Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30001) Antonius1978 válasza Sensut (#30000) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nos igen, azert mondtam, hogy elegge erdekes, szoval egy jo kozepes mod, nem olyan hu de fasza, de nem is szar.

(#30002) rétisün


rétisün
veterán

még mindig 'halál ellen': a fő szál teljesítéséhez be kell állni valamelyik klánhoz? mert most éppen csak téblábolok itt zatonon, beszéltem mindenkivel, akivel csak találkoztam, a szkvadovszkon, a szennyvíztisztítóban, erdőgazdaságban, de a fő szálban nem tudok előbbre jutni.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30003) Aarpok válasza rétisün (#30002) üzenetére


Aarpok
őstag

Úgy rémlik nem kellett beállni senkihez sem.Az még rémlik, hogy Fáraón (Bagoly mellett) keresztül megy egy csomó küldetés. :F Persze lehetséges,hogy bizonyos küldetésekhez kötött mikor mi jön,de már rég volt és az agy már csak felejt.

Аарпок

(#30004) rétisün válasza Aarpok (#30003) üzenetére


rétisün
veterán

fáraó meg az informátor(?) akik a szkvadovszkon segítenek, de most egyik se mond semmit, amivel továbbjuthatnék.... :(

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30005) Dhampir válasza Antonius1978 (#29999) üzenetére


Dhampir
félisten

Még nincs gépem, de tervezem, persze "ember tervez, Isten végez" tudatával. :)

(#30006) SaGa59 válasza rétisün (#30004) üzenetére


SaGa59
őstag

A fő sztorihoz az kell, hogy a Szkadovszkon az ott élők bizalommal legyenek irányodban (ezt el is mondják az elején). Ehhez teljesíteni kell néhány feladatot. Amiket szinte biztos:

Bagolynak el kell hozni valamit a Szennyvíztisztítóból, mert kiváncsi arra, kik azok, akik oda bevackolódtak.
Kardánt egy katonai szállítmány érdekli. Ez egy ládában van a leégett tanya alatti barlangban, egy halott meg egy irányító társaságában. A halottnál talált cuccot (talán egy PDA) vagy elviszed a másik halyóra a Szolgálat főnökének (a halott egy szolgálatos felderítő), vagy elviszed a Szabadság főnökének a erdészeti telepre.
A ládának két kulcsa van, ezeket a Megvilágosultaktól felvehető adatgyűjtés során lehet összeszedni. Az egyik a hídon rekedt konvoj egyik ládájában van, a másikat a lezuhant helikopter körül heverő egyik katonánál találod meg.
A navigátor két relikviát kér, ezeket hol sikerül összeszednem, hol nem, így ez valószínűleg nem fontos a továbblépéshez még ekkor.
Fáraónak segítened kell, hogy megkeressétek az eltűnt csapat nyomát és feltölteni a három hátitatyót a megfelelő helyen.
Szakáll megkér, hogy nézz szét és gyűjts be valamiket a kapcsolószekrényekből. Az egyik a benzinkúton, a másik a rakétabázison, a harmadik a vaserdő anomáliánál a laborba vezető lejárat mellett van Eközben veszel egy rádiódadást, amit ha követsz, találsz egy halottat, nála valamit. Erről is beszélhetsz Szakállal, amikor visszamész.
Fürgének vissza kell szerezned egy tolvaj szállítótól egy fegyvert. Fürgével melóról csak meghatározott időben (este, éjszaka) lehet beszélni, a feladat leadása éjfél és hajnal kettő között szokott sikerülni, máskor csak üzletelni akar. Ezen szokott elakadni a dolog, mert nélküle nem megy tovább a buli, ő viszont csak a megfelelő időpontokban hajlandó feladatról beszélni ebben a szakaszban.
Amíg ezek nincsenek meg, Fáraó nem mond semmi érdemlegeset.

Egyéb feladatok: Fürgénél vállalhatsz szállítást, szintén éjszaka kell végrehajtani, a Megvilágosultaknak kell eladnod egy szállítmányt, meg lehet próbálni némi nyereségre szert tenni, de könnyű belehalni, ha kapzsi vagy.
A Szkadovszkon a lépcső mellett kesereg egy pofa, aki két haverjáért aggódik. Az egyikre a folyóparton, a mocsaras, anomáliás részre vezető alagút mellett bukkanhatsz rá, a másiknak a pda-ja hever a Szennyvíztelep és a lezuhant helikopter "fennsíkja" között a fűben. Egyikük sisakja egy csomagban hever a gyerektáborhoz vezető híd alatt, jó hasznát lehet venni.
A Szolgálat főnöke (ők a másik hajón telepedtek le) megkér, hogy segíts egy stalkernek megkeresni egy csapatot. Elkíséred, megtaláljátok a halottakat, le kell vadásznod egy kimérát, közben meg a stalkert elkapja valami, súlyosan megsérül, gyógyszert kell neki szerezned. Itt kapsz egy spéci szerkentyűt, amivel meg tudod vizsgálni, mi a baja, és összeállíthatod a kapott eredmény alapján a gyógyszert. Ha jól választottál (receptek az olvass-el fájlban, ha nem akarod végiggondolni, mit miért), megmarad, ha nem, belehal. Nem tragikus, mert így is leadhatod a feladatot, de kellemetlen. Ugyanezen a hajón kell találkoznod egy SzBU ügynökkel, amikor megkapod a jelet, hogy ott van. Ebbe néha két-három nap is beletelik. Ő Sztrelok után nyomozna, és azzal bíz meg, hogy keríts minél több infót a titkos laborokról. Ehhez mindenféle irományok vannak szétszórva a ládákban. Ugyanitt egy elkeseredett szolgálatostól felvehetsz egy spéci küldetést, egy nagyon erős relikviára. Ezt a Mocsári Doki tudja legyártani, ha összeszedsz jónéhány másik relikviát. Ennél a feladatnál fontos, hogy az egyik relikviából csak egy van összesen, amit vagy itt használsz fel, vagy a navigátornak adod (ha jól emlékszem).
A Szabadságosoknál üldögél egy manyus, aki szintén valami haverjáért, de inkább egy csomag miatt rinyál. A csomag a benzinkút mellett a szakadékba zuhant zaporozsecben van, egy spéci páncélszekrényt kell kinyitni hozzá.
A Szabadság góréja két feladatot ad. Az első: kapj el egy szolgálatos járőrt, ez időre megy, megoldható, ha nem vagy telepakolva és jól célzol nagyobb távolságról. Noé (most a Mocsári Doki) bárkája mögött/fölött vannak az útszéli tábortűznél. Ha ez megvan és tovább érdeklődsz, elmeséli, hogy láttak valakit bemenekülni a Karom anomália mögötti barlangba, akinél volt egy érdekes irattáska, talán van benne olyasmi, ami téged is érdekelhet. Ez a táska néha bebugzik, mert ha hamarabb kiirtottad a sznorkokat ebből a barlangból, minthogy ezt az infót megkaptad, nem jelenik meg a táska. A barlang fölött egy szerszámos ládában értékes cuccok szoktak lenni.
A másik Szabadságos feladat egy a Szolgálat terveit tartalmazó láda megkeresése és kifosztása. Ehhez előbb találkoznod kell egy szolgálatos árulóval (rád van bízva,kinyírod-e vagy sem), majd meg kell keresni a ládát az általa megadott helyen. A ládát egy kód nyitja, ehhez az adatokat össze kell vadászni. Egy infó a Bojler anomáliából kimentett tagtól kerül hozzád, egy másik talán a barlangban lévő halott szolgálatostól, egy harmadik meg valami ládából. Ha nem tudod összerakni, a magyarítás mellett lévő olvass-el fájlban benne van. Vissza kell fejteni egy titkosírást (ezt elég macerás volt magyarra áttenni, hogy működjön is, de sikerült, viszont úgy látom szinte senki nem áll neki megfejteni, pedig jó buli), majd kitalálni, a megszerzett infók alapján, hogy miként lesz ebből egy négyjegyű szám és azt bekrampácsolni a széfbe.
A Megvilágosultak először megkérnek, hogy szedj össze minden infót a Nagy Áttörés idején bekövetkezett katasztrófáról. Egy része a hídon ácsorgó konvojból, a másik rész meg a fennsíkra lezuhant heliből nyerhető ki (a helikopterből ki kell operálni a feketedobozát, ami narancssárga és gömb alakú). A fennsíkra vezető utat a Szkadovszkon tudod megkérdezni az egyik ott üldögélő tagtól.
Ha ezzel megvagy, a Megvilágosultak szállásmestere ad egy feladatot, hogy segíts neki elintézni egy rablóbandát, akik levadásszák a járőreiket. Ez érdekes feladat. Vagy neki segítesz, és ha jól csinálod nyersz és a banditák nem lesznek ellenségesek (bár ez néha nem jön össze), vagy elmész a banditákhoz, szólsz nekik, levadászod a Megvilágosultakat. Ettől az utóbbiak nem válnak ellenségessé, de nem kapsz tőlük több feladatot. Megjegyzem, amúgy sem, így ezt a részt nem igazán dolgozták ki.
Ha a banditák ellen fordulsz, úgy, hogy tudnak is róla, akkor a banditák ellenségesek lesznek, emiatt le kell őket kicsit később gyilkolni, így a Zsoldosoktól nem kapsz majd feladatot.
A banditáknál ezt a feladatot lehet felvenni, és ha nekik segítesz, mintha lenne még egy feladatuk, valami rivális banditát kell eltenni láb alól, de ez már csak halványan rémlik.
A Zsoldosok ennek a banditafőnöknek a megmérgezését kérik tőled először. A méreghez segítséget kell kérned Fürgétől, ő meg elküld a felcserhez, aki néhány vérszívócsápot kér (abban a barlangban van pár darab, ahol először találkoztál Ahillesszel). Megkapod a cuccot, elkészítesz egy adagot, elviszed a bandavezérnek. Ha jó a keverék (jól számoltad ki az összetevők arányát a megadott adatokból), a bandavezér kicsit később szívrohamot kap. Ha gyenge, akkor nem lesz semmi baja, ha erős, helyben lelőnek. Ha túléli, akkor a zsoldosok lesznek nyűgösek, elkapnak, elveszik minden fegyvered, elvisznek a terület túlvégére és lesz pár perced, hogy elérd a felcsert, mielőtt felrobban a fejedbe ültetett minibomba. Ha jól teljesítettél a zsoldosok megkérnek, hogy oldj meg nekik egy problémát. Egy régi ismerősöd, egy terrorista elfogott néhány kutatót. Ki kell őket szabadítani. A terroristával korábban már volt eseted, akkor nem nyírtad ki, és most ezt kérik rajtad számon. Itt is dönthetsz úgy, hogy életben hagyod, de le is lőhetsz mindenkit. A kiszabadított tudóstól is kapsz feladatot, a dolog többféle csavart is vehet, maguk a feladatok nem bonyolultak, de a történet érdekes.

A fő sztori folytatása: az egyiptomi megkér, hogy készíts lehallgató készülékeket,. Ehhez Kardán és talán Fürge segítsége kell, meg össze kell vadászni néhány alapanyagot. Az áramköri lapok a Szennyvíztisztítóban és az Alállomáson vannak elszórva, ha korábban magadra haragítottad a banditákat, itt most ki kell őket nyírni, különben nem férsz hozzá a cucchoz. Ha kész vannak, szét kell osztanod a Szakdovszkon. Arra már nem emlékszem pontosan, kiknek, de akivel beszélsz és kell adnod neki, annál előkerül a megfelelő szövegrész.
A lehallgatás alapján megvan a gyanúsított, aki áruló lehet. Le kell vadásznod. Aztán jön egy kis csavar még két-három összecsapás és elindulhatsz végre a Janovra...

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#30007) rétisün válasza SaGa59 (#30006) üzenetére


rétisün
veterán

alighanem fürge miatt nem jutok tovább, nappal beszéltem vele, és azért nem mond semmit. kösz! :R

mod: ha jól emlékszem, ezt megírtad a magyarítás readme-jébe is, csak a fene gondolta, hogy a fő szálnál is érdekes....

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30008) Sensut válasza rétisün (#30007) üzenetére


Sensut
őstag

Ott én is elakadtam volt :K . Aztán aludtam gyorsan egyet éjjel kettőig, s akkor tovább tudtam haladni nála.

(#30009) Antonius1978 válasza Dhampir (#30005) üzenetére


Antonius1978
addikt

No majd lesz, en egy 2008-as gepen nyustolom jelenleg a modunkat, minden teljesen a legmagasabbra allitva es birja.Ez azt jelenti, hogy sikeresen kikuszoboltunk minden hibat, ami akassza a jatekot.
Persze vannak helyek, ahol a jatek mindig megakad, gondolom palyahiba, pl Janovban a tudosok es az allomas kozti terulet, ott mindig hulyere megakad, es maskor pedig van amikor shader compilation folyik, meg spawnolja az allatokat es embereket, persze ez egy gyors procival es gyors vinyoval, meg sok rammal gondolom nem akkora gond.

(#30010) shield válasza Antonius1978 (#30009) üzenetére


shield
Topikgazda

Azon a területen nálam is szokott akadni, szinte minden modnál. Még nem próbáltam a modokat az új vason, a Crysis 3 grafikán ámuldozok most. :Y

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#30011) Dhampir válasza Antonius1978 (#30009) üzenetére


Dhampir
félisten

Nekem is Janovban akadozott néha NVS 3100m videókártyával (1600*900 felbontáson), nem volt nagyon zavaró, de ahol ennél durvábban, amikor a pripjatyi laborban vágtattak felém a vízben a rágcsák, a felfröcskölő víznél, emiatt nehéz volt leszedni őket, másutt mindenütt folyékonyan ment.

