Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2101) Ra3


Ra3
őstag

Sziasztok, kicsit olvasgattam a topicot, mert van egy 320-as sata2-es hdd-m, amit adattárolásra akarok használni. Majdnem be is rendeltem az ebayről egy többek által is használt rack-et, de közben belefutottam a tecsóban egy usb 2.0-ás i-tec-be, amit sikerült 2500-ért elhozni (alapból 2990 az ára).
A szerelése elég egyszerű volt, két oldalsó fül benyomása után a fedeleit szét lehet húzni, a nyák a belsejében pont akkora mint a rack maga, a hdd-t a mellékelt csavarokkal arra lehet rögzíteni.
Előnye hogy sok minden van hozzá, usb hosszabító is, a beépített kábel elég rugalmas de hosszú távon nem tudom mennyire lesz tartós, a ház elég masszív a fém fedelek miatt, kb 3x olyan nehéz mint a hdd maga.
A bazi nagy PCB-n meglepődtem, amennyire én tudom az egy elég drága tétel még úgy is hogy a nagy része üres, ráadásul a hőt se vezeti túl jól, szóval nem tudom jó ötlet-e erre rögzíteni a hdd-t.
Elvileg valami egygombos backup feature is van benne, kipróbálni nem tudtam, a mellékelt cd-t nem ismerte fel a gépem.
GL830-as vezérlőchip van benne, nem tudom ez mond-e valamit, egyelőre a teljesítményével nincs gond, ha valakit esetleg érdekel csinálok képeket, mérek sebességet.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#2102) King Unique válasza Ra3 (#2101) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Köszönjük az infókat! :R
Nem muszáj, de ha esetleg a fenti összefoglalós minták alapján csinálsz egy bővebb beszámolót, azt külön köszönjük és berakjuk oda is.

Egyébként, tacskóban én is láttam többször ezt a rack-et, kézbe is vettem és az feltűnt, hogy van egy kis súlya. :D De mivel USB 3.0 külső házat is lehet már 3k környékén venni, így csak nézelődés volt.
Leírásod alapján a külső fedél tool-free (szerelésmentes), de a belsejében a HDD csavarosan rögzíthető, ami pozitívum.
GL830= Genesys Logic GL830 vezérlőchip. Ami érdekes, hogy a gyártói oldal nem ír a HDD tárhelyméretére limitációt, ami kicsit fura, mert régi 2.0 házaknál azért előfordulhat.
Ami a vezérlővel kapcsolatban érdekes lehet, hogy HD Sentinel kezeli-e, valamint biztonságos leválasztás után, illetve inaktivitásban leállítja-e a HDD-t?

(#2103) tigipuf válasza King Unique (#2100) üzenetére


tigipuf
senior tag

köszike :R
Ja most látom a kérdést.A csókolom az csak poén lett volna :B ,én spec külső hdd-t keresek routerre torrentezni,(külső tápellátás nélkül)ezért érdeklődtem.Eddig mentek szépen a samuk 320,640-es portable (24/24-ben) verziók ezért érdeklődtem :K

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#2104) King Unique válasza tigipuf (#2103) üzenetére


King Unique
titán

Értem, annak jó volt. :D
Ha eddig bevált az S2/ M2 Portable, akkor elvileg jó lehet ez az újabb generációs M3 sorozat is a célra. Vagy a bejegyzésben foglalt más 2 TB-os megoldások, akár a topik témájául szolgáló külső házas megoldások.

(#2105) Frosttide


Frosttide
tag

Sziasztok!

9 hónap után szervizbe kellett küldeni a Chieftec CEB-7025S USB3.0, 2,5” rackemet, méghozzá a csatlakozója miatt. Egyszerűen nem kap sem tápellátást, sem a gép nem ismeri fel, csak ha extrém módon ferdén áll benne a csatlakozó. Egy asztalon állt, a kábel sose volt ki-be húzgálva a rackből.

Jelenleg így néz ki a foglalat:

Sejtésem szerint mivel nem megy be teljesen a csatlakozó a foglalatba és vastag a kábel (bármikor elhúzza, feldönti a racket ha nem úgy áll, ahogy "ő akar"), így gondolom deformálódik a foglalat. Más ötletem nincs.

[ Szerkesztve ]

(#2106) Klara_ válasza Frosttide (#2105) üzenetére


Klara_
őstag

Ezert preferalom az USB A csatlakozos rackeket, es mobil HDD-ket. Ajanlom neked is ott ilyen gond nincs.

(#2107) King Unique válasza Frosttide (#2105) üzenetére


King Unique
titán

Pedig az egy elég jó és minőségi rack, de lehet a tervezésnél nem minden részletre figyeltek oda, vagy épp te fogtál ki egy gyengébben sikerültet.
Nekem van sok 2,5" Micro-B csatis külsőm, de ilyen jellegű probléma eddig nem volt velük. Szerintem a Chieftec esetében a panelra lehet gyengén van odaforrasztva az USB-aljzat és a kábel feszítése miatt elmozdult ---> érintkezési problémák. Amúgy itt egy jó cikk erről.

2.0 / 3.0 Micro-B aljzatba, a vertikális feszegetés miatt, inkább beletörni szokták a csatlakozót. Ezért lehet ajánlottabb a strapabíróbb Mini-B, vagy Type A, de azokra is volt már panasz. Előbbi is leválhat PCB-ről, ha szarul van odaforrasztva, de ez gyártónként eltérő, melyik, hogyan oldja meg.

(#2108) Klara_ válasza King Unique (#2107) üzenetére


Klara_
őstag

Nalam most a 2014-es verzios DeLock 42486al boldogsag van: javitottak amin kellett - belso szivacsozas, gyorsabb HDD leallitas - gyonyoruen lekapcsolja a TV-m is. Kulsoben HDDben pedig Silicon Power, szinten USB A-val.

(#2109) King Unique válasza Klara_ (#2108) üzenetére


King Unique
titán

Igen, olvastam, hogy most vmi új 42486-ost szereztél be. De ezeket is többféleképpen kivitelezik, ahogy nézegettem és gyártói oldalon is már egy új chip van feltüntetve (Innostor IS621). Szal kicsit lutri, az ember éppen milyet fog ki.
"gyorsabb HDD leallitas" - mármint leválasztáskor, vagy alvó mód?

Ja, az SP az ütés és vízálló Armor sorozatnál szinte csak USB-A aljzatot pakol rá. Vsz gondoltak ilyen téren is a strapabíróságra. ;]

(#2110) Frosttide válasza King Unique (#2107) üzenetére


Frosttide
tag

Ezt leszámítva én is egy minőségi darabnak tartom, nem hiába írtam pozitív "tesztet" róla. Extrém szögben (40-45 fok) hajlítva a csatlakozót van érintkezés, de amint ebből a szögből eltér 1 mm-t is már nincs tápellátás, így meg használhatatlan.
Megmondom őszintén nem ezt várnám egy ilyen értékű háztól, ha tervezési, ha egyedi hiba. Most várhatok, hogy rám verik-e a hiba okozását vagy javítják garanciába. Ha előbbi eset történik, akkor dobhatom el és oda van több mint 7 ezrem, holott direkt azért vettem minőségibb házat, hogy évekig szolgáljon.

[ Szerkesztve ]

(#2111) King Unique válasza Frosttide (#2110) üzenetére


King Unique
titán

Amúgy vertikális helyzetben használtad, a hozzá adott állítótalppal + benne a kábel? Pedig azért azt bírnia kéne, ha maga a kábel közbe nem feszítette az aljzatot.
Tehát nem a kábel tört meg, annak csatlakozó része érintkezik rosszul, hanem a rack-en lévő aljzat. Mit jelent ez a 45°, fektetve a házat, függőlegesen, vagy vízszintesen kell feszegetni, ilyenkor érezhetően mozog is benne az aljzat? Vsz az lehet, hogy a PCB-n a forrasztásnál kicsit elengedett.

