2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

KZ ED7

Előszó
Az ED7 kétféle méretben létezik, nálam a nagyobbik modell járt, aminek elvileg teltebb, testesebb hangja van. A bambusz ház a védjegye, és amilyen rendhagyó a megjelenése, olyan jól is szól. Nagy testben nagy lélek, lássuk mit érdemes tudni róla!

KZ ED7 fülhallgató
Típus: in-ear (hallójáratba helyezhető)
Meghajtó: dinamikus
Kialakítás: bambuszházas
Szín: fehér
Kábelezés: szimmetrikus, TPE borítás, 1,2M hossz, “L” (derékszögű) csatlakozó
Tartozék: –
Illesztékek: hibrid szilikon, 4mm belső átmérő (S,M,L)
Vetőcső átmérő: 4mm
Csomagolás: papírdoboz
Driver-flex: nincs
Kábelzaj: közepes
Zajszigetelés: jó

A csomag tartalma
A minimalista, fekete papírdoboz fülhallgatón és az illesztékeken kívül semmi mást nem tartalmaz.

Külső
A KZ ED7 kétféle méretben létezik, a normál, nagyobb méretű, és egy kisebb, kompakt kivitelben. Nálam most az előbbi járt, és valóban, az átlagosnál nagyobb méretű házzal kell számolnunk, azonban mégsem ez a leginkább szembetűnő az ED7-ben, hanem az anyaghasználat: a test nagy része bambuszból készült, míg az eleje és a vetőcső műanyagból. Az anyagválasztás határozza meg a színvilágot is, ami natúr bambusz. A ház hátulján fémből készült rés található, valamint itt kapott helyet az oldaljelölés is, ami egy kék kör a bal, míg piros a jobb oldal esetén.

Kényelem
Az ED7 az átlagosnál nagyobb, ezt pedig akkor érdemes figyelembe venni, ha volt már kényelmi problémánk nagyobb méretű, hengeres kialakítású fülhallgatóval. Átlagos fülforma esetén nem jelenthet problémát a méret, csupán némileg túlnyúlik a fülünk síkján. A nagy méret szerencsére kis súllyal társul (köszönhetően a bambusz háznak), így nincs ami le- vagy kihúzza a fülünkből. Driverflex nincs, a kábelzaj pedig közepes, ezt leginkább akkor érzékeljük, ha intenzívebben mozog a kábel vagy fúj a szél.

Hang
A KZ ED7 hangja telt, meleg de emellett tiszta és koherens is. Karaktere mélykiemelt, de csak mértékkel, nem válik uralkodóvá a hangképen.

A mélytartomány némileg emelt a közízlésnek megfelelően, és bár nem teljesen pontos, mégsem válik uralkodóvá, és nem csak a középmélyekben van erő, hanem a szubtartományban is. A középtartományt némileg azért színezi, így az is meleg tónusú, viszont részletekben nincs hiány. A magastartomány tiszta, részletes, se nem tompa, se nem éles, nagyon kellemes tónusú, hosszan hallgatható. Tere átlagos méretű, inkább szűkebb színpad a jellemző rá, fókuszáltabb hangképpel.

Illesztékajánló
Az ED7-hez kapott gyári illesztékek illenek a vetőcső méretéhez, egyaránt 4mm-esek, és a szűk vetőcső miatt nincs is túl sok lehetőségünk alternatívák terén. Annyi mozgástérrel azért rendelkezünk, hogy a szokásosnál eggyel kisebb mérettel is kaphatunk megfelelő szigetelést szerencsés esetben, ilyenkor mélyebben ül a fülhallgató, ezzel pedig javíthatunk a kényelmen.

Összefoglaló
A KZ ED7 egy kellemes, nagyon szerethető hangú fülhallgató. A telt mélyek meleg hangot kölcsönöznek neki, de nem kell lemondanunk a tiszta közép- és magastartományról sem. Bármeddig hallgatható, nem válik fárasztóvá, viszont mindvégig izgalmas marad. A leginkább akusztikus és popzenéhez ajánlható, olyanoknak, akik a meleg, természetes tónust kedvelik a technikai hangzással szemben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.