell???:- )))
mod: a hejje smegfejtrok koztt 5 perc nem avigyaz allast sorsulunk ki:- )))
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
emvy: jah és ne feledd a topic a megfizethető erősitőkről szól!

[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
nem értek hozzájuk abszolút,csak a fülemre támaszkodva irok véleményt.
Elhiszem hogy lehet venni 300-500ezer forintért is venni erősitőt.
És hidd el hallottam sokmindent az egyetemen nem akármilyen hangfalak és erősitők vannak.
És mint irtam is,nem kimondottan a stereo hangzás miatt vettem meg,hanem a mozihangzás miatt és mivel nem vagyok milliomos ezért kénytelen vagyok kompromisszumokat kötni és próbálok örülni annak amit meg tudtam venni.
Tudomásulveszem,hogy vannak sokkal jobb cuccok akár milliókért is,de minden fájditsam a szivem..nem értem miért baj,hogy én örülök neki és számomra igenis az eddigi rendszereim közül a legszebb és legtisztább hang.
A hallásomat meg pls ne kritizáld.
jó az!
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Enlenni oreg ember:- )))
Szovla en egyszeruen nem tok atszoni az 5.1-re...
sok haverom irtozatos pizt beleolt a hazihozijaba /nekme sok a eoristore es hanszorokra koltott 800k-1.5M/ es valoban vna mejj meg duborig meg minden DE nem sozll szepen...
Erre tavajj a Mate gyerekkel elmentunk a Hifi So-ra /koszi Samsung/ es dobbentem vettem tudomasul, hogy megtalaltam azt az 5.1-es cuccot ami valoban ugy szoll ahogy kell... nem eznek szet a hangok mindn ott vna ahol kell....HIHETELN
mosdt hirteln nem talalom a ceg pontos leirasat a cuccrol, de Genelec-bol vol tosszerakva aszt tom...
/Mate amig megtanalom legyszives pontosics ha emlxel.../
udv
neduddki
mod: es inkabb suket vagyok mint jofulu:- )))azot ais cseszi az oldalom egy Geneelc 8020-as beszerzese, csak a 80rugo/db ot sokallom aprokat:- )))
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Bocs hogy közbeszólok,de szerintem az hogy jó erősitő,nem feltétlenül jelent audiophile erősitőt!
A ''jó'' egy szubjektív dolog,és biztos vagyok benne,hogy van olyan 100-150 ezer forintos erősitő ,amire 10-ből 9 ember rávágná hogy ''az anyját de jól szól'',a 10. ember(mint pl Te..)meg húzná a száját!
Mások az igények,mások az elvárások,és mások a pénztárcák is.
Számomra a jó erősitő ,a jó ár/érték arányú erősitőt jelenti,amiben az emlitett 300k-s cucc biztos nem győzedelmeskedne...
Az audiophile füleknél/pénztárcáknál nyílván az ár a másodlagos szempont,de van egy olyan érzésem hogy ez a topic nem erről szól.
Egy szó mint 100 ,a jó erősitő nem feltétlenül egyenlő a highend audiophile erősitővel.
[Szerkesztve] -
válasz
Bernardo20
üzenetére
Bár itthon utánnaolvastam a fórumokat,de a állitólag nem lehet jó 5.1es erősitőt venni 100k alatt..ez szerintem hülyeség!
Elhiszem, hogy értesz a hangszerekhez, de ettől még úgy tűnik, nem hallottál alapszintű hifi rendszert sem. Jó 5.1-es erősítőt (újan) 300e-ért sem lehet igazán venni, legalábbis olyat, ami korrekt minőségű sztereó hangot tudna produkálni.
Szóval célszerű lenne tájékozódnod, körbehallgatóznod. A zenészség pedig nem jár feltétlenül együtt a kifinomult hallással.
-
Bernardo20
őstag
kár,hogy ennyire pang ez totyik!!na majd néha dobok egy up-ot!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bernardo20
őstag
2hete vásároltam egy panasonic SA-HE75ös házimozi erősitőt és egy jamo 5x100 és 1x80Wos házimozirendszert. A végösszeg 95k volt.
Megdöbbenéssel fogadtam az első teszteket! SZÁMOMRA FÉLELMETESEN SZÓL!!!!
Mindenféle előfórumozás előtt vettem meg a rendszert az Auchanban,csak az eladóra és az fülemre támaszkodva dönöttem. Bár itthon utánnaolvastam a fórumokat,de a állitólag nem lehet jó 5.1es erősitőt venni 100k alatt..ez szerintem hülyeség!
Zenész vagyok szóval elég kifinomult a hallásom,de egy 25m2es szobát tökéletesen befed a hang..az tény hogy a stereo üzzemód komolyzenénél lehetne kicsit talán jobb,de én teljesen meg vagyok vele elégedve! Nagyon király ez az erősitő.

ilyen:[link] -
LKW
aktív tag
Na ez a togyik is kiszenvedett. Pedig kár érte.

