- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thyb
senior tag
Ácsi, nem az érettségit kjell letenni, hanem az utsó éves vizsgákat. Vagyis összefüggő anyag van. A fent lévő érettségi tételek egyik sem foglalkozik vele olyan behatóan mint az év végi vizsga. Sőtt, itt ahogy kivettem az egészről kell nyomni az anyagot, ami csak az összefüggésekkel mehet, a kidolgozott tételek pedig ritkán tartalmaznak olyat.
-
Thyb
senior tag
Ezért mondtam,. hogy indulj el akár alcimek szerint, olvasd el az anyagot 3-4-szer, majd csinálj egy összefoglalót. Az olyan mint a tanórai jegyzet. Ird fel a dátumokat és ird mellé akkor mi volt. Nem kellenek a dőlt betők, mellékletek meg az olyan hülyeségek, arra ne vesztegesd az idődet. Ha nem tudsz koncentrálni, akkor csináld ugy mint én a gazd törit: olvass hangosan. Akkor az embernek ügyelnie kell arra is hogy mit mond és nem vonja el semmi a figyelmedet. Tudom hülye érzés magadnak hangosan olvasni, de használ. Az tuti. Ne hadarj, hanem olvasd fel magadnak.
-
Thyb
senior tag
A töri akkor OK-s. Magyarból a nyelvtant vedd előre. Csinálj táblázatokat a különböző kifejezésekkel, és kezdj el mondatokat boncolgatni, teszem azt egy ujságból. Teljesen független szöveget szedj szét magánhangzó szintre. HA ezt meg tudod tenni, akkor a mondatot rakd át más módokba stbstb. Szakl a könyvből vedd ki a megnevezéseket fogalmakat, ezeket gyüjtsd ki, majd álj neki független anyagot boncolgatni.
Az irodalmat hagyd meg utánna. Egyébként ha teli nyomod magad irodalommal akkor a nyelvtan mivel az nem csak rizsa, sokkal keményebb lesz. -
Thyb
senior tag
Ez jó, mert nem keveredsz.Mennyivel kell előbb bejelenteni a vizsgákat? Szerintem a töri átrágható pár nap alatt. Amikor jegyzetelsz akkor az évszámokra figyelj oda, és próbálj meg összefüggéseket keresni az előző anyagokban amikre hivatkozhatsz, mert azt szeretik a tanárok, ha összességében látod a törit, és nem csak alcimekben. Az sokat segithet neked is. A magyarból a nyelvtani rész kell vagy az irodalom?
-
Thyb
senior tag
Az egész azon mulik, hogy a vizsgák hogyan és mikor lesznek. Ha kigyüjtöd a puskákat (tömöritett változatot) és tételenként(mert az mindenhol van elolvasod 3-4 alkalommal, és 10-15 perc után leirod a legfontosabbakat, akkor képes vagy megjegyezni. A gond ott van ha a vizsgák keverednek mert akkor nem tudsz jól felkészülni, hisz az információk keveredni fognak benned. A lényeg, hogyb töriben kösd össze a dolgokat mi következik mi után, mert sokszor az segit, ha nem akarsz időrendben elcsuszni. A nyelvek a nyelvtan végett gázosak, és azért mert hatalmas az anyag és nehéz az olvasmányokkal is végezni., Ne felejtsd el, hogy egy rakás házi olvasmány is van, ami kicsit több mint a könyv ami előtted van, és az ugy már gázos. A matekhoz meg szerintem esélyetek sincs. Akik suliba járnak azok x évig korrepetáltatják magukat. ez 1 hónap alatt szerintem esélytelen. Ami a nagyobb gond, ha be is engednek benneteket, a tanár pikkelni fog rátok, mert nem jártatok be, ami nem fog segiteni az ügyben. Szal szivesen azt mondanám, hogy hajrá, de ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest