2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

Rock Mula

Előszó
A Mulában visszaköszön az a kiváló minőség (pontosan kidolgozott fémház, minőségi csatlakozók, szőtt kábelharisnya), ami a Zirconnál megszerettette a gyártót. Ezúttal azonban nem "v" karakterrel, hanem egy igazi kiegyensúlyozott és részletes hanggal száll ringbe a Rock, lássuk mit hoztak ki belőle!

Rock Mula fülhallgató
Típus: in-ear (hallójáratba helyezhető)
Meghajtó: dinamikus
Kialakítás: fém ház
Szín: szürke, arany, rózsaarany
Kábelezés: szimmetrikus, 1,2M hossz, egyenes csatlakozó, mikrofonnal
Tartozék: –
Illesztékek: lágy szilikon, 5mm belső átmérő (S,M,L)
Vetőcső átmérő: 5mm
Csomagolás: papírdoboz
Driver-flex: nincs
Kábelzaj: nincs
Zajszigetelés: jó

A csomag tartalma
A fülhallgató ablakos papírdobozban érkezik, az illesztékeken kívül más tartozékot nem tartalmaz.

Külső
A Rock Mula alumíniumházas fülhallgató, a masszív felépítéshez pedig nagy méret is társul. A kidolgozás és anyagminőség kiváló (ahogyan azt a többi Rock terméktől is megszokhattuk már), a gyártó nagy figyelmet fordított a megjelenésre így a színek modelltől függően harmonizálnak egymással: a szürke modell teljesen sötétszürke, a rózsaarany pedig fehérrel van kombinálva. A kábelezés textilborítású, mikrofonos, a csatlakozó pedig egyenes kialakítású.

Kényelem
A nagy mérete ellenére is kényelmes, súlya átlagos, megfelelő méretű illesztékkel használva stabilan a helyén marad. Driverflex (lásd: Kisokos) nincs, kábelzaj sincs és a zajszigetelés is egészen jó, így semmilyen zavaró tényező nem árnyékolja be a zenehallgatást.

Hang
A Rock Mula egy kiegyensúlyozott hangú fülhallgató, tehát semmi számottevő emelése nincs. A gyári, 5mm-es lágy szilikon illesztékekkel van egy enyhe középmagas emelés, így ezek a hangok némileg az előtérbe kerülnek, azonban az illesztékajánló javaslatával ezt könnyen orvosolhatjuk. Ugyanez segít növelni a mélyek energiáját is, a végeredményben pedig egy feszes, energikus és kifejezetten kiegyensúlyozott hangú fülhallgatót kapunk.

Karakteréből kifolyólag bármilyen zenével jól társítható, ahol nem elvárás a kiemelt mélytartomány. Legyen az pop, klasszikus, indie vagy downtempo, azoknak remek választás, akik nem szeretik a különböző kiemeléseket. A fülhallgató a nagyméretű háznak, illetve az átlagosnál nagyobb drivernek köszönhetően kiváló térérzetet nyújt, mind szélességben, mind mélységben átlagon felüli a virtuális színpad.

Illesztékajánló
Bár ritkán fordul elő, hogy a gyárinál szűkebb illesztéket javaslok, ez most egy ilyen eset. A vetőcső és a gyári illesztékek egyaránt 5mm-es szélességűek, azonban a 4mm-es belső átmérőjű illesztékekkel kiválóan tudjuk javítani a gyenge pontjait: a mélyek energiáját némileg növeli, a középmagas kiemelést pedig szinte teljesen el is tünteti, így egy feszes, élénk hangú fülhallgatót kapunk, ami hosszabb távon sem válik fárasztóvá. Illesztékből az alábbi, 4mm-es hibrid illesztéket tudom ajánlani, ezekkel is teszteltem és kiválóan vizsgáztak, sokkal jobban illenek a fülhallgató karakteréhez, mint a tágabb gyári lágy szilikonok.

Összefoglaló
A Rock Mula egy kiegyensúlyozott hangú fülhallgató, amely bármilyen zenével jól társítható, ahol nem elvárás a kiemelt mélytartomány. Legyen az pop, klasszikus, indie vagy downtempo, mindazoknak remek választás, akik nem szeretik a különböző kiemeléseket. Nagy mérete ellenére is kényelmes viselet, a minőségi alumínium házat textilborítású kábel és mikrofon egészíti ki. Színválasztékból a sötétszürke és rózsaarany áll rendelkezésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.