2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

KZ HD9

Előszó
A HD9-et sportoláshoz szánja a gyártó, és a kialakítása ennek maradéktalanul meg is felel: fül feletti kábelezés, stabil pozíció. Hangja sem a kifinomult, részletgazdag irányt követi: testes és lágy, az átlagosnál nagyobb térrel.

KZ HD9 fülhallgató
Típus: in-ear (hallójáratba helyezhető)
Meghajtó: dinamikus
Kialakítás: műanyagházas
Szín: fehér
Kábelezés: szimmetrikus, TPE borítás, 1,2M hossz, “L” (derékszögű) csatlakozó
Tartozék: –
Illesztékek: hibrid szilikon, 4mm belső átmérő (S,M,L)
Vetőcső átmérő: 5,5mm
Csomagolás: ablakos papírdoboz
Driver-flex: nincs
Kábelzaj: minimális
Zajszigetelés: jó

A csomag tartalma
A kompakt, ablakos papírdoboz a fülhallgatón és az illesztékeken kívül mást nem tartalmaz.

Külső
A KZ HD9 fül feletti kábelelvezetésű (erről bővebben lejjebb, a kényelemnél), ennek köszönhető rendhagyó a megjelenése is. A viszonylag méretes műanyagház fehér színű, és szinte teljesen kitölti a fülünket. A kábel TPE borítású, merevebb fajta, így kevésbé gubancolódik. A jack csatlakozó a KZ hagyományoknak megfelelően ismét “L” alakú, vagyis derékszögű. Az oldaljelöléseket (L, R) a belső oldalon találjuk.

Kényelem
A HD9 fül feletti kábelelvezetésű, amelyet a szokásostól eltérően kell viselni. A fülhallgatót hozzávetőlegesen vízszintesen kell behelyezni, a kábelét pedig a fülünk felett, majd mögött kell elvezetni. Ennek a kialakításnak több előnye is van: egyrészt sokkal kisebb a kábelzaj, mivel a kábel rázkódásait elnyeli a fülünk, másrészt pedig a kábel és a fülhallgató súlya sem szempont, mert fülünk megtámasztja. Ebből kifolyólag ez a kialakítás kiválóan alkalmas sportoláshoz, illetve bármilyen aktív tevékenységhez, ahol megvan a veszélye, hogy a hagyományos fülhallgató kiesne a fülünkből. A viselési komfort egészen kiváló, nagy mérete ellenére sem nehéz, stabilan a helyén marad, driver flex nincs és a kábelzaj is minimális.

Hang
A HD9 közel kiegyensúlyozott karakterű, enyhe középmély emelés azért megfigyelhető, de nem válik uralkodóvá a mélytartomány. Hangja meleg, lágy, selymes. A mélytartomány puha, lazább basszusokkal operál, viszont erőben nincs hiány. Átlagosan részletes, a magastartomány némileg fedett, a belső driveres kialakítás ezeknek nem kedvez, viszont cserébe a végtelenségig hallgatható, sosem válik fárasztóvá. Tere az átlagosnál nagyobb, háromdimenziós, viszont ennek ellenére is viszonylag közvetlen.

Illesztékajánló
A gyári hibrid illesztékek jó minőségűek, de viszonylag szűkek, így ezek némileg növelik a mélytartomány energiáját és szűkítik a teret, valamint tompítják a magasakat. A teszt során egyaránt használtam 4, 5 és 5,5mm-es átmérőjű illesztékeket is, és számomra a legutóbbiak jöttek be a leginkább. Az illesztékek esetén érdemes megjegyezni, hogy kifejezetten hosszú a vetőcső, így vagy hosszabb illesztékeket érdemes használni, vagy olyanokat, amelyek kellő tartást biztosítanak akkor is, ha nincsenek teljesen ütközésig tolva.

Összefoglaló
A KZ HD9 egy meleg, telt és lágy hangú fülhallgató, amelyet bármeddig is hallgatunk, nem válik fárasztóvá. Átlagos részletesség mellett nagy energiával, tágas térérzettel és selymes, lágy magastartománnyal rendelkezik. Különösen ajánlható sportoláshoz és bármilyen egyéb aktív tevékenységhez, ugyanis a fül feletti elvezetésnek köszönhetően a fülhallgató nem tud kiesni a fülünkből!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.