Elő kell adni, hogy te rendeltetésszerűen használtad, nem feszegetted benne és mégis ez történt (anyaghiba stb.). Ilyenkor cserélniük kell egy újra, javítani ezeket nem nagyon szokták.

(#2112) Frosttide válasza King Unique (#2111) üzenetére


Frosttide
tag

Úgy használtam ahogy a dobozán is szemléltetve van, állítva, a kis talpában. Ha szemben van velünk a Chieftec felirat, akkor balra kell feszíteni a kábel végén a csatlakozófejet a dokkolóban, hogy működjön.

Ezt már csak azért sem értem, mert általában egy asztal alsóbb polcán volt, a gép alatt, tehát a kábel felfelé hajlott mindíg és nem balra. Az esetek 95%-ban így állt, a maradék 5%-ban fordult csak elő, hogy a Tv miatt balra hajlott a kábel, de ott sem a csatlakozó, hanem a kábel. Ráadásul hiába tettem le valahova, ha a kábel feszült, akkor rántotta el a racket is, ezért is kellett egy szinttel a gép alá tenni, mert másképp a kábel a feszülés miatt lerántotta volna az asztalról.

Sajnos előadni semmit nem tudok, mert az edigital küldte szervizbe én csak a boltba tudtam leadni. Bízom abban, hogy a Chieftec rugalmasan kezeli az ilyen ügyeket és garancia keretén belül elintézik.

[ Szerkesztve ]

(#2113) Klara_ válasza Frosttide (#2112) üzenetére


Klara_
őstag

Sajnos nagykeren mulik ez foleg nem a gyaron..

@2109 King Unique: azonnal leall amint levalasztom a TVrol a regi verzioval kellett varni kb 10sec-et.
Nem lutri, meg kell nezni mielott megveszi az ember, ha 2014 vagy ujabb matrica van a nyakon az a javitott modell. 2012es hozzaszolasban ott vannak a kepek, jol lathato a nyakon a matrica.

(#2114) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

Van most egy 3,5" WD Red-m meg egy sharkoon rapid case, ami 24/7-ben rá van kötve a htpc-re. (Néha azért ide-oda elviszem.)
Lassan kezd elfogyni a hely, így gondoltam, hogy áttérek egy 2,5"-s 2 TB-s red-re + rack.

A mostani megoldás kvázi olyan, mintha belső HDD lenne, mert ezen tárolom az összes adatot, az SSD mellett még néhány játékot is erről futtatok.

A kérdésem az lenne, hogy ez a feladat egy 2,5" rack-nek sem lenne akadály? Kicsit tartok attól, hogy ezeket azért nem erre tervezték... Vagy jobban járnék, ha valahogy belepasszíroznám a gépbe? (A 3,5" semmiképpen sem fér be a házba.)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2115) Polllen válasza Polllen (#2114) üzenetére


Polllen
nagyúr

Mondjuk most nézem, nincs is 2TB red 2,5"-ban. Ettől a kérdés még adott.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2116) Frosttide válasza Polllen (#2114) üzenetére


Frosttide
tag

Egy jó racknek nem hiszem, hogy gondot okoznának ezek. Én is simán futtattam játékot a rackbe rakott HDD-ről, emellett adatokat tároltam rajta, illetve családi videókat is játszottam le róla, simán ment minden.

[ Szerkesztve ]

(#2117) King Unique válasza Frosttide (#2112) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ugye a Micro-B aljzat az függőleges helyzetben van és abban a kábelt vízszintesen kell feszíteni. Vmi érintkezési probléma, PCB-n a forrasztás engedett el, vagy más, azt most nem tudom..?
A garit a nagyker intézi, ahonnan beszerezték, de ha helytálló a hiba=így szinte használhatatlan, akkor cserélniük kell.

(#2113) Klara_: " meg kell nezni mielott megveszi az ember, ha 2014 vagy ujabb matrica van a nyakon" - hát csak ugye erre nem mindenhol van lehetőség, főleg netes rendelésnél nem. Vagy ha nincs készleten, akkor csak a próba kedvéért nem nagyon fognak x darabot berendelni, hogy megnézegesse az ember, melyik, miféle.
De azért jó tudni ezt is, esetleg majd vki kis összefoglaló infót, vagy táblázatot erről is össze lehetne dobni.

(#2114) Polllen: hát 24/7-es használatra tényleg a Red való, de 2,5" méretben csak 750 GB - 1 TB van belőle. Bár szerintem egy jó alu rack-ben, egy normál notivinyó is bírja x ideig. Azok amúgy is strapabíróak, pl. fejparkolásból is 2x annyira vannak hitelesítve, mint a legtöbb 3,5".
Amire figyelni kell, hogy megfelelő tápot kapjon és ne melegedjen túl.
2,5" 1-4 TB-os alternatívákat pedig összeszedtem nemrég árak szerint is, végén a rack-es megoldásokkal:

Nagy tárhelykapacitású 2,5" külső merevlemezek

[ Szerkesztve ]

(#2118) Polllen válasza King Unique (#2117) üzenetére


Polllen
nagyúr

Köszi neked és Frosttide-nak is a válaszokat.

A túlmelegedéstől nem félek, viszont mit értesz jó táp alatt? Érdemes y kábellel külön hálózatról táplálni vagy csak normális usb aljzatba dugni?

Alapvetően simán az alaplapi usb 3.0-ról etetném, ez lenne az igazi előnye számomra a 3,5"-hoz képest.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2119) King Unique válasza Polllen (#2118) üzenetére


King Unique
titán

Igen, főként USB 3.0-ra gondoltam, mert az már stabil tápot ad egy 2,5" 5400-asnak, de akár egy 7200-asnak is.
"Érdemes y kábellel külön hálózatról táplálni vagy csak normális usb aljzatba dugni?"
Y kábellel max 2 db USB (3.0) portról érdemes, de nagyjából elég 1 db 3.0 port is esetedben. Vagy külön hálózat alatt inkább egy külső tápos, aktív USB hub értendő, de mivel van 3.0 port a gépen, így nem igazán szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#2120) Polllen válasza King Unique (#2119) üzenetére


Polllen
nagyúr

:R

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2121) Frosttide válasza King Unique (#2117) üzenetére


Frosttide
tag

Igen, jól vázoltad fel az aljzat elhelyezkedését és a feszülés irányát. Bízom benne cserélik, ha lesz fejlemény úgyis beírom.

(#2122) partymaci


partymaci
aktív tag

"Üdv!
Vettem nem oly rég egy Artic 2.5" külső HDD tartót, bele is tettem egy 80-as notebook vinyót /Logikai NTFS-re formázva/, működik viszont nyugalni állapotban egy idő után leáll és nem éled fel.
USB to ATA/ATAPI Bridge néven van jelen az usb-s eszközök közt.
(Energiagazdálkodásnál ki van kapcsolva. hogy lekapcsoljon.)
Valaki tudna adni tanácsot?"

Nos,
Artic 2.5" HDD USB 3.0

- Chip JMS566
- a HDD-t bele kell csúsztatni, nincs rögzítve
- HD Sentinel nekem nem látja a HDD-t csak a partíció adatait
- le lehet választani, és le is áll
- win8.1 alatt az UASP módot támogatja/legalább is leválasztásnál kijelzi, hogy ilyen eszközt választott le/ és a device mangerben sem jelez hibát

[ Szerkesztve ]

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#2123) King Unique válasza partymaci (#2122) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Igen, JMicron JMS566 chip elvileg UASP képes és, ha a rendszerben (eszközkezelő, tray) is SCSI meghajtóként jelenik meg, akkor azt jelenti, hogy működik ilyen módban.
"le lehet választani, és le is áll" - a leáll az az alvó módra vonatkozik (ami működik, mint írtad), vagy a biztonságos leválasztást követően a HDD leállítására is?

"HD Sentinel nekem nem látja a HDD-t csak a partíció adatait"
Ez mit jelent, nem így jeleníti meg [link], lemezinfóknál VIP-PID azonosítótó (mi?) se írja ki? Ja, bocs, 8.1 alatt SCSI meghajtóként nem ír VID-PID azonosítót, azt esetleg eszközkezelőben, vagy egy USBDeview programmal lehetne megnézni.

Illetve ahogy nézegettem, ez a ház full fém (acél), bár az oldala az műanyag szegélyes?

Eredeti kérdésedre válaszolva, JMicron vezérlőnél nem igazán lehet úgy állítgatni a firmware-ben a dolgokat, mint ASMedia esetében, így, ha azt akarod, hogy ne menjen alvóba, akkor marad a linkelt HDS féle megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#2124) partymaci válasza King Unique (#2123) üzenetére


partymaci
aktív tag

Az alvó mód működik viszont, ha elalszik akkor már nem ébred fel, illetve elkezdek rá másolni és nem csinál semmit, holott a kék led újra világít, de leválasztani nem lehet mert azt írja ki, hogy használatban van. (Működés közben simán leválasztható)

Legfrissebb Sentinel nem látta csak a meghajtó betűjelét. A 3.7-es pedig kérdőjelesen látja a rack típusát/gyártóját meg a meghajtót is. Újratesztelésre nem reagál.

A ház szegélye műanyag.

USB\VID_152D&PID_0539\MSFT3000A123456789

[ Szerkesztve ]

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#2125) King Unique válasza partymaci (#2124) üzenetére


King Unique
titán

Ne az fura, mert az alvó mód pont arról szól, hogy ha vmi folyamat újra használatba veszi a meghajtót, vagy pl. rámész fájlkezelőben az ikonjára, akkor ismét felpörög.
Akad ilyenre példa más házaknál is, de hogy most a firmware beállításai, vagy az OS a ludas benne, azt nem tudom? Az csak más eszközön/ rendszeren próbálva derülne ki. Illetve gyártó oldalán firmware frissítést sem látok, ami ezt esetleg orvosolhatná.

HDS kapcsán szerintem megérhet egy próbát a topikjában jelezni a fejlesztőnek, valamint riportot küldeni neki és akkor javítja. Bár vsz itt a régi 80-as notivinyó is esetleg bekavarhat.

Igen, nézegettem korábban is, de a videón jól látszik, hogy az oldala műanyag. Azért ez a szétfeszegetős, patentos megoldás se az igazi. Jobb, ha legalább a külső fedél csavarozható.

Köszönöm az infókat! :R

[ Szerkesztve ]

(#2126) partymaci válasza King Unique (#2125) üzenetére


partymaci
aktív tag

Úgy néz ki sikerült rábukkanom a JMicronos FW frissítő programra, és downgradeltem a romot.

Standby timert levette nullára.
Ha érdekel feldobom dropxra.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#2127) King Unique válasza partymaci (#2126) üzenetére


King Unique
titán

Érdekel. :K
JMicron chipeknél igazság szerint nagyon nem is próbálgattuk az erre vonatkozó beállításokat.
Ha lementetted a folyamat és beállítás screenshotokat, akkor megköszönnénk, ha megosztanád itt a topikban, illetve, hogy honnan és milyen firmware-t szedtél le hozzá. :R

(#2128) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Nagyszerű, előbb is rálelhettem volna a topicra.... Kérdezném mit vegyek, de már túl vagyok 3 ilyen szaron amiből a kínai noname az egyetlen ami működik, igaz csak 2.0-ás módban. 3.0-ra dugva elszáll a HDD partíciója. Egyszerűnek tűnt, de ahogy látom nem épp vedd meg akármelyiket és jó lesz téma ez. :W

(#2129) King Unique válasza Kolondrum (#2128) üzenetére


King Unique
titán

Pedig már régóta megvan a 3 topik, ami külső merevlemezekkel és külső merevlemez házakkal foglalkozik. :)
Akarsz venni új 2,5" házat? Összefoglalóban vannak alternatívák és tesztek bőven.

(#2130) Kolondrum válasza King Unique (#2129) üzenetére


Kolondrum
félisten

[3619PL] Enyémben ez van, leáll a HDD ha leválasztom, még a bolti elvileg minőségibb darabnál nem. Viszont USB3-on halott a cucc.
Én 1-2 ezernél többet erre úgy gondoltam nem szánok.

[ Szerkesztve ]

(#2131) Kolondrum válasza King Unique (#2129) üzenetére


Kolondrum
félisten

A bolti csodán ami felirat van azt legugliztam, még találat sincs rá. Ergo számsor kifújt. Ezzel nem megy egyik HDD-sem, másolás közben meghal.
Van még egy de az csak egy kábel a végén SATA nem látok rá mi van benne, bontani nem akarom. Mondom az egyetlen ami jól megy ez a 3619PL-es initio csak elég silánynak tűnik a nyák ennyi. USB3-on meg megöli a partíciót, fel le dobálja, de írtam korábban. USB2.0-án viszont jó. 25 megát tud ha mondjuk egy filmet átmásolok, nem is fűti fel nagyon a HDD-t.

(#2132) King Unique válasza Kolondrum (#2130) üzenetére


King Unique
titán

Ez amúgy most melyikben van, mert másik topikban írtad, hogy van vmi LogiLink is [link]? Netán ez volt az egyik rossz?
Az mondjuk hasznos infó lenne, ha pontosan tudnánk, melyik 3 rack-ről van szó.

Amúgy köszönjük ezeket az infókat is.

[ Szerkesztve ]

(#2133) Kolondrum válasza King Unique (#2132) üzenetére


Kolondrum
félisten

A logilink a noname chipes > hulladék! A kínai ebayes: EZI - 2.5 inch External SATA SSD Hard Disk Drive Enclosure Case Caddy USB 3.0 - link már nem él... Ez működik.
A harmadik is kínai azon semmi felirat nincs, az egy kábel a végén satával. MADE IN CHINA jelzéssel.

[ Szerkesztve ]

(#2134) King Unique válasza Kolondrum (#2133) üzenetére


King Unique
titán

Értem, akkor nem lettünk előrébb, na mindegy.
Ebay 2,5" külső házakkal kapcsolatban is van infó és tesztek a topikban, azokkal szerencsére nem voltak a tiedhez hasonló problémák.

(#2135) Kolondrum válasza King Unique (#2134) üzenetére


Kolondrum
félisten

Ezt mondom, az működik. A bolti iponoson számsor van a chippen és nem jó, legalábbis nekem, párom toshiba HDD-jével megy. A legkínaibb működik egyedül rendesen a hita hdd-kkel.

ez jó - már jó a link, eddig nem jött be.

[ Szerkesztve ]

(#2137) gerii


gerii
addikt

Üdv!

Egy Hitachi 5K1000 1TB-os HDD-hez néznék házat, amiket eddig gondoltam:

Captiva alu
RaidSonic ICY BOX IB-268StU3-B
Kolink - bár erről nem sok infó van

Melyik lehet a jobb választás, a RaidSonic jobban bírhatja, mint a Captiva?

RaidSonicról van1-1 teszt, azt írták, hogy az UASP-ot, a leállítást, és az alvó módot be lehet állítani rajta, fejparkolás ki van alapból kapcsolva. Viszont az újabb chippel ez már nem megoldható? - az x idő utáni kikapcsolás, és a fejparkolás csökkentése számítana nálam.

Hardverker-nél ezt tudják szállítani vajon, mert akkor a HDD-vel eljöhetne?

Köszi!

(#2138) King Unique válasza gerii (#2137) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezt nehéz megmondani, melyik bírja jobban...

● Az IB-268StU3-B egy jó rack, alumínium, csavaros rögzítés stb. Viszont a benne lévő chip változó, korábban ASM1051 volt, most már ASM1153E-vel kapni. A HDS screenshot alapján nem működik az UASP funkció (nem SCSI), hiába támogatja a chip elviekben. Illetve biztonságos leválasztás utáni leállítás, valamint alvó mód sem lett igazolva, hogy működne az újnál. Firmware-t frissíteni és flashelni, az ASM1051 55AA PID azonosítója chipeknél lehet/ ajánlottabb, mert azokhoz van firmware. A 1x53 esetében nincs és így bizonytalanabb, de az összefoglalóban le van írva.

● Captiva rack olcsó és nem rossz az se, fórumtárs itt beszámolt róla: 1 | 2. Ez ASM1053 chipes és a beszámoló alapján leválasztás utáni leállítás és alvó mód is működik. Vsz az UASP funkció is támogatott, mert nekem is van 1053 és annál ok. Bár az gyártótól is függ, hogy engedélyezve van-e?

● Kolink rack is jó ár-érték arányú, de arról van a legkevesebb infó, másik topikban a fórumtárs elég szűkszavúan nyilatkozott csak róla [link]. Amúgy kis előnye a Mini-B csatlakozó, ami talán strapabíróbb és kényelmesebb, mint a másik kettőn lévő Micro-B.

"fejparkolás ki van alapból kapcsolva"
Ehhez a külső háznak abszolút semmi köze nincsen. :N Ez kizárólag a merevlemeztől függ. Amúgy minden notivinyó parkol, de eleve sokat, 600.000-es értéket bírnak hivatalosan. Azt meg míg eléri, kell annak x év, illetve kicsit túl is van misztifikálva ez a parkolósdi. Amúgy HDS-ben is mérsékelhető: 1 | 2
A Hitachi abból a szempontból jó, hogy az állítólag egy idő után fixen kiteszi a fejet és nem rángatja ide-oda, mint a WD. Viszont a gyári programmal csak és kizárólag a WD-knél állítható SATA-n [topik], így ha ezzel rendbe van téve, akkor akár egy Scorpio Blue is jó választás lehet.

=========================================================

Jó lehet az eredeti párosításod, akár meg is veheted. :K De, ha annyira fontos az UASP támogatás és alvó mód, akkor lehet jobb választás a Captiva, vagy az összefoglaló táblázatban is találsz egyéb alternatívákat.

[ Szerkesztve ]

(#2139) gerii válasza King Unique (#2138) üzenetére


gerii
addikt

Ma Pesten voltam, HDD volt készleten, rackből viszont csak Captiva-t találtam, így most azt vettem, majd összerakom és lemérem mit tud a páros.

UASP-ot nem igazán tudom miért jó ha van, de biztos jobb mint ha nincs :DDD
Parkolást azért nem szeretem mert idegesít a klattyogás (a Toshiba 500GB-osban 600 nap működési idő, 230.000 load/unload van jelenleg).

(#2140) King Unique válasza gerii (#2139) üzenetére


King Unique
titán

Mármint 5k1000 + Captiva? Jó párosítás az is és a fentebb említett dolgok is működnek vele.
Ha leméred, tesztet csinálsz, akkor megköszönnénk, ha az összefoglalóban lévő mintákhoz hasonlóan. :R
Parkolás kapcsán azt elfelejtettem, hogy a 2,5" Red kevésbé parkol, viszont az drágább.

UAS/ UASP funkció lényege csak annyi, hogy az USB 3.0/ USB 3.1 maximális sebessége csak ebben a módban használható ki, sima BOT adatátvitel esetén nem. Viszont ennek inkább SSD-nél van/ lesz értelme. Mert egy sima notivinyónál kb. egyformán teljesít mindkét üzemmódban. Viszont vannak olyan alaplapok, amik USB turbó üzemmódban jobban ki tudják használni az UASP funkciót, pl. Asus.

(#2141) gerii válasza King Unique (#2140) üzenetére


gerii
addikt

Igen Hitachi 5k1000 + Captiva lett. Képeket már megcsináltam, azonban rádugva a gépre az eszközillesztőt feltette, HDS látja (Disk 2), oké minden; de nincs kötetcímkéje, és fájlkezelőben sem látható a hdd. Ötlet?
Eszközkezelőben látszik a rack.

[ Szerkesztve ]

(#2142) King Unique válasza gerii (#2141) üzenetére


King Unique
titán

"Nem inicializált"
Ha szűz a HDD, akkor első alkalommal a lemezkezelőben inicializálni (MBR), majd partícionálni és formázni (NTFS) kell. :)

(#2143) Klara_ válasza gerii (#2139) üzenetére


Klara_
őstag

Nalam az ujabb (FW: 560-) 5k1000 is parkol, rettentesen klattyogva. 1 fimet nem birtam vegignezni vele.
Nalad tapasztalat?

(#2144) Kolondrum válasza Klara_ (#2143) üzenetére


Kolondrum
félisten

Az 500-is pakol. Hangosabb néha mint maga a noti.

(#2145) gerii válasza Klara_ (#2143) üzenetére


gerii
addikt

Nálam is kattog, de ez nem fejparkolás lesz, mivel 1-2 mp-enként csinálja például egy 8GB-os film nézése közben is, míg egy 1GB-os sorozatnál kevésbé gyakori, talán pufferelés lenne?. Olyan hangja van mint egy gagyi egér kattintásnak 5 méterre.

HDS ezt mutatja: link1 link2

8 óra működéssel 120 Load/unload van benne.
Alvás működik, 5 perc után leáll, viszont a leválasztás nem megy. Kattogás tétlen állapotban nincs.
A fejparkolás értéke normális lehet? Még csak teszteltem pár fájllal, nincs folyamatos használatban a hdd.

[ Szerkesztve ]

(#2146) Kolondrum válasza gerii (#2145) üzenetére


Kolondrum
félisten

Nekem is dettó ezt csinálja. Az 500-as és az 1000-es. Előbbi 19 napos, utóbbi olyan 9.

(#2147) Klara_ válasza gerii (#2145) üzenetére


Klara_
őstag

Ennyire nem melyedtem bele, mert csaladban tovabbadtam. TV-re kotve hasznalhatatlan volt, en pedig ott akartam hasznalni. Most ST500LT012-rol TV-zek ennek semmi hagja.
100% hogy Hitachinal elkottatztak valami, mert a 2013-as 5k1000-ek (sima - FW nincs feltuntetve, ev vegiek FW:560) nem csinaljak, de a 2014 szeptemberit mar nem tudtam hasznalni TV-re kotve.
Parkolasok: most csak azt tudom amit latok ST500LM000-SSHD-8GB: 6 nap 15 ora, 461 parkolas (rendszer), 5k100 HTS541010A9E680: 7 nap 7 ora, 10616 parkolas (TV archivum), ST500LT012-1DG142: 3 nap 2 ora, 2085 parkolas (TV). DeLock 42486ban vannak.

[ Szerkesztve ]

(#2148) King Unique válasza gerii (#2145) üzenetére


King Unique
titán

Érdekes ez a Hitachi 5k1000, mert ugye a korábbi gyártású ok, újabb kattog...
Nekem 7k1000 van 2,5" külső házban, annál ilyet nem nagyon vettem észre, szerencsére.
"8 óra működéssel 120 Load/unload van benne."
Ez semmi, mondtam, hogy nem kell túlmisztifikálni ezt a parkolás dolgot. 600.000-es megengedett érték van a gyártónál is feltüntetve [link]. Ha naponta pár óra használattal 1000+/ több ezer parkolás jön össze, akkor kell foglalkozni vele, mert így pár-néhány hónap alatt belerakhat egy komolyabb értéket.

"Alvás működik, 5 perc után leáll, viszont a leválasztás nem megy"
Pedig másik fórumtársnál működik az is [link] és HDS screenshot alapján a tied is ASMedia chipes, vsz ASM1053, mint az övé.
De látom Win7 alatt nézted, ami ugye natívan az UASP-t sem támogatja, illetve ismert jelenség az aktív USB-port, ami bekavarhat a leválasztás utáni leállításba.

(#2149) Kolondrum


Kolondrum
félisten

[link]

Keressétek a hibát. Ugyan az a termék. [link]

(#2150) King Unique válasza Kolondrum (#2149) üzenetére


King Unique
titán

Jobb oldalin CE1-nél hiányzik a kondenzátor, illetve C5-nél is egy áramköri elem....ez így FAIL, nem PASS, de azért csak összerakták. Jó munkát végzett a quality... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.