Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) CactuS válasza Reggie0 (#1150) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Mivel a hiba továbbra is megvan (hol látja, hogy nem a HDDt) azt hiszem kicserélem a kábelt. Hol vagy pontosabban milyen típust érdemes venni? Vagy 12 egy tucat?

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#1152) Soma01


Soma01
veterán

Sziasztok!

Nem pont 2,5-ös rack, de inkább, mint 3,5-ös amiről kérdeznék.

Úgy gondoltam, hogy veszek egy sata to usb 3.0 átalakítót és úgy dugom rá egy usb 3.0 portra a satás, notiból kivett DVD-t. ...nem!
Az igazi kérdés az lenne, hogy ha veszek egy ilyet: Külső usb 3.0-s DVD ház. És persze teszek bele egy satás (belső, laptop) DVD-t (vagy vinyót majd egyszer, de a DVD a lényeg most), akkor az 1db usb 3.0-s csatiról el fog-e menni? Az az usb port nem lesz elosztva, nem lesz hub. Közvetlen csatlakoztatva lesz. Ugye az usb 3.0-n 900 mA áram is kijöhet. Ez elég-e a DVD-nek? Csak mert adnak hozzá power kábelt is. De gondolom azért mert ha usb 2.0 porta dugja valaki, akkor már kell plusz táp. Igaz? Vagy miért van még az az egy kábel mellé csomagolva?
Én usb 3.0-n fogom használni mindig és nem akarok 2db kábellel kínlódni.
Ha ugyan ilyen házat veszek, csak nem 12,7 mm-eset hanem 9.5 mm-eset, akkor ahhoz nincs 2 kábel, csak 1db. Ezért nem értem, miért adnak a 12,7-eshez 2-t?

(#1153) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Ahogy néztem az árakat 3.0-ás mobil hdd házat ebayről venni hülyeség, mert alig olcsóbb mint a magyar áraknál és rizikós minőségű, ilyen vinyós dolgokon nem lehet spórolni... (cégesen az áfa nekem ráadásul még vissza is igényelhető kb vagy mifene...)

Honnan vegyem melyiket? Fém ház és 2.5 colos kivitel kell, semmi extra használatra... egy 1 TB-s vinyó megy majd bele...

UI: Nem érdemes 3.5 colosokkal foglalkozni? Olyan nagy árkülönbség tán nincs (a 2.5 alig drágább tán), de azok lehet masszívabbak nem? Vagy a súlytöbblet kellemetlen nagyon?

[ Szerkesztve ]

(#1154) King Unique válasza csubuka (#1153) üzenetére


King Unique
titán

Honnan kérdésre nem tudok válaszolni pontosan és nem is annyira a topik témája...pcx, hardverker, emag, ipon, aqua stb. a "slágerhelyek".
3,5 colos nagyobb, nehezebb és külön 230/ 12 V tápadapter kell hozzá, 2,5 colos jóval kisebb, könnyebb, ezáltal könnyen hordozható és csak USB-ről elmegy. Szerintem ezek alapján mki el tudja dönteni melyik számára az ideálisabb.
Melyiket kérdésre, egyrészt van összefoglaló féleség, bővebb változata is [link], másrészt amiket nemrég vettek többiek és tesztelgették fentebb, azok is jók és áruk is ok: [link], [link], [link].
eBay-en is akad néhány olcsóbb [link], [link] és jó rack, de valóban itthon se drágábbak sokkal.

(#1152) Soma01: nekem van egy-egy régebbi slim és rendes méretű Samsung külső ODD-m, előbbi is simán megy 1 db USB2 portból, akkor gondolom ez is fog (áram elég szokott lenni nekik), főleg USB3-ban.
Olyan van, h 2,5" külső HDD/ ODD házakon található USB DC tápbemenet, de ennek használata általában opcionális, szükség esetén javasolt. Előfordul persze, előbbi (HDD) esetében volt rá példa, h egy eBay-es racknél be kellett dugni a DC vonalat is, mert anélkül vmi hibaüzenetet dobott, de nagy általánosságban elég az egyiket.
Ezek a slim írók relatíve kis írási/ olvasási sebességekre képesek, adatátvitelhez USB2 sávszél is elég nekik, USB3-nak főleg külső Blu-ray.írók esetén van értelme.

