Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-17 11:05:23

LOGOUT.hu

VoIP

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5801) betyarr válasza andatti (#5800) üzenetére


betyarr
veterán

mármint úgy értem,hogy fvd-n kívül.

(#5802) McLaca válasza betyarr (#5801) üzenetére


McLaca
őstag

Nymgo.
5USD a legkisebb feltölthető összeg, és elvileg nem is terheli semmi más költség (USA címmel regisztrálva).
Viszont drágább az FVD-től, 0,026-0,027 € és van 1 US cent kapcsolási díj is. Drágább, mint az FVD, de minőségi probléma elvileg nem nagyon van vele (nem dellmont klón) ésl erre nem rakódik semmi, míg az FVD-nél a 0,012-höz még jön a kezelési költség (+7%), és EU címmel az ÁFA is (kezelési ktg. + ÁFA = 23,1%).
Gondolkodom, hogy kéne rá tölteni egy keveset, és a "fontosabb" hívásokhoz inkább azt használni ~8Ft-os percdíjért, a hosszabb dumálásokra, meg a nem kardinális hívásokra meg mehet az FVD, ill. "backup" accountként is működhetne a nymgo, ha épp dellmonték menstruálnak. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#5803) r4 válasza instantwater (#5759) üzenetére


r4
csendes tag

az FVD-nél nem az a probléma, h. 3 ft helyett éppen 4 lesz a percdíj, hanem az, h. ha egy prepaid szolgáltatást veszel igénybe, - tehát te előre kifizetsz 1000 percet mo-i mobil irányba -, akkor azoknak, akik már befizették az összeget, ne változtassák a percdíjat, mert az nem etikus.

akkor sem, ha 1 centről 1.2 centre nő, s akkor sem, ha 1 centről 1 euróra nő. feltételezem, ha 1 euróra nőtt volna a percdíj, már téged is zavarna.

az elv a kérdés. ha ezt nem érted, ne reklamálj majd akkor sem, amikor az előre kifizetett 10 óra beszélgetésed helyett csak 10 percet kapsz.

(#5805) pinnacle válasza Zeki (#5792) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Kipróbáltam, egyikkel sem működik. :( Mi a fene lehet a gond? A MobileVoip melyik kodeket használja? Gondoltam megnézem a CSipSimple-ben.

(#5806) instantwater válasza Zeki (#5804) üzenetére


instantwater
addikt

Ebből botrány lesz, de nekünk, fogyasztóknak jó.
Múltkorjában olvastam már erről, de úgy tűnik tényleg bevezetik. Ebben tudjátok mi a poén? Hogy Angliában van egy csomó szolgáltató, ahonnan olcsón lehet hívni külföldet, így magyarisztánt is, vagyis venni kell egy marék angol simet, a magyar lehúzó banda meg éhenhalhat...

(#5807) szilard28 válasza r4 (#5803) üzenetére


szilard28
aktív tag

ez a hagyományos mobilszolgáltatóknál is így van, ebből a szempontból nincs plusz kockázat, ha a 3000 ft 10%-át le tudom telefonálni, mielőtt 1 euróra emelik, már nyerőben vagyok.

(#5808) n@p@lm válasza instantwater (#5806) üzenetére


n@p@lm
őstag

addigra a helyi vadbarmok is lépni fognak és lejjebb viszik az árakat.....mert különben éhen halnának.

(#5809) instantwater válasza n@p@lm (#5808) üzenetére


instantwater
addikt

Magyar birkát százszor is meg leht nyírni. Rengeteg ember telefonál 50 Ftért napjainkban, holott már a 30 Ftos percdíj is elérhető bárkinek. Nem történne semmi sem, ha itthon maradnának ezek az árak.
Nem halna itt éhen szolgáltató :-D

[ Szerkesztve ]

(#5810) vgyuri válasza Zeki (#5804) üzenetére


vgyuri
őstag

Erre kíváncsi leszek: "A nyílt internet jogi védelme (hálózatsemlegesség): Tilos lenne a jövőben az internetes tartalmak letiltása és korlátozása, teljes és nyílt internet-hozzáférést biztosítva a felhasználóknak, internetes előfizetésük árától és sebességétől függetlenül..."

(#5811) betyarr válasza vgyuri (#5810) üzenetére


betyarr
veterán

nagyon remélem hogy a T és társai most szívják a fogukat a (leendő) voip tiltás miatt!

(#5812) r4 válasza szilard28 (#5807) üzenetére


r4
csendes tag

1.) a hagyományos szolgáltatóknál ez nem így van. ha árat akarnak módosítani, akkor bevezetnek egy új tarifacsomagot, s akinek a korábbi tarifacsomagja volt, az annak az áraival telefonál - legyen az akár perpaid, akár postpaid csomag (http://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/tarifak/feltoltokartyas/lezart).

2.) 30 ft-os mobil percdíj vs 3 ft-os FVD percdíj esetén 3000 ft-os feltöltésnél pont a 10%-os kihasználtság az a határ, aminél még a voip nyer egy jelentős emelés esetén. a probléma csupán az, hogy a 10%-ra sem kapsz semmilyen garanciát, tehát ha csupán egy jóárasított hívást tudtál lebonyolítani, akkor szívás. márpedig ebben a rendszerben ugye ezt sem zárhatod ki.

3.) és ne feledkezzünk meg arról sem, h. a normál hívás és a FVD hangminősége között is van némi különbség. az alacsonyabb árért már eleve kompromisszumokat kötünk. jah, meg fizeted az internetet is...

(#5813) betyarr válasza r4 (#5812) üzenetére


betyarr
veterán

bár úgy lenne,ahogy írod!én 13 éve vagyok dominós és nem tudnám megmondani,hogy hányszor emeltek azóta árat és soha nem érdekelte őket hogy én adott feltöltéssel az emelés után hány perc beszélgetést veszítek.nyilván voltak és vannak különböző új és már lezárt tarifák,de a meglévőkben is voltak áremelkedések.

[ Szerkesztve ]

(#5814) instantwater válasza r4 (#5812) üzenetére


instantwater
addikt

1.) a hagyományos szolgáltatóknál ez nem így van. ha árat akarnak módosítani, akkor bevezetnek egy új tarifacsomagot, s akinek a korábbi tarifacsomagja volt, az annak az áraival telefonál - legyen az akár perpaid, akár postpaid csomag (http://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/tarifak/feltoltokartyas/lezart).

Ezzel a telenornál vitatkoznék.
Volt Djuice számlás 20 tarifacsomag, 20 Ft mindenhová 2500 Ft/hó.
Aztán szép lassan felemelték a percdíjat, bevezették a kapcsolási díjat, és megemelték az előfizetési díjat úgy, hogy nem is beszélhető már le az egész, ráadásul ami lebeszélhető, arra is meg van szabva, hogy milyen arányban használhatod el hálón belül és hálón kívül.

Én aláírtam, hogy akarom a csomagot (szerencsére nem hűséggel, mert hülye nem vagyok), és hónapok-évek során szépen felemelték sunyin.
Ugyanez van a bankokkal, meg az összes szolgáltatóval.
Szóval ez elég naiv és/vagy álszent duma, hogy "árat emelni csak új csomaggal lehet, a régieknek meg minden marad"...

(#5815) szilard28 válasza r4 (#5812) üzenetére


szilard28
aktív tag

simán emelik tarifán belül is a díjakat, aztán pár évente újakat vezetnek be, a réginek meg esetleg 100 ft-ra emelik a percdíját, hogy szívjanak a figyelmetlenek.

(#5816) gologolo


gologolo
tag

Sziasztok!

Hogy tudom Android 4.2 alatt beállítani hogy a mobilevoip intézze alapértelmezésként a hívásaimat? Amikor törlöm a telefon defaults-ait utánna csak a sima telefont és a skype-ot ajánlja fel.

