Hirdetés

2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • AMD piaci részesedés

  Az elmúlt napokban a különböző hardver (khmm: pletyka) oldalakon lejött a hír, hogy az AMD-nek már csak 8% a részesedése az asztali VGA-k piacán.

  Itt a grafikon:

  Vannak akik pánikba estek, mások meg örömtáncot járnak a hír hallatán, mondanom sem kell az utóbbiak IQ-ja eléggé lefelé konvergál. Ha ez valóban így lenne akkor kijelenthetnénk, hogy az NV totál monopolhelyzetben van ami a PC-s játékpiacra nézve egy csapás lenne (már most sem túl rózsás a helyzet).

  Na szóval ez természetesen egy nagy baromság. :D Ez a grafikon azt mutatja, hogy az adott negyedévben a leszállított videokártyák hány százalékát szállította az AMD és az NVIDIA.
  De persze ezeknek a pletykaoldalaknak kell a szenzáció a klikkek miatt ergo ez átalakult piaci részesedéssé.

  Az AMD bezuhanása ebben a negyedévben elég durva, de nem meglepő. Az AMD és az NVIDIA is kijelentette a negyedéves befektetői "értekezleteiken", hogy az AIB partnereik (értsd Sapphire, Asus, stb.) teli vannak kártyákkal, ezért nem akarnak több kártyát amíg a meglévő készleteiket el nem adják.

  Folytatás...

  fLeSs 2 hete 0

 • NVIDIA negyedéves jelentés

  Szóval ami nekem lejött a riportból [link]:
  - a raktárkészleteik értéke az előző negyedéves $3.89 milliárdról tovább emelkedett $4.45 milliárdra.
  Mit jelent ez? Az NV megfullad az eladatlan GPU-iban. Na vajon miért? Még mindig abban a hitben vannak, hogy rohadt drágán elkapkodják a kártyáikat holott a bányászláznak vége, ennek ellenére sem akarnak árakat csökkenteni.
  RTX 3060? Ez egy mainstream kártya kéne legyen de még mindig $370+-ért adják. Nevetséges. $200-ért tárgyalhatunk (realisztikusan nézve $250 alá sosem mennének vele).

  A bevételük a csúcs $8.3 milliárdról már $5.9 milliárdra esett vissza, ez $2.4 milliárdos különbség (-29%).
  A játékos bevétel a csúcs $3.62 milliárdról $1.57 milliárdra csökkent, ez $2.05 milliárd különbség (-56.7%). Vagyis kevesebb mint felét hozzák a kártyaeladások mint a csúcson. És Jensen szerint a cryptopiacnak nincs hatása a bevételeikre... :C :U
  Ez nem csak szimpla hazugság, hanem a befektetők megtévesztése.

  Folytatás...

  fLeSs 3 hete 4

 • Milyen kártyát kéne az AMD-nek készítenie, és meg is tehetnék ha akarnák...

  Eszembe jutott, hogy milyen jó is lenne ha az AMD készítene egy belépőszintű $149-os kártyát ami lényegében az RX580 másolata lenne mondjuk RX 7400 néven, de a TSMC 6nm-es node-ján.

  A Polaris 232 mm2 volt a GlobalFoundries 14nm node-ján, aminek állítólag 30.59 MTr/mm2 a sűrűsége. [link]

  A TSMC 6nm-es nodejának állítólag 114.2 MTr/mm2 a sűrűsége. [link]
  Nemtom mennyire pontosak ezek az adatok, vegyük úgy, hogy kb. 3x-os a különbség.

  - szóval az architektúra ugyanaz: GCN 4.0

  - 6 nm-en az RX7400 ~80 mm2 lenne

  - az órajelét feltornásznák 2 GHz környékére/fölé és így 50%-kal magasabb lenne mint az eredeti RX 580

  Folytatás...

  fLeSs 3 hete 15

 • Gondolatok a Radeon 7900-ról

  Az AMD a napokban bemutatta a következő generációs Radeonok két csúcskategóriás modelljét, a 7900 XTX és XT-t.
  Amerre nézek youtube-on, twitteren, cikkekben mindenhol ünneplik az AMD-t, hogy milyen jó fejek, a bemutatón az emberek tapsoltak amikor az árakat felfedték. Én ezt árnyalnám annyival, hogy az Nvidiához képest annak tűnnek.

  De lássuk, hogy valójában mi történt. A bejelentett kártyák:
  7900 XTX $999, 96 CU, 24 GB mem, 355W.
  7900 XT $899, 84 CU, 20 GB mem, 300W.

  Mindkét kártya a Navi31 GPU-ra épül, ami 308 mm2 (GCD) + 6x37.5 mm2 (MCD).

  Az AMD nem mutatott összevetést az NV egyik kártyájával sem, később mint kiderült ez azért volt így, mert ezt a két kártyát az $1199-os RTX 4080 ellen pozícionálják, ami még meg sem jelent. Legalábbis ez a hivatalos sztori. (én genyóságból odatettem volna az RTX 3090-et a grafikonokra ;] elvégre az is $1000+)

  Szal:
  1. ez a GPU eredetileg nyilvánvalóan nem az NV másodvonalasa ellen készült csak éppen nem számítottak arra, hogy az NV készít egy ilyen szörnyet (4090), ezért kénytelenek voltak a 4080 ellenfeleként beállítani
  De akkor most hogy is van ez? Két tök különböző specifikációkkal rendelkező kártya készült egy NEM csúcskategóriás kártya ellenében? - bullshit

  Folytatás...

  fLeSs 4 hete 51

 • Milyen biztos alapokon áll a magyar őstörténet?

  A magyar őshazát a magyar történészek az Urál hegység környékére teszik, vagyis az a feltevés, hogy az ősmagyarság az Urál hegység lábainál fejlődött ki.
  Lássuk, hogy ez az elmélet mennyire vehető komolyan...
  Aki itt most a genetikával kapcsolatos legújabb kutatásokra való hivatkozásra számít, csalódni fog.

  A történészek abból indulnak ki, amit a többi tudományág letesz nekik az asztalra, azokból próbálnak összerakni egy összegző képet. Mi az amire támaszkodhatnak?

  Az Urál vidéki magyarságnak nincsenek régészeti bizonyítékai.
  Az Urál vidéki magyarságnak nincsenek antropológiai bizonyítékai, mivel nincsenek régészeti bizonyítékai sem. A Kárpát-medencében feltárt 9. századi sírokból kiásott és vizsgált koponyák leginkább taurid és turanid jellegvonásokat viseltek, ez inkább mérsékelt éghajlaton található meg (főleg közép-ázsia), észak felé egyre kevésbé.
  Az Urál vidéki magyarságnak nincsenek írott bizonyítékai, sem hazai, sem külföldi források.

  Folytatás...

  fLeSs 4 éve 63

 • SSD Update vol. 8

  Az SSD-m immár 7 éves és még mindig működik (annak ellenére, hogy rendesen használom).

  fLeSs 6 éve 13

 • SSD Update vol. 7

  SSD-m elérte a 6 éves kort és még mindig tartja magát. :C (nem semmi hogy telik az idő...)
  Előzmény: KATT.

  Egyébként a gépemben van egy WD20EFRX is ami most lesz 3 éves, erre szintén kíváncsi leszek meddig bírja ha csak el nem adom, végülis a 2 TB egyelőre elég mindenre, még egyszer sem telt meg.
  + Samsung 840 EVO (májusban lesz 2 éves)
  + Intel X25-M 80 GB (asszem ~4 éves)

  fLeSs 7 éve 2

 • SSD Update vol. 6

  Kingston SSDNow 40 GB-os SSD-m (belülről Intel X25-V) elérte az 5 éves kort. Továbbra is tökéletesen működik (kopp-kopp), továbbra is az oprendszer és a programok vannak rajta.

  A média elhasználódási mutató csak kettővel csökkent, 1 év alatt +3 TB lett ráírva. Továbbra is feleslegesnek találom a lecserelését. Kérdés: hány ember szaladgál öt éves vinyóval a gépében? Nem sok, szóval szerintem nem különösebben kell félni az SSD elhasználódásától. Elég csak a Tech-report cikkére gondolni.

  fLeSs 8 éve 7

 • GTX 780 vs GTX 970 (rFactor 2)

  Naszal, újítottam a gépen.
  Még mielőtt vérpistikének néznétek, a csere oka igen szimpla volt: sikerült megoldanom 5% ráfizetéssel.
  Tudom, hogy a GTX 970 nem sokkal erősebb, a teszteket nézegetve az
  - 5% ráfizetés
  áll szemben a
  - 10-15%-os sebességnövekedéssel
  - alacsonyabb fogyasztással
  - hűvösebb működéssel
  - MFAA

  Mielőtt elpasszoltam a GTX 780-at rFactor 2-ben (az fps-ek láttán talán nem kell magyaráznom, hogy miért) leteszteltem három darab replayt és most összehasonlítom az eredményeket a GTX 970-nel. Természetesen 5760x1080-as felbontásról van szó. Minden grafikai beállítás maxon, 4x-es FSAA driverből.

  1. Symmons Plains Raceway + Ferrari Challenge mod + Spec Miata mod - 16 AI


  katt...

  cockpit nézet:
  GTX 780 - 42
  GTX 970 - 46


  katt...

  Folytatás...

  fLeSs 8 éve 5

 • Újabb versenyek

  Készítettem két újabb versenyvideót, az elsőben a Porschéval, a másodikban pedig egy 40 fős versenyen a Riley-val próbálkozok. Sajna a szó szoros értelmében vett versenyzés az utóbbiban nem volt túl jó, a hétvégén remélem összejön egy olyan verseny, ami 50-60 fős és akkor lesz miről beszélni. Előre is bocs a csúnya beszédért... :D

  Ezentúl itt nem fogom hirdetni magamat, mert nem hiszem hogy a logout.hu-ra való lenne az önreklámozás (ennyi elég volt belőle :D), szóval ha vkit érdekel a téma akkor plz iratkozzon fel a csatornámra.

  Köszi a figyelmet.

  fLeSs 8 éve 73

 • Táp és iRacing :D

  Előző bejegyzésem apropóján a topikban a hsz-ek elszaporodtak és végül odáig fajult a dolog, hogy nem csak a VGA-t cseréltem le hanem a CPU/alaplap/RAM triót is... :D szóval most egy elég jó kis gépem van, amihez nem igazán akarok hozzányúlni 2-3 de inkább 4 éven keresztül. Az eredeti tervem az volt, hogy majd akkor cserélek LGA775-ről ha kijön a Skylake, de be kellett látnom, hogy a régi gépem nem volt elég arra amire nekem kell - 3 monitoros játék.
  Egy mondat erejéig előző bejegyzésem konklúziójára visszatérve: a 400 wattos táp elég a GTX 780 alá, a kulcsszó a MINŐSÉG. ;)

  Szóval most hogy van egy gyors gépem és (könnyen lehet, hogy csak időszakosan, de) sikerült "szerválni" egy gyors netkapcsolatot immár készíthetek szimulátoros versenyvideókat is. Valójában már korábban is foglalkoztatott a gondolat, de az 1 mbit-es feltöltési sebességemmel (Vidanet :C :U ) inkább nem vállalkoztam rá...

  Tehát a lényeg, hogy elkészült az első versenyvideóm, és ha nem unok rá és lesz aki egyáltalán nézze, akkor lesz még több is. Az iRacing (maga a program, a játék) egy versenyszimulátor.

  Folytatás...

  fLeSs 8 éve 18

 • PC upgrade, elég lesz a tápom?

  A cím kissé megtévesztő, ugyanis a kérdés inkább ironikus hangnemben tettem fel minthogy valódi véleményekre lennék kíváncsi. :D

  Szóval úgy döntöttem, a gépemben (lásd az adataimnál) VGA-t cserélek. Eddigi beidegződésem szerint egy megabűntettet fogok elkövetni, ugyanis ezidáig kerültem a gyorsan értékét vesztő, értelmetlenül drága beruházásokat (értsd csúcskategóriás VGA vagy CPU), DE rájöttem, hogy most más a helyzet ugyanis már lassan fél éve három monitoron játszok, azóta ott van a kavics a cipőmben, ami mindig vissza-visszatért.

  Alapjában véve már csak szimulátorokkal játszok (80% iRacing, 15% rFactor 2, 5% Assetto Corsa), és a jelenlegi GTX 760 rF2 és AC alatt már nem az igazi 3 monitoron, illetve iRacinget is inkább csak 4800x900-ban játszok kicsit butítva, hogy meglegyen az 50 fps+. Nem igazán zavar a dolog, mert iRacingen játszok a legtöbbet, de a kavics azért mégiscsak ott van. :D illetve rF2 alatt zavar, mert az rF2 max grafikán sztem nagyon jól néz ki, csak nem 25-30 fps-sel. :D

  Folytatás...

  fLeSs 8 éve 262

 • SSD Update

  Életem első SSD-je (Intel X25-V) elérte a 4 éves kort (2010 februárjában lett véve). Ez most már "hagyomány", hogy évente beszámolok a helyzetről, és hát a helyzet az, hogy az SSD továbbra is tökéletesen működik. :)

  A Media Wearout Indicator 1 év alatt hárommal csökkent, és jelenleg 89-es értéket mutat, ha ez így halad, akkor még jódarabig nem lesz vele gond, remélem. Továbbra is a Windows és a programok vannak rajta, a szabad hely 20 GB (friss Windows) és 10 GB között ingázik.

  fLeSs 9 éve 2

 • PC 50 000-ért (solved)

  Némi brainstorming és keresgélés után íme a gép.

  Intel Celeron G1610 - 9 690 Ft
  GIGABYTE GA-H61M-S2PV - 11 630 Ft (olyat kerestem, amin van PCI az Audigy 2 miatt :D)
  Kingston DDR3-1600 1x4 GB - 10 100 Ft
  Kingfast 32 GB SSD - 7 590 Ft
  VGA HD 5750/6750/6670/GTS450 - ezt mindenképpen használtan kell venni (annak ellenére, hogy el tud romlani), ~10-12 000
  --------------------------
  eddig 49-51 000 Ft és kell még
  táp+ház - na ez jó kérdés. tápos szakik nagyon nyomják, hogy "de minimum 350 Watt kell és de minimum FSP kell". A kérdés az, hogy egy ilyen kb. terhelve MAXIMUM 80 wattot fogyasztó konfignak (OK, legyen SZÁZ!!!) mi a f@szért kéne 350 Wattos csúcsgyártó-táp?
  Kompromisszumot kötök: a Kolink (volt Coolink) egy elég jól ismert márka, nem csúcskategória, de nem is gagyi. Elég öreg cég és a K****-Tech a disztribútor és ez nekem elég.

  Kolink ház+táp együtt Kolink CXA517B450 + KKCHS450S4F12: 6910 Ft

  összesen: 56-58 000 Ft.

  VGA-ból muszáj használtat venni, mert ilyen áron újonnan HD 5450/GT 620 VGA-kat lehet kapni, ami nevetséges.

  A cucc nem jött ki 50 000 Ft-ból, ahhoz komoly grafikai butításra lenne szükség, agyalás közben főleg AMD APU és AMD X4 + VGA kombók merültek fel.

  Folytatás...

  fLeSs 9 éve 15

 • PC 50 000-ért

  Üdv emberek!

  Kéne egy kis segítség.
  Össze kéne állítanom egy gépet 50 000 forintból. :D Ebből a pénzből a következő dolgokat kell megvenni.

  alaplap
  proci
  procihűtő
  RAM (min. 4 GB!)
  VGA (DVI-kimenettel)
  ház (fekete!) + táp
  64-128 GB SSD

  Billentyűzet, egér, DVD, HDD, monitor van, ezek nem kellenek.

  A VGA és a CPU jó lenne, ha egyensúlyban lenne.

  Javaslatokat várok! Áfát nemtok visszaigényelni.
  Kérdés, hogy jobban járok-e használt cuccokkal?

  Előre is köszi!

  fLeSs 9 éve 19

 • rFactor 2

  Az én videóim helyett érdemes inkább ezt megnézni... tényleg nagyon sz@r ez a játék... :D

  fLeSs 9 éve 0

 • rFactor 2

  Készítettem egy videót azzal a céllal, hogy bemutassam, az rFactor 2 grafikája nem is sz@r. Csak mert mindenki szídja. Max grafikán játék közben tényleg nagyon élethű, sztem simán veri az Assetto Corsa élénk, zsírkrétás színeit. A probléma csak az, hogy a youtube-ra feltöltve és kívülállóként nézve már nem olyan jó mint játék közben. :D Na mindegy, ha már elkészítettem, akkor íme. Az AI ellen játszottam, az igazat megvallva ez az első olyan versenyem a gép ellen, amit végig is csináltam. :D

  Az Endurance Racing X modot használtam, még nincsenek kész az autók, de ami kész, az nagyon jó.

  szerkesztve: itt egy másik videó, itt még a bitrate-ekkel kísérletezgettem, van benne külső nézet is, sztem nagyon jó.

  ps: tehetséges vezető vagyok... :D

  fLeSs 9 éve 0

 • Ohh, hardverek... második felvonás

  Haha... :D
  Annak ellenére, hogy előző bejegyzésemben kifejtettem, mennyire felesleges a cuccaim cseréje, mégiscsak elkapott a gépszíj. Vagyis éppen borotvaélen táncolok.

  Ez a bejegyzés gyakorlatilag egy kis eszmefuttatás a magam részére, próbálok racionálisan dönteni, mint mindig amikor pénzügyekről van szó.

  Szóval a következőkben kifejtendő helyzet alap mozgatórugója, hogy a gépemben "csak" 4 GB memória van. Ez 3 évvel ezelőtt még nem volt gond, azonban mára egyes esetekben észrevehetően kevés amikor ALT+TAB-olok, elég szép akadásokat tapasztalok + rFactor 2-ben is durva meg-megakadások vannak még az új VGA-mmal is egyes pályákon, ami eléggé RAM-szagú. Ezért úgy gondolom jó lenne még +4 GB.

  Azonban ezzel együtt felvetődött bennem a dilemma, hogy mennyire jó az ha én veszek még 4 GB DDR2-es memóriát. Jelenleg a gépemben 2x2 GB van, és ha 8 GB-ot akarok akkor 99%, hogy még 2x2 GB-ot kell tennem a gépembe, a piacon nem nagyon találni 2x4 GB-os kitet és ha mégis, akkor újabb vesződséggel el kéne adnom a jelenlegit. Csak szimplán nem vagyok kibékülve a 4x2 GB ötletével, igazából talán csak azért, mert később nehézkes lesz eladni... :D

  Folytatás...

  fLeSs 9 éve 49

 • Ohh, hardverek...

  Nos aki valamennyire szemmel követi az eseményeket a PH!-nál jól tudja, hogy én eljöttem a Prohardvertől kb. 2,5 éve. Előtte a hardver volt az "életem". Azóta? Jelenleg fogalmam sincs milyen videókártyát vagy processzort lenne érdemes venni ha úgy döntenék, hogy venni akarnék... kb. ennyire követem az eseményeket... a gépemben található főalkatrészek többsége 3+ éves.

  Az elmúlt napokban a youtube-on véletlenül ráakadtam egy csatornára ahol hardverekkel foglalkozik két fickó, új hardvereket mutatnak be, konfigokat állítanak össze és stb. Valójában fogalmam sincs hogyan lyukadtam ki náluk, mert biztos, hogy nem hardverrel kapcsolatban szörfölgettem. Na mindegy.

  És elkezdtem nézelődni náluk, ráakadtam egy videóra amiben összeraknak egy "kick-ass" konfigot. Aztán megnéztem egy másikat, amiben iTX-házba raknak bele bivaly cuccot vízhűtéssel és így tovább... Ahogy néztem ezeket a videókat erősödött bennem az érzés, hogy "igen, ha legközelebb lecserélem a gépem, ilyen cuccot fogok venni", később pedig előtört a "jó lenne 4 GHz-es proci 16 GB rammal überbrutál házban Corsair vízhűtéssel" érzés belőlem. Bizsergető érzés ami lényegében az új, az ismeretlen iránti vágy - gondolom én. Vagy talán birtoklási vágy?

  Folytatás...

  fLeSs 9 éve 32

 • Diéta! vége...

  Az elmúlt egy hétben a súlyom (tudom, a tömegem) 78 és 78,5 kg között stagnált, már nem látom értelmét tovább folytatni. Ennyi volt.

  Kb. 2-3 hónapot kihagyok, aztán egy új diétával, a mostani tapasztalatok felhasználásával megpróbálok 70 kg-ra fogyni. Azzal lennék igazán elégedett (nem a súly miatt, hanem mert akkor már tényleg alig lenne rajtam zsírocska :D). Valójában amikor elkezdtem ezt a diétát az elsődleges cél 80 kg volt szeptemberre (ami nagyjából össze is jött), csak útközben meggondoltam magamat és 70 kg-ra módosítottam a tervet, de ez most nem fog bekövetkezni.

  Jöjjön néhány szám, ezek egyeseket biztosan meg fog hökkenteni.
  Utánaszámoltam a dolgoknak és a helyzet a következő:
  a diétám során EDZÉSnapokon (tehát azokon a napokon, amikor volt súlyzós edzés)
  ~1450 kcal-t ettem, 150 gr fehérje, 78 gr szénhidrát, 15 gr zsír.
  A PIHENŐnapokon (amikor max aerob/kardió/séta volt)
  ~1200 kcal-t ettem, 135 gr fehérje, 35 gr szénhidrát, 26 gr zsír.

  Folytatás...

  fLeSs 9 éve 12

 • Vigyázat: vékonyan is lehet hájas!

  Aki olvasta a blogomban a hozzászólásaimat és csodálkozik, hogy miért akarok még leadni, annak itt a válasz: [link]. Azért vannak itt durva képek. :D Szerencsére nálam nem ennyire komoly a helyzet, nem vagyok sehol ilyen löttyedt vagy "karfiolos", csak látom, hogy lenne még mit leadni.

  (a cikket az Index főloldalán találtam, nem reklámnak szánom)

  fLeSs 9 éve 1

 • Diéta 27. hét

  Üdv emberek! Elérkezett ez is, a 27. hét.

  Ez egyben azt is jelenti, hogy már több, mint fél éve diétázom, április 1-től számolva több, mint hat hónap, mint 182 nap.
  Az utóbbi két hétben eléggé szenvedek, és mivel az eredmények sem úgy jönnek ahogy szeretném, azért változik most az eredeti tervem mely szerint november 30-ig ment volna a diéta. Azért nem olyan poén, hogy fél éve minden nap (kivéve a csalónapokat) ugyanazt eszem ugyanolyan mennyiségben ugyanazokban az időpontokban.

  Úgy gondolom és az a tapasztalatom, hogy ilyen hosszú diéta után ha stagnálni kezd zsír, akkor jobb abbahagyni, és kb. 2 hónap múlva folytatni. Szóval ha most, 10.15-én több vagyok, mint 75,6 kg (főleg ha több, mint fél-1 kg-mal vagyok több), akkor abbahagyom, semmi értelme erőltetni. Ennél kevesebbet nem fogok enni, ennél többet nem fogok edzeni.
  Addig pedig csinálom amit eddig is. Ha végeztem a diétával, akkor letölthetővé teszem a diéta&tömegelés, edzés&aerob és kaja nevezetű táblázataimat.

  Kiegészítésként:

  április 1: 101,1 kg
  május 1: 96,2 kg
  június 1: 90,5 kg
  július 1: 86,6 kg
  augusztus 1: 83,4 kg
  szeptember 1: 81,4 kg
  október 1: 78 kg

  fLeSs 9 éve 13

 • Kardió

  Megtaláltam azt a számot, amivel kardió, azaz lépcsőzés közben stabilan tudom tartani a 150-160-as pulzust... :D Kis képzelőerővel el lehet képzelni a tempót (csak az alapütemet kell követni).
  Szívesen várok javasolatokat másoktól is erre a célra.

  fLeSs 9 éve 0

 • Diéta 23. hét

  A "megszokottól" eltérően most 1 hét után helyzetjelentés.
  Egy héttel ezelőtt bevezettem néhány változtatást az edzést illetően, és kopp-kopp, úgy tűnik működik, újra megindult a fogyás, ma, 1 héttel az előző csalónap után 80 kg-ot, vagyis 0,9 kg-mal kevesebbet mértem. Ez nagyon jónak számít.

  A változtatás nem volt drasztikus, kicsit intenzívebbre vettem az edzéseket, viszont a héten csak két aerob/kardió volt, szóval ahogy sejtettem (nálam) nem ettől függ a fogyás, mivel a kajálás nagyon jól be van lőve.

  Azt vettem észre a héten, hogy újra előjöttek azok a farkaséhséges időszakok amiket csak a diéta legelején tapasztaltam, ez sztem a gyorsabb anyagcsere következménye, illetve annak, hogy ezúttal a megevett tápanyag hasznosul.
  A 0,9 kg mellé 1,5 cm-t csökkent a derekam 1 hét alatt, a seggem csak 0,5 cm-t. Csak úgy felpróbáltam a legkisebb farmeromat, és végre rámjön, ezt a diéta elején még a lábamra sem tudtam teljesen felhúzni... :DDD

  Íme egy kis bónusz, a fogyásom hónapokra vetítve:

  április 1: 101,1 kg
  május 1: 96,2 kg
  június 1: 90,5 kg
  július 1: 86,6 kg
  augusztus 1: 83,4 kg
  szeptember 1: 81,4 kg

  Folytatás...

  fLeSs 9 éve 0

 • Diéta 22. hét

  A diéta sajna nem úgy halad ahogy szerettem volna.
  Most pedig egy kis eszmefuttatás következik.

  22 hét alatt "csak" ~20 kg-t fogytam, a terv augusztus elején még az volt, hogy ~79 kg legyek a hónap végére, szeptember elejére, de ma reggel, a csalónap elején 80,9 kg-ot mértem. Már hetekkel ezelőtt feltűnt, hogy vmi nem stimmel. Először július végén láttam, hogy lassult a fogyás, akkor arra fogtam, hogy a nagy meleg miatt kevesebbet sétálok (utálom a 40 fokokat). Ezért elkezdtem többet sétálni.

  Később arra fogtam, hogy hozzászoktam a ~120-as tempójú aerob lépcsőzéshez (fél órák), ezért elkezdtem kardiózni, intervall tréningezni mint régen, 130-160 között tartom a pulzust. Ez sem vált be.

  Kipróbáltam egy dupla csalónapot is...

  Ezért aztán számbavettem, hogy mi az ábra.

  A diéta három alappillére
  1. kaja
  2. edzés
  3. pihenés

  A 2. pont kétfelé osztható, az aerob/kardió mozgásra, és az "izommegtartó" mozgásra, ami általában a súlyzós edzés, de én a fegyencedzést csináltam a diéta eleje óta.

  1. pont pipa, biztos vagyok benne, hogy jól csinálom
  3. pont pipa, 7-8 órát alszok minden nap

  Folytatás...

  fLeSs 9 éve 11

 • Diéta 16. hét

  A végén a kis zavar azért van, mert hétfőről átálltam pénteki csalónapokra és múlt héten a diéta közepefelé úgy gondoltam kicsit lazítok, ezért a kaja nem volt 100%-os.

  szerk: előző bejegyzésem óta letettem a cigit és áttértem e-cigire. Megszűntek a mellkasi szurkálások (ez elvileg nem szív, hanem tüdő, de mindegy, egyik sem OK) és a fejfájásaim is. Ajánlom más dohányosnak is.

  fLeSs 9 éve 0

 • Diéta 11. hét

  Haladgat. Annyit módosítottam a grafikonon, hogy most függőlegesen a színelválasztások 1-1 hetet jelölnek.

  fLeSs 9 éve 14

 • SSD "kaput"

  Jelenleg 3 db SSD van a gépemben.
  Az egyik a blogomban már többször is említett Kingston SSDNow! Bootdrive 40 GB, ami egy átcímkézett Intel X25-V. Ezenkívül van egy Intel X25-M 80 GB és a bejegyzés témájául szolgáló alany, egy OCZ Core 32 GB. Ez egy igen régi, JMicron JMF602-es vezérlővel szerelt SSD. KATT.

  Anno egyik fórumtársunk küldte el nekünk tesztelni és végül nálam maradhatott én meg nem mondtam nemet :K , arra jó volt, hogy a Team Fortress 2-t tároljam rajta. :)
  Önmagában az SSD halála nem igazán izgalmas, az viszont érdekes, hogy hogyan halt meg. Az igazat megvallva nem purcant ki a szó szoros értelmében, szóval a Win még látja és lehet rá másolni is. Ugye anno arról volt szó, hogy ha egy SSD meghal, akkor nincs gond, mert csak írhatatlanná válik de a már rajta lévő adatokat még le tudjuk menteni.

  Folytatás...

  fLeSs 10 éve 3

 • Diéta 7. hét

  Egy ideje megint diétázom (ne nézzetek hülyének), és mivel napi szinten jegyzem a súlyomat ezért készítettem róla egy grafikont épp úgy, mint anno 2010 elején.

  Ehhez képest 2010 elején ilyen volt.

  Most kicsit másként csinálom, de az alap ugyanaz.
  A visszahízásról: ez nem jojó-effektus, hanem szimplán energiamegmaradás törvénye, a kaja nem vész el csak átalakul. :D Ha az ember a diéta végeztével abbahagyja a mozgást és elkezd zabálni akkor meghízik (kivéve a szerencsések).

  fLeSs 10 éve 0

 • SSD Update

  Az SSD-m elérte a 3 éves kort (pontosan 3 év és 1 hét). :C
  Egyelőre nincs gond. Továbbra is csak a Win7 és a programok vannak rajta.
  Érdekes, hogy a Media Wearout Indicator statisztika csak eggyel csökkent egy év alatt (lásd 1 évvel ezelőtti bejegyzésemet) miközben 2 TB új írás keletkezett rajta.

  Szerintem 3 év már elég jó időnek számít a számítástechnika világában, pláne hogy anno mindenki mennyire félt az SSD-ktől, hogy "hű, de elhasználódik". Remélem megéli az 5 éves kort, mert semmi okom nincs arra hogy lecseréljem.

  fLeSs 10 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.