-
sbazsi
veterán
Sőt, ha már itt tartunk, ez vajon mit tudhat?
[link] -
thaler2
senior tag
Ennyiért viszont tuti nem vennék ilyet...Kenwoodot lehet kapni most 40ért. Sőt a használt piacon ugyanazt a kenwoodot 30ért is meglehet venni, még garis. Tesz-vesz, vatera + aprónet teli van jobbnál jobb ajánlatokkal, szal én azt hiszem kiszálltam ebből a megoldásból, nem éri meg, no name, bármi gondja van, csak szívás lenne. Sok sikert mindenkinek a továbbiakban

-
sbazsi
veterán
nem Dortmundi a cég, hanem Paderborn -i.
Ez ott van Dortmund és Hannover között.
Tavaly voltam ott. Van ott egy Minden nevű település, két folyó meg el egymás alatt-felett.
Ott csináltam ezt a képet...
[link] -
sbazsi
veterán
kicsit utánanéztem a dolognak...
ahogy jövünk nyugatról keletre, elég nagy az infláció...
[link]
itt már 130 €
viszont itt már ''adnak hozzá'' letölthető pdf-et...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sbazsi
veterán
most találtam a topicot.
tényleg olcsó, de kérdés, hgoy mit tud ezért a pénzért...
jelezd, ha jött mail,
mert érdekelne...
(bár így a neten lehet jó vételnek tűnik az ár miatt, de monjduk egy mm-ben, amikor ott van mellette a többi brand cucc, elég gagyinak tűnet...
)
szerk: a távirányítója valóban gagyinak tűnik
[Szerkesztve] -
penene
őstag
igen, ezt sejtettem, de van ott még többi is

pontosan még 2 dugó az audigy2őn, amit én bedugtam...
amik a t7900nál szépen bemennek az erősítőbe a megfelelő színekkel
, de ennél az erősítőnél hangszórónként kell, szóval nem igazán arra készült...
ergo ezek szerint trükközések nélkül annyit tudok elérni, hogy csak a mélyládát tudom rádugni?
És ebben az esetben csak a mélyláda részét tudom használni?? Vhogy pedig mások is megoldják, hogy a többi hangszórót is a hangkártyából küldött jellel táplálják...
No meg ott van akkor nekem 2 subom.. az sub jelet is meg kéne osztani, hogy használhassam mind2őt szépen egymás mellett
(bár nem tudom, hogy csupán egy 150Wos mélyláda erősítővel megér-e ennyi pénzt, igazán nekem a többi részével nincsen problémám, azt a T7900as szépen kezeli, és azok a kis hangfalak azért szépen elbírják a hangot, tehát azt az 500 Wattos szettet valószínűleg nem venném meg, csak a mélyládát...
Ez nem ez a topic, hol tudnánk ezt megbeszélni, néhány ismertető tanácsra szükségem lenne, de gyorsan tanulok? (látom te otthon vagy a témában)
Esetleg privi?
Megköszönném!
Peti
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Üdv. Látom nem vagy otthon igazából a témában, szal segítek egy picit. Amit kinéztél mélyládát, elvileg 150Wos igen, és a dobozban van még egy 5.1es erősítő is. Az audigy 2 hangkaridra pedig gond nélkül rátudod kötni, miért is ne tudnád, semmi átalakító nem kell, a mélyláda dugóját belenyomod az audigy sub kimenetére ennyi.
-
penene
őstag
[link]
ez a subwoofer
ez önmagában egy 150 Wattos mélyláda + erősítő is több kimenettel?? (Ha jól láttam)
Nekem ilyesmi kéne... az én mélyládám ''csak'' 40 wattos... ez 150 lenne?
Jól szólna... Bár kérdés, hogy ezt audigy2 kártyára rá tudom-e jól kötni... mert a T7900 az direkt erre van, de itt lehet nem is lehetne úgy rákötni a kábeleket, csak max. vmi átalakítóval... tehát szétosztva a párokat left-rightra, és úgy be erősítőbe.. másik felénél viszont egybe, hogy be lehessen rakni kártyába
Ennyiért szívesen rendelnék Bp-re vkikkel, ha müxene a dolog, meg tudnék vele mit kezdeni így PCvel...
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Én bpi vagyok, és érdekelne ez a cuccos..
az erősítő + az a hangrendszer elég impozáns.
Bár nekem most Creative T7900as hangrendszerem van, és meg vagyok elégedve vele, teljesítményben ez más lenne... (főleg ha együtt szólnának
)
én nem értek németül, itt nincs olyan cucc, amiben külön mélyláda (is) van?
mert a t7900nál is tetszik, hogy dübörögök a láda, mindenképpen ilyen kéne, amiben van egy külön mélyláda... De ha ezek olyan fangfalpárok, amiben eleve van beépítve... de azt nem hinném...
tudtok segíteni?
mélyláda dübörgés rulZ
-
LKW
aktív tag
Remélem nem hal be a totyik. Igen nagy lett a csend.

-
LittleG
tag
Hát-hát nemtom mirefel ez a lelkesedés. Ilyen cumókat lehet venni a MM-ban is csak nem ilyen flancos csomagolásban, de legalább ha a garanciát érvényesíteni akarja az ember nem kell visszaküldeni a fritzékhez. Szal nagyon meg kell gondolni mielőtt valaki bevállalja. 1 hét hibátlan működés után ballaghat a postára, ráadásul a postaköltséget senki nem téríti meg. Én is sokat szívtam a Sal Dtf 801-el mire négy működő, nem zizegő darabot fogtam ki, összesen 3(!!!) 801-et küldtem vissza zokszó nélkül cserélték. Nem biztos, hogy ezt ezzel is meg lehet játszani, ráadásul le merném fogadni, hogy messze van a sal minőségétől.
Megnéztem a képeket, de sajna annyira nem nagyítja ki, hogy a biztosíték méretét meg lehetne állapítani. Nem talált valaki pontos adatokat róla? Egyébként minek rá optikai bemenet, amikor sehol nincs feltűntetve, hogy képes dekódolni? -
lúúúzer
tag
Ismerős érzés.

Az ozaki hazacipelésekor is ugyanez volt a helyzet, de míg itt minőséget kapsz a pénzedért, ott 15 kiló fát és kb. 50 sokol rádiót integráltak össze a dobozba.
Néha azon gondolkodtam hogy az ozaki hangmérnökei süketek vagy meghaltak, vagy ami a legvalószínűbb, soha nem is voltak. (Azóta már a szobatársam vett egy újabb ozaki ''csodát'', de be sem kapcsolja, mert itt az enyim és a kettőt nem lehet egy napon említeni...)
A hangcucc viszont megérdemel egy jó hangkártyát. Az én sb livem is kevés hozzá.
Mit tippelsz Geniusék tényleg értenek a hangkütyü gyártáshoz, vagy csak most szerencséjük volt?
Abbahagyom az offolást, bocs mindenki!!
-
thaler2
senior tag
[link] Itt is érdemes körülnézni, keresőbe bal oldalt fent irjátok be, hogy Mc voice, és kidob sok fajta erősítőt, és hangfalat. 1-2höz odavan irva a súly átlagban 5-6kg közt mozognak.
szerk.: nemtaláltam más márkájú erősítőkről tömeg adatot.
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Az emailre amivel megbombáztam őket, még mindig nem jött válasz

-
lúúúzer
tag
Sziasztok!
Bocs, hogy közbe vágok, de ezek a cuccok jól néznek ki. Lehet, hogy nagyon jók is és a cég tényleg azért ennyire olcsó, mert szeretne feltörni, és ez így jó is. De nem mind arany, ami fénylik. Nekem régebben volt egy ozaki cuccom B5 hm050 (Akkori ára 36K). Nagyon profinak ígérkezett és persze nagyon durván nézett ki. Mikor kipróbáltam teljesítménye volt bőven, de:
-a trafó hangosan nyomta az 50 Hzes zajt
-nagyon torzított az erősítő (pl. nem lehetett felismerni a corrst
)
-hátulról nem nagyon jött semmi
-a magasak nem is szóltak, csak sisteregtek(szinte csak díszítés volt!)
Kevés használat után pedig a mélynyomó már kis teljesítményen is zizegett. Volt még vele gond bőven, de én csak 1,5 hétig bírtam és gyorsan eladtam. Ha valakinek már egyszer volt profi hanszerkentyűje és hozzászokott a füle, az tényleg nem tud egy ilyennel együtt élni. Az új tulaja viszont teljesen meg van vele elégedve. (szerencsémre teljesen süket
) )
Helyette vettem egy jóval olcsóbb Genius SW-5,1 HT-t. Ez viszont tényleg nagyon profi, az árához képest legalább is...
Szóval lehet, hogy jó, lehet, hogy gagyi. De ezt mindenkinek magának kellene eldöntenie, kipróbálás alapján. Ha tudjátok nézzétek meg személyesen annál, akinek már van... -
Persze, ez is remek szoveg, de igy a konfigodon vegignezve azert ha akarnad, vehetnel ezeknel egy nagysagrenddel dragabb cuccot is - ha az lenne a fontos szamodra.
Egyebkent meg nincs semmi gond az igenytelenseggel, nem lehet az ember mindenre igenyes, mert az egyenes ut a bolondok hazaba
-
bagyulajuve
addikt
a tömegére azért kiváncsi lennék, remélem nem 1,5kg.

-
kisninja
őstag
egy úcsó óf A sal nem ir olyan hülyeségeket nézd meg az mnc-t nah az a szar 20-as mély 300w hehe salnál 20 as max 60-100w ez szerintem reális. Az adatlapja meg nem áll olyan messze a valóságtól. De ebben vitázhatnánk de nem akarok. Elismerem a sal az nem Olyan nagy márka de nem is olyan rossz. Nem egy sal os cummot hallottam szólni.
G: Neked 22 es mély kell is jó lesz a viditöl
Lényeg hogy teljesen kör alaku kell. A közepet meg tekercseltesd újra azok aranyat érnek.
[Szerkesztve] -
Kíváncsi leszek, hogy mit válaszolnak neked, holnap talán visszaírnak.
Én viszont most leteszem magam holnapra. -
törölt tag
a minösége engem is érdekelne, ha jo akkor lehetne kilora hozni magyarországra.
-
LKW
aktív tag
140 Euro. Ennyi ez a komplett garnitúra. Mit adnak nálunk ennyiért ? Nem tartom valószinünek, hogy itt bármelyikünk is olyan házban lakik, ahol külön hangversenyterme van. Egy sima lakást ez a cucc, szerintem tökéletes minőségben behangosít. Volt itt egyszer egy ilyen cuccokkal foglalkozó togyik. Egymást überelték felül az emberkék. Aztán jött egy madár, valami nagyon agyas, otthon volt a dolgokban rendesen. Az meg elkezdett mindent, és mindenkit ócsárolni, fikázni. Amit ő elfogadhatónak tartott, de csak nagyjából, az a cucc, olyan négy milla körül volt. Nekem ez pl nagyon megfelelő lenne.
Vagy én vagyok igénytelen ? Lehet. -
Osi222
tag
Ezekkel a cuccokkal csak annyi a gond, hogy full tesco gazdaságos kategória, már csak kinézetre is! Elég csak megnézni a mellette lévő hifinek nevezett valamit
Habár az usb sd-kártyás verzió 5letes, a minősége kb. olyan lehet, mint az én autórádiómé volt 
Ha még magyar földön lehetne ilyet kapni, talán kipróbálná az ember, de így a németektől bepostáztatni már szerintem nagyon kockázatos!
Inkább érdmes tovább spórolni, és mondjuk 40 körül egy panát venni, az már megéri
Osi22 -
kisninja
őstag
A somogyi nem szar. Azt tudja ami rá van írva. Pénzhiány miatt én is somogyis mélyeket vettem de szerintem nagyon jól szól. Aki meg drágábbat akar az meg had vegye meg szerintem nem rosz. (Tapasztalat)
-
ismerem a Somogyit, bár csak hallásból, nekem még sosem volt.
Sok nagy hifis szidja a Somogyit, hogy milyen gagyi minőségű. Csak azt nem szeretem, amikor olyan ember fikáz mondjuk egy 50ezres cuccot, akinek 300ezrese van...
Szóval ettől függetlenül még akármilyen hangja is lehet.
Somogyi erősítő létezik egyébként? Még nem hallottam róla, főleg csak hangfalakról
Rover623: az sem rossz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Akkor már inkább ezt:[link]
Csak 60€...

-
thaler2
senior tag
Ahogy észrevettem az egyik erőlködő az McVoice márkájú. Nos kicsit nézegettem a neten és olyan benyomásom támadt, hogy ez olyasmi jellegű mint itthon a somogyi, nemtom ismeritek e, Győrből indult, mostmár külföldre is szállítanak minden jellegű elektronikai perifériát, kábelektől kezdve a hangszórókig mindent. Valami ilyesminek képzelem a McVoice-t és ezzel magyarázható talán az olcsósága.
[Szerkesztve] -
-
Ok, ekkor tájékoztass majd minket a fejleményekről.
Azt néztem, hogy a legnagyobb erősítőnek ráadásul 3coax opticai bemenete + 1 (nem tom azt hogy hívják) opticai bemenete van.
Mit mondjak, tetszenek a cuccok technikai adataik és kinéetük alapján is és még az áruk is NAGYON JÓ!!! -
thaler2
senior tag
Igen, én is ettől félek, hogy miért lehet ilyen olcsó. Bár ha megnézed a legolcsóbb 5x100as erősítők itthon 42ezerrtől már lehet kapni boltban. Azért is indítottam ezt a topikot, hátha valaki már találkozott ezekkel, és tudna véleményt mondani. Ha 1 ember is alátudná támasztani, hogy megbízható mükszik rendesen, gondolkodás nélkül rendelnék.
szerk: a szállítási költségről is kérdeztem őket mailben, amint válaszolnak irom ide is.
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Ohhh, nem gondoltam, hogy hirtelen ennyi emberke szól hozzá a témához.
Én azért bízom a német minőségben. Előbb irtam egy mailt nekik, remélem tudnak angolul, mert abból nekem nincs gond, csak németből. Ha jön válasz azonnal megosztom veletek A belsejére én is kiváncsi lennék valóban, mit rejthet. -
Hali!
Agyameldobom
!!!
Ennyiért 5.1-es erősítő ?!?!? Nameg az 5.0-s hangfalrendszer 50Euróért.
Nekem itt vmi nem stimmel. Ennyire olcsó lenne? Vmi gixer van velük sztem vagy különben miért lenne csak ennyi
?
Mindenesetre 1000köszönet, hogy belinkelted!!!!
Lehet, hogy kéne nekem egy 5.1-es erősítő (nem a legnagyobb).
Csak mennyibe kerülhet a szállítási költség? -
LKW
aktív tag
Esz a penész. Két évig, hetente jártam Dortmundba, és nem ismertem ezt a helyet. Én mindíg a drágákat találtam meg.

-
Kíváncsi lennék a belsejére,mi mindent rejt ez az olcsóság

-
thaler2
senior tag
Sziasztok.
A netet böngészve bukkantam rá az alábbi oldalra. [link]
Nézegetve az erősítőit, meg a hangfalait leesett az állam, hogy ennyi?A legnagyobb méretezésű 5.1es erősítőjük adatait ti is jól látjátok.
[link]
Szerintem egy ekkora teljesítményű erősítő bőven elég egy normál méretű szobába. Kinézete nagyon tetszetős, tudása pedig sz.tem mindent tud amit tudnia kell egy 5.1es erőlködőnek dts,dd dekóder, kivétel pro logic nincs benne. Annyi a bökkenő, hogy ezt a cucot egyedül csak német olasz és svájci ebayen, és online megrendelésű shopokban találtam, szal ha bárkinek van vele valami tapasztalata, vagy már hallott róla, az irja le. Az on-line shopok sz.tem nyugodtan postáznak Mo.-ra is. Én a linkelt oldalra reggeltem, és az országok közt van Hungary is.
Üdv: thaler2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Látásjavító szemműtét
- Crimson Desert
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)...nyam-nyam...
jó az!
de az biztos hogy nem ennyiért
, de ennél az erősítőnél hangszórónként kell, szóval nem igazán arra készült...

)
?