(#30012) Antonius1978 válasza shield (#30010) üzenetére


Antonius1978
addikt

Na majd kivancsi leszek 1-1 nagyobb mod hogy viselkedik.
Ha jol ertem, akkor uj vasad van, milyen osszeallitasu ?
Crysis 3 ? Neztem most rola egy videot a youtube-on, mit mondjak, a nagyfelbontasu felvetelt nem birta folyamatosan megjeleniteni a gepem :DD Akkor milyen gep kellhet ehhez a jatekhoz ?
Igaz, a tobbit elvitte a gepem, 1-2, meg a Warheadet is talan alacsony beallitason, mar nem emlekszem.
De tenyleg nagyon szep a C3 grafikaja, ami zavaro, hogy csojatek, nem boklaszhatsz kedvedre, mint a Stalkerben, vagy Falloutban.Aki viszont jo lovoldozos es szep grafikaju jatekra vagyik egy turheto tortenettel, annak tokeletes a C sorozat, en inkabb maradok az RPG szeru jatekoknal, Stalker meg Fallout 3.

Dhampir, ne is mondd, nalam is a viznel hulyet kap minden szamitogep alkatresz :D ugy szaggat :D

(#30013) Dhampir válasza Antonius1978 (#30012) üzenetére


Dhampir
félisten

A régi PC konfigom (AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+, ATI Radeon HD 3200) is nehezen birkózott meg a nagy felbontású videókkal.
Pedig egy régi ThinkPad T500 (ATI Radeon HD 3650) vagy egy T510 (Nvidia NVS 3100M) notebookkal akár stalkerezni is lehetett, főleg az utóbbival.

(#30014) Antonius1978 válasza Dhampir (#30013) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nem szeretem a Radeon kartyakat, egyszer az egyik havernek olyan volt, es a jatekok egy resze nem mukodott jol vele, akkor eldontottem hogy NVidia lesz az en kartyam.
Egy olyan ot eve forma vettem egy GT9500-as kartyat ha jol emlekeszem, 128 bites, 1 giga rammal, utanna pedig 4 gigat, es nagyjabol minden eldocog ezen a gepen - ugy ertve, amikkel idaig jatszodtam, es eleg nagy volt a felhozatal.A proci egy AMD Dual Core 4200-as, olyasmi mint a tied.
Jo lenne en is gepet ujitsak, de kell egyebre a penz, igy elmarad.Esetleg 1 arnyalattal jobb kartyat megengedhetek magamnak teszem azt fel, de lehet hogy ugysem lenne nagy elorelepes.

Aki ert hozza, mit szol egy GeForce GT 610-as kartyahoz ? vagy egy GT 720-ashoz ?

[ Szerkesztve ]

(#30015) Dhampir válasza Antonius1978 (#30014) üzenetére


Dhampir
félisten

Nekem Radeonnal még nem volt problémám, használtam Radeon HD 3470 256MB, AMD Radeon HD 6490M, FirePro M5950, AMD Radeon R7 integrált és Radeon R7 M260 VGA-kat, az utóbbi három Linux alatt is nagyon szépen működött.

(#30016) CJ4567 válasza Antonius1978 (#30014) üzenetére


CJ4567
veterán

GT610/720 semmit se ér.

No Sana No Life

(#30017) shield válasza Antonius1978 (#30012) üzenetére


shield
Topikgazda

Egy i5 4690K proci, maradt a HD 7770 OC kártyám. És van benne 16GB RAM. Még csak most állítgatom a dolgokat. Szerintem a full beállítást nem vinné a Crysis 3-ban, még nem próbáltam. Az 1 és a 2 szépen futott a E8400-assal is, de azért ezzel a vassal is újra kipróbálom őket. Csak a grafika miatt játszom vele, nemrég a Wolfenstein: The New Order-t próbáltam ki, de ezek az új játékok nem igen jönnek be nekem. Abba is hagytam.

Most már érdemes lenne a virtuális meghajtóval is foglalkozni. Megint utána kell olvasnom, hogy működik is a dolog.

Régebben én is nvidia kártyákat használtam, de az ez előtti is ati volt már. Valahogy mindig jó szériát fogok ki a nekem megfelelő ár kategóriában. Tegnap épp nézegettem a kártyákat, mert a fiamnak is kellene valami jobb, de ez kész káosz, idő kell mire belövi az ember, egyáltalán tudjon egy sorrendet felállítani. Ez a sok átnevezés/átcímkézés, de ez áll mindkét gyártóra.

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#30018) shield válasza shield (#30017) üzenetére


shield
Topikgazda

Az adataimnál ott a teljes konfig!?

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#30019) rétisün válasza shield (#30017) üzenetére


rétisün
veterán

"de ez kész káosz, idő kell mire belövi az ember, egyáltalán tudjon egy sorrendet felállítani. Ez a sok átnevezés/átcímkézés, de ez áll mindkét gyártóra."

sajna ez pont így van, nem egyszerű átlátni ezt a számozásos 'erősorrendet' . pl. a geforce gtx 760-ból lett gyakorlatilag a gtx 960, amire azt hihetnéd, hogy jóval erősebb (számozásból kiindulva) pedig nem is.....

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30020) shield válasza rétisün (#30019) üzenetére


shield
Topikgazda

Tegnap kezdtem olvasgatni ezt a több oldalas cikket a használt kártyákról, eléggé rávilágít a dolgokra és segít ha valaki használtat akar vásárolni.
Bizony sok az átb@szás a gyártók részéről, amit már nem neveznék megtévesztésnek. Piciny plusszért, amit nem is vesz talán észre a felhasználó, borsos felárat fizet érte.

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#30021) rétisün


rétisün
veterán

aki végigjátszotta a 'halál ellen' modot, árulja már el, milyen értekeket kell beírni a lehallgatók tervezésénél, mert a megadott képletek(?)kel semmire se megyek :( :B mert hogy ez ^ például micsoda? lásd:

T=2pi(LC)^0.5

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30022) Dhampir válasza rétisün (#30021) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem tudom, erre a részre már nem emlékszem, az agyam talán önvédelemből törölte.
Régebben pár jó rejtvényes kalandjátékot végigjátszottam már, de ettől a modtól hülyét kaptam, Zatonban el is akadtam, senki sem tudott segíteni.

(#30023) Antonius1978 válasza CJ4567 (#30016) üzenetére


Antonius1978
addikt

De csak jobb, mint a GT9500, nem ?

shield : tomoren fogalmazva, irigyellek :DD

rétisün : en ugy emlekszem, hogy SAGA regebb ide beirta a valaszt a forumba.Hirtelen azt akartam mondani, hogy minden megy magatol, de nem igy van, asszem keverem a Gladiator moddal sajnos.

(#30024) CJ4567 válasza Antonius1978 (#30023) üzenetére


CJ4567
veterán

Nem jobb.

No Sana No Life

(#30025) Antonius1978 válasza CJ4567 (#30024) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ertem,akkor semmi ertelme, hogy foloslegesen penzt dobjak ki, koszonom.
Ha megis cserelni szeretnek, akkor mit ajanlanal a GT9500 helyett ?

(#30026) CJ4567 válasza Antonius1978 (#30025) üzenetére


CJ4567
veterán

Milyen tápod van?
Mennyi pénzért akarsz cserélni?

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#30027) SaGa59 válasza Antonius1978 (#30023) üzenetére


SaGa59
őstag

Mivel itt ugyanazt a scriptet használta a modder, amit a Spectrum Projektben is használtak, ide is jók azok az értékek, ráadásul emlékeim szerint az a csavar sincs benne, mint ott, hogy a két lehetségesből csak az egyik jó, már nem emlékszem melyik.
Emlékeim szerint minden lépésnél kiír valami értéket, amikből kiszámolható a freki (ezt mind a két modnál javítani kellett, mert a megadott alkatrészekből azok a frekvenciák nem jöhettek ki, amiket meg lehetett adni).

Lehetséges értékek: 93kHz-186kHz vagy 58kHz-269kHz

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#30028) rétisün válasza SaGa59 (#30027) üzenetére


rétisün
veterán

az a baj, hogy én már a képletet nem tudom értelmezni, nem emlékszem, hogy találkoztam volna már ezzel a jellel: ^

szóval hiába a képlet ( T=2pi(LC)^0.5 ) meg a számok, kuka vagyok hozzá. na mindegy, ha megtalálom valami végigjátszásba, folytatom, ha nem, elkezdem a diverzáns 'magyarítás-ellenőrzését'

(#30023) Antonius1978: kerestem itt a fórumban, de nem találtam rá semmit :(

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30029) Dhampir válasza rétisün (#30028) üzenetére


Dhampir
félisten

(^_^)

(#30030) shield


shield
Topikgazda

Magyar fejlesztésű játék készül. :C Kupolaváros

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#30031) Sensut válasza rétisün (#30028) üzenetére


Sensut
őstag

Ha jól értem, itt a továbbjutással akadt gondod? Mert az egyszerű, nem kell foglalkozni a képlettel egyáltalán. Szerintem azt nem sztalkereknek találták ki :N . Szóval, össze kell gyűjtened ezeket a cuccokat a lehallgatók elkészítéséhez (3 nyáklap a Szennyvíztisztítónál, 2 nyáklap az Állomáson, forrasztókészülék Fürgétől és a többit Fáraó adja):

Miután Kardán belőtte a forrasztót, használnod kell, hogy lásd a menüjét:

Itt:
1. Tervezési paraméterek: C1, C2, L1, Megf. ezeket a Beméréssel elintézed, majd Rögzítés és Befejezés:

2. Az eredményeket a Tervezési adatokban tekintheted meg, vagyis a két lehetséges megoldás: 93-186, 58-269.

3. Ezután már csak be kell írnod az N1 és N2 mezőkbe az adatokat:

N1 = 93 vagy 58
N2 = 186 vagy 269

Összeállítást megnyom és kész. Mehetsz is jelenteni Fáraónak:

[ Szerkesztve ]

(#30032) rétisün válasza Sensut (#30031) üzenetére


rétisün
veterán

ez volt az, köszi! :R

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30033) SaGa59 válasza rétisün (#30028) üzenetére


SaGa59
őstag

A ^ jel a négyzetre emelés (kis kettes a változó fölött, eltolva jobbra) jele.
A többit meg már tudod, ahogy látom...

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#30034) Antonius1978 válasza rétisün (#30032) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nos, akkor megiscsak jol derengett, hogy nem kell sokat kinlodni a szamigalassal.
Viszont amikor a banditafonokot kell megmergezd ?! akkor ott tenyleg tudni kell hogy miket kell kontyvasztani, SAGA59 talan akkor errol irt, nem emlekszem.Vagy az nem Halal ellen, hanem Medeiros ? Sajna mar rohadtul keverem a modokat...

(#30035) rétisün válasza Antonius1978 (#30034) üzenetére


rétisün
veterán

szerencsére a méregkotyvasztást beleírta saga a readme fájlba, ráadásul az ki is maradhat, attól függően csatlakozol-e valamelyik klánhoz, és melyikhez.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#30036) SaGa59 válasza rétisün (#30035) üzenetére


SaGa59
őstag

Igazából a poloskákról azért nem írtam, mert egyrészt pont ez volt már a Spectrum Projectben, ugyanilyen adatokkal, másrészt ebben el se lehet rontani, ha elolvasod, amit a forrasztóállomásnál kiirogat menet közben. Mindkét értékpár megfelel.
A többit meg azért írtam bele, mert tudom, hogy sokat kell számolgatni meg jegyzetelni hozzá, amit nem mindenki szeret, így fordítás közben kiböngésztem a scriptekből, milyen értékekhez mi a megfelelő adat.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#30037) shield válasza Antonius1978 (#30023) üzenetére


shield
Topikgazda

Most már ideje volt a váltásnak.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#30038) Antonius1978 válasza shield (#30037) üzenetére


Antonius1978
addikt

Elhiszem.Nekem is jo lenne lecserelnem az immar mindjart 8 eves gepemet, de most nem koltekezem, nem verem el a penzt amit kerestem Angliaban.

Amugy irjatok, elegge kihalt ez a forum, jelenleg ki merre csaszkal a Zonaban ? :D

En jelenleg szereplok boret cserelgetem a modunkban, hogy eltalaljam azt, ami leginkabb fekszik nekem, valamint a zeneimet bogaraszom, hogy meg miket tegyek be a modba, jelenleg mind3 helyszinen 27-27-27 kulonfele nota szol, valamint a modderrel beszelgettem FB-n, hogy mikor tud majd nekiugrani a magyar fegyverek legyartasanak (ezeket kulonfele mas fegyverek darabjaibol rakja majd ossze, egyet mar osszerakott, az NGM-81-t [link] , ami all egy AK vazabol es tusabol, kerult ra csoszajfek, az AMD-65 markolata, es Galil tar, es nagyjabol majdnem olyan amilyennek lennie kellene).

[ Szerkesztve ]

(#30039) CJ4567 válasza Antonius1978 (#30038) üzenetére


CJ4567
veterán

Nálam most a SHOC AA2.1-el pihen a gépen.

