- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Biztos, hogy tévedés, mert az eredeti műben ''Lt. Colonel'' van írva, ami
egész biztosan alezredest jelent. Attól még, hogy én nem hallottam ''címzetes''
rangokról, lehet, hogy van olyan, csak a 22-es csapdájában biztos, hogy félrefordítás... (Btw: te tudod mi az a címzetes százados/ezredes?)
A Patkánykirály is (ha jól emléxem) megvan a családi könyvtárban, de még
nem volt hozzá szerencsém közelebbről. (Elég volt a Sógun, ami nem rossz
mű, csak kicsit terjengős)
-
Pipó
őstag
Nekem az tetszett a legjobban, mikor a kórházban cenzúráznak és mindent kihúz a levélből, csak a végére írja oda:
''Tragikusan vágyódom utánad! A.T.Tapmann, tábori lelkész'' -
Heller a király!
A 22-es sem gyenge, de van még egy csomó jó könyve!
Ha teljesíted az adott bevetésszámot leszerelnek
Ha őrültséggel akarsz kicsúszni a hurokból, akkor normális vagy (mert ki akarna a háborúban bonbázón repülni?) tehát nyomod tovább
Ha eléred a kívánt számú bevetést, akkor emelik a teljesítendő bevetések számát............. -
Lord Myn
senior tag
Nem, a 22-es a szabályzat, Yossarian a 256. hadtestnél van. Amúgy
angolul és magyarul is elolvastam a könyvet (magyarul vagy 10x). És
nálam a No.1, az élet összes alapigazsága benne van SZVSZ. Egyébként
nagyon jó a fordítás, csak van benne 1 nagy fordítási hiba: Korn ezredest,
''címzetes ezredes''-nek fordították, holott ő alezredes (Lt. Colonel), már régebben
gyanus volt mivel ''címzetes ezredes''-ről sosem hallottam... -
Drizzt
nagyúr
Akkor bocs mindenkitől, hülye vagyok, de... Mind1, pedig érdekes, milyen összefüggéseket produkál az élet...
-
Pötyi
őstag
Ezt más szavakkal nem ÖRDÖGI KÖR-nek mondják?
-
Legolas
senior tag
válasz
Lev Andropov #1 üzenetére
A 22-es az egy szabály a katonai szabályzatban, ami ebben a könyvben/filmben van! Lényeg, hogy emiatt nem tudják megúszni a háborút!
-
Drizzt
nagyúr
Nem tudom, hogy maga a kifejezés Hellertől származik-e, de szerintem a Black Jack-ben utal a 21-t 1-gyel túlléped helyzetre...
-
LOTR
addikt
válasz
Lev Andropov #3 üzenetére
és készült egy nagyon jó film is belőle
-
PapaMaci
őstag
válasz
Alapmü! Azonnali olvasását javaslom!
-
Lev Andropov
senior tag
válasz
Köszi a felvilágítást!
A könyv természetesen megvan valahol, - ha jól tudom a szerző Joseph Heller - csak még nem olvastam és nem voltam biztos a kif. jelentésében!
De most már ok! -
válasz
Van egy könyv. Ez a címe. Isszonyat jó! Olvasd el, mert akkor érted meg igazán, hogy mit jelent.
De dióhéjban: olyan helyzetekre mondják, ami megoldhatatlan.
A főhős, Yossarian a második világháborúban bombázó pilóta. Qrvára tele van a töke vele, és haza akar menni. De haza csak az mehet, aki már megrepülte a megfelelő számú bevetést.
Őrültnek akarja tettetni magát. Mivel aki nem akar repülni, az nem lehet őrült, mert hát normális ember nem akar. De aki meg akar repülni az meg azért nem lehet őrült, mert az a dolga, hogy repüljön... -
Lev Andropov
senior tag
Hi! A fenti kifejezést már sokszor hallottam és nagyon kiváncsi vagyok, hogy igazándiból mit is takar ez a ''szállóige''! Aki tudja pontosan, legyen szíves világítson fel! Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Apple MacBook
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 45MM Nike Edition + sok tartozék
- Lenovo 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Magyar Világító billentyűzet,nVmeSSD,jó akku
- Lenovo Legion 5 Gamer Laptop gyönyörű állapotban, dobozával. (RTX 3060)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Asus játékra is,core i5 ,Geforce GT940M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD+HDD,nagyon szép állapot,W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged