- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
Na most haltam be teljesen.40 oldalt elolvastam, megértettem, kijegyzeteltem, közben faszán be is vágtam.De..ezzel a tempóval legalább egy hét kellene minden tárgyra.A másik,hogy most olyan anyaghoz értettem, ami inkább okfejttés.Elég fontosnak tűnik, de jegyzetelhetetlen. Nem tudom mit csináljak
-
Papa-Georgo
senior tag
Én tavaly érettségiztem..full4-re, de irodalom szóbelin meghúztak, ne menjünk bele miért, én sem voltam 100%, de tanár/vizsgabiztos keze is benne volt.
Most febr.-márc. vizsgaidőszakban tettem le irodalmat. Jó érzés, hogy mostmár kezemben vanFontos a pozitív hozzállás, nekem sokat segített.
Szóval Hajrá!!! -
tomcs
őstag
sokan irtak, hogy a matek nehez. ez mondjuk teljesen emberfuggo, sose voltam kituno, sot meg real targyakbol is elofordult hogy csak negyes voltam, de az erettseginek azt a reszet vettem a legkonnyebben, igaz meg a regi fajtat. fizikabol felvetelit irtam, ugy emlexem nem lett teljesen hibatlan de a maximum adhato felveteli pontszamot kaptam ra.
egyebkent megneztem az emelt szintu feladatsorokat, es (tudom, egyetemistakent nem er ilyet mondani) semmi olyan nem volt benne amin akar csak 1 kicsit gondolkodni kellett volna.
persze ahogy korabban vki mondta, a tipuspeldakkal jo tisztaban lenni, ha semmit nem tudsz otleteid meg hasznalhato sejteseid se lesznek
tortenelem viszont szamomra egy rettenet volt, ilyesmit nem birok tanulni, sot egyaltalan nem vagyok jo magolos dolgokbol. tulajdonkeppen tiszta mazli volt hogy otost kaptam, a tetelek nagy resze olyan harmassal lett volna, de volt amihez el se ertem.. magyar hasonloan, nyelvtannal semmi gond, de az irodalom reszbol ''hatterinformaciot'' szinte semmit se tudtam, gyakorlatilag az erettsegim szovegertes voltmindenesetre osszesitesben ez az egy negyesem volt az erettsegi biziben
egyebkent egy honap szvsz boven eleg, csak nem szabad se elszarni az idot, se tul intenzivre venni mert akkor rettenet hamar kiegsz es eleged lesz az egeszbol. gondolom el tudod kepzelni milyen amikor egesz nap ulsz mellette de vhogy nem m1, viszont tokeletesen tudatosul az osszes nyamvadt hatterzaj meg barmi tortenes percekre elvonja a figyelmed.
gep kikapcsolasa is sokat segit, kellemes dolog jol informaltnak lenni, meg ''elvileg'' nem baj ha esetleg a gep is ''dolgozik'' kozben, fenn van msn-en stb de - legalabbis nalam - altalaban hatraltat -
finest
addikt
Nem az osztályozó viszga lesz a nehéz, hanem az érettségi. Szerintem ne bagatelizáljátok el, az összes tizenkettedikes azt hiszi, h az érettségi pite, de csak annak, aki megelégszik 2-3-sal, az meg nem ér semmit.
Tanuljatok és beszéljétek át az anyagokat, az érettségi témaköröket mindenképp szerezzétek be a tanároktól, biztos vagyok benne, h ezek köré építik majd az osztályozóvizsgát is. -
Spirit
őstag
Sikerült megint idiótán aludnom, de mostmár nem érdekel. Elkészítettem az időbeosztást a vizsgáig.Hát mit mondjak, nem egyszerű. Törivel kezdünk, 9 nagyobb témakör van. Úgy csináljuk,hgy elolvasunk egy kisebb alcímet, majd kiírjuk 4-5 mondatban, és pár kulcsszóval.Ebből az anyag 60-80%-át tudom visszaadni.Ennek elégnek kell lennie,hogy átmenjünk. Egyelőre az első témakörrel vagyunk kész, és a második felével.3 órája ülök rajta csont keményen(a kidolgozást magamra vállaltam).Ha így haladunk, holnap estére befejezem, majd egy nap marad a magolásra, ennyinek elégnek kell lennie.Ha nem, akkor nincs mit tenni, mert nem férünk bele az időbe.Drukkoljatok.
-
bali79
tag
Szia!
Először is el kell, hogy keserítselek egy kicsit. Egy hét alatt NEM lehet 4 tantárgyból normálisan felkészülni az érettségire, három nap alatt nem lehet 4 törikönyvet normálisan megtanulni, egy hétvége alatt nem lehet normálisan megtanulni az irodalom anyagot. Főleg nem 4 / 5 -ösöre és főleg, ha év közben sem tanultál. Ez csak arra elég, hogy ha belefutsz egy rosszkedvű tanárba, akkor az ott szivasson meg, ahol akar. Szerencsédre ez veled valószínűleg nem fog megesni (fizetős, esti suli miatt).
Az ilyen helyzetekben a következő a teendő (alias TANULÁSI PROGRAM)
1. Reggel 8-kor kelés, este max. 10-kor fekvés
2. MINDIG készíts írásos jegyzeteket arról, amit megtanultál, mert egyrészt könnyebben fel tudod mérni a megtanulandó anyag mennyiségét és a végén könnyebben átlátod majd az egészet, másrészt a tizedik téma után már nem fogsz emlékezni arra, hogy a másodikban mi volt a fontos, ez zavarni fog, tehát megnézed és a végén minden összekeveredik majd!
3. Gondolj arra, hogy vizsgázáskor max. 2-3 oldalt van időd leírni ill. elmondani, ezért minden témát 1-2 oldalnyi vázlatban (tőmondatok, kulcsszavak, felsorolások) foglalj össze, a többit a kerek mondatok kiadják majd. Nagyon fontos, hogy minden témát ''kidolgozás'' után tanulj meg (amíg 2x-3x el nem tudod mondani belenézés nélkül) és csak utána tedd félre!
A végén lesz, kb. 20-40 oldalnyi kidolgozott anyagod, amit már egyszer megtanultál. Ezt vizsga előtti 1-2 napon átismétled és fullra bemagolod. Magolásnál fontos, hogy a könyvet ne kelljen használni, ezért a jegyzeted olyan legyen, hogy a benne leírtak egyértelműek és teljesek legyenek, vagyis amit fontosnak tartasz, azt mind bele kell írni, de csak azt! Ezt úgy tudod elérni, hogy egyszer átolvasod az adott ''tételt'', esetleg aláhúzogatsz, karikázol, majd utána még egyszer, de közben már jegyzetelsz is.
A magolást akár a vizsga előtti éjszakán át is csinálhatod, azaz áttanulhatod a vizsga előtti éjszakát! Lehet, hogy furcsán hangzik, de hidd el a vizsgadrukk miatt nem leszel álmos csak zombi, de a bemagolt anyagot így is simán vissza tudod adni.
4. A fentiek figyelembe vételével a következőképpen kezdd:
OSZD BE AZ IDŐDET!!!
Mérd fel a teljes tananyagot (tartalomjegyzék!) és oszd szét logikailag elkülönülő, nagyjából egyenlő részekre. Gondolj bele, hogy nagyjából hány ''tételt'' tudsz kidolgozni egy nap alatt (tapasztalatok alapján kb.6, így általában belehúzásra is marad lehetőség). Az első(k) kidolgozása után látni fogod, hogy jó-e a beosztás.
5. A fentiek figyelembe vételével a következőképpen fejezd be:
Legalább 1nap+1éjszakát, de inkább 2 napot szánj a kidolgozottak bemagolására. Ha sikerül befejezni, akkor hihetetlen magabiztosságot ad, hogy az anyag lényegét hasból vágod, ergo a vizsga nem lesz stresszes és már a tételhúzásnál tudni fogod, hogy sikerült-e.
Megjegyzés:
-Órára bejárni már egyértelműen nem érdemes, de egy ''téglát'' jó lenne beépíteni, mert az utolsó órákon általában fontos dolgok hangzanak el a vizsgáról (esetleg tételsorokat is adnak vagy bizonyos témákat kizárnak a tananyagból)! Ergo meg kell keresni valakit, aki bejár és elkérni a számát! Az órai jegyzetek beszerzése ajánlatos!
-A fenti módszer töri és magyar tárgyaknál működik, mateknál nem, az keményebb dió lesz, oda főleg példasorok kellenek majd megoldással + nagyon fontos az órai jegyzetek beszerzése a típuspéldák miatt!
Ez az eljárás már nagyon sok vizsgán átvitt és a műszaki egyetemen bevett módszer, nem minimálprogram, bármilyen jegy megszerezhető vele! Hatását klinikai teszek bizonyítják (idegosztály)
Ha valamiért elcsúszol az időddel, akkor szólj és megosztom veled az EMERGENCY PROGRAMot is -
Koban
tag
Nekem nagyon bevált,h mindent kivertem a fejemből,még az asszonyt is
És igen sikerült megtanulni -
Spirit
őstag
Szép jó reggelt mindenkinek.Köszönöm a sok Kedves hozzászólást.
Első lépésben nagy nehezen megfordítottam az alvásomat, mert eddig a jól bevált 2 órát alszok/30-at fenntvagyok/ 20-at alszok/2-őt fennt vagyok, és az ébredések a lehető legkülönösebb időpontokban történtek.Most végre este le tudtam feküdni, és reggel keltem.
Délelőtt rendbeteszem a szobánkat, kitakarítok(morst 3 hétig úgy se lesz rá időm), és bevonulunk a sarokba tanulni. Köszönök mindent mindenkinek, sokat segítetteke, főleg lelkiekben. Ha valakinek van még valami ötlete, szívesen olvasom.Sziasztok! -
White Tiger
tag
válasz
MyKonzerv #37 üzenetére
Először is drukk! Ha nagyon akarjátok, biztos sikerül. Emlékszem, én 1 hét alatt készültem fel az érettségire 5 tárgyból
Fősulin meg 1-2 napom volt mindig a zh-k előtt, több száz oldalt benyaltam
Nekem a lényeg a jó, vázlatos jegyzeten volt már középsuliban is. Töriből pl minden témakörre csináltam kis ''puskát'', ami egy nagyon rövid váza volt a tételnek. Azt könnyebb volt beseggelni, és abból mégis minden más eszembe jutott. Évszámokban viszont sose voltam jó...
MyKonzerv: akkor ti már az új rendszer alapján érettségiztetek? Milyen volt? El tudod küldeni esetleg nekem is azokat a tételeket? Az én kedvesem is most fog érettségizni, igaz, ő neki szerencsére ilyen gondjai nem voltak. Előre is köszi!
Esetleg van vki itt, aki biosz emelt színtűt csinált? Tudtátok h abból még tételek sincsenek? -
MyKonzerv
senior tag
kerítsetek egy ex- vagy egy aktuális érettségizőt és kérjetek tételeket meg összefoglaló anyagokat
bnőmmel tartunk itthon ezt-azt, pedig tavaly már túlestünk rajtaha kéne monnyuk matek elméleti összefoglalás vázlatosan vagy pár töri tétel, akkor szóljatok mailben nekem
nem kell mindent tudni, hogy átmenj
ha meg átmentek utána van még időtök busásan, hogy belenézzetek a könyvekbe jegyzetekbe -
concret_hp
addikt
szerintem meg lehet csinálni, csak hozzáállás és akaraterő kérdése.
-
tiv83us
veterán
A 4 torikonyvet megfelelo szorgalommal 3 nap alatt 5osre meg lehet tanulni.
En is igy tanultam a tori erettsegire, leultem penteken, vasarnap estere mindent tudtam, viszont nem nagyon alltam fel mellole.
Irodalom szinten nem lehet tobb 3-4 napnal.
Matek nekem nagyon nehez volt mindig is, 3asra jatszottam, minden nap oldottam meg a peldakat, definiciokat mind megtanultam 1 nap alatt, az volt a kisebbik gond.
Nyelvtan azt hiszem csak az irodalom irasbeli resze, legalabbis nalunk meg ugy volt, a helyesirast osztalyoztak az iromanyban, kulon nem nagyon kerdezgettek szobelin.
szerk: sry, Kidus voltam. -
A négy törikönyvet egy nap alatt meg lehet tanulni kettesre, az irodalmat 2 nap alatt, a matek meg ... emberfüggő.