[ Szerkesztve ]

(#1155) Soma01 válasza King Unique (#1154) üzenetére


Soma01
veterán

Köszönöm a választ. Én is így gondoltam ill. reméltem. De a biztonság kedvéért vettem egy USB3 Y kábelt is. Általában USB3 portban fogom használni és lesz, hogy nem DVD, hanem SATA2-es vinyó lesz benne. Ezért is favorizáltam ezt a racket. Meg ugye az USB3-ról felvehető nagyobb áram miatt is. Abban meg reménykedek, hogy a tápkábel nem kell mindenképpen a működéshez.

(#1156) King Unique válasza Soma01 (#1155) üzenetére


King Unique
titán

Mármint, ha esetleg 2.0 portban használnád, oda jól jöhet az Y, de mint mondtam, enyém is elmegy 1 db USB 2.0 portban. USB3 port 5 V, 900 mA áramának meg fix elégnek kell lennie egy mezei notebook DVD írónak.
+ 1 DC tápkábel, v Y USB kábel majdnem hogy tökmindegy, bár utóbbi kényelmesebb, az igaz.
Ha valóban rakható bele 2,5" HDD is, egy 5400 RPM-esnek szintén elég az USB3 port, de még 7200-asoknak is.

[ Szerkesztve ]

(#1157) csubuka válasza King Unique (#1154) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen, emésztek még picit, mivel a "kész", gyári külső cuccok majdnem ugyanannyiba vannak, mintha rendes racket vennék egy 2.5ös vinyóhoz...

(#1158) batagy válasza csubuka (#1157) üzenetére


batagy
őstag

Igen, de a külön rack és külön vinyó sok szempontból jobb mint az egybeépített "kész" külső vinyó. Előbbi modulárisabb, később bármelyik részét cserélheted, illetve probléma esetén könnyebb troubleshoot-olni pl.

(#1159) Soma01 válasza King Unique (#1156) üzenetére


Soma01
veterán

Az mennyire esélyes szerinted, hogy nem vesz fel tápot az USB3 csatiján keresztül és a DC dugó mindenképpen kell?

(#1160) csubuka válasza batagy (#1158) üzenetére


csubuka
addikt

Köszi! Igyekszem ezt figyelembe véve dönteni majd... 2300 körül is lehet jó házat kifogni? Onnantól kezdődnek, csak azért...

(#1161) Reggie0 válasza CactuS (#1151) üzenetére


Reggie0
félisten

Bocsi, csak kiporgott a jobb oldali listabol a topic. Nagyjabol 12 egy tucat, HDD eseten azert celszeru olyat keresni, ami vastagabb, mert akkor kisebb a lemez felporgetesekor fellepo feszultsegeses.

(#1162) King Unique válasza Soma01 (#1159) üzenetére


King Unique
titán

Csak azt mondhatom, amit feljebb is, általánosságban elég ezeknek az USB adta táp.
USB3 interfészen keresztül mképpen vesz fel áramot is és DC kábel szerintem opcionális, de mivel nincs ilyen speciális rackem, így nem tudom ez az eBay-es pontosan hogyan működik :N Ennyi erővel mért nem kérdezed meg személyesen az eladót?

(#1160) csubuka : egy 2,5" USB3 rack 3-4k körül simán kapható idehaza is.

(#1161) Reggie0 : USB3 kábelek vastagabbak vmivel, így vsz ellenállásuk is kisebb.
Nem tudom mennyit számít a korábban felvetett dörzskorrózió, bevonat anyaga az ő esetében, de megfigyeltem, h ugyanabban az aljzatban az egyes kábelek érintkező felénél is lehetnek apró méretbeli különbségek. Van, h egy egyik jobban illeszkedik, megszorul az aljzatban, míg a másik kevésbé...Ezt a sokszori csatlakozás miatt fellépő kopás, v eleve gyártásbeli minimális méretkülönbség okozza, azt nem tudom. Gondolom méreteknél vmi megadott tűrés ezeknél is van.