(#5817) r4 válasza instantwater (#5814) üzenetére


r4
csendes tag

már elnézést, de kevered a szezont a fazonnal. te egy számlás, azaz postpaid szolgáltatásra hozol példát, aminél ugye nem fordulhat az elő, h. kifizetsz előre 1000 percet, amiből csak 100 lesz a végén. ha netán megpróbálnák ezt, nem fizetnél a végén, oszt' csókolom. természetesen minden számlacsomag árát lehet módosítani, de ebben az esetben azt tudod mondani, ilyen feltételekkel nem kérem, agyő.

@betyarr példája már inkább arról szól, amiről beszéltünk, de attól, h. találunk a hagyományos szolgáltatóknál is negatív példát, attól még nem lesz az eljárás a szívemnek kedvesebb, vagy kevésbé inkorrekt.

(#5818) g0dl válasza r4 (#5812) üzenetére


g0dl
addikt

-Szerintem az árakat simán emelnek a hazai szolgáltatók a meglévő csomagokban is.
-A feltöltősök még inkább durva árakkal dolgoznak, és ugye a fvd-nél nincs havidíj
-A FVD-nél egy év múlva is megmarad a pénzed, ha nem töltesz fel
-Az FVD ad 120 nap ingyenes vezetékes hívást, ami azért nem kevés.

A második pontod a 10%-ról számomra teljesen érthetetlen.
A 3Ft is messze olcsóbb a 30 (valójában feltöltés esetben inkább 40) forintnál, meg a 4, sőt 5Ft is .

(#5819) sumsang válasza allfinanz (#5781) üzenetére


sumsang
aktív tag

A digis 21-es számot szept.1-től lehet kérni és 900 ft/hó.
Hívd fel őket, ha nekem nem hiszel:)

(#5820) r4 válasza szilard28 (#5815) üzenetére


r4
csendes tag

ezennel ünnepélyesen megígérem, ha én kapom a 4. mo-i mobilszolgáltatói licenszet, akkor a prepaid csomagjaimban a befizetett összegek lebeszéléséig nem fogom emelni a percdíjakat. s ezúton hívom fel szolgáltatótársaim figyelmét arra, hogy nekik is követniük kellene a példámat. köszönöm:-)

(#5821) edk- válasza gologolo (#5816) üzenetére


edk-
őstag

Szerintem nem lehet, mert a MobileVoip nem tud tárcsázóként integrálódni az Androidba.

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#5822) r4 válasza edk- (#5821) üzenetére


r4
csendes tag

a MobileVoip nem tud tárcsázóként integrálódni az Androidba

ez tévedés, tud. ha kitörlöm a phone-t, mint alapértelmezett alkalmazást (system settings >> apps >> all >> phone >> clear defaults), akkor nekem hívásnál azonnal felajánlja, mint választható appot (a phone, a skype és a rynga mellett).

android version 4.2.2

(#5823) instantwater válasza r4 (#5822) üzenetére


instantwater
addikt

valamelyik androidon valamelyik verzió beépül, de nem mindegyik mindegyiken.
nincs erre valami megoldás, hogy ne kelljen legyilkolni a phone.apk t?

nekem a phonenál inaktív a clear defaults.

úgy oldottam meg a problémát, hogy a főképernyőn az alsó 5 ikonos sávban a telefont lecseréltem MVre. Sima telefont már nem is használok.

[ Szerkesztve ]

(#5824) r4 válasza instantwater (#5823) üzenetére


r4
csendes tag

valószínűleg nem fogalmaztam elég precízen. nem gyilkoltam le a phone.apk-t, csak kitöröltem mellőle, hogy default tárcsázóként használja a rendszer.

amúgy nálam a mobilevoip 3.90-as verziója fut.

(#5825) g0dl


g0dl
addikt

Androidon arra tud valaki megoldást, hogy a hívás logban el lehessen különíteni a voip, és a normál hívásokat?
pl. Call Meter 3G kimutatásaiban?

(#5826) allfinanz válasza sumsang (#5819) üzenetére


allfinanz
senior tag

akkor bukták ezt! :D

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#5827) schferenc77


schferenc77
aktív tag

Kollégák, akik "eldobható" adat SIM-et használnak, azoknak dual sim-es telójuk van? Szép dolog az a Praktikum Net Mini 412Ft-ért, vagy blue mobile, de ezeket a sim-eket egy normáls telóba dugva, hol lesz a behívható mobilszám, amit megszoktak a barátaim? Jelenleg telenoros számlás előfizu van, ezt gondoltam sima praktikumra cserélni (egyáltalán lehet a számlás számomat kártyássá tenni?), egyszer feltölteni 3000 Ft-tal, akkor él 1 évig, és mellé venni a klikk-et 999 Ft/hó-ért. De ha dual sim-es a készülék (most éppen az s4 mini duos-szal szemezek), akkor cserélgethetem a netes kártyát szabadon, és havi 150 Ft-ért van 100MB-om...
Jól gondolom?

(#5828) vgyuri válasza schferenc77 (#5827) üzenetére


vgyuri
őstag

Sony Ericsson T610-ben (kb 6 éves telefon) van most az eredeti telefonszámom, heti 1x kell tölteni, mellette Huawei G300-ban (android) a Telenor sim, amit 3 havonta cserélek. Egy zsebben elfér a két telefon.

(#5829) SimS válasza McLaca (#5802) üzenetére


SimS
senior tag

Üdv

Én is hasonló koncepción gondolkodom (valami nagyobb főhasználatra, backupnak meg fvd), de pont a Nymgo-ról nem olvasok sok jót.. gondolkodtam rajta, de ki még nem próbáltam.. valami tapasztalat?

SimS

Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540

(#5830) instantwater


instantwater
addikt

Most látom az Alleeban az Intersparban van 300 Ft ért telenor sim :-)

Nekem 4.01 van

[ Szerkesztve ]

(#5831) instantwater válasza schferenc77 (#5827) üzenetére


instantwater
addikt

Lehet számlásat kártyásra cserélni. Én is azt csináltam. Majdnem szívrohamot kapott a srác, hogy jaj izé, de gondoljam meg, meg néz másik előfizetés csomagot, meg ilyesmi. Végül teljesítette ügyféli kérésemet :-D

(#5832) Nisida válasza Zeki (#5804) üzenetére


Nisida
aktív tag

Első "kis/nagy" lépés egy infokommunikációs szempontból is egységes és korrekt európai társadalom felé :) Remélem egyszer megélem még, hogy legalább a EjU-ban a telefonszám olyan lesz mint a személyi igazolványom száma, és nem szolgáltatóhoz fog kötődni hanem hozzám és oda megyek ahova akarok területileg / szervezetileg és egyenrangú leszek minden szempontból. És talán még megérjük, hogy a szolgáltatók egymást és nem minket szívatnak.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#5833) Zeki válasza Nisida (#5832) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az biztos, hogy itthon verseny sosem lesz, ha ezen a 3 szolgáltatón múlik. Eddig sem volt.

(#5834) gologolo válasza r4 (#5822) üzenetére


gologolo
tag

Nah ezaz, régebb ez volt hogy nekem is felajánlotta de most valamiért csak a skype és a telefon van a listán a defaultok törlése után is. Megyek újrarakom a mv-t aztán írok hogy mi lett.

(#5835) Zeki válasza gologolo (#5834) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az új mobilevoip nem épül be. Sajnos.
A régebbi beépült, de aztán frissített, és bambi. Onnantól hiába tettem vissza a régit.

(#5836) gologolo válasza gologolo (#5834) üzenetére


gologolo
tag

És IGEN!!!

Jól mondtad, a verziószám a lényeg!

Leszedtem a 3.86-os Mobilevoip-ot netről, és azt engedi berakni defaultba, míg 4.0 felettit nem.

Mostmár csak az a kérdés hogyha most belövöm defaultba és utána lefrissítem, vajon megmarad-e ez a beállítás.

[ Szerkesztve ]

(#5837) Zeki válasza gologolo (#5836) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem marad meg.

(#5838) gologolo válasza Zeki (#5837) üzenetére


gologolo
tag

Szerintem ennek hátterében a mobilszolgáltatók alázatos lobbimunkája lapul.

Más. T-Mobilosok, ti milyen csomagot használtok voipozáshoz? Én mozaik S-en vagyok, mert 500 mega mobilnet kell havonta, anélkül bukik a voip, bukik a telefon. Gondolom nincs sok lehetőség megkerülni a csomagokat és csak mobilnetre előfizetni, de azért feldobom hátha valakinek van vmi ötlete.

(#5839) schferenc77


schferenc77
aktív tag

Sziasztok!
ma újra kellett húznom a fritzbox-ot, mert elszállt a freetz frissítés közben. Azóta nem tudom visszarakni rá rendesen az fvd-t. Két ephone szám be van regisztrálva, azokon szépen megy a hívás. A FVD is beregisztrált (legalábbis ezt jelzi ki a Fritz), de hiába akarok rajta hívni, foglaltat jelez. Rendesen nemzetközi formátumban hívok (pl. 003614777777), a logban látszik is, de azt írja, hogy 503 a szolgáltatás nem elérhető.
A fritz DMZ-ben van, tehát port bajai nem lehetnének...
ötlet?

(#5840) schferenc77 válasza schferenc77 (#5839) üzenetére


schferenc77
aktív tag

lejárt az 5 perc. Kipróbáltam PC-ről az FVD saját progijával, szépen megy, kicsörög, szóval nem router hiba, meg nem is account hiba. Ötlet?

(#5841) r4 válasza gologolo (#5836) üzenetére


r4
csendes tag

van vmi olyan szolgáltatása a 4.0 feletti verziónak, ami miatt érdemes upgrade-elni?

én a titanium backuppal mindig mentem a régi verziót a fontos appoknál, mielőtt frissítek. oszt' ha az új rosszalkodik, akkor mindent vissza.

(#5842) sumsang válasza gologolo (#5834) üzenetére


sumsang
aktív tag

Próbáld meg ezt , vagy ezt felrakni, mindkettő a MobileVoip klónja.

[ Szerkesztve ]

(#5843) gologolo válasza r4 (#5841) üzenetére


gologolo
tag

Én nem láttam semmi újdonságot, csak azért bosszantó ez a dolog mert ahogy a technológia fejlődik és jönnek ki a jobbnál jobb, magas hatékonyságot nyújtó kodekek azokat a régi verziók nem biztos hogy kezelik majd. Aztán így egy idő múlva lehet kényszerítve leszünk hogy váltsunk az újabbra mert pl. annak lehet olyan jó adathasználati igénye lesz hogy már hülyeség lenne nem váltani.

sumsang: Köszi, de egyenlőre jó lesz a régi verzió a mobilvoip-ból. Mindenesetre későbbre lehet jó lesz. Jó tudni hogy léteznek alternatívák.

(#5844) McLaca válasza r4 (#5803) üzenetére


McLaca
őstag

Nem percet veszel, hanem felhasználható egyenleget töltesz fel. Ha percet vennél, nem 10€-t, hanem 1000 percet írnának jóvá a feltöltés után.
Alapvető értelmezési problémából indul ki a félreértés.

SimS#5829: hol olvastál róluk rosszat? :) (Igazság szerint én se rosszat, se jót, illetve nagyjából semmit, egy topictárs írta korábban, hogy ő a nymgo-t használja, és nem volt még vele semmi olyan gondja, mint ami az FVD-nél már előfordult, és FVD-nél az utóbbi időben elég gyakran van valami gebasz).

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#5845) gologolo válasza SimS (#5829) üzenetére


gologolo
tag

Én úgy tudtam fvd a legnagyobb. Milyen jellegű problémák szoktak előfordulni annál a szolgáltatónál? Ahogy néztem összességében az ők áraik a legjobbak a piacon.

(#5846) club1 válasza gologolo (#5845) üzenetére


club1
veterán

Az hogy az fvd a legnagyobb, nehezen értelmezhető, hiszen van vagy 30 Dellmont klón, mindegyik ugyanazon a címen működik, ugyanazt az infrastruktúrát használja, és nem tudni melyiket hányan használják.
Ha visszaolvasol, azért láthatod, hogy az fvd közel sem tökéletes, egyáltalán nem garantálják a jó minőségű voip telefonálást, sőt még a félrekapcsolások sem ritkák, cserébe viszont olcsó.
Mi pl. a cégnél is használjuk telefonközpontra kötött ATA adapterrel, és a munkatársaink egy része (főleg a sokat telefonálók) határozottan utálja a voipos melléket, mert változó a minősége (optikai bérelt vonalon, amit kb. 10%-osan sem terhelünk ki). A kedvenc sztorijuk: Felhívtak egy ügyfelet aki nem hallott bennünket, de folyamatosan hallózott, illetve próbálta angolra terelni a beszélgetést. Amikor visszahívták, kiderült hogy az ügyfél viszont egy kínai hívónak a hangját hallotta a mi hívószámunkkal történő hívás fogadásakor...

(#5847) Ludovicus válasza McLaca (#5844) üzenetére


Ludovicus
aktív tag

Nekem ezek voltak a korábbi, bő féléves nymgos tapasztalataim, mostanában nem használtam.

[ Szerkesztve ]

(#5848) pinnacle válasza club1 (#5846) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Vonalason sem tökéletes a voip hívás? Úgy emlékeztem, hogy sokkal jobb, mint a mobilon.
Kipróbáltam a Skype-ot (én mobilon voltam, a másik fél PC-n), nekem jobb minőségűnek tűnt a Viber, FVD-hez képest.

[ Szerkesztve ]

(#5849) betyarr válasza pinnacle (#5848) üzenetére


betyarr
veterán

én két hete vettem egy ip telefont a fvd-hez,azon azt lehet mondani,hogy 100%-os a vonal minősége.elég sokat teszteltem a két hét alatt és talán kétszer volt egy kisebb,elhanyagolható "akadás".a szó végéről mintha 1-2 hang lemaradt volna,de így is lehetett érteni a beszédet.én max elégedett vagyok vele.mobilon sokkal problémásabb.ha a vezetékesen is olyan lenne,akkor nem vállaltam volna be az ip telefont.

(#5850) club1 válasza pinnacle (#5848) üzenetére


club1
veterán

A tökéletes és a sokkal jobb között azért van némi különbség...
A skype minősége - megfelelő internet kapcsolat és hardver használata esetén - sem tökéletes, bár egy vezetékes telefonvonalhoz (pláne pedig egy gsm/3G vagy voip híváshoz) képest kiemelkedően jó minőségű és tiszta (de nem tökéletes, mert ott is előfordulnak pattanások, pillanatnyi kihagyások). A Dellmont voip szolgáltatások minősége a gsm hívás minősége környékén változik, hol jobb, hol rosszabb (G.711-es kodeket használva). ATA-t vagy ip telefont és vezetékes netet használva minimális a késés, mobilnetet és mobiltelefont használva pedig nagyobb késés és a GSM-től többnyire rosszabb hangminőség jellemzi.
A leírtak ellenére az fvd-s hívások ár/minőség aránya nagyon jó, mivel az ár nagyon alacsony (vagy 0 ha megoldható a heti 300 vezetékes percen belül maradás), a minőség meg az elégséges kommunikációhoz még éppen megfelelő (már ha sikerül a hívottat a tényleges hívóval összekapcsolni). A kapcsolási hibák aránya a Dellmontéknál ex has kb. 1%, de vannak időszakok amikor ez megugrik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.