-
Steelheart
senior tag
Hehe, én sosem lennék ilyenre képes
Úgyhogy hajrá
-
Gyantusz
tag
Nahát!
A sok sorstárs...
Csak ismételni tudom az előttem szólókat!
A lényegek:
- Mindenféleképpen beszéljetek a tanárokkal (mindketten) és szigorúan négyszemközt (ill. 6szemközt), pl. az órák közötti szünetekben: azért, hogy lássák a fejeiteket, meg hogy megbeszéljétek a teendőket, mit is kell megtanuljatok és mikorra (lásd Gambit hsz-a)!
No és az egyenességet és az őszinteséget is becsülik a normális emberek!
(Figyelem! A tanároknál jobban nem tudhatja senki, mi a követelmény, elvégre ők állítják össze és ők is javítják ki azokat. Természetesen a negatív kritikákra nem érdemes figyelni, mint pl. ''Ez kizárt, hogy sikerüljön!'', stb. csak és kizárólag pozitívan-pozitívan-pozitívan hozzáállni!)
<szerk.: no és persze tanulnak olyan tárgyakat is hallgató korukban, mint pl. nevelés-elmélet, stb.>
- Koncentráljatok az ''egész'' átlátására, azaz a könyvek Tartalomjegyzékeinek átnézése nagyon fontos!
Sőt, egy műszaki könyv állítom legfontosabb része a Tartalomjegyzéke!
(legalább is nekem az az első mindíg, na és persze az ilyen - normális - könyveknek mindíg az elején van a Tartalomjegyzék..., de most kevés műszaki könyv kerül a kezeitekbe, úgyhogy ezt kihagyjuk)
Érdemes azzal kezdeni, ha be kell vágni egy valag adatmennyiséget igen rövid idő alatt!
- Vedd rá a ''Kedvesedet'' is, hogy tanuljon, mert kell a segítsége, szükséged van rá, egyedül nem csinálhatod meg helyette is! (és nem is szabad megcsinálnod helyette!!!)
Vedd rá, hogy pl. matekból segítsen, mert én nem tudom, hogy csinálják, de a csajoknak valami hihetetlen jó agyuk van ahhoz a tantárgyhoz!
(Történelem persze más, az ''férfias'' tantárgy)
Az irodalom-nyelvtan ''magolós'', a fizika pusztán ''csak'' elméleti. Utóbbinál a fizikakönyvek és a Négyjegyű függvénytábla lapozgatása elengedhetetlen! =>
Most könyvtárba járni kötelező!
Szóval a lényeg:
- általánosítás (''tartalomjegyzékek''(most átvitt értelem) jegyzetelése = a lényegek kiragadása <ezt írd géppel, mert a kézzel írás piszkosul fárasztó és nem javítható, nagyon nehézkes és lassú is => gépeljetek!>) és ha ez már megyen,
- utána lehet ''mélyebbre ereszkedni'', a részletekben ''elveszni''.
Okos dolog a hangos olvasás is (lásd thyb)!
Ha nem így teszel, és egyből a részletekbe kezdesz, besokalsz és összezavarodsz! =>
Ez egyenlő a Pánikkal!
Ez mindenféleképpen kerülendő!
És egy webcím, itt elég sokminden fent van már...
http://www.puska.hu
[link]
Üdv:
Egy ''végzős'' DE-MFK-s hallgató.
Kéz és lábtörést kívánok Nektek!
U.i.: mindenki tanuljon tovább, ne ragadjon le senki a ''fenekén''!
Fejlődni!
''Elvtársak! Tanulni-tanulni-tanulni!''
Ma olvastam egy frankó, idevágó szöveget:
''A tudás a lehető legrosszabb fertőző betegség, ami létezhet e Földön: nincs orvosság ellene.''
Varga Csaba: Jel Jel Jel (Fríg Kiadó, Budapest, 2001.)
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Azért a bejárás nem teljesen felesleges, mert ott a magyarázat miatt könnyebben megérted az anyagot. (Ha jó a tanár persze.) Ha pedig érted, akkor utána könnyebb megtanulni. Másrészt, ha ott vagy órán, akkor azt is fogod tudni, hogy pontosan mit adtak le, és nem fogsz feleslegsen olyat megtanulni, amit nem is adtak le.
Szerk: Jó, mondjuk ilyen rövid idő alatt gyakorlatilag semmit sem adnak le, szóval mindegy, nem szóltam
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Órára bejárnod már hülyeség, fölösleges lassítani vele a tanulásod
Szerintem maradj otthon és olvatsd a könyvet, nekem az szokott segíteni ha jegyzetet, vázlatot írok a témákról, aztán az ebben lévő címszavakra emlékezve sokkal könnyebb emlékezni (föleg ha vizuális típus vagy)
Egy hó aklatt 4 tárgy simán mehet -
tcsfm
tag
próbálj letölteni puskákat, és abból rakj össze magadnak egy jegyzetet. Ha ügyes voltál, egy könyv ''ráfér'' 15-20 oldalra, magoláshoz ideális. Ha vizuális típus vagy, nem mondtam semmit.
-
Integra
titán
megfelelő mennyiségű és minőségű spurival gond nélkül megoldható
-
Spirit
őstag
Látom, Te legalább átlátod a dolgokat..olvasok figyelmesen, de már írni nem igazán tudok. Asszem 1-2 nap spanolás után neki állunk őrült módjára tanulni.Valahogy úgy gondoltam,hogy vasárnap összeállítom az anyagot, és hétfőtől csütörtökig bevágjuk, majd csütörtök délután vizsga.Ha sikerül, akkor már kicsit nagyobb kedvvel állunk a dolgokhoz, és a köv utáni hét közepére már a kövből vizsgázunk.Mivel a töri a legátláthatóbb anyag, ezért kezdenénk azzal.Ha az nem sikerül 4 nap alatt, a többi sem fog, nincs rá több idő.
-
Thyb
senior tag
Ácsi, nem az érettségit kjell letenni, hanem az utsó éves vizsgákat. Vagyis összefüggő anyag van. A fent lévő érettségi tételek egyik sem foglalkozik vele olyan behatóan mint az év végi vizsga. Sőtt, itt ahogy kivettem az egészről kell nyomni az anyagot, ami csak az összefüggésekkel mehet, a kidolgozott tételek pedig ritkán tartalmaznak olyat.
-
_Yvorl_
tag
Én azt mondom hogy mikor utoljár a segitettem valakinek turboban érettségizni akkor a neten bomba jó jegyzeteket találtam amikből könnyen és gyorsanlehetett a tételeket megtanulni
csak meg kell kerni a tanarokat adjakmeg a teteleiket es azokat meg lekerestem a netrol röviden es utana mar csak szorgalom es buzgalom kerdese volt -
Thyb
senior tag
Ezért mondtam,. hogy indulj el akár alcimek szerint, olvasd el az anyagot 3-4-szer, majd csinálj egy összefoglalót. Az olyan mint a tanórai jegyzet. Ird fel a dátumokat és ird mellé akkor mi volt. Nem kellenek a dőlt betők, mellékletek meg az olyan hülyeségek, arra ne vesztegesd az idődet. Ha nem tudsz koncentrálni, akkor csináld ugy mint én a gazd törit: olvass hangosan. Akkor az embernek ügyelnie kell arra is hogy mit mond és nem vonja el semmi a figyelmedet. Tudom hülye érzés magadnak hangosan olvasni, de használ. Az tuti. Ne hadarj, hanem olvasd fel magadnak.
-
Spirit
őstag
Igazából a tanulásba való belerázódás lenne a legnagyobb gondom.Gondold el, hogy 3 éve fogtam a kezemben itthon tankönyvet.Ezekután ülj le, és vágj be mondjuk töriből 250 oldalt úgy,hogy abból legalább 150-et vissza is kérdeznek.Tegnap nekiálltam a törinek ''próbából'', hogy ''na akkor most megmutatom'', 50 oldal után letettem, és elkezdtem mondogatni magamnak az anyagot.Ami érdekelt, azt azonnal vágtam, ami meg kevésbé, abból SEMMI nem ragadt meg. 4x olvastam el az orosz forradalmat, és a dátumokon kívül semmi nem ragadt meg
Ha így fogok szenvedni végig, akkor 3 hét alatt még a törit sem fejezem be. Ettől borultam ki most teljesen, és írtam ide végső elkeseredettségemben
-
Thyb
senior tag
A töri akkor OK-s. Magyarból a nyelvtant vedd előre. Csinálj táblázatokat a különböző kifejezésekkel, és kezdj el mondatokat boncolgatni, teszem azt egy ujságból. Teljesen független szöveget szedj szét magánhangzó szintre. HA ezt meg tudod tenni, akkor a mondatot rakd át más módokba stbstb. Szakl a könyvből vedd ki a megnevezéseket fogalmakat, ezeket gyüjtsd ki, majd álj neki független anyagot boncolgatni.
Az irodalmat hagyd meg utánna. Egyébként ha teli nyomod magad irodalommal akkor a nyelvtan mivel az nem csak rizsa, sokkal keményebb lesz. -
Spirit
őstag
Nem az érettségi a gond. Ha sikerülne befejezni az évet, akkor nagy valószínűséggel az érettségi is sikerülne. Legrosszabb esetben opktóberben pótérettségi valamiből. Csak az éven legyünk túl. Utána az írásbelire még lesz vagy 3 hetünk, a szóbelire meg aezeken kívül plkusz 1 hónap.Szal az már nem gáz.
-
zsiga667
addikt
Én is megnyugtatnálak, az érettségimre tanultam 2 napot (a 4 év gimi alatt meg összesen mondjuk 2 hetet), és simán meglett (3,5 körüli átlaggal), pedig erős gimibe jártam és nem is vagyok egy zseni.
Azt már nem is mondom hogy az egyetemen egy keményebb vizsga anyaga kb annyi mint a komplett érettségi anyag, és mégis meg lehet csinálni, pedig évközben aztán tényleg egy másodpercet nem tanulunk. -
_Volkovy_
nagyúr
Ha ez megnyugtat, én az egész érettségire kompletten 3 napot tanultam.. Természetesen az alapműveltség részét képező tételeket tudtam már, de a többit lazán megtanultam annyi idő alatt.
Meg lehet csinálni így is, nemhogy egy hónap alatt..
Hajrá! -
Thyb
senior tag
Ez jó, mert nem keveredsz.Mennyivel kell előbb bejelenteni a vizsgákat? Szerintem a töri átrágható pár nap alatt. Amikor jegyzetelsz akkor az évszámokra figyelj oda, és próbálj meg összefüggéseket keresni az előző anyagokban amikre hivatkozhatsz, mert azt szeretik a tanárok, ha összességében látod a törit, és nem csak alcimekben. Az sokat segithet neked is. A magyarból a nyelvtani rész kell vagy az irodalom?
-
Spirit
őstag
Mindenkivel egyetértek, de a a Te üzeneteddel a legjobban, sajna....én még kiszenvednék a matekot, mert ha nem is a ''tanult'', módon, de megkapnám az eredményeket, pontosan.Egyetlen dolgozatot írtam idén még októberben.Tanulás nélkül mentünk be, mert enm tudtuk,hogy doga lesz.Külön kiemelte a dolgozatomat,hogy nem értette meg a gondolatmenetemet,de hibátlan dogát írtam
.De a Kedvesemnek 4 évet kellene pótolnia, mert nem érti, nem érdekli, és nem is tudja.
A vizsgák nem keverednek.Nagyon szabad felfogású a suli.Évente befizetek 15e ft-ot, a tanításra nem kötelező bejárni, negyedéves vizsgák vannak, de ha nem mész, az sem baj, csak április 23-ig legyen meg mindenből a 4 jegyünk. De ezt lehet 1 felelésen is ápr 23-án. Szal ha mi azt mondjuk, hogy (hasraütés következik), jövő hét pénteken töriből akarok bfelelni, csak be kell mennem, és már ültet is le, hogy feleljek.
szerk.: jah a tételek.ez nem tételesdi még.Itt a normál, éves tankönyveket kellene benyalni.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
Az egész azon mulik, hogy a vizsgák hogyan és mikor lesznek. Ha kigyüjtöd a puskákat (tömöritett változatot) és tételenként(mert az mindenhol van elolvasod 3-4 alkalommal, és 10-15 perc után leirod a legfontosabbakat, akkor képes vagy megjegyezni. A gond ott van ha a vizsgák keverednek mert akkor nem tudsz jól felkészülni, hisz az információk keveredni fognak benned. A lényeg, hogyb töriben kösd össze a dolgokat mi következik mi után, mert sokszor az segit, ha nem akarsz időrendben elcsuszni. A nyelvek a nyelvtan végett gázosak, és azért mert hatalmas az anyag és nehéz az olvasmányokkal is végezni., Ne felejtsd el, hogy egy rakás házi olvasmány is van, ami kicsit több mint a könyv ami előtted van, és az ugy már gázos. A matekhoz meg szerintem esélyetek sincs. Akik suliba járnak azok x évig korrepetáltatják magukat. ez 1 hónap alatt szerintem esélytelen. Ami a nagyobb gond, ha be is engednek benneteket, a tanár pikkelni fog rátok, mert nem jártatok be, ami nem fog segiteni az ügyben. Szal szivesen azt mondanám, hogy hajrá, de ....
-
Spirit
őstag
Ettől csak azért tartunk, mert heti 14 órát vesztegetünk el.Mert ugye egy gináziumban azért nem pörögnek annyira az események.Lassan tanítanak, azallatt itthon 5x annyit is meg lehetne tanulni.A másik,hogy állandóan felszólítanak, és ugye az elmaradás miatt kukán állnánk a legtöbbször 40 emberke előtt.
[Szerkesztve] -
Spirit
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon bonyolult helyzetbe kerültem a Kedvesemmel. Már itt szeretnék megkérni minden kedves hozzászólót,hogy lehetőleg ne azzal b*szogassatok,hogy eddig miért nem tanultunk.
Rengeteg családi problémánknak ''köszönhetően'' 18 évesen abba kellett hagynunk a sulit, szakközép 12. évfolyamának elején.Amíg aktívan jártunk suliba, addig 4-es 5-ös tanulók voltunk, nem a fejünkkel van a bajIdén akartuk befejezni és érettségizni(azóta 3 év telt el),így beiratkoztunk egy felnőttgimnáziumba, ahol heti 2 napban napi 7 órában, csak az érettségi tantárgyakat oktatják. Októberig szépen jártunk is, de ismét közbejött valami(sajnos nem a mi hibánkból), és márciustól tudtunk volna járni.Annyira megijedtünk,hogy mi lesz,mikor először bemegyünk, mindenki ránkszáll, hogy egészen mostanáig halogattuk a dolgot, és csak ülünk itthon, magunk alatt.
Mindkettőnknek egyedülálló szülői vannak,így összeköltöztünk a párommal, és a családunkkal.A legnagyobb probléma itt van, hogy nem merjük jövőre eltolni az érettségit, ebből óriási vita lenne.Ha csak ketten élnénk, más lenne a helyzet.
Szóval még az éves jegyeink sincsenek meg. Van összesen 24 napunk arra, (osztályzóvizsga), hogy az elmaradt vizsgáinkat bepótoljuk.a tantárgyak angol,magyar,töri,matek, és számtech..a számtech-et kipipálhatjuk,azzal készen voltunk már 4 éve is
Szóval 4 tantárgya 3 hét alatt úgy,hogy évek óta nem nem járunk suliba,így a tanulásból is teljesen kiestünk. A lényeg a tanév befejezése lenne, az érettségit már bármikor le lehet tenni.Hogyan lehetne ezt kivitelezni?Ki lehet egyátalán?Ti mit ajánlotok?Járjunk be, és égessük magunkat, mellette próbáljunk tanulni, vagy már be se menjünk,csak egyeztetni, itthon tanuljunk napi 15 órát, és vizsgázzunk hetente valamiből? Teljesen kétségbe vagyunk esve, kérem mondjatok valamit.(elnézést a hosszú monológért
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest