2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

DZAT DF-10

Előszó
A DZAT DF-10 már a csomagolásában is egészen más szintet képvisel, mint a többi modell, ha pedig megnézzük a tartozékok listáját vagy a fülhallgató kialakítását, rögtön egyértelművé válik, hogy minden porcikájából sugárzik a minőség. Hogy milyen a hangja? Az lentebb kiderül.

DZAT DF-10 fülhallgató
Típus: in-ear (hallójáratba helyezhető)
Meghajtó: dinamikus
Kialakítás: fa ház
Szín: natúr fa (világos vagy sötét modell)
Kábelezés: szimmetrikus, textilborítású, 1,2M hossz, egyenes csatlakozó, mikrofonnal
Tartozék: textil tartótasak, toll, jegyzetfüzet
Illesztékek: lágy szilikon, 5,5mm belső átmérő (S,M,L) + habszivacs illeszték (M)
Vetőcső átmérő: 6mm
Csomagolás: papírdoboz
Driver-flex: nincs
Kábelzaj: nincs
Zajszigetelés: jó

A csomag tartalma
A papírdobozos csomagban az illesztékeken túl (amelyek közül egy pár habszivacs, a maradék három pedig hagyományos lágy szilikon) találunk egy textil tasakot, amely a fülhallgató hordozását hivatott megkönnyíteni, ezen felül pedig egy jegyzetfüzetet és egy tollat.

Külső
A fülhallgató faházas, anyaghasználata és kidolgozása kiváló, ugyanazt a nagyon magas minőségi szintet képviseli, ami a csomagolásnál és a körítésnél is jellemző. Az átlagosnál nagyobb, hengeres formájú, széles (6mm) vetőcsővel rendelkezik. Kétféle színvariációban létezik, nálam egyelőre a világos, “juhar” színű változat járt, de létezik egy sötét változata is. A kábele a világos mintázattal harmonizáló fehér színt kapta, az elágazásig textilborítású. A mikrofon, az elágazás és a törésgátló ezüst színű.

Kényelem
A nagy méret ellenére a megfelelő illesztékkel használva kifejezetten kényelmes, észre sem venni a jelenlétét. Arra azonban ügyelni kell, hogy a vetőcső az átlagosnál szélesebb, így azoknak már nyomhatja a fülét, akik többnyire a legkisebb (S) illesztéket szokták használni (ez gyakorlatilag minden olyan modellre igaz, amelynek a vetőcsőve 6mm-es szélességű, így ezt minden esetben ki is fogom emelni). Driverflex és kábelzaj nincs, a kábel a textilborítás miatt merev, de jól kezelhető, nem hajlamos a gubancolódásra.

Hang
Hangja lineáris, élénk, enyhén világos. A mélyek feszesek, pontosak, szépen belesimulnak a középtartományba. Nincs érezhető emelés, viszont hiányérzetünk sem lehet, legalul viszont már elfogy az energiája. A közepek részletesen és természetesen szólnak, nincsenek a háttérben, a magasak a valóságosnál egy fokkal élénkebbek, energikusabbak, így némileg magukra terelik a figyelmet. Hangja nem lesz fárasztó hosszabb távon sem, de az átlagos lineáris hangnál némileg élénkebb, világosabb. Felbontása kiváló, rengeteg finom részletet hallhatunk vele, térleképezése háromdimenziós, koherens, a hangszerek remekül elkülönülnek egymástól.

Illesztékajánló
Bár a gyári lágy szilikonok nem rosszak, és átmérőben is megfelelőek, érdemes egy próbát tenni a tágabb hibrid illesztékekkel is, ezek rendszerint jobb hangot nyújtanak a merevebb szilikoncsőnek köszönhetően. A szintén gyári habszivacs illesztékek használata viszont nem javasolt, mivel ezek jelentősen tompítják a magastartományt, ha kényelmi szempontok miatt hasonló illesztéket használnánk, akkor a hibrid memóriahabszivacs típus a javasolt, ennek merev szilikoncső a belseje, így ötvözi a kétféle illesztéktípus előnyeit.

Összefoglaló
A DZAT DF-10 igazi zászlóshajó a csomagolásától kezdve a megjelenésén át egészen a hangjáig. A faházas modell minőségi textilborítású kábellel, gazdag körítéssel és kategóriájában egyedülálló hanggal csábít. Hangképe kiegyensúlyozott, élénk, nagyon részletes és kifinomult, stílustól függetlenül bármivel jól társítható, ahol nem elvárás a mélytartomány kiemelése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.