[ Szerkesztve ]

(#1163) Zozzer888


Zozzer888
addikt

Sziasztok!

Laptopomba SSD költözik, de csak az oprendszer fog azon lakni, így kelleni fog egy ház a "régi" vinyómnak, ami emiatt kb folyamatosan menni fog. (Jó, folyamatosan nem, de rá lesz dugva folyamatosan és onnan lesznek beolvasva a fileok , stb)

USB 2.0 bőven elég, ami fontos:
-Olcsó legyen (3-4 körül gondoltam)
-Ne főjjön meg benne a vinyó
-A vinyó 320GB-s

Milyen típust/márkát ajánlotok?

előre is köszi :R

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#1164) King Unique válasza Zozzer888 (#1163) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Picit görgess vissza, mert egyik fenti hsz-ben [link] is vannak instrukciók és láthatod többiek miket vettek, azok szerintem neked is jók lesznek. :K
USB 2.0-ásat meg azért sem annyira érdemes venni, mert 3-4k-ért simán kapni USB 3.0-sat is, mint pl. az LC-Power rackek.

(#1165) Zozzer888 válasza King Unique (#1164) üzenetére


Zozzer888
addikt

Okok, köszi :R

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#1166) csubuka válasza Moleman (#1106) üzenetére


csubuka
addikt

Meg annyit kerdezehetek hogy akkor vinyo rogzitesnel ez a csusztatos annyira nem korrekt? Inkabb valami becsavarozhato kellene? Es ez ah levalasztos problema orvosolhato vagy mi miatt adodik? Esetleg a vinyot nem karosithatja? Koszi

(#1167) Zozzer888 válasza Zozzer888 (#1165) üzenetére


Zozzer888
addikt

Végül meg is rendeltem egy ilyet:) A leírás, meg a 2 év gari (na meg az ,hogy ajánlottátok persze) meggyőzött:)

köszi!

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#1168) King Unique válasza csubuka (#1166) üzenetére


King Unique
titán

Jobb a csavaros, de a sima "belecsúsztatós" se gáz akkor, ha a ház jól közrefogja a HDD-t és nem lötyög benne, mint amilyet ő is vett.
Az USB3 vezérlőchipnek kell támogatni a leállítást, firmware-ében beállítva a szükséges dolgokat, pl. ASMedia esetében [link]. Biztonságos leválasztás után, ha a HDD még pörög tovább, nem feltétlenül akkora gond, ha a kábelt kihúzva halkan, egyenletesen leáll. Viszont rosszabb esetben, hirtelen árammegvonásra vészleállást csinál, hangosan kattan, na ez az, ami nem tesz jót neki.

(#1167) Zozzer888: jó választás :K

[ Szerkesztve ]

(#1169) csubuka válasza King Unique (#1168) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen a részletes választ!

(#1170) King Unique válasza csubuka (#1169) üzenetére


King Unique
titán

Nincs mit. Akkor melyik rack lesz ??

(#1171) csubuka válasza King Unique (#1170) üzenetére


csubuka
addikt

Most kiderült, hogy egy rokonom tud hozni Németországból USD3-as 1TB-os Toshiba 2,5ös külső vinyót, így a család "leszavazta" a hazai összerakást azt hiszem. Ez 18-19 körül állna meg és mindenki az "egyszerűség" felé akar elmenni. Köszönöm a tanácsokat, én ugyanazt venném, mint fentebb kettővel a fórumtárs - ha magamnak lenne.

(#1172) King Unique válasza csubuka (#1171) üzenetére


King Unique
titán

Értem... :)
Nem rosszak külső Toshibák se, de remélem vmi komolyabb - Alu 2S, Slim, Edition - modellt tud jó áron szerezni [link], mert a fapados Basics itthon se kerül sokkal többe [link]..
Utóbbi műanyag házas, semmi extra, ennél jobb az alu rack + HDD megoldás, de ha úgyse neked lesz, akkor meg tökmindegy, az ő bajuk... :D

[ Szerkesztve ]

(#1173) tlac


tlac
nagyúr

Besszálok én is egy kis review-val:

Delock 42523

Maximum 7mm vastag vinyó fér bele. Alumínium ház, csak a két végén van egy kis műanyag.

USB 3.0 kívül, belül SATA 6Gb/s
chip: JMicron JMS567

kis halvány zöld led van rajta

HDSentinel ki tudja olvasni a SMART adatokat. Leválasztásnál kikapcsol.

(#1174) csubuka válasza King Unique (#1172) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm, ezen infót igyekszem továbbadni akkor!

(#1175) tlac válasza tlac (#1173) üzenetére


tlac
nagyúr

kicsit csalódott vagyok, a gyártó oldalán az van, hogy működik Linux alatt is, hát gyakorlatilag eddig nem sikerült életre keltenem
többféle kernellel próbáltam és többféle linux disztribúcióval is

sajnos úgy néz ki, hogy ez a JMS567 chip bugos, a többi hasonló rack, ami ugyanezzel a chippel van szerelve, azok sem működnek
[link]
[link]
[link]

elvileg a 3.5.15-ös kerneltől már javítva, de az új uhulinux-ban, amiben pont ez a kernel van, azzal sem ment
Some buggy JMicron USB-ATA bridges don't know how to translate the FUA
bit in READs or WRITEs. This patch adds an entry in unusual_devs.h
and a blacklist flag to tell the sd driver not to use FUA.

[link]

(#1176) tlac


tlac
nagyúr

WD vinyókon lévő Reduced Power Spinup-ot (RPS) próbáltátok már?
jumperrel lehet beállítani

Applications for 2.5-inch hard drives include USB external hard drives, notebook systems, and
Consumer Electronics (CE). Due to the fact that many of these applications are portable in nature, an
option for limiting startup current levels and increasing spinup speed is necessary.
To address this requirement, WD has developed Reduced Power Spinup (RPS) mode.
RPS-enabled drives use minimal power consumption during spin up, allowing a greater range of
compatibility with various systems and cables in the marketplace.

[ Szerkesztve ]

(#1177) tlac válasza tlac (#1176) üzenetére


tlac
nagyúr

ahh egy szokásos méretű jumper pont nem fér oda úgy, hogy az usb-s adaptert is rátegyem, kb 1 millimétert kilóg a feje

(#1178) Coolmat


Coolmat
őstag

Sziasztok!

Adott egy Tevion (aldis) 2,5"-os külső winchester, a HDD típusa Toshiba MK7559GSXP, a rack ASM1051 chipes A plugos ~1m-es kábellel. Már új korában sem volt teljesen stabil USB3-on, pl. a régi házamhoz vettem egy előlapi USB3-at, azzal abszolút nem működött, egy másik előlappal már igen (előbbinek ~100cm volt a kábele a házban, utóbbinak ~60cm), de azzal is néha megszakadt a kapcsolat ha kicsit megmozgattam a kábelét.

Nemrég vettem egy új házat (Fractal Design Core 3000), annak az előlapi USB3 portjával abszolút nem áll szóba, így azóta kénytelen vagyok mindig hátra az alaplapba bedugni. Régebben legalább ha hátra dugtam be ott beton stabilan ment, de mostmár azzal is elkezdett vacakolni néha (az alaplapom Intel H77 chipes).

Próbáltam más gépekkel is, pl. húgom laptopjával (Intel H71M chipes), ezzel pár hónapja flottul ment, most már max USB2 sebességel (~40MB/s) megy az USB3-as portján, vagy fel sem ismeri. Saját laptopomban egy Nec chipes USB3 Express Card van, ehhez mindig kellett külön táp is hogy elinduljon egyáltalán, most már ezzel is meg-meg szakad a kapcsolat, vagy fel sem ismeri.

Gondoltam biztos a kábele romlott el az idők folyamán, így vettem egy 50cm-es A-A USB3 kábelt, de ezzel is ugyanazok a tünetek. Visszaolvastam itt a topikban, és kipróbáltam az ASM1051-hez ajánlott 13022081f602 firmware frissítést, de ez sem segített sajnos.

Lényeg, hogy úgy néz ki nem úszom meg, hogy lecseréljem a racket. A topik összefoglalóban ajánlott e-bay-es csodákkal mik a hosszú távú tapasztalatok, találkozott már valaki hasonló instabilitással? Elsősorban az A csatis változat érdekelne, hogy legalább a meglévő kábeleimmel tudjam használni.

(#1179) King Unique válasza Coolmat (#1178) üzenetére


King Unique
titán

Pedig ASM1051 chip elég gyakori és nem is rossz, itt vsz a Tevion rack "allinone" lesz a szar...
Azokkal a bizonyos eBay-es külső házakkal batagy fórumtársunknak van tapasztalata, tőle kérdezd.
Nem rossz ez a Dynamode (v mi a neve), de azért akadt vele, pár apró probléma [link].
USB 3.0 Type A csatlakozó elég ritka 2,5" rackeknél, de a Delock [link1], [link2], Logilink [link1], [link2], Spire [link] is gyárt ilyeneket.

(#1180) tlac válasza tlac (#1175) üzenetére


tlac
nagyúr

érdekes módon ntfs fájlrendszerrel linux alatt is működik hibátlanul, régebbi kernelekkel is

[ Szerkesztve ]

(#1181) tlac


tlac
nagyúr

ehhez a delock 42523 rackhez milyen usb2-es kábel kell, amivel 2 portba is be tudom dugni?
mi a neve?

(#1182) King Unique válasza tlac (#1181) üzenetére


King Unique
titán

Maga a rack USB 3.0 csatlakozós, Y-kábelre gondoltál :F
Akkor USB 3.0 Micro-B - Type A kábel kell hozzá [link]. USB 2.0-nál Y-kábelben többnyire Mini-B típusú van, ami a 3.0 Micro-B aljzatba nem megy bele, maximum az USB2 Micro-B típusú, de az is csak a 3.0 Micro-B egyik, az USB2-es felébe.

(#1183) tlac válasza King Unique (#1182) üzenetére


tlac
nagyúr

igen az y kábelre gondoltam
az usb2-t azért mondom, mert usb3-as aljzathoz elég a szimpla gyári kábel
tehát csak usb2 aljzatnál lenne értelme duplázni az ampert és ehhez keresek kábelt
(ebben az usb abc-ben én teljesen elveszlek)

(#1184) King Unique válasza tlac (#1183) üzenetére


King Unique
titán

Igen, csak ott a gond, h USB2 kábel nem megy bele a 3.0 Micro-B aljzatba, max a sima 2.0 Micro-B, de az meg amolyan "belerőszakolás"... célszerűbb akkor egy ilyet a 3.0 kábel Type A végére tenni [link]
Attól, h USB 3.0 Y kábelt veszel, még nem kötelező mind2 vonalát csatlakoztatnod, elég csak a fő vonalat 3.0 portban, 2.0-ban meg mind2-t, pont ezért van így kitalálva. Másrészt meg, az se biztos, h szükség lesz erre a megoldásra, mert a legtöbb 2,5" 5400 RPM külső vinyó elmegy PC (hátlapi) és notebook 1 db USB 2.0 csatlakozójában is.

(#1185) tlac válasza King Unique (#1184) üzenetére


tlac
nagyúr

igen értelek most már, köszönöm

csak arra gondoltam, hogy valami sima usb2-es megoldást gyorsabban meg tudok venni valamelyik helyi boltban
talán ezt az utolsó linken lévő cuccot a legegyszerűbb beszerezni

Másrészt meg, az se biztos, h szükség lesz erre a megoldásra, mert a legtöbb 2,5" 5400 RPM külső vinyó elmegy PC (hátlapi) és notebook 1 db USB 2.0 csatlakozójában is.

igen, csak elkezdtem irkálni a linux-os problémámmal egy kernel lev. listára, és az egyik fejlesztő ragaszkodik hozzá, hogy ez tápprobléma és amíg nem zárom ki ezt a lehetőséget, nem fogunk továbbjutni ezen

(#1186) Zozzer888 válasza tlac (#1185) üzenetére


Zozzer888
addikt

Én is szeretnék kérdezni ezzel kapcsolatban:)

Y kábelt kaptam a rackhez, mi történik, ha csak az egyik USBbe dugom be a cuccot? Lehet kevés lesz neki? Folyamatosan használja a gép a vinyót, illetve hát nyilván nem folyamatosan, de az a "DATA" partició:)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#1187) King Unique válasza Zozzer888 (#1186) üzenetére


King Unique
titán

Az USB Y kábel kiegészítő tápvonalának használata opcionális, USB 3.0 portban elég csak a fővonalat bebugni, USB 2.0 portban ajánlott mind2-t, de ott se feltétlen kötelező, ha stabilan megy a külső vinyó 1 db port által biztosított árammal.

(#1188) Zozzer888 válasza King Unique (#1187) üzenetére


Zozzer888
addikt

Köszi:) Nem tudom mennyire stabil, ha kell a hely, majd lehet letesztelem:)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#1189) tlac válasza tlac (#1173) üzenetére


tlac
nagyúr

SilverStone TS10, ugyanaz a JMS567 chip van rajta, ránézésre az elektronika is ugyanaz
[link]

(#1190) Zozzer888


Zozzer888
addikt

Sziasztok!

Ha nagyon zavar a led fénye, akkor a szigszalaggal történő leragasztás helytálló megoldás? Nem fog ráolvadni, rásülni nekem a szigszalag?

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#1191) King Unique válasza Zozzer888 (#1190) üzenetére


King Unique
titán

Szerintem ez nem igazán ide való kérdés...ha zavar ragaszd le, v tegyél elé vmit. Sokféle szigetelőszalag van, azt a kis hőt egy általános is elviseli, de van speciális hőálló fajta is.

(#1189) tlac : nem rossz rack, nagyon gyártó van, így pl. a SilverStone is. Minek linkelted, pusztán csak a megyegyező chip szemléltetése végett, v amolyan bemutatóként?

(#1192) tlac válasza King Unique (#1191) üzenetére


tlac
nagyúr

azért mert valószínűleg a saját rack-em is ugyanezt tudhatja

egyébként holnap egy usb3-as géphez fogok kerülni, ha adtok egy pontos listát, hogy milyen teszteket szeretnétek látni, akkor megcsinálom

(#1193) King Unique válasza tlac (#1192) üzenetére


King Unique
titán

Aha, értem.
A "milyet" kérdésre, már utaltam rá korábban és pontosan paramétereztem, olyat amit a többiek fentebb. :K
Összkép miatt jó lenne a korábbi 2 db képet és gondolatokat is beleszőni, v akár lehet azt a hsz-t is módosíttatni és kibővíteni a tesztekkel.
ha nem egyértelmű, akkor írj privibe

[ Szerkesztve ]

(#1194) tlac válasza King Unique (#1193) üzenetére


tlac
nagyúr

ha egységesített tesztelést szeretnél, akkor pontosan meg kellene fogalmazni, a programok listáját és paramétereit
az nem elég jó, hogy legyen olyan mint amaz, mert könnyen lehet, hogy valamit nem veszünk észre
de pl. kapásból nem látom értelmét a total commanderes másolástesztnek sem
sőt az utolsó 3 teszt sem egységes

egyébként meg ssd-vel lenne az igazi, mert így könnyen lehet a vinyó korlát és nem jön ki a rack ereje

(#1195) King Unique válasza tlac (#1194) üzenetére


King Unique
titán

Megvolt, ott volt korábban. :)
Natúr másolástesztektek pont azért van értelme, mert ezek az xy programos szintetikus mérések kicsit hamis képet adnak, mivel az ott kijött értékeket, a gyakorlati adatmozgatás nem mindig éri el, v csak rövid ideig tartja. Ez attól is függ mennyire van tele a lemez, éppen melyik sávon (középső/ szélső) van az olvasófej, mekkora és hány db fájlt másolsz stb.
Ha van SSD, azt is bele lehet tenni, de ott is csak az igazán gyors (újabb) SATA 3 modellek feszegetik az USB3 korlátját.

(#1196) tlac válasza King Unique (#1195) üzenetére


tlac
nagyúr

Megvolt, ott volt korábban.

akkor kérek egy linket, mert nem tudom, hogy mire gondolsz :)

Ez attól is függ mennyire van tele a lemez, éppen melyik sávon (középső/ szélső) van az olvasófej, mekkora és hány db fájlt másolsz stb.

pont ez a bajom a másolással teszttel :)

(#1197) togeti


togeti
tag

Sziasztok,

Ma vettem egy ilyen külső házat [link] és egy Hitachi Travelstar Z7K500 500GB 7200rpm tettem bele.A kérdés,ami felmerült bennem,hogy a házben lévő belső sínt hogyan kellene használni,illetve a hátlap,ami lezárja nagyon nagy szivaccsal rendelkezik.Normális az,hogy annyira be van szorítva a HDD,hogy szinte alig tudtam rárakni a ház hátlapját?Nyilván kell az,hogy fogja,mert az előlapon kvázi lóg a HDD,de akinek ilyen típusú háza van,az nem vágott le a szivacsból?

(#1198) csubuka válasza King Unique (#1172) üzenetére


csubuka
addikt

[link]

Ilyet tudna hozni 15ért kintről elvileg 1 Terásba... persze a gari parás így, ámde mivel gyakran jön-megy így nem gond tán. Ez a jobbféle, megérősek közé sorolható, mint amit listáztál is?

(#1199) King Unique válasza csubuka (#1198) üzenetére


King Unique
titán

Nem akarom nagyon ragozni, a célnak megfelelne, de azon kívül semmi extra. A jobbfélék, amiket fentebb is említettem, az aluházas Slim és ALU 2S modellek. Itt a hővezetés miatt is előnyös a fém burkolat, valamint utóbbi 2 szoftveres felszereltsége se rossz.
Nem tudom ez a műanyag Plus [link] mi többet tud, mint egy Basics [link], de én nem látok benne semmi különöset...
Ismerős mást nem tud szerezni jó áron, csak ezt, mert nem nagy szám?? Igaz hangsúlyozom a célnak megfelel, de...

Tehát kérdés mennyire fontos az ár, belefér-e +5-6k, mert, ha igen, akkor inkább érdemesebb itthon megenni, a márkásabb WD-k se kerülnek sokkal többe, sőt [link]. :F
Illetve, amiről ez a topik szól, külön megvenni a házat (3-4k) + hozzá a HDD-t [link] is kijön kb. 20 ropiból és jobb megoldás egy fapados gyári külső vinyónál. :K

(#1197) togeti: fent van 2 db teszt, őket kérdezd privátban.

[ Szerkesztve ]

(#1200) csubuka válasza King Unique (#1199) üzenetére


csubuka
addikt

Koszonom szepen! Sajnos szerintem szamitani fog a plusz 6 ezer. Mondjuk az itthonibol az afa esetleg cegesen okosodhatna akar... De a szoftveres extra itt sosem lesz kihasznalva az nem szamit max a robosztus kivitel tan. A kulon verzio engem vonz, de a celkozonseg az egyszeru megoldasra torekedne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.