Shield: én VGA-t cseréltem még csak, 4670 helyett 6770. A Stalker repül rajta :D

No Sana No Life

(#30040) Antonius1978 válasza CJ4567 (#30039) üzenetére


Antonius1978
addikt

SHOC AA2.1 - nem ismerem.
6770 - ezt a kartyat nem talalom az uzlet kinalataban, van 7730, annal jobb, vagy gyengebb ?

(#30041) sklopp válasza Antonius1978 (#30040) üzenetére


sklopp
őstag

(#30042) SchumiBácsi

Üdv all! Egy sosem látott problémát (itt legalább is nem találtam) osztanék meg veletek.

Kitoltam az elődöket, ott nagyjából minden ok (árnyékok beállítása, fejbólogatás kiszedése, stb.)
Ezek az apróságok itt is megoldódtak, de az árnyékokat konzolparanccsal már nem sikerül úgy megoldani ahogy a másik kettőben sikerült annak ellenére hogy a megjelenítés módja ugyanaz - teljes dinamikus megvilágítás ami itt is vélhetően még a DX9 megvalósítást jelenti.

De a csúcs nem ez hanem a G-Sync. Ha be van kapcsolva stabil 10fps-t produkál BÁRMILYEN részletességen, de még a menüben is. Kivéve a megszokott DX9 teljes dinamikus megvilágítást, mert ott 1-5fps között változik a "sebesség". Na ilyenkor mi van? Az elődöknél is problémás volt ez, de csak a menü és csak közvetlen az indulás után, mert ha betöltött a pálya utána mindenütt rendesen ment a G-Sync, itt meg sehogyan nem megy. Most komolyan a legfisebb verzió nem támogatja a G-Sync megoldást miközben a párévvel ezelőttiek meg igen?

Teendő? Előköszi!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#30043) Antonius1978 válasza sklopp (#30041) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szoval ugyanaz :DD
Azaz az ujabb egy pokkel sem jobb a regebbinel :((

SchumiBácsi : es ez a dolog milyen modnal fordul elo ? vagy az alapjateknal ?
Milyen geped van ?

[ Szerkesztve ]

(#30044) SchumiBácsi válasza Antonius1978 (#30043) üzenetére

Alapjáték, mod nélküli. Gondolom a honosítás nem tesz be neki. Gépem az adatlapon, de nem hiszem hogy az a probléma mivel a SoC és CS változat is remekül futott. 80-120fps között ugyanezekkel a beállításokkal: teljes dinamikus megvilágítás (DX9) és a haladóban minden max de élsimítás nélkül. Gyakorlatilag ez azonos grafika lenne mindhárom verzióban, mert a DX9 behatárolja a haladót is és mégis a CoP meg van hallva ha rajta van a G-Sync. Ráadásul első látásra csúnyább mint az elődök, látványosabban építkezi a pályát stb.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#30045) Dhampir válasza Antonius1978 (#30038) üzenetére


Dhampir
félisten

Fürgével kéne hozatnom egy játékra is alkalmas gépet, jót és olcsót (merkantilizmus, ugyan már). :D

(#30031) Sensut

Köszönöm én is, hogy összeszedted. Nem emlékeztem ilyen bonyolult képletre, ezek szerint nem hagytam ki semmit, ezt is megcsináltam annak idején SaGa59 segítségével.

Vannak végigjátszás videók, csak abba bele kell tekerni és kiderülhetnek egyebek is, ami leronthatja az élményt.

[ Szerkesztve ]

(#30046) Antonius1978 válasza SchumiBácsi (#30044) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nahat, megfogtal, halvany gozom nincs hogy miert csinalhatja ezt.
A te geped kb 3x olyan jo mint az enyem, nalam erdekes modon pedig megy minden a leheto legmagasabbra allitva menubol.Es meg nem is szaggat olyan sokat, kb 15-30 fps kozott mozog ugy saccolom.
Csak nemreg -tegnap - probaltam ki egy uj modot, Another Zone 1.1-et, es akkor viszont en is talalkoztam ezzel a jelenseggel, de nalam az volt a baj, hogy egyszerre kb 20-30 monolit harcos uldozott folyamatosan, es lottek ram, nem csoda ha nem birta a gep.Az elso 10-et lelottem ahogy tudtam, aztan menekultem Noe barkajara - kesz rohej 2 okbol is, most jut eszembe, 1.Noe barkaja, az utolso mentsvar, es az is lett szamomra, 2.Jott is a Noe altal megjosolt Aradat, amit o nem elt tul, de en egyenkent lepuffantottam az ajtoban a monolitosokat :D.
Na akkor nalam is kb 1 lehetett az FPS az elejen.

