Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:33

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23500) magnusheron


magnusheron
tag

Sziasztok!

Egy érdekes dologgal kapcsolatban kérdeznélek titeket!

Pénteken volt nálam helyszíni javításon a technikus. Elromlott a közelség érzékelő és a wifi sem működött megfelelően.

Alaplapot cserélt a telefonban, de az IMEI írás nem sikerült, így bevitte a központi szervízbe a telefont.

Mikor megkérdeztem, hogy az új alaplap már régiófüggő-e azt a választ kaptam igen. Ebben az esetben ugye csak EUs SIM-mel használható a az egyébként kártyafüggetlen telefon, míg az eddigi alaplappal ez nem volt meg, mivel májusi vételű a teló, akkor még nem volt ez a korlátozás a Samsungnál.

Felhívtam a Samsungot, ahol annyit mondtak, hogy csak ilyen alaplapjuk van, úgyhogy fogadjam el , hogy a régiófüggetlenül vásárolt telefonomat régiófüggővé teszik, amit én nem tudok elfogadni és megmondtam az ügyfélszolgálatnak, hogy megtagadom a telefon átvételét, ha nem régiófüggetlen alaplapot tesznek bele.

Jöttek nekem mindenféle EU direktívákkal, meg, hogy ez kötelező, ami eleve hülyeség mert más gyártónál ez nincs. A szeptemberben meghozott korlátozást pedig nem lehetne rákényszeríteni egy májusban vásárolt telefonra, főleg úgy, hogy a hozzájárulásomat nem kérték a korlátozás aktiválására (azaz új alaplapra cseréjét).

Természetesen normális kompetens emberrel nem sikerült beszélnem, csak az ügyfélszolgálatossal, aki miután kértem, hogy akkor az általa hangoztatott EU direktívát, vagy a jótállási feltételek ide vonatkozó részét (mely szerint köteles vagyok elfogadni az új alaplappal a régiófüggővé tételt, ami eleve nonszensz) közölte, hogy nem tudja elküldeni, azaz nincs is ilyen.

Jelenleg ott állok, hogy a telefon szervízben, régiókorlátozással nem fogom visszavenni, mivel így EU-n kívül nem tudok bele helyi SIM-et tenni (innen is csókoltatom a Samsungot és a szolgáltatókat.. ez kicsit sem összeesüvés elméletekre okot adó korlátozás), cseretelefonnak meg kaptam egy Galaxy Ace-t ami mindenre jó csak okostelefonnak nem.

Volt már valaki aki 2013. szeptembere előtt vásárolt kártyafüggetlen S4-et és szeptember óta volt alaplapcseréje?

Zsolti

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.