Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29651) HSM válasza MPowerPH (#29649) üzenetére


HSM
félisten

Semmi baj nincs azzal, hogy kinyírtad a procid, te procid volt, azt csinálsz vele, amit jónak látsz. ;) Én csak azt próbáltam neked elmagyarázni az elmúl néhány hsz-ben, hogy nem csak ez a 3 féle (hibátlan/degradált/teljesen kotlott) proci létezik, hanem vannak sokkal sunyibb hibával rendelkezők is, amik könnyen a hibátlannak tűnhetnek. :U

[ Szerkesztve ]

(#29652) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Aludjatok jól! ;]

⭐ Stella

(#29653) keIdor válasza MPowerPH (#29645) üzenetére


keIdor
titán

Elég tapasztalt embertől vettem, szóval fene tudja... sokak "mentora" volt itt. Érdekes dolog egyébként az is, mert így nézni, meg figyelni mindig is szerettem ezt a féle hobbit, de saját hardvert félnék alátenni. 980X-edet is féltem volna alátenni ha enyém lenne. Úgy megy a procid, hogy hihetetlen, még nem láttam olyan durvát mint a Tiéd, és bennem lenne a kisördög ezután...

Amúgy én nem kérdőjelezem meg x meg y tuningert, viszont ott van bennem a "fene tudja" érzés is.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#29654) helkis


helkis
addikt

jóreggelt :D
szummáznám a tegnapi eszmecsere lényegét: kezdő extérm-tuningertől munkára, ne vegyél procit.. ! ;]

egyébként meg mindenkinek van igaza abban, amit mond..

HSM - az a másfél éves rejtett hibás ügy szvsz nem ilyen egyszerű..
minden amig nem bizonyított hogy rossz addig jó.. ez a gariban is így van..
hogy sikerült kiderítened, hogy 100%, hogy a procid volt a rossz? utána sikerült legaiztatni? vagy csak tuningban volt instabil adott program mellett? ettől még egy másik lapban, rammal, hűtéssel, táppal, szobahővel, stb.. simán lehetett volna jó ugyanazon a beállításon ugyanabban a programban, nem?

a tuning alapja egyébként az, hogy ha alapon megy a proci, akkor az kb 75évig menne el (miért csak addig? ez egy gyártói kijelentés volt régebben (gondolom a tesztekből erre lehet következtetni), de valszeg itt is +/- 5év mondjuk, tehát nincs is eleve tökéletes proci, mivel még 2db egyforma értékű ellenállást sem tudunk gyártani!)
a tuningosok erre azt mondják, hogy ha a gyári spec fölé megyek, akkor nem 75év hanem pl.: 25év, ezt be lehet vállalni (úgysem használuk addig egy procit sem),
és kicsit olyan lehet a dolog, mint mikor az embert sugárzás éri, kis dózisokban lassú halál (pl tartós 1,45v az 1.3v helyett) de kis idejű nagyobb dózisokkal is lehet ugyanaddig élni (pl 1x-5x 1.8v kellően meghűtve)

de hogy lássuk hogy lehet a szart is eladni, pl g84-chip, ott is hasonló volt a helyzet, mivel az állandó túlmelegedés idővel (hamar) kinyirja a chip-eket, erre az volt a megoldás, hogy jobban meghűtve nem lesz gond, gariidőn belül (köszönjük.. :((( ) vagy mondhatnám az SB-s bakit is, ahol szerencsére nem lehetett ezt eljátszani, de ha biosfrissítés megoldotta volna, akkor azt lépték volna csak meg..
miért írom ezt? mert valszeg a gyártóknak a cél manapság a gariidő vége (5év) onnantól minden nap ajándék mindenben.. ezt igényli a fogyasztói társadalom..

szummázva a saját gondolatmenetemet:
- munkára csak új cuccot vegyél, és ne tuningolj!
- ha nem dolgozol a géppel, akkor tuningolj nyugodtan, de ésszel + 3évente cseréld le! ;]

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#29655) MPowerPH válasza keIdor (#29653) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nekem már volt extrém tuningból procim, méghozzá tapasztalt user -től. Egy E8600 ES példány volt, ami nem egyszer, nem kétszer kapott a fejére. Én már 2 éve eladtam, azóta egy másik tulajnál teljesít, hibátlanul.

Egyébként a részedről értem a mondanivalót. Én vállaltam ezt a kockázatot, mert tanultam is, és kíváncsi is voltam mit tud. Ellenben normálisan csináltuk.
Én azt nem mertem bevállalni, hogy Vantage alatt 1.55v-at adjak neki léggel, meg vízzel 1.67v-okat. Szerintem ezek ugyan olyan károsak lehetnek, mivel ilyenkor a hőfokok nem nagyon tarthatóak, hiába van kint nagyon hideg.

Egyébként a processzor teljesítménye erősen alaplap függő is lehet. Pl. egy Bloomfield alá tervezett alaplapban, mint a Bloodrage messze nem hozta azt, amit az R3E-ben mutatott.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#29656) HSM válasza helkis (#29654) üzenetére


HSM
félisten

Itt van kicsit részletesebben a dolog [link]. Többszöri próbálkozással ellenőrizve, feszemelés vagy a gyári alapbeállításokkal a probléma nem jelentkezett. Mivel a tunnigra nincs garancia, így nem gariztattam le. :D Azon a videólejátszáson kívül viszont az összes programom hibátlanul futott, játékok, videók, web, egy-két egyszerűbb tervezőprogram, photoshop, adobe reader, office... :U
Pontosan ahogy mondod. Ugyanaz a tuning más lapban, (a más ramot mondjuk nem valószínűsítem, de nincs kizárva az sem) más hűtéssel, más táppal, más szobahővel és más hűtővel lehetett volna stabil ugyanazon programban és szituációban. De ugyebár akinek elvárás a processzor megbízhatósága (nekem az) annak fontos, hogy az ő lapjában, az ő lehetséges szobahőmérsékletei között, az ő hűtésével legyen stabil.

Ez a 75 éves kijelentés ez nagyon régen volt, én a korai pentium 4 időkben hallottam először. Az én 130nm-es P4 northwood-om gyári fesze is 1,5V magasságában volt, ha jól rémlik így 5-6 év távlatából.... Ma mi van? A 45nm-es, meg 32nm-es, tehát jóval kisebb tranzisztorokon (és vékonyabb szigeteléseken) nyomunk át majdnem ugyanakkora feszt és még nagyobb áramerősséget... Nem lennék róla meggyőződve, hogy a tervezett élettartamuk megegyező, dacára, hogy fejlesztik az anyaghasználatot folyamatosan...

A sugárzásos példára tudok nagyon jó, valós ellenpéldát. Motoros bukósisakok. Ha egyszer zakózol vele és odavered, akkor is ajánlott lecserélni, ha semmi külsérelmi sérülése nincs, mert az ütéselnyelő képessége jelentősen roszabb lesz a következő esésnél. ("A bukósisak a motoros fejét védi, így elsődleges szerepe az ütközéskor fellépő gyorsulás csökkentése. A modern bukósisak héjszerkezete alapvetően egy ütéselvezető és egy ütéselnyelő (többnyire habosított polisztirol) részből áll: az előbbi elvezeti a sokk energiáját a becsapódási pontból, az utóbbi deformálódva nyeli el az ütközés energiájának egy részét. Ezek miatt a bukósisak szigorúan egyszer használatos: az egyszer már deformálódott polisztirol újabb ütközést nem tud kivédeni." forrás wikipedia). Itt arra próbálok célozni, hogy amíg viszonylag kis erőhatások érik a cuccot, addig semmi baja, míg ha crash van, akkor se biztos, hogy megfelelő műszer nélkül rájöhetnél magadtól, hogy már nem ugyanolyan, a laikus számára hibátlan marad... :U A csipeknél ugyanez van, ha átlépsz egy bizonyos határt, sérülhet a belső szerkezet, de nem biztos, hogy olyan feltűnő mértékben, amit egy egyszerű home user könnyen észrevesz.

(#29657) Laraxior


Laraxior
titán

HT OFF-al vajon csökkenthető lenne a VTT fesz? Alacsonyabbal bizony nem bírja a 192x23-at :(
bár mintha úgy olvastam volna,hogy a VTT-t túlfeszeli a Giga lap..vagy alul?Nem emlékszem melyik volt :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29658) MPowerPH válasza Laraxior (#29657) üzenetére


MPowerPH
félisten

HT off biztosan nem.

