Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27401) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Na, en is befejeztem a Halal Ellent.
Sem a Mocsari Doki, sem Szakall kepzodmenyeit nem szedtem ossze, a Dementor nevu kepzodmenybol egyet sem talaltam, volt ket 2 kek kepzodmeny, es 2 harang is, Donorbol pedig vagy 6 darabot is osszeszedtem, a Dementorral meglett volna Szakall kuldije.
Ami a mocsari doki kuldeteset illeti, csinalta meg valaki ? es ha igen, azaz egyaltalan lehetseges volt, akkor el kellett menni a Sevcsenkora odaadni a Fekete Bugat a Szolgalatosnak ? mifele jutalom jart erte ?

Valaki emlitette hogy le tudott menni a Gauss laborba, nekem sem volt nyitva sose az ajto, van ott egy egyeni rejtekhely, mar nem tudom kie, abban mi volt ?
Erdekes volt, hogy a nehezpancelt, amit Furgetol rendeltunk, Kardan teljesen fejleszteni tudta...
Kardan szerszamkeszletet hol lehetett megtalalni ? Emlitettek az erdogazdasagot, kikotoi darukat, antennakomplexumot, de en nem talaltam meg ott...valaki Smaragdot emlitette, hogy talan ott talalta meg.

Az osszes laborjelentest ossze lehet szedni ? en 2-t talaltam csak...

(#27402) Dhampir


Dhampir
félisten

Андрей Круз (Andrej Kruz) posztapokaliptikus történetei érdekesek lehetnek:

A szerző könyvei

Az egyik sorozat:
Серия: Эпоха мертвых

Hangoskönyv

[ Szerkesztve ]

(#27403) Sensut válasza ' Tzs , (#27400) üzenetére


Sensut
őstag

Ez megy, rendesen elment mindent, csak olykor-ritkán, leginkább területváltáskor vagy visszatöltéskor, kidob. Viszont az autosavet megcsinálja, úgyhogy azt lehet is visszatölteni és folytatni. Még én se vittem végig, de eddig nem volt különösebb problémám vele. Mintha a statikus megvilágítással lenne itt is gond, én teljes dinamikussal tolom, mert furcsamód ez jól megy legmagasabb beállításokkal is, ellenben az alap CS-el, ami eléggé laggol fullon. Emellett, ahogy mondtam már, a legszebb mod amit eddig láttam, úgy grafikailag, mint hangzásilag is. És a legfélelmetesebb is ugyanakkor, igazi horror hangulata van. A magyarítást azt hiszem Saga oldaláról szedtem volt le, de nem biztos.

(#27404) sklopp válasza Antonius1978 (#27401) üzenetére


sklopp
őstag

A szerszámokat a szennyvíztisztítónál találtam, ahol át lehet mennyi az épület alatt, az oszlopok között. A többihez: még nem sokkal az eleje után tartok.

(#27405) borovi válasza Sensut (#27399) üzenetére


borovi
aktív tag

Nekem minden alkalommal törli a Norton 360 a telepítő exe fájlt, amikor telepíteni próbálom a modot. Visszaállítani sem lehet, mert a következő próbálkozásnál megint kilövi. Nálatok nem jelzett a vírusvédelem?
Pedig szívesen játszottam volna vele, fölkeltettétek az érdeklődésemet a mod iránt.

(#27406) Sensut válasza borovi (#27405) üzenetére


Sensut
őstag

Én Avast-ot használok és nem jelzett semmit. A Norton amúgy híres az ilyen kötekedéseiről, ami általában nem vírus, csak egy módosított, vagy maszek .exe. Én kikapcsolnám a Nortont és feltelepíteném, de te tudod :) .

(#27407) borovi válasza Sensut (#27406) üzenetére


borovi
aktív tag

Köszi, majd még meglátom. Tudom, hogy a Norton szeret hisztizni ezeknél a módosított fájloknál, viszont egyszer már nagyon ráfaragtam a kikapcsolásra egy másik játéknál. Azóta óvatosabb vagyok. :K

(#27408) SaGa59 válasza borovi (#27407) üzenetére


SaGa59
őstag

Nekem is az a verzió volt fönt, míg fordítottam, nagyjából már fél éve. Ha ennyi idő alatt nem csinált bajt, valószínűleg nincs benne semmi...

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#27409) borovi válasza SaGa59 (#27408) üzenetére


borovi
aktív tag

Hát, ha ennyi komoly ember biztat, megpróbálom kikapcsolni a Nortont, aztán meglátjuk! :D

(#27410) ' Tzs , válasza Sensut (#26657) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Ehhez van magyarítás?

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#27411) ' Tzs , válasza Sensut (#27403) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Hát azt hiszem feladom ezt a modot. Ugyan az van mint eddig. Mindent SaGa leírása szerint figyelmesen követtem.
Kifagy, mentést nem tölt vissza, pálya váltáskor fekete képernyő és semmi nincs utána...ja de ctrl-alt-delete, feladat bezárása.

Én is fullon nyomom csak az anizotrópikus szűrés a 0 meg az antialising. A nap árnyék közepes. Valóban szép a mod és tuti izgalmas is lehet, én a Vörös erdőig jutottam el. Akkor is kifagy mikor a hangot akarom állítani, hogy halljam a játék zenéjét, ami ugye a 28 nappal később-ből van kiollózva :)

Azóta volt egy rendszer re-install is, azt gondoltam hátha a Win7-el van valami. Mindegy.

Azt hiszem megvárom én ezt a Halál ellen 2 magyarítást... ;)

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#27412) Sensut válasza ' Tzs , (#27411) üzenetére


Sensut
őstag

Én úgy álltam hozza az olvasottak után, hogy ha megy jó, ha nem kukába vele. Mentés visszatöltésekor valóban vacakol, egyszerűen lezárja magát a játék, de mintha erre a készítők is gondoltak volna, betettek egy launchert, amivel direkt lehet a mentéseket indítani, kikerülve a menüket. Így aztán elfogadtató, más bajom nekem nem volt még vele.

(#27413) SaGa59 válasza Sensut (#27412) üzenetére


SaGa59
őstag

A launcher alapvetően a PSzH-k (BTR-ek) kezeléséhez kell. Ha nem azzal indítod, nem tudsz vele lőni. Az, hogy közvetlenül betölti a mentett állást is, inkább csak bónusz...
Egyébként nem tudom, mi a gond, mert engem csak olyankor dobott ki néha, amikor olyan szintváltó jött, ahol nem volt kérdés, hogy mennék-e tovább, csak elsötétült a kép és átdobott a következő pályára. Megjegyzem, ezeknél néha elég sokat kell várni, ha türelmetlen az ember, néha hamarabb lelövi a programot, minthogy befejezné a betöltést...

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#27414) ' Tzs , válasza SaGa59 (#27413) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Amúgy nem azonnal volt feladat befejezése, volt hogy pár percet vártam. De nem mindig volt ilyen. Véletlenszerűen jött.

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#27415) Dhampir válasza ' Tzs , (#27414) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem tudom, hogy mennyire számít a videokártya driver + oprendszer kombinációja.

Többször is visszatölthetetlenül kivágott a Változás ideje mod, ellehetetlenült a mentések visszatöltése, mindez Nvidia Quadro + Win 8 64-bit alatt.

Lehet, hogy majd még kipróbálom Intel 4000 és Win 7 64 alatt is.

(#27416) shield válasza Antonius1978 (#27401) üzenetére


shield
Topikgazda

Én nem vehettem fel Szakáll feladatát, mert akkor törlődtek a feladatok. A végére hagyom.
A Fekete Buga küldetés teljesen eltűnt. Úgy látszik nem mindegy hogy jönnek az események.
Kicsit átruccantam Pripyatba lövöldözni és gyűjtögetni, most Jupiteren vagyok. Innét vissza fogok menni Pripyatba, mert olcsó a javíttatás és a kaja, ezután térek vissza Zatonra.
Jupiteren irreális a javítási ár.
Jupiteren jónéhány Sötét Angyal csapattal futottam össze. Nagyon jól lőnek, csak komoly fedezékből érdemes velük harcba szállni.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#27417) Erdő válasza Antonius1978 (#27401) üzenetére


Erdő
tag

Összeszedtem a Bugához kellő képződményeket, de semmit sem tudtam vele kezdeni, mert mikor visszamentem a Dokihoz, nem volt olyan párbeszédsor, ami arra vonatkozott volna. A szolgálatos pedig nem volt ott a Sevcsenkón.
Kétszer játszottam végig A halál ellen-t, mindkétszer lejutottam a Vaserdő anomália alatti laborba. Egyszer csak úgy nyitva, volt, másodjára mintha valami kellett volna hozzá, talán egy iratot találtam - erre nem emlékszem pontosan.
Szerszámokat egyszer a Szennyvíztisztítóban, egyszer pedig Smaragd területén egy bokorban találtam. Érdemes rákérdezni a sztalkerektől, és megnézni azt a helyet, amit többen ajánlanak. Amikor átugrottam Janovra, ott is találtam egy finom szereléshez valót, de semmit sem tudtam kezdeni vele. Jobban mondva: Kardán nem tudott. (Ez a kotródaru felé volt, abban a táborban, ahol az SGM 2.2-ben a szolgálatosok raktárát lehetett dézsmálni.) Igaz, olyan fegyverek voltak nálam, amelyeket Janovban szedtem össze - talán emiatt.
A laboros papírok messze nem voltak meg, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem is lehet összegyűjteni.
Zaton így túl szegénynek tűnt a feladatokhoz képest, de Illúzió képződményt például még úgy sem találtam, hogy mind a három területet bejártam.

[ Szerkesztve ]

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#27418) SaGa59 válasza ' Tzs , (#27411) üzenetére


SaGa59
őstag

A Halál ellen 2-re még várni kell kicsit. A feladatleírások fordítása talán ma (de inkább holnap) este kész lesz, a párbeszédekbe meg épp csak belefogtam, hogy megtaláljam, melyik fájlban vannak azok a szövegek, amiket ez a mod használ.
Kezdésnél ki kell választani, milyen felszerelést akarsz (mesterlövész, diverzáns, gyalogos katona, ezek mindegyike más páncélt és fegyvert jelent, ezen kívül választhatsz, hogy gázálarcot, vagy többlet lőszert, gránátokat vagy gyógycsomagokat, spéci felszerelést [pl hangtompító] vagy valami mást (nem ugrik be, mit lehet választani) szeretnél. Azaz három féle választás van, vagy az egyik, vagy a másik elem a sorban. Ezek mindhárom kezdő készlethez válszthatóak.

Az biztos, hogy már az elején legalább három variáció van, illetve inkább 6. Igazából nem jöttem rá, hogy mitől függ az, hogy hova kell menni a pályára érkezés után, de eddig már két variációval találkoztam.

Az első taggal beszélgetve háromféle folytatás lehet, bár ez csak az elején jelent eltérést (ott viszont jelentőset, mert vagy meg kell küzdened egy csapattal, vagy nem), a későbbiekre nem sok hatása van, vagy még nem jöttem rá, hogy van-e. Később is lesznek olyan beszélgetések, ahol attól függ, merre megy a sztori, hogy mit válaszolsz. Azaz figyelmesen el kell olvasni mit mondanak és a megfelelő módon válaszolni, vagy gond lehet...

Az biztos, hogy a látványvilága más, mint az alapjátékokban, a színek kevésbé mosottak, élénkebbek, mint a megszokottak. A gázálarc szemüvege igen karcos, jól látható. Az anomáliák kemények. Itt nem úgy van, hogy elkap egy gravitációs anomália, jól megrángat, aztán ki lehet ugrani belőle némi sérülés meg ruha amortizáció árán. Itt ballagsz, egyszer csak azt hallod, hogy plfff és egy nagy véres paca terjed minden irányban a képernyőn. Na ez voltál te... Szóval kell a csavar... Nagyon.

Bizonyos képzettségeket el kell sajátítani, ami pénzbe kerül. 1000-2500-5000 rubel. Pl a kaja megmelegítését, hogy fogyasztható legyen (ezt talán alapból megkapjuk), a mutánsok testrészeinek megszerzését (mutánsfajtánként), vegyészkedést, relikvia mókolást... Ezt okítják az északi tanyán meg a halászfaluban a helyi lakosok, ha sikerül bevágódni náluk. Meg elhitetni velük, hogy te vagy az a zsoldos, akire vártak..

A történet nem az első rész folytatása. A főszereplő Vörös (eredetileg Red), a zsoldos, akit elküldtek a Mocsárba egy feladattal, de gyakorlatilag az első 5 percben rájön, hogy valami nem OK és a zsoldosok többé nem haverok, hanem ellenség. A másik nagy ellenség a Szolgálat. A Szabadsággal lehet, sőt kell haverkodni, bár a vezetőjük kissé excentrikus (zakkant). Nagyon sokat kell harcolni, sok tanút el kell elhallgattatni végleg, profi bérgyilkos, vagy üldözött módjára kell gondolkodni, csak a saját életed számít, a többiek kikapcsolhatóak.. Ahogy látom ez is egy pályás mod, csak a Mocsárban kell melózni. A záró beszélgetést (legalábbis azt hiszem az lesz) már lefordítottam, annak alapján azt kell mondanom, méltó utóda az 1. résznek, itt sem lesz happy end...

A fő cél kideríteni, hogy mi a bánatot keresünk a Mocsárban, miért küldtek ide és ki a akar kinyírni mindenáron. A feladatoknál mindig egyes szám első személyben tárgyalgatja meg magával a karakter, hogy mit is kell csinálni és miért...

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#27419) ' Tzs , válasza Dhampir (#27415) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Nem tudom. Nekem Win7x64 és Radeon R9 270X Gaming-os videókártyám van, ez a párosítás minden más játéknál jó volt eddig. A Win 8 nem tetszett :) Na majd még kiderül, lehet kipróbálok még valamit...

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#27420) ' Tzs , válasza SaGa59 (#27418) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Oké, természetesen várunk :) Az első választásnál már jártam, belenéztem az első emberrel találkozóig. Az anomáliákat szerintem nem fogjuk szeretni :)
A sztorija ennek is tetszik, biztos lesz olyan jó mint az első rész :)

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#27421) rétisün


rétisün
veterán

wolfenstein-el játszott valaki? megkérdezem itt is, hátha nagyobb az aktivitás, mint a topikjában....

de azért az sehol sincs a Zóna világához :N

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#27422) Sensut válasza rétisün (#27421) üzenetére


Sensut
őstag

melyik wolf èrdekel?

(#27423) Sensut válasza rétisün (#27421) üzenetére


Sensut
őstag

Ja, látom. Én végigvittem volt, de annyira nem fogott meg, hogy ilyen részletekre emlékeznék :( .

[ Szerkesztve ]

(#27424) Antonius1978 válasza shield (#27416) üzenetére


Antonius1978
addikt

En mar nem megyek at sehova, meguntam a modot, picitt engedekenyebben kellett volna hozzaalljanak, szinte keptelenseg a kerdeses kepzodmenyeket osszegyujteni, az egyik fajtabol nem is talaltam egyaltalan...
Jupiteren meg lehet azt palyazni, hogy az osszes haszontalan kepzodmenyt berakod Kardan ladajaba, Enotos vagy Geonesises tapasztalat, betettem egyszer probabol az osszest, es kb 90-et ugrott az alkatresz mutato, 112 lett, kaptam is uzenetet hogy Kardan kedvence lettem vagy ilyesmi, es igy mar a rendes arakon fejlesztett.
Fegyverekbol nem volt annyi, csak 52 alkatresz lett meg.

Erdő Aha, akkor haszontalan a kuldetes, mert amugy a vegen Noe elmondja, hogy neki epp van egy olyan ritka kepzodmenye, valoszinuleg azert torlodik a kuldetes egy ponton.

Viszont a mocsari dokinal lehet valami kepzodmenyeket keszittetni, ha megvannak a hozzavalok, azt valaki probalta ? vajon milyen kepzodmenyeket keszit ?
Szerszamok : en nem talaltam meg, pedig 3 helyet javasoltak, erdogazdalkodas, antennakomplexum es kikotoi daruk, a szennyviztisztitot nem is emlitettek, es Smaragdot sem.

(#27425) Sensut válasza Antonius1978 (#27424) üzenetére


Sensut
őstag

Szerszámokkal kapcsolatban engem is szédítettetek össze-vissza, aztán Smaragnál találtam egyet a bozótban, azt is véletlenül még a téli verzióval a havon. Nyáron nem hiszem, hogy észrevettem volna a gazban. A Doki készít képződményeket, de láttad mennyiért? Annyi plusz pénzem nekem sose volt ebben a modban, igaz Zatonon kívül sose jártam. Egy dolog biztos ezzel a moddal kapcsolatosan: ez nem egy keresedésre épülő sztori, de folytatódnia kellene.

[ Szerkesztve ]

(#27426) ' Tzs , válasza rétisün (#27421) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Az új nagyon megosztotta az igazi rajongókat.Számomra pld. semmit sem jelent hogy kiadták.
A S.T.A.L.K.E.R mellett a másik kedvencem a Wolfenstein széria, de már a 2009-es se volt az a hangulatú játék. A Return to Castle Wolfenstein az igazi szerintem :) Modok is vannak hozzá, ha esetleg elővennéd és kipróbálnád szólj...:)

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#27427) Cheesus válasza rétisün (#27421) üzenetére


Cheesus
senior tag

Fel kell ugranod azokra az "ágyakra", és szét kell verned a csővel a lángszórós cuccokat, mert különben szétégtek a szobában. :)

[ Szerkesztve ]

https://www.twitch.tv/csehla

(#27428) Antonius1978 válasza Sensut (#27425) üzenetére


Antonius1978
addikt

Igen, emlekszem, hogy emlitetted Smaragdot, megneztem, de nem talaltam ott semmit, azaz megis, egy szep kis terkaput, ami egyenesen a vaserdei anomaliaba kozepeben tett le, ahol szenne egtem :DD

Nem volt penzed ???
A hiba az on kereskedoi keszsegeben van :P :DD
En pl vettem nehezpancelt Furgetol, sot, a Tiszta Egbolt szervoruhat is megengedhettem magamnak, pedig csak fegyvereket adtam el, kuldetesekbol kaptam penzt, egy kepzodmenyt el nem adtam - igaz amugy is alacsony az aruk - es megis lett annyi hogy megvehettem amit meseltem, igaz utanna vagy 2 ezrem maradt, varj lovok 1 kepet.

(#27429) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Vegulis rosszul emlekeztem, nem 2 ezer, hanem 20 ezer maradt kb, de vettem egy panceljavito szerszamladat, maradt 12 ezer penz.
Ime a ladam tartalma :

Aztan elmentem a dokihoz - persze kozben eladtam a pancelruhat 60 ezerert a zold/haveri kereskedonek es egyebeket - es tudtam keszittetni vele egy savas kepzodmenyt, ugy tunt, hogy a tobbi keszitesehez is volt alapanyag, csak a fo kepzodmeny, a katalizator hianyzott, es azokbol nem talaltam, kivetel, talan ha elmegyek es felveszem azt a kepzodmenyt a szenyviztisztitoi rejtekbol, akkor meg 1 ilyen kepzodmenyt tudok keszittetni.Lehet hogy egyszer lesz kedvem ezzel tolteni az idom, es akkor keresek meg kepzodmenyeket, vagy akar atmehetek a tobbi palyara is kepzodmenyek utan.
Ime, ezt csinalta a doki :

(#27430) borovi válasza rétisün (#27421) üzenetére


borovi
aktív tag

egyszer végigtoltam, de már nem emlékszem. valami sorrendiség van talán. passz.
nem volt nagy cucc. nem úgy, mint a Return to Castle Wolfenstein. na azzal többször is mentem.

[ Szerkesztve ]

(#27431) Sensut válasza ' Tzs , (#27419) üzenetére


Sensut
őstag

Ne öld magad, nem vesztettél semmit (most már ide írom, holott ez egy CS mod, A Változás Idejéről van szó). Végigmentem rajta a Szarkofágtól az Ingoványig, meg vissza, pályáról pályára, de egyszerűen nem értem miről is lenne itt szó :F . Azt kivettem az elején, hogy egy zsoldos vagyok, aki a Szarkofágban ébred a monolitosok közt és talán a tudósok átvertek, mert odacsaltak és törölték az emlékeimet, vagy valami ilyesmi. Aztán elküldenek a Megjelölt után, akiről közben ugye kiderül, hogy ő Strelok. Qrva sokat kell nyargalni pályákon át egy-egy feladat miatt, erre csak a rengeteg rejtekhely az egyetlen vigasz, ebben legalább jól lehet lootolni meg fejleszteni-kereskedni, mert van amivel. Aztán egyszer csak a Csapos elküld Sötét Völgybe, hogy fedezzem Strelokot amikor kijön a laborból, majd találkozom vele a Bárban, aztán Jantarban. Csatlakozom hozza a Radarhoz, ott ő lemegy a laborba, majd vissza is jön, aztán valami kollégákkal elmennek Pripjátyba, tőlem meg búcsút vesz. Szidorovicshoz is kell mennem, ami a világ másik vége. Mikor odaérek Szidorovicshoz, ő elkezd nekem mesélni Strelokról, amit már tudok. Ekkor értettem meg, hogy mindjárt a legelején nekem egyenesen hozza kellett volna vágtázni, és nem más feladatokkal foglalkozni. Vagyis ez egy alapvető hiba, egyik feladat nem befolyásolja/módosítja a másikat, ha közben teljesül. És ezen a ponton a feladatok meghaltak, csak némi bugyuta freeplayhez valókat osztogatnak szanaszét... Nem tudom mi akart ez a sztori lenni, de nincs tovább :F . Szóval szépnek szép a mod, de vagy nagyon el lett b...szva, vagy egyszerűen csak ez is egy félbehagyott munka. Kár, mert jók benne a fegyverek, meg szépen megy a grafika is, leszámítva, hogy betöltésekkor gyakran kidob. Ilyen látványos anomáliákat, meg kitöréseket még nem láttam egyik játékban se. Meg elég jól használható járművek is vannak benne, be lehet rúgni néhány jó öreg Zsigát is. Szóval, ez inkább egy freeplay modnak felel meg.

(#27432) Antonius1978 válasza Sensut (#27431) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hmh, erdekes, a leirasod alapjan raismertem erre a modra, talan Saga59 ajanlotta, vagy forditotta le, szoval eszrevettem, hogy jatszodtam vele :C

(#27433) SaGa59 válasza Sensut (#27431) üzenetére


SaGa59
őstag

Ebben a modban is Sebhelyest (Hegest) alakítod, akit az alap Clear Sky-ban, csak annak a vége után. Abban segítettél elfogni Sztrelokot, de te magad is áldozatul estél a kitörésnek. Viszont a monolitosok megtalálták nálad azt az amuletetet, amit a CS vége felé kaptál a CS górétól és azt hiszik, egy monolitos tiszt vagy (amikor eljutsz Pripjatyba, rájönnek, hogy tévedtek és kiadják rád a vadászengedélyt).
És elküldenek Sztrelok után, akit nemrég vittek ki a halálkamionnal a Kordonra, azaz indul a ShoC története.

Ebben segítesz Sztreloknak néhányszor, addig, míg el nem jut Pripjatyba. Pripjaty előtt elbúcsúztok, minden meg van bocsátva, tisztázódott, hogy a Tiszta Égbolt frakció igazából az O-Tudat kreálmánya volt. Az egyik laborban meg is találod a góréjuk fotóját.

Innen szabadjáték van. Van pár frakció, bármelyikhez be lehet állni, ehhez el kell nekik végezni 2 feladatot, majd a frakció tagjaként is akad 1-2. Ezek lehetnének többen is, és lenne benne lehetőség csavarokra (pl a zsoldosok elmondják, hogy szívesen visszavesznek, de utána már nem léphetsz ki, ha mégis, levadásznak. Amennyire tudom,ez pl elmarad, ha kilépsz, ezt a vonalat nem dolgozták ki.

Szóval ez a mod arról szól, hogyan rója le Heges a "tartozását" Sztreloknak azért, amit a CS-ban elkövetett ellene. Először ki kell derítened ki is ő, segítened kell, hogy végigcsinálhassa a ShoC sztoriját, és abban is, hogy ráébredjen, ki is ő.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#27434) rétisün válasza Cheesus (#27427) üzenetére


rétisün
veterán

igen, csak tegnap valahogy nagyon bénán próbálkoztam, annyira nem is erőltettem a dolgot. továbbjutottam, alighanem végigtolom (ha el nem akadok megint valami hasonló hülyeség miatt :D ) bár az ilyen fix mentési pontos csőjátékok annyira nem tetszenek :(
hiába a csili-vili grafika....

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#27435) Sensut válasza SaGa59 (#27433) üzenetére


Sensut
őstag

Igen, idáig nekem is tiszta, bár a feladatok sorrendjét jól összekavartam (nem Szidorovicsnál kezdtem a keresést), csak azt nem találom, hogy mi a sztori vége. Az, hogy Pripjátyba menet megbocsájt nekem Strelok, egy dolog, de ott nincs vége a játéknak. Én utána mentem, de többé nem találtam rá. Lényegében a fő szál alig 4-5 feladatból áll, amiket különböző pályákon kell végrehajtani. És annyi, a többi feladat már nem tartozik a sztorihoz. Még bóklászok benne egy kicsit, hátha találok valamit. Amúgy ez a mod a COP megjelenése után készült, mert a COP-os Pripjáty területe van benne, nem a SOC-beli.

(#27436) Sensut


Sensut
őstag

Ajánljatok még valami jó modot, mindegy melyik játékhoz. Még lenne némi szabad időm, de kifogytam a tartalékokból. Ezeket végeztem ki mostanig:

A Halál Leple Alatt
A Halál Ellen 1
Rossz Társaság
A Szolgálat Katonája
Újságíró Története
GLADIATOR II - A Szövetség Ideje
A Szövetség Ideje v.2
Suttogások Völgye
A Változás Ideje
Secret Trails 2
Way to Pripyat
The Project Medeiros
Spectrum Project
SGM 2.0 Geo
SGM 2.2
Fotograph

Persze új sztorikkal, a sima látvány vagy nehézségi szint módosítások nem érdekelnek (AA, AMK, Misery stb.).

(#27437) xFreex


xFreex
aktív tag

SaGa59

Ismét szeretném a segítségedet kérni. Enotban belefutottam egy ilyenbe:

A fájlokat átnézve a magyarításnál, gondolom az angol donor miatt, teljesen kimaradt a küldetés szövege. Szerencsére oroszban megtaláltam, de semmit nem értek belöle. A kérdéses szakaszt kimásoltam txt-be. Ha le tudnád fordítani és visszaküldeni, hogy csak be kelljen másolnom a magyar fájlba, azzal örök hálára köteleznél. :R

- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...

(#27438) Antonius1978 válasza Sensut (#27436) üzenetére


Antonius1978
addikt

Az igen, a Photographot is vegignyomtad ? en kb 2 eve abbahagytam, de jo lenne folytatni, most jelenleg ott tartok, hogy kulonbozo kristalyokat 4 kulonfele anomaliaba beledobva 4 uj kepzodmenyt csinalva el kell vinni oket a tudosokhoz a tamaszpontra.
Ha ez igy ismeros neked, akkor kb a jatek hany %-nal tartok ?

(#27439) SaGa59 válasza xFreex (#27437) üzenetére


SaGa59
őstag

itt letöltheted.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#27440) Sensut válasza Antonius1978 (#27438) üzenetére


Sensut
őstag

A fenéket nyomtam végig a Fotografot :B . Helyesbítek, a listán levőket ismerem. A Fotorgaf ott van on hold vagy egy éve a SOC-ban, valahol még az elején abbahagytam s többé nem jött, hogy folytassam annyira felidegesített. Valami savanyúságot kellett szereznem egy valakinek, ez már nevetséges. Sehol nem találtam olyat a környéken. És még 2 mod ugyanígy: Oblivion Lost és Priboj Story. A PS azt hiszem rosszul ment, azért tettem félre, az OL pedig egyszerűen nem az én stílusom, túl 'kihívós", ahogy nevezik. Akárcsak a ST2. Azt most újra elővettem jobb híján, de az istennek se szórakoztat :(( .

[ Szerkesztve ]

(#27441) xFreex válasza SaGa59 (#27439) üzenetére


xFreex
aktív tag

:R Köszönöm mester. Most már tudom, hogy Kardán Nitróhoz küld, csak ez nem jelent meg iránypontnak sem és üzenetet sem kaptam róla. úgy látszik csak a szöveg utalt volna rá.

Még egyszer köszönöm. :R :R :R

- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...

(#27442) Dhampir válasza Sensut (#27436) üzenetére


Dhampir
félisten

Fúha, valósággal falod a modokat. :D

A Változás idejét már végigjátszottad? Pedig abban sok pálya található.

[ Szerkesztve ]

(#27443) Antonius1978 válasza Sensut (#27440) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nos, hat a Photograf eleg cseles mod, neha en is videot kellett nezzek, egyszeruen nem tudtam hogy mi a feszkes fenet kell csinalni, mert egyes targyak nem voltak angolra forditva, oroszul nem ertettem, es volt olyan, hogy epp olyan kajat kellett gyujteni, de az angol szoveg ugye nem talalt az orosszal, igy fingom nem volt hogy melyik leforditatlan kajabol kell szerezzek, csak a video segitsegevel, keprol tudtam beazonositani.
Sajnos vannak benne hibak is, mert kaptam jutalomkepp egy nagyon utos fegyvert, amibe asszem 100 db 5,56-os loszer fert, de letettem, mert nagyon szukos az a loszer, vagy nagyon draga, igy nem volt ra penzem, betettem a ladaba Szidorovicsnal/mintha o lenne az arus, es eltunt belole minden. :W :W :W
Meg szerencse, hogy ami cuccot fontosnak itelek, hogy majd egyszer jol jon, azokat mindig magammal hurcolom, lehet hogy sosem kell, de ki tudja :DD
Igy aztan szerencsere megmaradt az AK74 Tactical - ehhez lehet viszonylag boven loszert talalni -, egy banditas kuldetes kapcsan a banditatotl szereztem egy valami M16 valtozatot tavcsovel, ezt hasznalom mesterlovesznek, aztan meg meg volt valami soretes SPSA asszem, talan pisztoly, a tobbi loszer es egyeb fontos dolog, meg kristalyok, stb.
Ugyhogy szerencsere nem tett a sirba annak a fegyvernek az elvesztese, de lehet hogy kesobb marha fontos lenne pl epuletharcnal, vagy mutanscsordak ellen, ki tudja... :W

UI : melyik feladat halt be neked ? amikor hangtompitot kell szerezz ? abbol csak 1 van, ha eladtad, akkor kuldetes kampeca...ha odaadod a banditanak a hangtompitot, akkor meg meg kell neki valami kaja asszem, vagy az mar masnak kell, nem tudom, nem emlekszem, de en is ott elakadtam, amig videorol meg nem neztem, hogy mi a mennydorgos istennyila kell oda... :W

[ Szerkesztve ]

(#27444) Sensut válasza Dhampir (#27442) üzenetére


Sensut
őstag

Épp most fejeztem be a Változás Idejét. Illetve a sztorinak vége lett, aztán bejártam a pályákat, összeszedtem amit csak tudtam, szereztem vagy másfél milliót és annyi. Még vannak olyan mutánsvadász feladatok szanaszét, de már unom azokat. A pályák fele fölösleges ebben a modban, illetve csak freeplayhez valók.
---------------------

@Antonius: épp a hangtompítónál hagytam abba, azt egy ürge kéri a boltban, ha jól emlékszem. De közben kell valami savanyúság az ukrán műszerésznek, és ahhoz jönne jól a hangtompító, mert akkor adna az illető cserébe savanyúságot (ezt a bomba ötletet :Y ). Aztán rájöttem, hogy random rakja be a játék ezeket a dolgokat az NPC-hez, s akkor kiakadtam és abbahagytam. Ez nem fair, hogy folyton ugyanazokat az embereket vallatom s az istennek se azt a dolgot adja be, amire épp szükséged lenne. Ez a random spawn dolog amúgy se tetszett ezekben a Stalker modokban, mert mi van, ha kidob a játék (mert előbb-utóbb ugye kidob), és újra kell töltenem. Kezdhetem átkutatni újra az egész terepet, mert a dolgok már nem ott vannak, ahol egyszer már átkutattam, mivel az újratöltés triggereli a tárgyak helyváltoztatását :W .

(#27445) shield válasza xFreex (#27441) üzenetére


shield
Topikgazda

Melyik ENOT-ot tolod?
Pár hónappal ez előtt volt szó az ENOT-okról, de már nem emlékszem ki ajánlott fullost. Mármint a amiben rendesen működik a savas eső és a többi nyalánkság. Eddig még nem volt dolgom olyan moddal amiben minden időjárás és egyéb nyalánkságok mind működött volna. Most érdekelne, szívesen fogadnám ha valaki ajánlana egy ilyet, de amiben tényleg működnek.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#27446) Dhampir válasza Sensut (#27444) üzenetére


Dhampir
félisten

Ami a Változás idejében például szimpatikus volt,hogy a Vad vidékre is át lehetett menni, ezt a Spectrum Projectben kidolgozatlanul hagyták.

(#27447) Sensut válasza Dhampir (#27446) üzenetére


Sensut
őstag

Igen. A Spectrumot viszont alaposan módosították más oldalról. Egyike azon ritka modoknak, amelyben vannak új terültetek és épületek is. Azt észrevettem a modok során, hogy ritkán nyúlnak bele az épületek vagy akár a pályák eredeti szerkezetébe. Mindig még az eredeti ládák és zsákok is ott vannak, ahol az alapjátékokban, maximum nem nyithatók vagy üresek. Ha sokat játszol modokkal, egy idő után szinte ösztönösen mész rá a rejtekhelyekre, mert azok 99%, hogy ott vannak :D .

(#27448) Dhampir válasza Sensut (#27447) üzenetére


Dhampir
félisten

A már kiismert, megszokott rejtekhelyekkel én is így vagyok, aztán meg jön a pofára esés. :D

(#27449) shield


shield
Topikgazda

Megtaláltam Pel összeállítását.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#27450) xFreex válasza shield (#27445) üzenetére


xFreex
aktív tag

A simát. Csak a Fix meg a hudos dolog van rajt a javításból. + amit ét piszkáltam hozzá. :D

- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.