Esetleg csinalj egy olyan cselt, hogy az Exe-t tedd kompatibilissa mittomen XP-vel pl, es lam akkor mi lesz.
Nalam a 7es alatt volt olyan, hogy egy mentest 5 perc alatt toltott be, atallitottam a kompatibilitast, es azutan rendesen, azaz kb 30 mp alatt kezdte tolteni.
Tegy egy probat te is ezzel, lam az oprendszered-e a hibas, mast amugy sem tudok kapasbol javasolni.

Dhampir : FREE mar berakta a modunkba azt a lehetoseget, hogy ritka loszert hozzon, ha akarod, betetetem vele az is, hogy hasznalt szamitogepet hozzon, biztos talal valamelyik laborban :P

[ Szerkesztve ]

(#30047) Dhampir válasza Antonius1978 (#30046) üzenetére


Dhampir
félisten

Ajjaj... olyan használtakat láttam-fogtam, hogy inkább újat hozzon má', bár újban is hármat már elsőre pixelhibával kellett "visszadobni". :D

(#30048) SchumiBácsi válasza Antonius1978 (#30046) üzenetére

Remek. A DVD-snél még csak csak elmenne egy ilyen feature igaz a DVD-s SoC-nak kellett vagy 4-5 update sorban hogy egyáltalán tisztességesen be tudjam fejezni de hogy egy a Steam által a legfrissebb változat ilyet nyomjon, ráadásul egy három részes "sorozat" utolsó, tehát elvileg a legmodernebb és legkorszerűbb (lehet ez a baja egyébként hogy korszerű) verziójában rátenném a 4es blokkra bármelyik fejlesztőt egy ilyen megoldásért. Egyébként V-Sync módban éppen úgy fut mint a régiek, csak ilyenkor az a gond hogy ha beesik 90-re az fps sokkal esetlenebbül fut, mint ha G-Sync módban menne mert ott nincs lacafaca: pont annyit rajzol a monitor amit a vga kiad. Részmegoldás lenne a V-Sync kikapcsolása is de ki akar már képtöréseket látni egy méregdrága G-Sync monitoron?

Am köszi!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#30049) CJ4567 válasza Antonius1978 (#30043) üzenetére


CJ4567
veterán

A 9500-nál? De jobb.

No Sana No Life

(#30050) SchumiBácsi válasza SchumiBácsi (#30048) üzenetére

Na sikerült megoldást találni a problémára és úgy hiszem hogy ez tökéletesen a kornak megfelelő. Nem is erőltettem a kompatibilitási macerát, mert az minden más esetben is csak xarnak a pofon volt.

A 10fps limit akkor jelentkezik ha a játékot "x" értékben újraindítom. Ennek értéke lehet 3 vagy akár 8 is. Az elején végigléptettem a különféle grafikus módokon, melyiken hogyan teljesít és mivel teljesen profi a motor, minden váltásnál totálisan újra kell indítani... nem elég csak a főmenübe kilépni a játékból, teljesen a Windowsba kell. Na most ha egyszer beállt az atomstabil 10fps állapotra, az összes telepített játék ugyanúgy 10fps módban fut. Ezt a korlátot csak a PC teljes újraindításával lehet feloldani. Ez igen kellemetlen mert a játék az első negyedóra alatt már ki is fagyott egyszer, ami azt jelenti hogy akaratunkon kívül is előjön akármikor az "fps10" állapot, ugyanakkor érthetetlen mert a SOC vagy a CS igen intenzív quickload hullámban fagyott csak ki, a CoP-nak 10perc sétálás is elegendő volt, na mind1...

Driver szinten nem tudom mi a teendő mert sztem a tavaly decemberi kellőképpen friss a játékhoz, a monitorhoz lehetne még utility cicomát rakni, csak ez még egy cucc a vga-s szöszölés mellé, amit egyelőre egy játék miatt nem rakok fel mert az összes többi játék tökéletesen fut. Meg csak egy újabb valami ami bekavarhat az nV drivereknek, Experience műsornak, stb.

Szóval ez facca kis hiba szoktam is ilyenkor viccesen egy kitalált sorszámot adni az ilyen jellegűeknek mert más épeszű magyarázat nem igen van:

A globális hibatáblázatból kiosztott hibák Magyarországra:
HUN #31552 - Stalker CoP 10fpst produkál 1nél több napi indulás után SchumiBácsi jelenlegi hardveregyüttállásánál, de valószínű hogy sem a 980Ti, sem pedig a teljes gépcsere vagy újratelepítés nem oldja meg a problémát.

Szal ez izgalmas végigtolás lesz immár nem csak feladatkezelőkkel, hanem teljes restartok is színesítik majd az élményt ;]

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.