2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Xiaomi Wireless Bluetooth Sport Earbuds

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Jó a hangminősége és kellő mértékben szűri ki a külvilág zajait a Xiaomi új, vízálló vezetéknélküli fülhallgatója.

[ ÚJ TESZT ]

Már akkor megrendeltem, mikor felkerült preorder státuszban a Gearbest.com webshopjába. A rendelés december 16-án történt, csak fehér színben volt elérhető előrendelésben, egyébként fekete és fehér színben is kapható. Nem is számítottam rá, hogy még az óévben megérkezik, hiszen a karácsonyi szezon mindig arról szól, hogy úszik a posta, legyen az a magyar, vagy a kínai.

A webshopban lehet választani nyomkövetett küldést plusz 1.3$-ért, ebben az esetben a PostNL nevű szolgáltató gondoskodik a levélként feladott csomagról és mindamellett, hogy pontosan tudja az ember, merre jár a csomagja, az sem elhanyagolható szempont, hogy 50 db PostNL-lel rendelt csomagból mind az 50 megérkezett Kínából épen, időben. 2016. december 19-én indult el Kínából a csomag és 2016. december 29-én vehettem át a postán. 10 nap alatt átszelte a Földet, ami szerintem rekord gyorsaság, úgy, hogy kivették a csomagot NAV ellenőrzésre 2 napra.

Na de a fülhallgatóról:

A Xiaomi Hybrid fülhallgatójánál már bevezetett papír dobozba csomagolta a gyártó a fülhallgatót. A dobozban a fülhallgató és rövid micro USB kábel, 5 szett gumiharang (amiből egy pár már a fülhallgatón található), valamint a kínai nyelvű leírás található. A dobozon látható a gyártási dátum, 2016. október, valamint van rajta egy lekaparható matrica, ami alatt egy kód található. Ezzel a kóddal lehet ellenőrizni a MI.com egyik aloldalán az eredetiséget.

A fülhallgató borítása kemény matt műanyag, a kampó flexibilis műanyag, ugyanolyan matt borítással, mint a ház, amiben, az akkumulátor, a bluetooth chip és a többi alkatrész helyet foglal. Ami elsőre feltűnik, az az, hogy hihetetlenül könnyű. 19 gramm az egész eszköz. Ha az ember felteszi a füleire nem is érzi, hogy visel valamit.

[L:/dl/upc/2017-01/02/159748_whas6xobvebfejia_img_2650.jpg](IMG:/dl/upc/2017-01/02/159748_whas6xobvebfejia_img_2650.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Méreteit tekintve maga a ház, amiben az alkatrészek vannak, 3,2 cm*1,5 cm*1 cm, a fül mögé tehető kampó hossza 8 cm. A fülhallgató két felét kábel köti össze, ennek a hossza 22,5 cm. A kábelen középen található egy műanyag, amiben beleilleszthető a kábel, meg lehet vele húzni a fej mögött, így nem lobog például futás közben. A kábelen található a visszajelző LED-et, mikrofont és a felvevő-letevő gombot is rejtő 2 cm hosszú 0,7 cm széles, 0,5 cm magas bekapcsológomb.

A microUSB csatlakozó a fülhallgató jobb oldalában kapott helyet, ezt gumiborítás védi, IPX4 védelmet (víz- és izzadságtűrő) adva a fülhallgatónak. Szintén a jobb oldalon kaptak helyet az hangerőgombok, melyek a puha műanyag alá kerültek beépítésre. A fel/le hangerőgombokkal nem csak a hangerő szintjét lehet állítani, hanem hosszan nyomva tartva előre/hátra is lehet lépni a zeneszámok között.

Kicsomagolás után a szokásos módon kell csatlakoztatni a fülhallgatót, mint bármelyik másik bluetoothos eszközt. 2-3 másodpercig nyomva tartjuk a bekapcsoló gombot, ekkor elkezd villogni a rajta található LED, valamint egy kínai hölgy üdvözöl minket a fülhallgatón keresztül. A telefon, vagy táblagép bluetooth menüpontjában meg fog jelenni az eszköz neve kínaiul, csak rá kell kattintani és kész is a párosítás, erről a kínai narráció visszajelzést is küld. Ha valami probléma adódna a használat során a kapcsolattal és törölni kellene a telefonról az eszközt, akkor a fülhallgatón a bekapcsoló gombot kell folyamatosan, egymás után párszor megnyomni, hogy az újra párosítás üzemmódba kerüljön.

