2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

MZ5

Előszó
Az MZ5 egy apró, faházas fülhallgató, erőteljes mélytartománnyal, lágy magasakkal és átlagos képességekkel. Mivel ugyanabban a kategóriában versenyeznek, ezért adja magát az Awei ES-Q9-cel való összehasonlítás, és bár hasonlítanak pár dologban (itt is van driver-flex, ez is faházas és meleg hangú), jelentősen eltér a hangképe az ES-Q9-hez képest.

MZ5 fülhallgató
Típus: in-ear (hallójáratba helyezhető)
Meghajtó: dinamikus
Kialakítás: faház
Szín: natúr fa
Kábelezés: szimmetrikus, 1,2M hossz, egyenes csatlakozó
Tartozék: –
Illesztékek: lágy szilikon, 6mm belső átmérő (S,M,L)
Vetőcső átmérő: 5mm
Csomagolás: visszazárható tasak
Driver flex: van
Kábelzaj: közepes
Zajszigetelés: alacsony/közepes

A csomag tartalma
Az MZ5 OEM gyártói termék, vagyis nem egy adott márkához tartozik, így a lehető legegyszerűbb csomagolásra és körítésre érdemes számítani: a fülhallgatón kívül csak a három pár illesztéket kapjuk (a szokásos S,M,L méretben). Ezek hagyományos, lágyabb szilikonból készültek, átmérőben pedig passzolnak a vetőcsőhöz.

Külső
A külső kifejezetten letisztult, naturalista: ismét egy faházas modell fa mintázattal, viszont ezúttal némileg sötétebb árnyalatban. A kapszulaformára emlékeztető ház hátulja gömbölyű, az oldaljelzéseken kívül más felirat nincs rajtuk. Kompakt és könnyű, a kábel pedig ezúttal sima műanyag bevonatot kapott, ami sokkal kevésbé merev. Mikrofon ezúttal sincs, a jack csatlakozó egyenes.

Kényelem
Apró mérete rendkívül kényelmessé teszi, ráadásul súlya is alig van ennek megfelelően. Driverflex sajnos most is van, ami a teljesen zárt kialakítás számlájára írható, és mint mindig, a merevebb illesztékekkel ezen javíthatunk, de teljesen nem tudunk búcsút inteni neki. Ahogyan az Awei esetében, itt is igaz: a merevebb peremű illesztékekkel kicsit tudunk rontani a szigetelésen, ami számottevően nem fogja befolyásolni a zajszűrést vagy a hangminőséget, viszont csökkenti a driverflexet. A kábelzaj itt is jelen van.

Hang
Az MZ5 mélykiemelt fülhallgató, az alsó tartomány a domináns. Meleg hangú, inkább lágyabb, selymesebb, mondhatni folyik belőle a zene. A terjengősebb, lazább basszusokkal van most dolgunk, közepes mennyiségben, tehát vannak kevésbé és sokkal jobban emelt darabok is, így elsősorban annak jó választás, aki szeretik a testesebb hangzást, de azt már nem, ha a mély uralkodik a teljes hangképen. A mélyek természetüknél fogva némileg ráhúzódnak a középtartományra is, viszont az ének- és hangszerhangok is jól hallhatóak, nincsenek a háttérben, a természetesnél némileg testesebben szólnak. A magastartomány lágy, selymes, talán már túlságosan is finomkodó – ez mint mindig, most is részben illesztékfüggő. Átlagos szélességű és mélységű színpaddal számolhatunk, ami inkább közvetlenebb, mint távolságtartó. A virtuális színpad most is háromdimenziós, és a levegősség érzete itt is megvan, de szolidabban, mint az Awei esetében.

Illesztékajánló
A gyári illeszték jelen esetben jó választás, egyedül a driver flex miatt lehet okunk a cserére, illetve ha csökkentenénk a mélyek energiáján. Ha ilyen ambícióink vannak, a hibrid illesztékek közül a nagyobb átmérőjűeket tudom javasolni, 5-6mm körül. Jó hír, hogy a viselési komfort érdekében nem kell trükköznünk, mint az Awei esetében.

Összegzés
Az MZ5 egy apró, valódi faházas fülhallgató, erős mélytartománnyal és telt hanggal. Annyira kicsi és kényelmes, hogy szinte észre sem veszed, hogy a füledben van. Elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a testes mélyeket és a meleg hangot, de nem szeretik ha a magas tartomány is ki van emelve a mélyekkel együtt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.