Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni TV-vásárlás ügyében. A keret max. 1.400 EUR (~420.000 HUF). Az elvárások:
- 55" UHD
- DVB-S / DVB-S2
- Filmek lejátszása (H.264, MKV)
- Felvétel külső merevlemezre, de jó lenne, ha párhuzamosan lehetne mellette TV-t is nézni is (akár más csatornát is) - SAT-om van.
- TimeShift
- Játék (Xbox)Az eddigi jelöltek:
- LG 55UH8507
- LG 55UH770V
- Sony KDX8505
- Sony KDX8577A két LG ahogy néztem specifikációban ugyanaz, bár lehet hogy tévedek!? Továbbá - ahogy néztem - nem képesek a párhuzamos felvétel/lejátszás-ra, de TimeShift van.
A Sonyknál - ahogy néztem - a különbség csak a mozgásjavító-technológiánál van (8505 -> MotionFlow 800Hz, 8577 -> MotionFlow 1000Hz), bár igazából ez nem tudom mit jelent? Továbbá a Sonyk nem támogatják a TimeShift-et, de a párhuzamos felvétel/lejátszás-ra képesek.
A operációs rendszer szempontjából én inkább az Android-ot favorizálom, sajnos tapasztalatom TV-knél nem sok van vele, továbbá a WebOS nem tudom milyen?
Alapvetően az lenne a kérdésem, hogy a fenti jelöltek közül melyik ajánlott, illetve mik jöhetnek még szóba?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Batyops #35103 üzenetére
Miért is nem? Joy, vagy BF akcióban meg simán bekúszhatnak 400k alá is. Pár hete is 380 körül ment az EG910-es.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
blakey
titán
válasz zsepii #35101 üzenetére
Sony 65W85C
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
F-ECT$
titán
106-108 cm-es FHD tv keresek, amin főleg tv műsorokat néznénk. 3D, 4K és hajlított kijelző nem kell. 1 "okos" funkcióra lenne szükség: okostelefonról könnyen ki lehessen tükrözni a képet videók és fényképek megosztására. A keret 140-150k. Mik az ajánlott típusok?
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Batyops #35107 üzenetére
Akkor most mégis lehet ennyiért OLED-et? Látom, hogy UHD-t írt, de nem biztos, hogy van értelme. Pl. ki sem használja, messziről nézi, stb. Akkor már inkább egy 55-ös OLED, vagy a blakey által ajánlott 65-ös FullHD Sony. Az is egy király TV, és most nagyon jó áron van.
Persze ha mindenképp UHD kell...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Batyops #35110 üzenetére
Tökmindegy mit ír oda, az igényeinek egy jobb FHD jobban megfelel.TV-zéshez, Timeshifthez nem kell UHD és azért a 65" brutál az 55"-hoz képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
defymoto
senior tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni mert elég fontos lenne. A nagyszüleimnek van egy Samsung Tv-je
( UE40f6400aw) és az a probléma, hogy a Nagypapám rosszul hall, a Nagymamám viszont nem. Eddig úgy volt megoldva hogy mind a ketten hallják, hogy a Thome féle IPTV-hez volt csatlakoztatva a fejhallgató, ezért a tv-n is jött a hang és a fejhallgatón is egyszerre. Azonban tegnap felmondtuk a T-home-ot és át mentünk a DIGI-hez. Itt már nincs Set top box, ezért ha bedugjuk a tv-be a fejhallgatót, akkor elmegy a hangszórón a hang.
A Samsun gközpontja szerint semmilyen megoldás nem létezik erre. Nektek van valami ötletetek?
Előre is köszönöm -
zsepii
tag
válasz Batyops #35114 üzenetére
@vond, @Batyops, @blakey
Köszönöm a tippeket, kb. 4m-ről nézem a TV-t. Igazából nem tudom, hogy megéri-e a UHD ebben az esetben?Ahogy néztem az EG910V még webOS 2.0-ás. Ez miben különbözik a 3.0-tól? Van frissítési lehetőség 3.0-ra? Azt mindenképpen elakarom kerülni, hogy letöltött filmek nézéséhez egy külső lejátszó kelljen (a filmek egy NAS-on vannak). Jól láttam, hogy tud párhuzamosan felvenni/lejátszani TV-ről?
-
BBéci
legenda
válasz zsepii #35115 üzenetére
4 méterre még az 55 colos full HD is kicsi, mert annak az optimális nézési távolsága, ha látni akarod az apró részleteket is, 2,2 méter! Ebből kikövetkeztethető, hogy UHD-ból legalább 85 colos kellene.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vond
MODERÁTOR
válasz zsepii #35115 üzenetére
4 méterre az UHD teljesen felesleges, oda a 65-ös Sony lenne az igazi. Persze képminőségben jobb lenne az OLED, de az 55" ekkora távolságra már elég kicsi. Az androidos 65W85-re fel tudsz tenni lejátszónak KODI-t, de akár rendelhetnél hozzá egy s905-ös box-ot is 12 ezer körül, az lenne a legtisztább, legjobb minőségű és legsokoldalúbb megoldás médialejátszásra és okosfunkciókra.
[ Szerkesztve ]
-
zoolio
tag
Üdvözletem!
32" körüli TV-t szeretnék vásárolni, aminek elfogadható - uram bocsá', jó - hangja van. Tudnátok ilyet javasolni? Ugyanis nem szeretnék plusz hangrendszert kezelni egy plusz távirányítóval. Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
-
-
-
Gaben01
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és javaslatokat, ma a Joy napok keretében beszereztem 225K-ért egy Sony 55W755C-t. Holnap beüzemelem, ma már nem állok neki, addig legalább szobahőmérsékletű lesz. Meglátjuk, hogy a plazma után milyen lesz az élmény. Az biztos, hogy méretben már most jobb (51 vs. 55).
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevágó kérdés, de nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni
Lenne egy égető problémám a nemrég vásárolt TV-vel kapcsoltban.
Vettük egy Samsung UE55KU6100 tévét és erre szeretnék dupla aktív hangfalalt rákötni.
A hangfal M-Audio BX5
Mivel úgy nézem nincs jack csatlakozó a TV-n így hogy tudnám rákötni a TV-re a hangfalakat?
Szabályozható kimenet és sztereó kellene.
Megoldható egyáltalán?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
blakey
titán
Kell venned egy DAC-ot, Digital Audio Converter.
-
varmi2
nagyúr
válasz zoolio #35129 üzenetére
Nekem folyamatosan be van kapcsolva. Olyan megoldás van, hogy kapcsolható konektor. Más nincs. Vagy ilyen inteligens konektor. Amit te tudsz kapcsolgatni mondjuk okos telefonnal.
pl: ez[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BBéci
legenda
válasz KD6-3.7 #35122 üzenetére
Tévéből a hangot ARC HDMI-n vezetem a házimozi erősítőbe. Amikor ilyen még nem létezett, akkor optikai kábelen, azt már a 2001-ben vásárolt erősítőm is tudta fogadni.
(#35127) Lacy6
Az optikai kimenet jelszintje állandó, csakis a fogadó készüléken (erősítőn) lehet szabályozni a hangerőt.(#35129) zoolio
Ilyet HDMI összeköttetés esetén lehet beállítani, ha mindkét készülék CEC-es.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ginola
addikt
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni.
Szeretnék egy jó ár/ értékű tévét szüleimnek, kb. 2,3 m-ről nézik és 95,5 cm széles lehet, mert ekkora a hely a szekrényben. Eddig Sony 40 NX710-ük volt, de sajnos betörtek hozzájuk és elvitték (ezt is).
Tehát ennél jobb képminőségű TV-t szeretnének, max 200 e Ft-ig.
Mit ajánlanátok? -
nagyúr
Sziasztok!
Költözés miatt lehetőségem adódna egy új tv vásárlására. Jelenleg egy samsung ue46f6500 van ami szinte tökéletes, de most lesz egy 180cm széles helyem a szekrényben, és arra gondoltam, hogy lehetne oda tenni valami nagyobb darabot. A távolság, amiről nézzük, legalább 3 méter.
Keret: 300k körül szánnék rá.
Elvárások:
- Legalább azt tudja, amit az F6500 (3D nem vérre menően fontos).
- Van 3D Blu-ray lejátszó is.
- Wifiről vagy kábelről esetleg streamelnék filmet, vagy nas-ra kötném.
- Tv-zés és letöltött tartalom fogyasztás is van (SD minőség, de akár lehet HD is).
- Nem feltétlen kell a hajlított dizájn.
- Legyen szép a képe
- 4K csak akkor, ha már ajánlott.Black Friday bejátszana, hátha olcsóbban lehet jobbat kapni.
Az LG okostévé rendszere tetszett tavaly ilyenkor, azóta nem láttam ilyet, a samsungom régebbi ugye, az se rossz de inkább technokrata vagyok, fejlődéspárti, és hiszem, hogy az új mindig jobb
Előre is Köszi!!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Beszéljünk a méretekről egy kicsit...
60-65"ben gondolkodom.
Mivel tegnapelőtt sikeresen addig variáltam, hogy lemaradtam a MM-ben 358ezerért megfogható 65-ös Sony W857-ről, így tovább kell gondolnom a lehetőségeim. (igazából az az egy db. elérhető, június óta a falon pörgő kiállítási darab annyira nem vonzott a sok száz üzemórájával. Bár lehet, hogy így is hozni kellett volna ennyiért)
Onnan indulok ki, hogy különleges igényeim nincsenek.
Jelenleg gond nélkül nézek egy 6200J és egy 6400H modellt. Nincs problémám a képminőséggel. (de tavaly ilyenkor meg a 6400 mellett egy H5000-et is néztem még a hálóban és ott sem volt gond egy-egy filmet egyiken abbahagyni és a másikon folytatni).
Ergo ha jól beállítom magamnak a képet, akkor nem szokott lenni problémás, kiugró képminőségbeli különbség egy-egy 1080P film megnézése közben, vagy Xboxon.
Tehát elvileg megelégszem egy alapmodellel is bizonyos keretek között.Ebből kiindulva, most 257ezer az eidigtalon a 6200-as Samsung, 60" méretben.
Ennyiért viccesen jó ajánlatnak tűnik. (azért a 65" jobban bejönne, de most nem feltétlen muszáj plusz 100 ezret kidobnom).
A legnagyobb baj, hogy itt vagyunk Black Friday előtt két héttel, ami miatt van bennem egy jó nagy fék, hogy mégse bukjak rá azonnal most már semmire és várjak...
(ezt persze nyilván tőletek sem várom, hogy jóslatokba menjetek).
De úgy kicsit érdekelne, aki mostanában már komolyabb szinten nyomon követte a TV árakat, hogy mit várhatok a legolcsóbb 60-65" méret árszegmenséből? (400-ig tutira nem fogok elmenni, de 300-350 még befutó lenne egy 65"ös méretre, így azzal legalább egy ideig biztosan megint jól ellennék)Kérdés, hogy vajon ez a 6200-as Samsung 60" előfordulhat-e, hogy most majd még 250 alá is bekúszik esetleg?
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #35137 üzenetére
Ha valami most olyan áron van ami simán megéri neked akkor semmivel sem kell foglakoznod, egyszerűen vedd meg, mert:
- 2 hét múlva akár el is fogyhat
- BF előtt néhány nappal felemelik az árát, hogy utána olcsóbb legyen de nem annyival, hogy elérje a mostani árát
- olcsóbb lesz, mint most, de visszavitt, stb pédányok lesznek.Egyszóval, ha most valamit jó áron meg tudsz szerezni és nem számít, hogy 2 hét múlva esetleg 10e Ft-tal olcsóbb lesz akkor most vedd meg amig elérhető és ha netán gond van vele akkor visszaviheted, stb.
Én idén nem akartam a nagyobbik tv-t lecserélni, EB alatt az első 3 napban nagy akció volt az MM-nél, olyan árak voltak, hogy az azóta eltelt összes akció során még csak a közelében sem voltak az akciós árak és szerintem nem is lesznek. Pl. Sony 55W75C 190e környékén mozgott, 50W75C 160e környékén, stbELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vond
MODERÁTOR
válasz HagaNRG #35137 üzenetére
Ja, meg ha esetleg még olcsóbb is lenne pár ezressel BF alatt, azt meg is kell tudni venni. Behalnak a webshop-ok, meg 100 emberre jut egy TV az üzletben, meg ilyenek. Nem szabad csak és kizárólag erre alapozni. Ha belefér, akkor persze meg lehet várni, de ha most jó vételnek érzed, akkor hajrá (egyébként tényleg az).
-
blakey
titán
válasz Tsebacsi #35141 üzenetére
Sony 55W80C, ezt vedd számításba, ahhoz a távolsághoz a lehető legnagyobbat vedd a keretedből.
-
amadeus11
senior tag
Üdv!
Ismerősöm keres tévét. Kérdés: Samsung 49KS7000 vs Sony 50W755C, ha csak a full HD képminőséget vesszük figyelembe?[ Szerkesztve ]
There is a star
-
törölt tag
válasz amadeus11 #35144 üzenetére
Sony. Ha itt megnézed az összehasonlításban(1080p input), kiválasztva a lenyíló listából a típusokat, még a gyengébbik Sony W6-os szériája is jobb FHD-ben, akkor egyértelmű a dolog(itt most W6 és W8 van tesztelve). Nemcsak a 7000-es, hanem még a KS8000-es Samsung UHD-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
A helyzet az, hogy olyan messziről még 65" esetén sem látod a különbséget a fullhd és a 4K között... Nem beszélve, hogy 300e-ből 4K-ban nincs is 65"
Én ilyen távolságra 65"-os 65W857-et vennék akciósan... Vagy ha mindenképp szeretnéd a 4K-t, akkor a tavalyi akciós 55X8505C esetleg még található 300e környékén...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv megint!
Átértékeltem ezt a 4K dolgot Mégpedig azért, mert vittem SD tartalmat és eléggé trén nézett ki a ks7000-en.
Lehet, hogy inkább 55-ös méretben keresek valami FHD-t. Erre milyen javaslatok lennének 300k-ig? Lemértem, max 2,5 méterről fogjuk nézni.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest