Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Rowon #197 üzenetére

1999-ben játszottam utoljára a PC-ven, amikor fekvőgipszben két hétig nyomtam a Quake II-t. Tán egy 225 MHz-es Pentiumon, de az is lehet, hogy csak 160 MHz-es 586-os volt.
    De az biztos, hogy 3DFX Voodoo II kártyával. Remekül szórakoztam, pedig a mai szemmel teljesen értékelhetetlen grafika volt.

De jól lehetett vele játszani.

Pár éve volt szerencsém látni az egyetemen, amint összeáll a "gémer" társaság, elkezdik nézegetni egymás notebookjain a teszteket, és fél óráig csak azt vizslatják árgus szemekkel, hogy jol jelenik meg valamilyen renderelési hiba vagy röccen egy alig észrevehetőt a kép. Tehát nem játszani akartak és jól érezni magukat, hanem a hibákat keresték nagyítóval. Azokat a hibákat, amelyek egyébként semmi, de tényleg semmi hatással nem lehettek a játékra, sőt, a büdös életben nem látná meg őket senki játék közben.

Na, szerintem ez az a szemlélet (kiterjesztve filmnézésre, zenehallgatásra és számos egyéb tevékenységre), amelyik a töménytelen hulladékot és feleslegesen elégetett energiát termeli. Amikor a fejlődés célja nem a dolgok javítása, hanem a jelentéktelen gyengeségek kiemelése.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák