2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

KZ ATR

Előszó
A KZ ATE után azt hittem egy kicsit jobb hangot kapok újracsomagolva, azonban nem is tévedhettem volna nagyobbat. Az ATR legalább két szintet ugrik elődjéhez képest, javítva annak leglátványosabb hibáit, hiányosságait, és egy igazi mindenest köszönthetünk személyében.

KZ ATR fülhallgató
Típus: in-ear (hallójáratba helyezhető)
Meghajtó: dinamikus
Kialakítás: műanyagházas
Szín: fekete
Kábelezés: szimmetrikus, TPE borítás, 1,2M hossz, “L” (derékszögű) csatlakozó
Tartozék: –
Illesztékek: hibrid szilikon, 4mm belső átmérő (S,M,L)
Vetőcső átmérő: 5,5mm
Csomagolás: ablakos papírdoboz
Driver-flex: nincs
Kábelzaj: minimális
Zajszigetelés: közepes

A csomag tartalma
A kompakt, ablakos papírdoboz a fülhallgatón és az illesztékeken kívül mást nem tartalmaz.

Külső
A fülhallgató háza fekete, és szinte teljesen kitölti a fülünket. Kívül a típusjelölést, belül pedig az oldaljelöléseket (Left, Right) találjuk, az Ultra Bass feliratot viszont kezeljük a helyén, ez a fülhallgató kiegyenlített hangú, nem az emelt mélytartományról szól. A kábel TPE borítású, merevebb fajta, így kevésbé gubancolódik. A jack csatlakozó a KZ hagyományoknak megfelelően ismét “L” alakú, vagyis derékszögű.

Kényelem
Az ATR fül feletti kábelelvezetésű, amelyet a szokásostól eltérően kell viselni. A fülhallgatót hozzávetőlegesen vízszintesen kell behelyezni, a kábelét pedig a fülünk felett, majd mögött kell elvezetni. Ennek a kialakításnak több előnye is van: egyrészt sokkal kisebb a kábelzaj, mivel a kábel rázkódásait elnyeli a fülünk, másrészt pedig a kábel és a fülhallgató súlya sem szempont, mert fülünk megtámasztja. Ebből kifolyólag ez a kialakítás kiválóan alkalmas sportoláshoz, illetve bármilyen aktív tevékenységhez, ahol megvan a veszélye, hogy a hagyományos fülhallgató kiesne a fülünkből. A viselési komfort egészen kiváló, nagy mérete ellenére sem nehéz, stabilan a helyén marad, driver-flex nincs és a kábelzaj is minimális.

Hang
A KZ ATR kifejezetten kiegyensúlyozott karakterű fülhallgató, enyhe középmagas fókusszal. Hangja meleg, tiszta, az egész hangkép egységes, “szellős” hatású, tehát leginkább a nyitott fejhallgatók hangjára emlékeztet. A mélytartomány nincs a háttérben, viszont túl hangsúlyossá sem válik, feszes és kontrollált. Kategóriájában jó felbontással rendelkezik, a középtartomány élénk és tiszta, a magastartományban ugyan érezni egy kicsi mesterségességet, de se nem túl lágy, se nem túl agresszív, így soha nem válik unalmassá, mégis hosszútávon hallgatható. A virtuális színpad széles és tágas, levegős hangzás és jó szeparáció a jellemző rá. Karaktere tehát összességében kiegyensúlyozott, meleg, de emellett energikus és “nyitott” is.

Illesztékajánló
A gyári hibrid illesztékek jó minőségűek, átmérőjük 4 mm. Ahogyan a HD9 esetében, itt is érdemes megjegyezni, hogy kifejezetten hosszú a vetőcső, és a csúszásgátló perem valamiért eléggé hátra került, tehát mindenképpen olyan illesztéket érdemes használni, amely a szűk és merev belső csövet használ, így kevésbé hajlamos feljebb csúszni (a gyári illesztékek ilyenek).

Összefoglaló
A KZ ATR kiegyensúlyozott, energikus, meleg hangú fülhallgató, kiváló térérzettel és levegős, “nyitott” hanggal. Gyakorlatilag mindenevő, bármilyen zenei stílus mellett megállja a helyét, amennyiben nem feltétel számunkra az emelt mélytartomány. A fül feletti kábelelvezetés miatt sportoláshoz vagy más aktív tevékenységhez is bátran használható. Kategóriájának egyik legjobb vétele kiváló hangja és egyéb pozitív tulajdonságai miatt, de a viselése némi megszokást igényel ha még nem volt dolgunk hasonló kialakítású fülhallgatóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.