Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-02 21:11:34

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10851) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

sziasztok nem tudjátok, hogy hová mentheti máshová a játék a mentéseket mint a
Documents\The Witcher 3\gamesaves

van ebben a mappában egy csomo mentés, de nem az összes, 2016 januárjáig mentett oda, azóta valahová máshová menthet, mert a játékon belül látok az új mentéseket, és tudok is velük játszani, a fájlokat nem találom

valakinek valami ötlet?

(#10852) Šolaire válasza Dark Archon (#10846) üzenetére


Šolaire
veterán

Nekem nagyon bejön mindkét kieg persze nem vagyunk egyformák kinek mi tetszik,de írtam is hogy szerintem tehát az én véleményem. Nekem elsősorban a hangulat az ami a legjobban tetszik főleg a blood and wine-ban. Az ellenfelek se idegesítőek méltó lezárása Geralt kalandjának.

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#10853) Brett001 válasza Ðávid (#10850) üzenetére


Brett001
aktív tag

Én még csak az alapjáték negyedénél járok, most pl. Novigrad környékén mászkálok, de olyan szép ott is a táj, hogy gyakran megállok bámészkodni... :) Biztos nem én vagyok az első aki arra gondolt, hogy ezt Oculus Riftben megnézni beszarás lenne. :R

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#10854) Joco_77 válasza Brett001 (#10853) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Beszarás ez ígyis...

Én másodszor játszom végig(az alapjátékot) és még mindig keresgetem az államat a játékban.
Ilyen szintű látvány ilyen szintű tartalommal....sok sikert annak aki ezt a szintet el akarja érni Játékfejlesztőként a jövőben.

(#10855) Dark Archon válasza Šolaire (#10852) üzenetére


Dark Archon
addikt

De nem válaszoltál arra, hogy miben érhető tetten, hogy minőségibb, mint az alap játék? Ha eleve benne lettek volna ezek a küldetések a játékban, fel sem tűnne. Az alap játék sztorija meg azért mégiscsak jobban ki volt dolgozva, felejthetetlenül (pl. a Kaer-Mohreni csata). Ott komolyan fostam, hogy jönnek ezek a démoni lények és mi lesz... s ez egészen kitartott addig, míg ki nem derült, hogy csak elfek egy másik világból.

A HoS története egyébként szerintem is jobb volt, bár ott is erősen kölcsönözték a főgonoszt máshonnan.

sheep: persze, ezzel az erővel sztori sem kellene. Értem én, hogy kellett a játékba egy kis csihipuhi vámpírokkal, de ezzel azt érték el, hogy lényegében rohadtul mindegy lett számomra, hogy az Anarietta / Dettlaff / Syanna trióból ki él és ki hal. Noha a játék egyik erőssége, hogy nem minden fekete és fehér, a nagyon sokadik alkalomnál ezt már egy vállrándítással intézi el az ember és unottan nyom egy számot, tökmindegy mi lesz alapon, úgyis történni fog valami sz*r. Vagy éppen nem történik semmi máshogy, pl. hiába hívod fel a figyelmét Anariettának, hogy ő az 5. célpont, így is úgy is ugyanaz a vége. Akkor meg minek választani? S mintha a kiegészítőkben több lenne az ilyen látszólagos választás. Vagy csak jobban emlékszem rájuk.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#10856) sheep


sheep
addikt

Megértem a Te nézőpontodat is, de nem értek egyet vele ha nem haragszol :)
Nekem nem volt mindegy a végkifejlet csöppet sem, nem akartam megmenteni egy vámpírt aki dühében képes egy egész várost kérdés nélkül kiírtani, lehetőséget sem hagyva a tárgyalásra, szemben egy testvérpárral akik haragszanak egymásra valami butaság miatt amit nem vesznek észre. Ez elég 'emberi' szerintem, sokan járhatnak hasonló cipőben.
Szerintem a kettő nem ugyanaz, de nyilván ezt mindenki eldönti vérmérséklete szerint. Minden döntést meg lehet magyarázni, semelyik sem jobb vagy rosszabb csak más.
A Witcher sorozat számomra tipikusan az a játék amit sosem unok meg, és minden kicsi döntést alaposan próbálok mérlegelni.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#10857) k-adi


k-adi
nagyúr

B&W igazi befejezése a tragikus vég. Meg is mondom, miért :DDD
.
Anarietta / Dettlaff / Syanna trióból mindegyik meghal (a vámpírnak muszáj ugyebár, Syanna-naé is hiszen újra próbálkozna idővel ez tuti, még mondja is..), Geralt pedig visszavonul a szőlőbirtokára nyugiba.
Minden más befejezés további witcher-küldetések után kiált, emiatt Geraltnak ez az egyetlen "boldog" (?), tényleg-vége-mindennek befejezés.
.
Persze ezzel nem muszáj egyetérteni de lássuk be egyszer véget kell érnie Geralt kalandjainak is :K így legalább drámai, tragikus, de stílusos witcher-hez méltó (az már részlet kérdés, hogy Cirilla királynő lesz-e vagy saját útját járja witcherként...vagy halottként :D)

[ Szerkesztve ]

(#10858) Šolaire válasza Dark Archon (#10855) üzenetére


Šolaire
veterán

Nem azt írtam hogy minőségibb,hanem azt hogy rátesz egy lapáttal tehát fokozza az amúgy is remek alapjátékot. Leírtam azt is hogy hogy szerintem a hangulatot meg a fordulatos történetet sikerült fokozniuk az alapjátékhoz képest meg azt is hogy ez az én véleményem nem kell velem egyetérteni :R

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#10859) Wlac válasza Dark Archon (#10855) üzenetére


Wlac
Ármester

Én viszont igen, leírtam pár pontban, csak éppen nem foglalkozol vele. Elég kényelmes megoldás.

"Vagy éppen nem történik semmi máshogy, pl. hiába hívod fel a figyelmét Anariettának, hogy ő az 5. célpont, így is úgy is ugyanaz a vége" - Mármint mi is? Mert hogy meghalhat, de túl is élhet, ami nem teljesen ugyanaz a dolog.

"Noha a játék egyik erőssége, hogy nem minden fekete és fehér, a nagyon sokadik alkalomnál ezt már egy vállrándítással intézi el az ember és unottan nyom egy számot, tökmindegy mi lesz alapon, úgyis történni fog valami sz*r." - Parancsolsz? Mi köze van a játék "moralizálásának" ahhoz, hogy neked nem jött be a sztori? Szóval jobb lenne, ha ezúttal lehetne egy jó és egy rossz út közül választani, és kifújt? Gondolom akkor az lenne a problémád. Értem, neked nem jött be a DLC sztorija és/vagy a történetvezetése, nyilván ritka az, hogy valami mindenkinek tetszik, de a játék egyik fő erősségét lehurrogni emiatt kicsit extrém dolog.

[ Szerkesztve ]

“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

(#10860) Pipó válasza Wlac (#10849) üzenetére


Pipó
őstag

Nem kritika miatt, de én nem vettem észre új képességeket, vagy több aktív skillt. Mik ezek? Nemrég kezdtem a B&W-t, sok minden változott a karakterlapon, de én semmi nagy dolgot nem vettem észre.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#10861) Melorin válasza Joco_77 (#10854) üzenetére


Melorin
addikt

Én tegnap óta próbálgatom a játékot de nem jön be sem a grafika sem az irábyítás, harc.
Pálcikanövények a földön, idiótán kinéző falombok... Megnyomod az egérgombot és odaugrik az ellenfélhez és üt, tiszta gagyi mortal kombatos vagy prince of persiás tomb raideres feeling.
Sajnos nekem nem jött be :(

(#10863) S1M0N válasza Melorin (#10861) üzenetére


S1M0N
senior tag

Ejha...

Én low grafikán játszottam végig a játékot DLC-kkel és kiegészítőkkel együtt 277 óra alatt, de a látványra egy percig nem volt panaszom, maximum annyi, hogy jó lenne teljes pompájában is élvezni a grafikát.

Azóta vettem új videokártyát, mindent maxra tolva is remekül fut és elképesztően néz ki, főleg, hogy egy sandbox játékról beszélünk változatos területekkel.

A harcrendszerrel szembeni nemtetszésedet még elfogadnám (ízlések és pofonok, nekem tetszik), de a grafikára aztán panasz nem igen lehet...

(#10867) micafighter válasza Melorin (#10861) üzenetére


micafighter
nagyúr

(#10866) Melorin: ne vedd magadra.

Részemről megértem és elfogadom ha nem tetszik a játék, de az érveidet nem igazán értem:

,,odaugrik az ellenfélhez és üt, tiszta gagyi mortal kombatos vagy prince of persiás tomb raideres feeling."

Játszottam az összes emlitett játék egyes részeivel. Az MK-val egyáltalán nem hasonlitgatnám mert teljesen másfajta játék a kettő. A prince of persia meg tomb raider nem rossz játékok de épp a harcrendszer az amiben a witcher köröket ver rájuk, de ugyanakkor hozzátenném hogy a witcher harcrendszere sem tökéletes, továbbá idő kell mig megszokja az ember, és részemről sajnálom hogy kicsit butitottak a harcon a witcher 1-hez képest, pedig egy fokkal lehetett volna még összetettebb. Ott a kardtámadásokhoz nem volt elég nyomkodni a gombot, időziteni kellett hogy összefüzze a mozdulatokat Geralt, ráadásul 3 különböző stilusban tudott kardozni és mindegyiknél mások voltak a mozdulatok, igy az időzités is egészen más volt. Ezt a kettőben nagy sajnálatomra kivették, és a 3-ban sem tért vissza.

[ Szerkesztve ]

(#10868) Melorin válasza micafighter (#10867) üzenetére


Melorin
addikt

A leírásod alapján kb én is erre a hiányosságra gondoltam amikor az alábbi játékokhoz hasonlítottam.
Nekem a Skyrim-os közvetlenebb irányítás sokkal jobban bejön.

(#10870) #16729600 válasza Melorin (#10868) üzenetére


#16729600
törölt tag

Szerintem a CDPR - nek sikerült minden szempontból egy tökéleteshez közeli játékot készítenie, ami kb fényévekkel jobb/szebb minden paraméterében az utóbbi évek játékainak 99%-nál. :K

(#10871) Wlac válasza Pipó (#10860) üzenetére


Wlac
Ármester

A legutolsó skillpanelen (talán general a neve) vannak új képességek, illetve most már lehet mutagénekkel szórakozni, amik fejlesztésével több skill lehet egyszerre aktív.

“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

(#10872) Dark Archon válasza Pipó (#10860) üzenetére


Dark Archon
addikt

Hogy új képesség-helyeid legyenek, meg kell csinálnod az "Arccal az ismeretlen felé" c. küldetést, amiről Yen ír. Ehhez kóvályognod kell egy kicsit a városban a főtér felé és egy suhanc átadja neked a levelet.

Wlac: konkrétan arra gondoltam, mikor Syanna túléli a Dettlaff-fal való találkozást és Geralt átveszi a kitüntetését. Ott tökmindegy, hogy szólsz-e Anariettának, hogy ő az 5. célpont vagy sem, így is úgy is ugyanazt teszi. Lehet, hogy nehezemre esik elfogadni az ostoba (ostobán megírt) karaktereket, de ez tényleg csak az én problémám.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#10873) Rossi válasza Melorin (#10861) üzenetére


Rossi
addikt

Akkor barátom veled komoly problémák vannak, inkább magadban keresd a hibát...

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#10874) Rocso1233


Rocso1233
újonc

Hali :)
A Blood&Wine kiegészítőt ellehet kezdeni az alapjaték kijátszása nélkül ? :) A HoS-t ellehetett kezdeni ( a játék felhúzta a karaktert)

(#10875) Ðávid válasza Rocso1233 (#10874) üzenetére


Ðávid
aktív tag

Nem lehet. Az alapjátékban teljesítened kell az A Poet Under Pressure küldetést Novigradban. Velenben nem kell ehhez semmit se megcsinálnod. Saját tapasztalatból mondom, mert legutóbb kipróbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#10876) Rocso1233 válasza Ðávid (#10875) üzenetére


Rocso1233
újonc

Gondolom nem érdemes (vagy nemis tudom) megcsinálni lvl4-en :D
Az járható opció hogy csinálok a HoS-al egy felhúzott karaktert (lvl30) és akkor indítom el a B&W-t ?

(#10877) genndy válasza Rocso1233 (#10874) üzenetére


genndy
addikt

El lehet, menüből ugyanúgy mint a HoS-t. Csak akkor nem hozhatsz semmit, kész karaktert kapsz adott felszereléssel.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#10878) Rocso1233 válasza genndy (#10877) üzenetére


Rocso1233
újonc

Köszönöm a válaszokat!
Még annyi kérdésem lenne , hogy az új területről vissza tudok majd menni a régebbi területekre ? (Páncél tervrajzok miatt)

(#10879) FireKeeper válasza Rocso1233 (#10878) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

ha normál mentést viszel tovább, akkor persze szabadon tudsz mozogni a régiók között. ha B&W only játékot kezdesz, akkor passz, annál lehet hogy nem. de sztem érdemes sorrendben tolni őket (alap-HoS-B&W).

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#10880) k-adi


k-adi
nagyúr

ki törölte ki a (#10869) kommentem? legyen bátor és álljon elő :K

Én voltam. Eltávolítottam azokat a hsz-eket, amik nem érdemben foglalkoztak a fórumtárs véleményével.

[ Módosította: Mate ]

(#10883) perge666


perge666
veterán

Történt egy kis ziccer :

Dandelionnak segédkeztem nagyban a fogadója beindításában, épp mennék el a plakátokért, de útközben belefutottam egy szakácsba aki eredetileg fegyverkovács volt.
Mondom segítek neki visszatérni a kovácskodáshoz, de nem néztem hogy 24-es szintű a küldetés, én meg még csak 17-es vagyok.
Most benne vagyok a közepébe, ránktámadtak 24-es törpék mindig megölnek, küldetésből sem tudok kilépni csak ha k.b.3 órával visszábbi mentést töltök be. :U

Na erre van valami okosság? :W

[ Szerkesztve ]

(#10884) Rossi válasza perge666 (#10883) üzenetére


Rossi
addikt

Okosság szerintem nincs ilyen helyzetben, vagy a visszatöltés, vagy megpróbálod főzetekkel, bombákkal szépen legyakni őket.

Én egy griffel jártam így, n+1-edikre sikerült csak.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#10885) perge666 válasza Rossi (#10884) üzenetére


perge666
veterán

Próbáltam távolról nyílpuskával levadászni őket, de nem igazán ment.!
Én lőttem 1-re 20-at,ő 2-t és végem volt. :R
Na majd meglátom mi tévő legyek, így nincs is kedvem hozzá, szerintem pár napig hanyagolom. :(((

(#10886) stefi76 válasza perge666 (#10883) üzenetére


stefi76
tag

Esetleg segíthet a legkisebbre állítani a nehézségi fokozatot, amíg megcsinálod ezt a küldetést?

(#10887) k-adi válasza perge666 (#10883) üzenetére


k-adi
nagyúr

Nekem is volt egyszer egy ilyen, Novigradban kellett egy noobnak segíteni üzletelni a hvcs-k ellen, aztán megjelentek a törpök... na mire legyőztem őket volt vagy 8 próbálkozás :D de végül sikerült.. onnantól kezdve megtanultam, hogy mindig megnézem az ajánlott lvl-t a questhez :)

megoldás erre nincs, vagy van mentésed vagy megcsinálod a questet... végső esetben console paranccsal csalhatsz egy picit (pl. godmode)

(#10888) micafighter válasza perge666 (#10885) üzenetére


micafighter
nagyúr

Rossz stratégiát próbáltál, az a baj modok nélkül tudtommal a nyilpuska még mindig nagyon gyenge sebzésben, főleg az alap nyilakkal. Arra jó pl hogy a repülö lényeket ha meglövöd akkor lejönnek.

A nyilpuska sebzését amugy modokkal könnyen lehet orvosolni.

Bármilyen karaktert csinálsz, érdemes szerintem a Quen jelet fejlesztetni mert legerösebb szinten a "második", alternativ fokozata közben ha az ellenfél megüt, tölti az életerőd, minél többet sebződnél, annál többet tölt vissza. Nekem volt egy pár olyan boss fight hogy egy ütéstől majdnem kidöltem, egy kis életem maradt, akkor felraktam a fejlett Quen alternativ fokozatát, rámvert kettőt és visszatöltödött az életem teljesen.

Ezzel sem olyan nagyon könnyü de azért sokat tud ilyen helyzetekben segiteni.

[ Szerkesztve ]

(#10889) CJ3


CJ3
senior tag

Nem tudok továbbjutni...Keresd meg Keirát kövesd a fecske jeleket :F .....

Ki kell jönni a barlangból vagy bent kell tovább keresni? :W :))

Crypto

(#10890) CJ3


CJ3
senior tag

Innen nincs tovább, vagy ki kell menni a barlangból bejártam mindent :O :O :O

ÉS nem lehet a kijelölt ponthoz menni csak ha kimegyek a barlangból de persze ott meg semmi nincs.

[ Szerkesztve ]

Crypto

(#10891) k-adi válasza CJ3 (#10889) üzenetére


k-adi
nagyúr

A barlangban van.

A quest angol neve Wandering in the Dark (legközelebb ezt írd ide be a kommentbe, mert így könnyebben tudjuk melyik küldiről van szó).

video

(#10892) k-adi válasza CJ3 (#10890) üzenetére


k-adi
nagyúr

Kétfelé is lehet menni a barlangban, szerintem te pont a másik, zsákutca felé mentél. Menj vissza ahol vannak a gomba gőzfelhők és keresd a gombákat... egyik falon lesz fehérrel a madár jel.
Utána beszélni kell megint egy olyan fehér-szellemmel, jön egy harc, majd megint keresi kell a jelet, de az könnyű lesz már. Utána jön egy portál, majd jön egy nagyobb harc egy kőszörnnyel. (guardian?)

(#10893) FireKeeper válasza k-adi (#10892) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

earth elemental. az elég kemény, főleg ha még kezdő játékos az ember. továbbá van még egy gargoyle is, ha úgy döntesz hogy segítesz Keirának megkeresni a lámpást - egyébként érdemes sztem, mert van útközben egy erőhely, és egy kevés loot is. az még keményebb az elementálnál, de azért le lehet gyakni. menteni érdemes gyakran :D sokak szerint egyik legfrusztrálóbb küldi :DDD

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#10894) Brett001 válasza micafighter (#10888) üzenetére


Brett001
aktív tag

Na ha már nyilazás...volt szó a harcrendszerről. Nos én is Skyrimeztem előbb és nekem is szokatlan volt ez a harcrendszer, de 1-2 óra alatt meg lehet szokni és szerintem is nagyszerű. Viszont amit nekem eléggé hiányzik a Witcherből - igen, tudom, hogy itt ilyen a Lore, Geralt még a szerszámíjon is kiakadt mikor Vesemir neki adta - de az íjászat nekem kedvencem a Skyrimben. Hiányolom a lopakodást is, nincs olyan, hogy háta mögé osonok pl. egy őrködő banditának és elvágom a torkát, vagy egy szép csendben leszedek íjjal egy őrt a toronyból, aki hang nélkül lebucskázik . :) Szóval a sok konfrontálódó harc mellet jó lenne ilyen harcmodor is.

[ Szerkesztve ]

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#10895) CJ3 válasza k-adi (#10892) üzenetére


CJ3
senior tag

A Gólemet már legyőztem, azt irja kövessem a jeleket illetve keressem meg azt a Keirát vagy kit :)

De jaja a Gőzgomba meg ismerős ez a fecske mindjárt meglesem :) Köszi :R

Crypto

(#10896) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

Akinek a harcrendszerrel gondjai akadnak, van az összefoglalóban egy jó kis "oktató" videó Videós taktikai útmutató néven :K

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#10897) perge666


perge666
veterán

Köszi mindenkinek a tippet, tanácsot.
Próbálkozok majd.....
PS4-el játszok, nincs lehetőségem csalásra, meg nem is akarnék....

(#10898) Dark Archon válasza CJ3 (#10890) üzenetére


Dark Archon
addikt

Ilyen helyeken, ha letolsz egy Macskát vagy legalább gyújtasz egy fáklyát, nem hátrány :)

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#10899) Wlac válasza perge666 (#10883) üzenetére


Wlac
Ármester

Próbálkozz, amíg nem megy. Anno meglepődtem azon, hogy mennyire könnyen megcsináltam ahhoz képest, hogy mennyivel magasabb szint kellett volna hozzá. Nagyjából amúgy én is úgy mentem neki, ahogyan te. Használd az Ignit, védj és counter, így szépen lassan le lehet őket szedni, csak arra figyelj, hogy ne üssenek meg.

k-adi: szerintem ugyanaz a küldetés.

“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

(#10900) Lacee1986 válasza perge666 (#10883) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Pont ugyan így jártam mint te. Esélytelen volt megölni a törpöket, de szerencsére volt mentésem. Próbálkoztam én is számszeríjjal meg kb mindennel. :(

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.