Fontos megjegyezni, hogy hiába állítjuk első alkalommal a fülhallgató bekapcsolása után a telefon hangerejét maximumra, a fülhallgató halk lesz, külön lehet még állítani a hangerőt a gombokkal a jobb felén a fülesnek és jóval hangosabbra állítani. Egészségvédelmi okai vannak annak, hogy közepes hangerőn kezd szólni bekapcsolás után még akkor is, ha a telefon hangereje maximumra van állítva.

Arról írni, hogy egy fülhallgatónak milyen a hangzása, nagyon nehéz, mivel szubjektív dolog. Ki milyen típusú zenét szeret, milyen a zene tömörítése, használ-e EQ-t. Hangzásra valahova a Xiaomi Piston 3 és a Hybrid fülhallgatók közé tenném. Kellő mélységű basszussal rendelkezik, a magas hangok is jók, hangerő szintben hozza a vezetések Xiaomi társait. Valószínű, volt elég hely minden alkatrésznek, nem kellett bezsúfolni őket egy nagyon kis helyre, mint mondjuk egy normál kisfejű fülhallgatónál, ennek köszönhető ez a gazdag hangzás. Elektronikus, pop, mainstream zene, de még jazz is tökéletesen szólal meg rajta keresztül.

A zenehallgatás mellett fontos a mikrofon minősége is telefonhívások közben. Pár óra telefon beszélgetés alapján megállapítható, hogy jól vizsgázott! A hívott fél tisztán érthetően hallott, valószínű zajszűrőt is beépített a Xiaomi. Természetesen én is kiválóan hallottam a hívott felet köszönhetően a fülhallgató hangzásának.

Az akkumulátor kapacitása 100mAh, amivel a gyártó állítása szerint 7 órán keresztül lehet zenét hallgatni. Az igazság az, hogy ezt közepes hangerőn produkálhatta a tesztlaborban az eszköz. Az első feltöltést követően csináltam egy tesztet, közepes hangerőn tényleg 7 óra körüli üzemidőt produkál, mielőtt kikapcsol, magasabb, vagy maximum hangerőn viszont inkább 5 és fél óra a reális. A micro USB csatlakozón keresztül bármelyik telefon töltőjével kb. 30-40 perc alatt feltölthető, töltés közben a fülhallgató automatikusan kikapcsol.

És akkor a hangzás mellett a másik legfontosabb dolog, milyen is viselni. Eleinte tartottam tőle, hogy a fül mögötti flexibilis kampó zavarni fog, de nem így van. A második használat után már észre sem vettem. A megfelelő méretű (S,M,L,XL) gumiharang kiválasztása után tökéletesen illeszkedik a fülbe mindkét oldal. Kellő mértékben szűri ki a külvilág zajait és nincs olyan érzése az embernek, hogy besüvít mellette a fagyos téli szél. Mikor első alkalommal bevetettem a konditeremben, állta a súlyzós edzés és a cardio próbáját is. Értem ez alatt azt, hogy hiába döntögeti az ember a fejét, hajladozik, fut, vagy éppen ugrálókötelezik, a fülhallgató fixen ül a fülében, nem mozog nincs az a kellemetlen érzés, hogy megváltozott a zene hangzása, mert megmozdult a fülhallgató. Sportoláshoz tökéletes társ.

A fontosabb technikai információk:

- IPX4 izzadság és vízálló
- Bluetooth 4.1 chip
- fül mögötti kampó, ezáltal nem tud kiesni a fülből
- hangerő vezérlő könnyen elérhető helyen, amivel a számokat is lehet léptetni
- akár két eszközzel is lehet párosítani
- 100 mAh akku, 6-7 óra üzemidővel
- impedancia 32 ohm

Ha tetszett a teszt és megrendelnétek a fülhallgatót, akkor a Gearbest webshopjában [link] megtehetitek, még mindig van rá vonatkozó akció (31.9$) és amiatt sem kell aggódni, hogy a szállítás során elkeveredne a kontinensek között.

Kommentben várom a kérdéseiteket, szívesen válaszolok mindenkinek!

Zsolti

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.