Don't Tread On Me

(#29659) mpierre válasza Laraxior (#29657) üzenetére


mpierre
veterán

A qpi-t sajnos túlfeszeli. A vcore-t alul.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#29660) Cybertrone


Cybertrone
veterán

Látom szépen elbeszélgetnek az emberkék itt a topikban... nyugalom srácok, akinek ezután meghal a procija az tudja mitől lesz! :DDD

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#29661) Joker94 válasza Cybertrone (#29660) üzenetére


Joker94
aktív tag

Akkor az én e6400-am a teszt alany..:D:D
Fél éve 1,5v-on gyári hűtővel 3,5 ghz-en,alapon 45 fok:D
És még bírja... :Y

(#29662) Windows NT válasza dy_nmq (#29613) üzenetére


Windows NT
tag

Szia.

Köszi szépen, de csak most tudtam megnézni, mert dolgoztam.

Üdv: Windows NT

Eredeti Windows Valódi Előny!!! Hamis Windows Valódi Hátrány!!!

(#29663) Windows NT válasza MPowerPH (#29622) üzenetére


Windows NT
tag

Szia.

Az a helyzet csak később olvastam róla, hogy az Intel lecseréli az LGA 1356 tokozásra, de a vadi új után nem lehet menni, mert ehhez is elég drága a deszka és a memória, persze mindig van jobb és korszerűbb.

Üdv: Windows NT

Eredeti Windows Valódi Előny!!! Hamis Windows Valódi Hátrány!!!

(#29664) ichi-go


ichi-go
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. AvP 3-nál és a Bulletstorm játéknál az alábbi problémám merült fel: A játék normál beállítások mellett szépen fut nem szaggat, viszont kb egy perc múlva a proci hűtés felpörög és kilép illetve leáll a játék. Probléma még a vibráló texturázás. Nem tudom hogy mi lehet a probléma a proci-t vagy a videókártyát kellene állítani?
konfig:
i7 950
msi geforce gts 450
GIGABYTE GA-X58-USB3
6gb ddr3 1333 Mhz Kingston
windows7 ultimate sp1

A segítséget előre is köszönöm

(#29665) helkis válasza HSM (#29656) üzenetére


helkis
addikt

hát nem győztél meg arról, hogy 100%-ban a procid volt a ludas abban az ominózus helyzetben.. nem mondom hogy a lapod volt a rossz, sőt, azt mondom, hogy minden jó volt, igazából az idő változott csak a gépedben, illetve pl a lerakódott por mennyisége a hűtőn ami pl nyáron már okozhat +1-2fokot, hogy a "téli beállítások"-kal már nem üzemképes a gép, főleg ha nagyon ki lett tesztelve anno a téma, akkor ez előfordul..

vajon miért hűtik a melegedő alkatrészeket? egész egyszerűen azért, hogy működőképesek maradjanak.. mi okozza a működési hibát? esetleg anyagkárosodást? az hogy a szilárd anyag atomjai annyira rezegnek a magas hőmérséklet miatt (amit okozhat a magas fesz is), hogy leválnak az anyagból megbontva annak a szerkezetét, ami nem visszafordítható. ezt ecseteled, és ebben igazad is van. de abban már nincs hogy ennek a mértéke bármilyen gyári eltérés hatására csak növekszik. a gyári beállítás mondjuk úgy egy teljesen átlagos környezeti hatásokra vonatkozik, és ahogy már mondtam, a gyári setup is egy lassú chip-halálhoz vezet.. ha nem ezeket a környezeti körülményeket teremtjük meg a chipnek, akkor a folyamat gyorsulhat, vagy ha a hőmérsékletet sikerült kellően lecsökkenteni, (ezáltal a szilárd anyag protonjainak rezgését lecsökkenteni) akkor meg javulhat is a chip élettartama, de mivel itt nem ez a cél, ezért ezt az előnyt feláldozza egy tuningos a mhz-ek oltárán.. így talán látható, hogy ha be vannak tartva a "játékszabályok" akkor nem lesz gondja a chipnek.. BMW-nek meg ott van igaza, hogy nem kell annyira fosni a dologtól, ha be vannak tartva az irott, iratlan "törvények" nem lesz gond..

a probléma ott kezdődik, amikor nem hozzáértők, felkészületlenül nekilátnak olyan
dolgoknak amiről hallottak, mesélték, japán oldalról lefordították hogy kell.. stb..

a 75évet én még a P1-es időkben hallottam.. :D de ez nem a csíkszélesség miatt annyi szvsz (igaz csökkent a csík, de vele együtt a betáplált fesz is, mellette javultak az anyagok, technológiák, stb..), hanem a hőmérséket miatt, nyilván azt az időtartamot gyári izzítás mellett, labor körülmények között jósolták.. gyakorlatban egy táp, alaplap, ram, venti előbb megy tönkre, mint egy proci.. (ami viszont egyből okozhat proci-halált is)..

egy tranyó, vagy félvezető pn-átmeneténél csak pár mikron vastagon diffundálnak át egymásba a töltések, tehát eddig sem azért volt vastagabb a szigetelés, mert úgy akarták, hanem mert nem is tudtak kiesebbet csinálni.. viszont mivel most már tudnak, így valóban kevesebb anyag tud fogyni, ha nem jók a beállítások, és a hiba rövidebb idő alatt jelentkezik mint régebben, ha valaki 90fokon járat huzamosabb ideig egy túlhajtott procit..

próbáld ki, a hideg bukósisak jobban véd! :))

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#29666) HSM válasza helkis (#29665) üzenetére


HSM
félisten

Hát nem hőfok volt at ok, az 100%. Nem is poros a gép egyáltalán belülről. A többi teszt továbbra is hibátlan, napi használatban ugyanúgy nem veszek észre hibát, ha úgy használom, de ezzel a dologgal ki lehet nyírni ma is, ha nem adok neki +0,05V-ot, amint linkeltem is.
Sajnos az elemi tranzisztorok pontos működését nem vágom pontosan, hogy érdemben hozzá tudjak szólni az elmondottakhoz, de alapvetően egyetértek veled. Viszont az Intel által specifikált abszolút max/min értékek véleméynem szerint (nem extrém hűtés mellett) azért mindenképp megszívlelendőek. :U :R

(#29667) HSM válasza HSM (#29666) üzenetére


HSM
félisten

Amúgy az említett tuningbeállítás, ahol a jelenség tapasztalható:
3675Mhz, 2800Mhz uncore, 1400@CL7 ram, 1,2V LOAD Vcore, 1,25V VTT, 1,6V DRAM, minden más alapon. :K [link] Ezzel ment jól 1,5 évig. Olyan 1,25V Vcore meleltt szűnik meg a dolog, amihez +0,085V kell E-leet-ből, ami olyan 1,2625V BIOS fesz, ha jól emlékszem. Várom a tippeket, mit csinálhattam rosszul. :D

[ Szerkesztve ]

(#29668) helkis válasza HSM (#29666) üzenetére


helkis
addikt

nem mondtam, hogy a hőfok volt a ludas, inkább csak azt próbáltam átadni, hogy milyen kis mértékű változás tud dönteni a működő és működésképtelen állapotok között..

a procid alapfesze mennyi? 1.2v vagy 1.25v? ha te is a fogyicsökkentés melletti tuning híve vagy (voltál) akkor simán lehet, hogy valamelyik része a procinak mégis igényli a folyamatos 1.25v-ot, de amikor ezt lecsökkented 1.2v-ra és elvégzed a tesztjeidet, akkor egy adott utasításhoz tartozó regiszter nincs használatban, így átmegy a teszteken, később pedig egy másik program, ami használja az utasítást, hibát dob.

a procikba egyre több utasítást zsúfolnak, amit kezdetben nem is használ semmi ugyebár (régebbi programok futtatása), vagy a programozók nem szeretik, vagy más okból ritka az alkalmazása, de idővel megnőhet a szerepe. nem hiszem hogy van olyan tesztprogram, ami az összes utasítást teszteli, +amint megjelenik egy új utasítás azt belefrissítik és linx szerűen lehet vele tesztelni.., ezért csak úgy lehet tuningolni, hogy egy adott programra stabil a beállítás, egyszerűen nem lehet mindenre stabil.. (nyilván egy nagyobb terhelést okozó program nagyobb általános stabilítást tud meghatározni, de felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy mindenre stabil a proci.)
én már nem is linx-prime-olok.. felesleges szvsz. amire nekem kell arra kitesztelem és kész..

szerk.: amd-nél volt egy olyan szabály, hogy az NB-fesz nem lehet nagyobb mint a vcore.. az ideális ha megegyzik!, ez azt takarja, hogy adott félvezető jobban ki van egyensúlyozva, ha "mindkét oldalról" ugyanolyan behatás éri, intelnél az nb-fesz a vtt-t.. tehát lehet hogy simán csak az órajeltuning hatására kibillentetted a chipet az egyensúlyból, amit azon az órajelen már csak a vtt-hez felhúzott vcore-al tudtál kiegyensúlyozni.. de ez csak tipp..

[ Szerkesztve ]

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#29669) Chainsaw


Chainsaw
tag

i7 950-ből egy kattintás és kész a i7 975 EE!

[ Szerkesztve ]

Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!

(#29670) Laraxior válasza Chainsaw (#29669) üzenetére


Laraxior
titán

ugyanezt az órajelet tudod prezentálni 133as BCLKval? :U

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29671) mpierre válasza Laraxior (#29670) üzenetére


mpierre
veterán

:DDD

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#29672) MPowerPH válasza Chainsaw (#29669) üzenetére


MPowerPH
félisten

És ebben mi a csoda?

Don't Tread On Me

(#29673) HSM válasza helkis (#29668) üzenetére


HSM
félisten

BIOS-ból 1,8xxxV az alapfesze, terhelés alatt a lapomban alapbeállításon 1,16-18V között kap 100% terhelésre. Namost 3675-ön 1,22xxV-ot lőttem be, gondoltam elég lesz neki (terhelve így 1,19-1,2V körül volt), a végülis jónak tűnő érték 1,26xxV, amire terhelve 1,22-1,24V. Lehet igazad van, hogy kicsit túl jónak gondoltam a 920-am (na meg a lapom alatta), és mégis kell neki a kakaó, míg egy ilyen viszonlyag alacsonyabb órajelen is. Én sose voltam a fogyicsökkentős tuning híve, nekem az sosem működött. :D Amúgy igaz, I7 is "szereti" ha a Vcore és a VTT közel vannak egymáshoz. Mondjuk tuningolva nálam 1,25V volt a VTT és 1,2-1,25V a Vcore, ilyen pici difinek bele kell férnie. :K Gyárilag 1,1V a VTT, a Vcore meg ugye 1,18V....

[ Szerkesztve ]

(#29674) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Néztem Prime 95 -öt, és majd jobban fűt, mint a LinX. :F Eddig nem ez volt a tapasztalat.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#29675) Cybertrone válasza MPowerPH (#29674) üzenetére


Cybertrone
veterán

Kitudja hanyadik verziót dobták már ki belőle... az ujabb linxek is felfűtik a rendszert mintha kötelező lenne! Hát lehet ott is okoskodtak valamit, nehogy boldogok legyünk :DDD

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#29676) Asassyen1989


Asassyen1989
csendes tag

Üdv

Kérdeznék valamit, bocs ha amatőr vagy kérdezték már.
Minden intel processzor adatlapján figyel egy bejegyzés "Memory Types". A kérdésem az hogy ennek megfelelően kell ramot választani, tehát ennél nem tud majd többet pörögni ha a lap és a memó tudná se?

Válaszotok köszönöm

(#29677) HSM válasza Asassyen1989 (#29676) üzenetére


HSM
félisten

Az a hivatalosan támogatott ramsebességek. Ha annál gyorsabbat raksz bele, és a lap is tudja, akkor tuningolva a proci uncore részét tudod használni. Több infó 1. hsz. ;)

(#29678) Laraxior


Laraxior
titán

6magoshoz képest ha 4magost tuningolok akkor azonos bclk és szorzó mellett melyik feszből fog vajon kevesebbet kérni? tehát órajelek azonosak,de gondolom valamiből többet kér a Westmere/Gulf...

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29679) mpierre válasza Laraxior (#29678) üzenetére


mpierre
veterán

Ezt így nem lehet kijelenteni. A 920-am jelentősen több feszt kért (vcore), míg a vtt tök ugyanannyit követel meg, ugyanahhoz a sebességhez.
Tehát processzor függő. Ha alacsony vid-es a proci (4 magos), akkor mindenből kevesebbet kér. A 6 magosokat az eddig látott 2 db alapján (westmere), inkább a közepes vid-del rendelkezők közül választják ki. Szerintem.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#29680) Laraxior válasza mpierre (#29679) üzenetére


Laraxior
titán

nem a CPU feszre gondoltam...hanem a PLL,VTT,IOH..és a hasonló feszekre :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29681) Cybertrone válasza Laraxior (#29680) üzenetére


Cybertrone
veterán

Ki kell tapasztalni... mennyit kért ezekből a 930? :R

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#29682) Laraxior válasza Cybertrone (#29681) üzenetére


Laraxior
titán

mittudomén :D ebben a lapban még nem volt Bloom. Nah de most majd lesz..egy 960aska :D

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29683) Cybertrone válasza Laraxior (#29682) üzenetére


Cybertrone
veterán

:DDD Há bameg a fesz más lapban is fesz... a 960 jó kis cucc megint el leszel látva szorzókkal... csak menjen is a cucc! :K Sok sikert hozzá! :R

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#29684) Laraxior válasza Cybertrone (#29683) üzenetére


Laraxior
titán

úgyis alapon fog menni energysaverrel mint ez..tökmindegy mekkora szorzó van rajta..vagy éppen az is megy az apróba egy 920asért cserébe :DDD

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29685) Cybertrone válasza Laraxior (#29684) üzenetére


Cybertrone
veterán

Tán beteg vagy? :DDD

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#29686) Laraxior válasza Cybertrone (#29685) üzenetére


Laraxior
titán

több marad 4 kerékre ;)

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29687) Cybertrone válasza Laraxior (#29686) üzenetére


Cybertrone
veterán

:R

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#29688) mpierre válasza Laraxior (#29680) üzenetére


mpierre
veterán

Na azokat - a vtt kivételével - még csak nem is piszkáltam. Mindent hagytam alapbeállításon. Ebből az következik, hogy nem kér több feszt a 6 vs 4 mag. Nem is hajtottam ki sose az utolsó MHz-t se a procijaimból... Mindig maradt bennük. :))

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#29689) Laraxior válasza mpierre (#29688) üzenetére


Laraxior
titán

4-4.2-4.4 körül nekem hozzá kellett nyúlnom,hiába próbáltam mindegyiket csökkenteni...ha valamelyikből elvettem még majdnem a bootig sem jutott :(

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29690) mpierre válasza Laraxior (#29689) üzenetére


mpierre
veterán

180×23 megvolt simán. Nem kellett csak a vcore-hoz nyúlni. A 190-et még csak próbáltam, de ott még nem stabil. Vcore kevés volt neki. Cinebench indítás után már nem kékhalállal jutalmaz csak kilép hibával.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#29691) kmisi99


kmisi99
addikt

Ezek a hőmérsékleti értékek 4GHz en egy linx lefutása után mennyire számítanak jónak? Scythe mugen a hűtőm
[link]
Mekkora hőmérséklet az amin már nem érdemes hajszolni 85-90+ fok?

[ Szerkesztve ]

(#29692) mpierre válasza kmisi99 (#29691) üzenetére


mpierre
veterán

~85°C, de csak tesztre. 24/7-re nem engedném 75-80°C fölé.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#29693) kmisi99 válasza mpierre (#29692) üzenetére


kmisi99
addikt

Ok akkor marad a 3,8GHz ott elvan 75-76 fokon maximum linxel

(#29694) dy_nmq válasza kmisi99 (#29693) üzenetére


dy_nmq
aktív tag

nekem is ekörül alakulnak a hömérsékleteim hasonló órajelen. Én ninja3-at használok, azt hittem jobb lesz. Elég forróak ezek a procik.

https://www.artstation.com/artist/dy217

(#29695) radi8tor válasza kmisi99 (#29691) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerezz be egy 980X-et. :)
Rögtön csökkenni fognak a hőmérsékletek úgy 20 fokkal ;]

⭐ Stella

(#29696) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Na, sikerült szereznem egy ugyan olyan FPO -s 980X-et, mint ami a gépemben van. Elvileg még ezen kívül is kapok egyet, szintén ezzel az FPO-val. ;] Hétvégén ezt kitesztelem, kíváncsi vagyok mit megy. Remélem odaveri az enyémet, vagy legalább hozza azt a szintet. ;]

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#29697) radi8tor válasza MPowerPH (#29696) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Bankot robbantottál? :D

⭐ Stella

(#29698) MPowerPH válasza radi8tor (#29697) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem az enyém. :N Én csak kitesztelem, eladom, a különbözetet megtartom. :D Na meg ha valamelyik jobb mint ami most van, akkor azt rakom el. ;]

Don't Tread On Me

(#29699) Laraxior válasza mpierre (#29690) üzenetére


Laraxior
titán

auton vagy normalon voltak a többi értékek? memória mennyin ment? :Y

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29700) Cybertrone válasza Laraxior (#29699) üzenetére


Cybertrone
veterán

Csak normalon, auton elég killerek tudnak lenni a lapok.... Egyszer véletlen auton hagytam a vtt-t, hát már 4.2ghz-nél 1.33v-ot küldött neki :U :Y Véleményem szerint ezt az auto dolgot ki lehetne hagyni a biosbol :DDD

BMW:
Jól megy sorod mester :DDD , ide is lehet küldeni tesztre cuccost ;]

[ Szerkesztve ]

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.