Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
Aktív témák
-
_seth_
veterán
A lényeg úgysem az amit mi leírunk hanem a törvény ami így szól:
''A 1959. IV. törvény 307,248§ alapján
1. A vevő kérheti a termék cseréjét,ha az a vásárlástól számított három napon belül meghibásodott.A csere iránti igényt a vásárlás helyén lehet érvé nyesíteni.Ha a cserére nincs lehetőség, a vásárló választása szerint a termék visszaszolgáltatásával egyidejűleg a vételárat vissza kell fizetni,vagy a vételár különbözet elszámolása mellett más terméket kell részére szolgáltatni.A 3 napos határidőbe nem számít bele az az időtartam,amely alatt az üzlet nem tartott nyitva
2. Termékcserét lehet kérni, ha a hiba nem javítható ki. Ha a csere nem lehetséges, úgy az eredeti terméket csak amortizált/aktuális értékben áll módunkban - áreggyeztetés mellett - másik (jobb stb. ) termékre cserélni. Minőségi csere - igény esetén a hibás és az igényelt alkatrész napi ára közötti különbözetet kell fizetni. Az eredeti vételár visszafizetésére nincs lehetőség.
3. Amennyiben a vásárló a cserelehetőséggel élt a fent leírtak alapján a terméknek vagy jelentős részének kicserélése esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék (annak kicserélt része) tekintetében, a 117/1991. (IX.10.) Korm.rend. 5. §. (4)bek. alapján a jótállási idő a csere napjával újra kezdődik. Ezt a rendelkezést kell alkalmazni abban az esetben is, ha a modulokból összeállított termék hibás moduljának cseréjére került sor. A termék jelentősebb részeinek jegyzékeerifériák (TV/Monitor /Nyomtató...stb.)esetén: képcső, komplett mechanika ill. központi vezérlő elektronika, égetőmű; Számítógép/Eleketronikai berendezések esetén: alaplap.
4. Az alkatrészt csak abban az esetben cserélünk, ha annak valamennyi, eredetileg átadott tartozékát visszahozzák (csomagolás, driver, kábel ....).
5. Nálunk történő komplett számítógép, vagy alkatrész vásárlása esetén, csak abban az esetben vesszük vissza - aznapi ár különbséggel -, ha az új termék megvétele is nálunk történik, ugyanabban az eszközkategóriába - vásárlástól számított új eszközök esetén 12 hónapon ill. használt eszközök esetén 1 hónapon belül.'' -
sasa311
veterán
-
biga
őstag
Nem kötelesek visszaadni a pénzt hibátlan termék esetén, de még csak cserélni sem. A 3 nap meghibásodásra vonatkozik, nem arra, hogy bocs, meggondoltam magam. Ennek ellenére a kereskedő megteheti, de nem kötelessége. De erre van egyébként egy rakás topic már (garancia kérdéskörben)
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Pénzt nem feltételen. A HB megyei FV igazgató nekem anno azt mondta, hogy a vásárlást követő azaz megvetted hétfőn akkor a 3 nap kedden indul, szal a vásárlást követő 3 napon belül kötelesek kicserélni, ha nem tudják cserélni csak akkor kötelesek visszaadni a pénzt.
Amit tanácsolok: ha a pénzt akarod visszakapni mondd azt, hogy kötelesek visszaadni és ezt megerősítette a fogyvédelem is (nem árt ha tudod a telszámukat a ''hitelesség'' kedvéért) és ha nem cserélik ki azonnal hívod is őket....
Nekem az MM nem akart tft monitort cserélni pedig én teljesen törvényesen jártam el na de az MM az egy szemét banda és mindent kitaláltak csak, hogy ne kelljen kicserélniük na de ez egy régi történet.... -
DJ.Gróf
aktív tag
Elnézést a topic nyitásért nem tudom hol foglalkoznak ezzel a témával!
Szüleim vettek ma egy mp3 lejátszot,de nagyon gagyi és ilyen semmikép nem kell! 3 napon belül vissza lehet kérni a pénzt? azaz köteles visszadni a pénzt az eladó? Köszönöm a segítséget!!
Aktív témák
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest