Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLASH_GORDON
csendes tag
Pihen nálam egy ABIT AN7 ZALMAN ZM-NB32K bordával a chipseten..
Ha érdekel valakit dobjon pm-et.

-
Shady313
aktív tag
válasz
echterion
üzenetére
Tanácsolom egy moddolt bios beszerzését, nagyon sokat számít a tuningban. Előbb próbálkozz CPC ON biossal, mert ha azon jól megy a tuning akkor dob a memóriára speedet, vagy ha nem jön össze akkor CPC OFF.
Én Tictac Mantaray xt d26os biosát használtam, de Merlinnek is jók a megoldásai. Sok sikert!
-
echterion
nagyúr
Köszönöm mindenki segítségét, úgy néz ki, megoldódott a probléma. Még kell egy kis teszt, de a a kékhalál egyenlőre eltűnt úgy, hogy a gép 3200+ ra van húzva, 200-as fsb-vel. + feszt a proci meg az alaplap kapott. Új windows van fent, a 8.12-es agp-hotfix-szel. Később még megnézem, mennyit bír még.
-
echterion
nagyúr
A memó meg a proci kapott csak feszt de az nem használt. A lapnak nem adtam, meg a frekit sem mertem piszkálni, azt mondják könnyen ki lehet végezni vele a kártyát. De az azért érdekes, hogy mikor a ti4200-as volt benne, akkor simán ment minden, nem kellett ilyennekkel foglalkozni. Mindegy, holnap hazaérek és kipróbálom, amit mondtál.
-
kem
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Valami dereng, régen volt valami ilyesmi gond, de már kb 4éve nem foglalkozom Barcikkal. Asszem adni kell az AGP-nek egy kevés feszt(vagy +pár MHz-et), de nem akarok hülyeséget mondani, úgyhogy még olvasgass mielőtt ilyenekhez folyamodsz
NB-nek adtál + feszt? Próbálkozni kell... Egy BIOS cserét is megpróbálhatnál. Vannak nagyon jó mod BIOS-ok ezekhez a lapokhoz, én anno a Merlin félékkel értem el 242MHz-es FSB-t. -
echterion
nagyúr
Sziasztok! Van egy konstans problémám, amire megoldást keresek. Van egy nf7-s v2.0-ás lapom, benne eredeti bios+2500+ bartonmagos amd+hd3650-es videokari. Korábban csak NVidiás karik voltak benne. A probléma pedig az, hogy ha tuniongolok a procin vagy a memórián, vagy mindkettőn, akkor windowsban minden rendben megy, viszont mikor 3d-s alkalmazást indítok akkor kékhalál a vége rögtön a program indulása után. Egyedül a 3D Mark 2005 fut egy darabig, de pár teszt után az is kékhalál lesz. Segítsetek pls, mert már azt is kipróbáltam, hogy a memóriamodulokat egyesével belerakom, de így is meghal mindegyik modullal. Viszont tuning nélkül minden simán fut. Előre is köszi.
-
eszgé100
őstag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Köszönöm az elismerést!
Sok számomra (sőt mások számára is) hasznos dolgot írtatok, úgyhogy nektek jár ez:
Még valami: marha hosszú téma volt így egyszerre, de az eredménnyel elégedett vagyok
Most, hogy így belejöttem azt hiszem kipróbálom még a 9600Pro-s tuningot hátha azon is lehet segíteni egy kicsit -
eszgé100
őstag
Sziasztok!
immár 5 éve van meg a kis barcim, és azt hittem hogy valami nem stimmel vele, mert már 175-el nem akart elindulni. Ez már kb 4,5 éve volt, azóta letettem tuningos terveimről.
Aztán nem olyan régen megtaláltam ezt a topikot, átolvastam, és elkapott a kisördög, mondom rábökök a 200-as FSB-re, meg beállítottam az AGP frekit, a memóriákat 1:1-re állítottam. Mivel egy tök fasza alaplapom van amiben még feszt sem lehet emelni, mondom vagy bejön vagy nem. Hát bejött. Úgyhogy most 5 év után van egy 3200+-os barcim fesz emelés nélkül.
Szóval csak meg szeretném köszönni, hogy foglalkoztatok ezzel a témával, mert ennyi idő után megnyugodtam, hogy nem a procival volt a hiba, bár tény és való, hogy már olyan sok értelme nincs, de az érzés az mégiscsak kellemes. -
KPepe
senior tag
Bizony, itt szerintem már a proci utasításkészletbeli hiányossága lehet a baj. Otthoni gépre feltettem én is a CoD5-öt, zombi módot elbírná szerintem, de egyből elszáll az általad is említett hibával. Utána néztem, úgy tűnik az sse2 hiányzik neki a vasból, és emiatt gyanítom, hogy a többi játék is hasonló okok miatt nem indul.
-
PAWI
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Igen valóban, az év elején én is csodálkoztam, hogy pár jó kis játék olyan jól elment, majdnem hogy kompromisszumok nélkül (na jó, nem 1600*1200-ban
)
Manapság meg úgyis gány a játékok nagy része.Meglepően jó gép ez még, úgyhogy valszeg megörökli az öcsém, neki még bőven elég lesz. Csak a jó kis bevált belinea crt-m meg a raidmax házam marad.
-
(Bundás)
addikt
Hát igen, gonosz egy táp az is.
Volcano12 valóban nem a csendről híres, ám jól hűt, maximum fordulaton meg nagyon jól. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valóban, az általad felsorolt játékoknak azért bivaly gép kell, szóval felesleges keresni a nem indulás hibáját. Azért szép, hogy egy oly idős platformon fut még a mai játékok egyrésze.
-
PAWI
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hát igazából nem kiakadnak, hanem el sem indulnak. Bár arra utaló adatokat találtam, hogy a típus utasításkészlete a hibás, tehát se sse2, se sse3. De nemtom. Egyébiránt teljesen stabil a rendszerem, Gears of War, Mass Effect, Fear PM, Bioshock, ezek probléma nélkül futnak. A tápom 400w-os, de NONAME(q-tec) , tudom ez se azaz életbiztosítás...

Ja, nekem kb 4 éve megy a a bartonom 200-as FSB-vel, feljebb nem próbáltam, de így betonstabil, MSI k7n2 lapom van meg egy Thermaltake extreme volcano 12 hűtö rajta.
Igaz nem az a "silentPC"
-
PAWI
tag
Sziasztok!
Tényleg eljárt ennyire az idő felette? Úgy értem, tudom hogy régi, meg lassú, de semmi nem indul el rajta.
Ti mit tapasztaltatok? Mert nekem több rossz tapasztalatom volt a napokban: NFSUC hibát észlel, Far Cry 2 hibát észlel, COD5 hibát észlel, James Bond QS hibát észlel, Assassin creed hibát észlel (na jó, ennek asszem 2magos proci kell tényleg.)
6600gt-m meg 2gb ramom van mellé. Új win xp, vista nem segített.
Vagy nektek elindul ezek közül valami? -
(Bundás)
addikt
válasz
oilver1
üzenetére
Az igazság az, hogy túl sokáig tartotta az árát a 462-es platform; hála az eladóknak.
Tavaly év elején az A64-ekkel egy árban keltek el a Barton processzorok, tesztek se igazolták még a platform váltás szükségességét. Amint a két magos processzorok és a DDR2 memória árak elérhetővé váltak vége lett a Barton procik gyémánt korszakának. Hé ez rímelt. 
-
KPepe
senior tag
válasz
gametofiton
üzenetére
2.8V fölé szerintem ne menj, az még jó. Mert hol jársz az fsb-vel, hogy már plusz kakó kéne neki?

(#1174) oilver1
Na igen, de a technológia felett jócskán eljárt az idő, és ma már az alsó kategóriás 2 magosok is bagóért vannak, valamint azért valószínűleg egyre jobban kopnak ki ezek a rendszerek, egyre kevesebb helyen használják, maximum felteszik padlásra tartalék gépnek. Egy idő után minden erre a sorsra jut, de örömmel emlékezhetünk vissza, jó vasak voltak.

-
oilver1
tag
Szörnyű, hogy ennyire lement az Athlon 2500+-ok ára!
Olyannyira, hogy már bagóért sem tudom eladni, pedig már 1,5 g ramot meg minden anyámtyúkját adok hozzá...
Pedig tavasszal még kapkodták, mert egész sok mai játékkal is jól megy, és olcsó. 
-
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Hehe, akkor jól bírja a drága. Amúgy memóriája válogatja mennyit bír, nem minden 400-as Kingmax megy 420 MHz fölé, szóval ne számíts 100%-os esélyre a következő után. Memória feszültséget emeltél?
-
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Akkor most szinkronban fut a memória és proci, és ez jó.
Aszinkron az, amikor vissza osztod a memóriát, azaz nem a CPU FSB-vel 1:1 arányban fut (mint most, FSB = 220, memória = 2x220)
Milyen memóriád van? -
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Bezony, a Merlin BIOS-al nekem ment a 235-ös FSB is, másik NF7-esem is ment 240 felé, de akkor már nem tuningoltam nagyon.

Mentesíteni nem fogsz tudni, hozd ki az FSB-ből amit tudsz. Amúgy aszinkronban fut a memória? Mert ekkor csökken a teljesítmény, hiába a nagy CPU MHz (már ha így érted el a 220-at, azaz a 440 MHz-es memória sebességet).
Másrészt a következő 100-200 MHz már nem olyan nagy teljesítmény növekedés, hogy nagy erőfeszítést legyen érdemes ölni bele. -
KPepe
senior tag
válasz
gametofiton
üzenetére
Attól te még megpróbálhatod, lehet tovább bírja a lapod / procid a kergetést. Szorzózárat meg nem véletlenül tették bele, túl jól teljesítettek a közepes procik, kevés nagy fogyott. De azért így is szép eredményeket lehet elérni.
-
gametofiton
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hát nálam most 220as FSB van, és nem tom, a ph-n régen tesztelték az NF7es lapot, és 225nél adta meg magát aszem..szal már nem sokat tudom húzni, viszont 11nél nagyobb szorzót nem enged...
de alapjáraton így is csak 37 fokos, per pill is csak 39 fokos a proci, pedig írok ide, meg megy a net...
szal jó lenne a szorzózár mentesítés
-
(Bundás)
addikt
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
AQZEA 0334SPMW, tehát lockos.
(0332 előttiek szorzózár mentesek)
-
--=Zolee=--
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem! Meg tudja mondani valaki hogy az alulírott processzor lock-os vagy lock-mentes?
AMD Athlon 2500+ Barton
AXDA2500DKV4D
AQZEA 0334SPMWSűrgős lenne!!! Előre is köszönöm!
Zolee -
(Bundás)
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Ha már megy, akkor ne törődj vele.

-
(Bundás)
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Ha jól guglizom mások is rendelkeznek hasonló ATI problémákkal.
Próbálj meg régebbi ATI drivert (ne a legújabbat használd, egyik srác 7.11-ről váltott 7.8-ra és megoldódott, szóval minden verzió számít), esetleg Omega driver.Amúgy AGP / PCI frekvencia értéked mennyi Windowsban?
-
vzsolo2225
tag
Hy!
Na, próbálkoztam még és kiderült, hogy 170 MHz-es FSB-ig tökéletesen működik, afelett már az eddigi hibákat tapasztalom, továbbá leteszteltem a dxdiag Direct3D tesztjével, és a következő hibával száll el:
"A Direct3D 7 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 8. lépésnél (3D-eszköz létrehozása): HRESULT = 0x80004005 (Általános hiba)
A Direct3D 8 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 8. lépésnél (3D-eszköz létrehozása): HRESULT = 0x8876086c (hibakód)
A Direct3D 9 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 8. lépésnél (3D-eszköz létrehozása): HRESULT = 0x8876086c (hibakód)"
Ez mit jelent?
-
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Ha stabil akkor jó, Everest kiírja, vagy hasonló progik.

-
(Bundás)
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Hmm. AGP / PCI freki fixálva van BIOS-ban? Ha a memória is agressive-on volt nem állítgattál el egyéb beállításokat is?

gametofiton: hogy mennyire lehet a leendő 3000+ vagy 3200+ -t húzni nem lehet tudni. 3200+nak annyi előnye van hogy alapfeszen 2200 MHz, viszont 200-as FSB miatt szinte ugyanott tartasz mint a mostani procidnál, ugyanúgy húzni kell a memóriát meg az FSB-t a gyári értékek fölé. Viszont ezt alapfeszen teszi, és talán kevesebb plusz fesszel elérhetsz 2400 MHz-et is, de erre nincs garancia, lehet nem megy sehova.
3000+-ból is van 166 ill. 200-as is, utóbbinál ugyanaz a szitu mint 3200+ esetében, 166-nál meg csak a proci szab határt. Ha van lehetőséged nyúzni vásárlás előtt tedd meg, bár szerintem egy ezrest se ér a csere, főleg hogy a mostani procid elég nyúzhatónak tűnik.
Alaplapon gyári propelleres hűtő van, vagy valami borda? Terhelés alatt meddig mászik fel? Ha jól van hűtve nem lesz semmi gond 220-as FSB fölött sem, memóriáknak se kottyan meg az a +0.1 Volt. Stabil a gép?

-
gametofiton
tag
Közben felraktam a Carbont, és szükségszerűvé vált, hogy 11*220ra állítsam a kis Bartont

jelen beállítás mellett játék közben kb 50-55 fokos...nem is ezzel "van a baj", hanem a ram, és az fsb 440-en van...a ramnak 2,7V-ot adtam, szal 0,1-el nagyobbat az alapnal..talan nem art neki. A kérdés csak az, hogy az alaplap (NF7 v.2.) mennyire díjazza a magas fsb-t..?
esetleg ha többet adok neki?
?
jah, a 3000+-os kérdés is él még
-
gametofiton
tag
Lehetőségem nyílna megvenni vagy egy 3000+, vagy egy 3200+ os athlont...
a mostani 2500+ megy 11*210en ...
Szerintetek mennyire lehet felhúzni őket? -
vzsolo2225
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Lefuttattam a prime95-öt (1,5 óra) optimal memória időzítésekkel. Hiba nem volt.
Csak ismételni tudom magam: azon alkalmazások, melyek a videokártya 3D-s részét veszik igénybe, rögtön az indítás után hibát észlelnek és leállnak, 2D-ben bármekkora terhelést elvisz a gép, tehát SZVSZ a videokártya akad ki. De miért?
-
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Hehe, igazából nem nagyon fogod tudni állítani a szorzót.
Az FSB további növelésével tudsz még több MHz-et kicsikarni, a Kingmax memóriák alsó szinten a 410-420 MHz-es plusz tuningot bírhatják, ez 210-es FSB jobb esetben, ami 11x210 = 2310 MHz. Ha még tovább engedi magát, talán a 440 MHz-et, akkor 11x220 = 2400 MHz-es verynice sebességet érhetsz el. Memóriának jó házszellőzéssel 2.8 Voltot lehet adni, processzornak léghűtéssel én 1.75-1.775 Volt fölött nem nagyon ajánlom a nyúzását. Ám meg lehet nézni 1.8-1.85 Volton beindul-e.
Elvileg baja nem lesz, leáll ha túlmelegszik, vagy nem bírja, de mindent csak saját felelősségre. Bár nálam sose döglött meg egy se, pedig ahány a kezem alá került nyúztam mint a disznó.
-
gametofiton
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Igen, tervezem is, hogy hamarosan 1Gigát beszerzek még.....
Igazából a vga még teljesen szűz, nincs tuningolva, szal lehet hogy tényleg nem érdemes a prociból többet kihúzni, esetleg a vga-t kéne picit gyötörni..mondjuk vga-t még sosem húztam, abban nincs semmi tapasztalatom
De am, a kíváncsiság kedvéért, mit kéne csinálni, hogy a cpu szorzót tudjam növelni?
Hátha 4 év múlva, mielőtt kidobom a gépet megnézem, mikor hal meg
-
lajafix
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
ahogy Bundás írja: + 512MB RAM fog neked SOKAT segíteni, 2.2 Ghz felett kár kínozni, vége van a dalnak.
-
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Hmm, szerintem a szűk keresztmetszet a memóriád mennyisége játéknál, nem az a egy-kétszáz MHz többlet, hogy meghajtsa a VGA-t.

Személy szerint arra ruháznék be, és hagynám a processzort békében a mostani állapotában, de ha nagyon ragaszkodsz...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gametofiton
tag
Sikerült rábarkácsolni a Zalmant az NF7-es lapra

-
(Bundás)
addikt
válasz
gametofiton
üzenetére
Milyen memóriáid (darab, MHz, márka), CPU hűtésed van?
-
vzsolo2225
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Okok, értem amit írsz, de ha az instabilitással lenne gond, akkor nem pl. 3DMark teszt alatt jönne ki a probléma? Mert nekem akkor ír hibaüzenetet, mikor rányomok a Run 3DMarkra gombra. Még csak meg sem próbálja betölteni, hanem egyből feldobja, hogy "Display open failed - Invalid call". Alap frekin, viszont tudok tesztelni.
Persze megnézem amiket írtál, de nekem ez nagyon gyanús, hogy csak a 3D-s cuccok akadnak ki valami módon...
-
(Bundás)
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Azért kéne egy 2 órás Prime95, mert az nagyjából megmutatná mennyire stabil a tuning beállításod. Ha nagyon hamar kiakad, akkor instabil a rendszer, ergo valami nem bírja a mókát. Lehet ezért vannak problémák a 3Dmark és társaival is.
Tehát a BIOS-ban a memória beállításokat agressive-ről vedd vissza normal, vagy optimumra, majd leg. 2 órás Prime95 futtatása javasolt High Priority módban, ergo nem netezel és csinálsz mást, hagyod a gépet dolgozni. Közben azért valami hőmérséklet figyelővel nézegetném meddig megy fel a proci hőmérséklet, Idle 52 °C semmit se jelent, lehet a hűtő se bírja az 1.85 Voltot.
gametofiton: ez szorzózárra utalhat valóban, @2200 MHz talán elég lehet amúgy. Milyen videókártyád van? Minek plusz MHz?
-
gametofiton
tag
Nekem van egy elvileg 2500+os Bartonmagos amd-m, és most 11*200-on megy 1,775 volt mellett...a Biosban elv tudnék még szorzót növelni, kb 24ig
, de hiába állítom magasabbra, pl 11,5re , egyszerüen nem állítódik át...gondolom akk szorzó záras a procim...mit lehet vele tenni?Előre is köszi a válaszokat -
(Bundás)
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
2, 1.85 Volt mellett + 15 perces Prime95 (a gépet hagyni dolgozni, priority high
) alatt 52 °C a hőmérséklet?Memory Timings: Aggressive, talán ezt vissza kéne venni optimumra vagy mire
Egyébként a minimum 2 órás Prime95-öt tesztet kibírja a rendszer fagyás nélkül?
-
vzsolo2225
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
1. Úgy sem
2. Amivel 3200+-on, 1.85 V-al winben 52°C
3. Pár beállítás:
CPU External Freq. (MHz): 200 MHz
CPU Frequency Multiple: 11.0x
CPU Interface: Aggressive
Memory Frequency: 100% (83%-on is néztem, ami ugye 166 MHz-nek felel meg)
Memory Timings: Aggressive
FSB Speed Spectrum: Disabled
AGP Speed Spectrum: Disabled
CPU Vcore: 1.850 V
AGP Frequency: 66 MHz
DDR Reference Voltage: 2.6 V
AGP VDDQ Voltage: 1.5 V
CHIP Voltage Control: +1.6 V
AGP 8x Support: Enabled
További érdekesség, hogy húzva ATI Catalystban a Video résznél nem lobog a zászló, hanem csak feketeség van a helyén, viszont a Super Pi-t, prime95-öt, és egyéb 100%-os terhelést szó nélkül visz, csak és kizárólag 3D-s alkalmazások észlelnek hibát.
-
(Bundás)
addikt
Itten vannak, az alaplapodhoz megfelelőt töltsd le és csak saját felelősségre! Ezzel a BIOS-al nekem 235-ig sikerült tornázni az FSB-t (megfelelő processzor és memória, no meg hűtő társaságában
).Ha 167-es FSB-t sem szerette ott valami mással van a gikszer, mivel 200-ig simán bírnia kell a lapnak hivatalosan. Rev 2.0-ás a lap? Mikori BIOS van rajta? Milyen proci is?

-
(Bundás)
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
1, próbaképp használj egy memória modult
2, milyen hűtésed van?
3, memóriák szinkronban vannak a procival? 1:1? Optimum, miegymás?IDZ: "amúgy a 215 feletti fsb-t szerintem az alaplapok nem bírják" ez így általánosságban hülyeség. Pl. az NF7-ek rosszabb esetben nem mennek (tuning BIOS nélkül) 215-ös FSB fölé, de jobb esetben 240-260 is kicsikarható (vagy kinek mekkora szerencséje van
) Egyéb lapok, egyéb mesék. -
NoLF
veterán
válasz
vzsolo2225
üzenetére
olyat nem csináltam sosem, szerintem egész egyszerűen ennek a procinak sok ez a freki, vagy a fesz, vagy mindkettő, ne erőltesd.
aztán lehet, hogy jönnek az okosok, és megmondják a frankót.
a legnagyobb baj azz, hogy kb 6 éve foglalkoztam ilyenekkel, eléggé távol áll már tőlem a téma.
-
vzsolo2225
tag
Igazából prime95-ön kívül mással nem teszteltem, de winrarral, googleearthel, meg egyéb átlagos, alkalmazássokkal 100%-ra tudtam terhelni (persze más is futott még párhuzamosan mellettük).
Több feszültséget már nem tudnék neki adni a BIOS, és a hűtés miatt, de 3D-s alkalmazásokon kívül mindent órákon keresztül hibátlanul vitt.
Az AGP feszültségén is emeljek? -
NoLF
veterán
válasz
vzsolo2225
üzenetére
mik azok az alkalmazások, amik futnak? mindenféle olyasmi, ami szarráterheli a procit, vagy csak átlag alkalmazások? volt anno, hogy 2500ig tudtam húzni egy mobil bartont, de nem volt sem prime95, sem superpi, sem játékstabil, de szinte minden más, kevésbé erőigényes alkalmazásra képes volt (csak így ugye semmi értelme nem volt a 2500mhznek...)
-
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Up!

-
IDZ
tag
amúgy nekem is van két darab 2500asom
eleinte mentek alapfeszen is hiba nélkül 2200MHz-en de most már ha megemelem 1.85re a feszt akkor is kékhalál van minden 3d alkalmazásban...
ez mitől lehet?amúgy a 215 feletti fsb-t szerintem az alaplapok nem bírják
-
IDZ
tag
válasz
gametofiton
üzenetére
levan butítva az S2
asszem a déli híd meg ilyenek -
gametofiton
tag
Sziasztok.
A topicban szerepelt h az NF7-es lapok közül a sima a jobb, a 2es verziót "fikázták".
Lehet tudni, hogy miért rossz/rosszabb a normálnál? -
vzsolo2225
tag
Hy!
2500+-os szorzózáras Bartonom van egy A7N8X E-Deluxe-os lapban, alap BIOS-szal.
Az FSB-t 200 MHz-re véve az alap 1,65-ről 1,8-ra kell emelnem a feszültséget, hogy ne kékhalálozzon. Ez eddig még rendben is lenne, tökéletesen fut minden, kivéve a 3D-s alkalmazásokat, amik nem akarnak elindulni. Hibát észlelnek, vagy fekete marad a képernyő. Az AGP frekit próbáltam 66 MHz-en és Auto beállításon is, mindkét esetben ugyanez volt a helyzet. A 3DMark03 "Display open failed - Invalid call" hibaüzenetet küld.
A videokártyám egy alapórajeles Sapphire 9600 Pro, de bővebb konfig az adataimnál megtekinthető.
Mi lehet a probléma?
Esetleg a RAM-okkal kéne valamit csinálnom? Bár minden jel arra mutat, hogy a vganak nem tetszik valami. 
-
bbchris
senior tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Most hogy ABIT NF7-es lapban duruzsol a Barton 2500+ így igencsak egy stabil gyors gépet sikerült összeütni . Végül is aki használja az nem fog hardCore Game-ezni a neten hanem csak MSN meg internetezés . Arra meg tökéletesen elég . Na jó az apja meg videókodolásra de szerintem arra is elég .
-
(Bundás)
addikt
válasz
bbchris
üzenetére
Max VIA chipsetes lapokat gyártottak a gyártók.
K7-ben voltak bajok valóban a VIA lapokkal, főleg azoknak akik többre akarták használni mint ami.
K8-ban és Intel-ben is voltak jó VIA chipset-es alaplapok, nem olyan rossz az.
Az nForce2 nagyon sikeres K7-es alaplap széria volt, NF7 volt a favoritom, hajrá.
-
bbchris
senior tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Már megvan a baj az Asus A7V600-as lap hibás volt így az okozott minden hibát így kapott a srác egy ABit NF7-est abban tökéletesen megy . Anno ezért anyáztam a VIA-s lapokat ahogy most is hozta a formáját a VIA , az összes memót hibásnak látta még az A-DATA-kat is . Wintelepítés lehetetlen volt rá stb-stb . Jobb is hogy már nem gyárt lapokat a VIA .
-
bbchris
senior tag
Bocsi mindenkinek hogy láma kérdéseket teszek fel de mivel már idejétmúlt a konfig így sajna nem tudom hogy kell beállítani . Adott egy Asus A7V600-X alaplap egy 2500+ Bartonnal . Bios 1009 nahh ennyit tudok . Mit hogyan állítsak hogy működjön mert csak 1600 Mhz-en hajlandó elindulni pedig egy NF7-es lapban simán megy . A mamória 400Hmz Samsung ramok .
-
csongi
veterán
válasz
greatchaos
üzenetére
CSak csatlakozni tudok. 25ért ki lehetett volna hozni egy AM-es sempront amik 3 gigahercz környékén elmennek.
De ettől függetlenűl sok sikrt kívánok a fórumtársnak a tuninghoz. -
Savage5
senior tag
válasz
WICHTSTYL9R
üzenetére
Úgy tudsz a legkönnyebben hozzákezdeni, ha visszaolvasol az archívumokban (kereső segítségével). De elöljáróban igen, az alaplap elég gagyi ahhoz, hogy alap BIOS-szal még a feszültséget se tudd emelni, ezért tedd bele a lehető legújabb szoftvert innen. De nem csak az alaplap tartozik a gagyibb fajták közé, hanem a tápod is sajnos...
-
WICHTSTYL9R
csendes tag
válasz
WICHTSTYL9R
üzenetére
jah kihagytam 1-2 részletet
a gépemben 7600GT AGP-s videókari,1GB kingston golden edition ddr400,és 2x512 mb(1 pc2700,1 pc3200) ram található. tápom 420 wattos codegen,a processzort egy nagy teljesitményu altalanos,12cmes hűtővel szereltem,alatta cooler master hűtőbordák. 31 fok körül van. -
WICHTSTYL9R
csendes tag
sziasztok! ASROCK k7s8xe lap+2500+ barton (1.83 ghz) szeretném 2.2 ghz-ig húzni. a lap nem túl gagyi ehhez? hogyan kezdjek neki?
-
-
Savage5
senior tag
Csak azt ne felejtsd el, hogy nem a hűtőn múlik a dolog legfőbb része, hanem magán a processzoron. Hiába virítok a Deltámmal, ami akár elvisz (most fogom erősen a gyeplőt) 2800 Mhz-et is, ha maga a Barton nem képes meghaladni még a 2200-at sem. De neked legyen nagyobb szerencséd.

-
SpZ
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
ha te tudsz 25k ból modernebb configot hallgatlak
és ezzel a hűtővel 2300-2400 mhz -ig lehet tuningolni -
greatchaos
addikt
vélhetően 3200+ -ig és nem 3200mhz-ig tunigolható, mert az igen durva lenne. a barton gyári órajele 1833mhz. a 3200+ az is csak 2200mhz-n megy. tehát a 3200mhz kizárt. a legtöbb barton 2500+ rábírható 3200+ órajelére néhol több kevesebb feszültséggel
ekkora összeg befektetésénél miért nem egy moderebb konfigba "ölted" a pénzed?
-
SpZ
senior tag
nos csak sikerült 1 nap megfeszített keresgélés után megtalálni a cuccokat
remek 2500+ bartont találtam 3200mhz ig húzható Zalman CNPS7000A-Cu hűtő van hozzá.
mellé ezek kerültek
Abit NF7 (FSB 400, Dual DDR400, AGP 8X, 10/100Mb LAN)
Kingston 1 gb DDR400 remélem elég lesz
Inno3d GF 6600GT 128MB amin szintén zalman hűtő feszít
a vid kariban nem vagyok biztosaz egész 25k ba fáj + a rhatt postaköltség
későbbiekben segíthetnétek a barton 2500+ tuningolásában
BARTON 
->1 kis retro<-
-
siriq
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
Dragabb jelzot vissza szivom(egy arban ment el mostanaban a mobil es desktop barton). Azzal a hutessel nem sokra megy az ember(tapasztalatbol irom.(a DFI LP U-B lapomban volt tapasztalni ami meg mindig meg van es mukodik. Tortenetesen egy nagy rezhutes van rajta max 2000 rpm ventivel. Jonak jo csak ha nem veszi vissza az ember a feszkot akkor meg sem az igazi. Ezt meg lehet csinalni mas program alltal is. En igy hasznaltam(nem olyan jo mint a power play de ez is megteszi).
-
SpZ
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
400w deer tápot bepróbálom nála az tuti viszi de nem tudom még hogy birom ráérőszakolni a tápcsatit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700 (4 mag / 8 szál, 3.6 - 4.2 GHz, LGA1151)
- RYZEN 7 5800X +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- AMD AM5-ös procik
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pedig tavasszal még kapkodták, mert egész sok mai játékkal is jól megy, és olcsó.