Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

ezt azért közzéteszem :D

Szóval sikerült softmoddolni a videókarimat. Az Ati HD4670-esemből csináltam FirePro V7750-est. Röviden összefoglalva (majd nemsokára leírom, hogy is kell), meg kell csesztetni egy kicsit a FirePro driver egyik ini-jét, ki kell másolni a a guru3d fórumából a szükséges patchscriptet, és át kell alakítani a saját vga-dnak megfelelőre, majd a rivatunerrel rá kell ereszteni ezt a patchscriptet a driver egyik sys file-jára (illetve telepítés előtt még .sy_). Ha ezt a két file-t (ini és sy_) módosítottad a driverben, akkor már felmegy a normál 4670-esre. Elvileg a MAX alapból gyorsul tőle, de Maya esetén még hekkelni kell a atiogl.xml file-t is (ami gyakorlatilag a programok működését szabályozza opengl vidéken :D). Ha nem hekkeled a atiogl.xml-t, akkor a maya nem lesz gyorsabb, de hekkelve (a megadott file-t használva) nálam 4x-esére (!!!!!!!) gyorsult a maya viewport... a jelenetben, amiben jelenleg dolgozok, a benne lévő 620k polys modellt ismételgettem még 11x, így kaptam egy 7,5 milla polys jelenetet (ráadásul SubD-sítve). Ezt softmod nélkül 3,5 fps-sel lehetett forgatni, softmod után 15-tel! :S :D Igaz, most forgatva és zoomolva, kizoomnál megdermed a progi, és csak késve tér vissza, de ezt majd mindjárt igyekszem tesztelni valós modellezési körülmények között....szóval első pillantásra kemény nagyon, remélem stabil is lesz...

Új hozzászólás Aktív témák