Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) Alex91 válasza TXT (#5000) üzenetére


Alex91
félisten

A GEN2-es. Ha meg itthn nezed, akkor is az USB-C-st erdemes venni, amihez van USB 3.0 kabel is...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5002) King Unique válasza TXT (#4997) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem írtad pontosan milyen SSD-hez kell a külső ház, de a most linkelt IB-AC703-U3 modell alapján 2,5"-os SATA lehet. A célra akár ez is megfelelhet, de egy másik válaszban említett AXAGON modelleknél az UNMAP (TRIM) funkció is biztosan működik USB-n, vagyis azok olyan szempontból jobb választás és az áruk is hasonló.
Egy USB 3.0-s külső háznál SATA3-as SSD használatánál kb. ilyen adatátviteli sebességre lehet számítani USB 3.0 portnál, UASP módban. Ennél valamivel többet és egyben a SATA3-as SSD max. sebességét kihasználni USB 3.1 Gen 2-es külső házzal lehetne (példa), de akkor a gazda hardveren is olyan portnak kell lennie. Ha ez nem cél, vagy nincs a gépen megfelelő port, akkor az említett célra bőven elég lehet egy USB 3.0-s megoldás is.

(#5003) TXT válasza Alex91 (#5001) üzenetére


TXT
őstag

Koszi
Kaphato ez itthon? :U En nem talaltam belole sehol ...
Hasznal valaki ilyet, van vele szemelyes tapasztalata?

(#5004) Alex91 válasza TXT (#5003) üzenetére


Alex91
félisten

En. :)

De nezhetsz mast is, csak jo legyen...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5005) TXT válasza King Unique (#4962) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom.
Ezek az Axagon tarolok kozul, ami az altalad is linkelt hozzaszolasban felsorolasra kerult, melyik a legjobb valasztas? Illetve ez a TRIM funkcio mihez is kell/jo? :U Bocs ha lama kerdes lenne :DDD

(#5006) King Unique válasza TXT (#5005) üzenetére


King Unique
titán

Azoknál attól is függ milyen kell, standard külső ház, vagy szerszám- és szerelésmentes (tool-free) kivitelű, milyen színben, stb. Amúgy a célra mindegyik AXAGON modell megfelelhet, ami ott fel van sorolva.
A TRIM, illetve USB-n az UNMAP funkció támogatása azért lehet lényeges, hogy pl. ne lassuljon be idő előtt a külső SSD, annak írási sebessége. Bár ha az SSD-nél kellően hatékony a Garbage Collection, akkor az is kompenzálhatja némileg a hiányát, de az ideális nyilván a működő állapot.
Ha már szóba került az USB 3.1 Gen 2 és a Type-C, akkor lehet akár olyan külső házat is venni SSD-hez. Viszont ha nincsen a gazda hardvereken olyan port és emiatt nem lehet kihasználni sem az egyszerűbb csatlakoztatást, sem a nagyobb adatátviteli sebességet, akkor kevésbé van értelme.

(#5007) TXT válasza King Unique (#5006) üzenetére


TXT
őstag

Leginkabb szerelesmentes haz kellene, amiben megtalalhato ez a TRIM funkcio. Usb-c nincs egyik hardveren sem. Mi johet szoba akkor ezek kozul, melyik lenne jo?

(#5008) King Unique válasza TXT (#5007) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha az ezen válaszban említett AXAGON külső házakra vonatkozóan kérdezed, akkor az EE25-XA6 kivételével a többi mind tool-free.

(#5009) TXT válasza King Unique (#5008) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom a segito valaszokat :R

(#5010) TXT válasza King Unique (#5008) üzenetére


TXT
őstag

Egyebkent van barmi hasznos, ertekes, vagy funkcionalis kulonbseg ezen hazak kozott, ami miatt erdemesebb ezt, vagy azt megvenni?
Ahogy neztem, legalabbis leiras szerint pont az EE25-XA6 az egyetlen koztuk, ami USB 3.2 de az meg szerelos... Van jelentossege ennek a sebessegben, vagy ugyanaz, mint a tobbi, ami viszont csavarmentes? :U

[ Szerkesztve ]

(#5011) King Unique válasza TXT (#5010) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnézed a tool-free változatokat, akkor az EE25-F6B | EE25-F6G | EE25-F6S modellek eleve kb. ugyanazok, csak a színük más. Az ADSA-1S6 az, ami már kissé eltérő, mármint pl. a külső ház fizikai kialakítása, + akár külön is használható a benne lévő adapter, ami az alábbi képen is látszik. Az egyéb jellemzők meg világosan le vannak írva magyarul a gyártó weboldalán, ahol pl. a SATA 6 Gbps | USB 3.0 | UASP | TRIM (UNMAP) | eleve adott mindegyiknél, ahogyan a gazda és az eszköz felőli oldalon a Type-A és Micro-B fizikai csatlakozók szintén

Az EE25-XA6 külső háznál USB 3.2 Gen 1 van feltüntetve, ami (Gen 1x1) = USB 3.0. Ugyanilyen alapon az USB 3.1 Gen 1 / Gen 2 között is van különbség, ahol a Gen 1 = USB 3.0. Vagyis nem, nem lesz gyorsabb ezen külső ház, mivel ténylegesen (Gen 2x2) nyilván semmi köze nincsen az USB 3.2 szabványhoz, max. névlegesen lehet ráfogni Gen 1x1 (= USB 3.0) alapon, amit általában szeretnek is kihasználni a gyártók. :)) Na meg egy SATA3-as (6 Gbps) külső háznál, illetve SSD-nél adatátviteli sebesség szempontjából nyilván értelme sem lenne az USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gbps) szabványnak, sőt még az USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) esetében is egylemezes kivitelben csak NVMe SSD-vel lehet kihasználni a szabvány max. sebességét (példa).

[ Szerkesztve ]

(#5012) TXT válasza King Unique (#5011) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom az ujabb infokat es segito hozzaszolast! :R

Ajanlottak ezt az ORICO 2518S3 “rack”-et is. Ez azon kivul, hogy alu hazas (nem tudom ez jo e, jelent e elonyt, vagy sem), gyengebb, mint az emlitett Axagon hazak? :U Nem talaltam infot rola, hogy ez TRIM/UNMAP-os lenne e, ami azert az altalad irtakbol is kiderult szamomra, hogy fontos tenyezo.

[ Szerkesztve ]

(#5013) King Unique válasza TXT (#5012) üzenetére


King Unique
titán

Az ORICO 2518S3 is megfelelhet a célra, arról van korábbi blogbejegyzés, ahol HDD-vel volt használva, + a nemrég linkelt sebességteszt SSD-vel. Viszont ennél a külső háznál azt sem a gyártó nem tünteti fel, sem itt a topikban nincs róla biztos információ, hogy támogatja-e az UNMAP (TRIM) funkciót.
Egyébként SSD-hez nem feltétlen csak UNMAP (TRIM) képes külső házat lehet használni, megfelelhet akár egy normál, az említett funkciót nem támogató típus is. Meg eleve függhet attól is a szükségessége, hogy egyrészt az SSD-nél a Garbage Collection mennyire hatékony, másrészt milyen intenzíven lesz használva, gyakran történik-e törlés és írás. Ha kevésbé és intenzíven a válasz, vagy szimplán csak legyen ilyen téren eleve SSD-khez optimalizált a külső ház, akkor a lehetőség adott, ott vannak pl. az említett AXAGON modellek, azoknál biztosan működik.

(#5014) TXT válasza King Unique (#5013) üzenetére


TXT
őstag

Koszonom az ujabb segitseget, ezaltal sikerult is dulore jutnom es berendeltem egy ADSA-1S6 es egy EE25-F6B hazat. Nagyon kivancsi vagyok rajuk.
Meg 1x koszonom! :R :R

(#5015) Kaslerka

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Vettem egy ilyet: [link]
Belepattintottam egy WD winyót és semmi. Mintha nem kapna elég áramot. Világít a LED, fel is pörög a winyó. Egyszer, egyszer felvillan az ikon, hogy új meghajtó, de aztán el is tűnik...

Üdv,
Krisztián

[ Szerkesztve ]

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

(#5016) King Unique válasza Kaslerka (#5015) üzenetére


King Unique
titán

Felvillan az ikon, hol, a fájlkezelőben, milyen operációs rendszeren, Windowson? Ha Windowson, akkor az eszközkezelőben és a lemezkezelőben megjelenik a külső meghajtó, inicializálva, particionálva, formázva (bővebben) van a HDD, van meghajtóbetűjele?
Aztán USB-n a tápellátás rendben van, USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a külső merevlemez? Nincsen USB-n csatlakozási, érintkezési probléma, másik USB-portban, másik USB-kábellel stb. ki volt próbálva az eszköz?

(#5017) Kaslerka válasza King Unique (#5016) üzenetére

Szia!

Sajnos ilyenekre nincs időm, hogy megnézzem. Felvillan alul az ikon és már el is tűnik.
W10 egyébként. A winyó tutira jó, mert gépbe kötve simán megy. Az USB3 port is patent.
Az eszköz azért nem lehet rossz, mert elötte vettem egy másikat (csak kábeles megoldást) és ott ugyanezt csinálta. Ezért feltételeztem, hogy az áram lesz kevés. Ezért is vettem ezt a házat. Erre ugyanezt csinálja.... :(

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

(#5018) King Unique válasza Kaslerka (#5017) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem is feltétlen most azonnal, de valamikor nyilván meg kellene nézni, ki kellene próbálni a felsorolt dolgokat, máskülönben max. találgatni lehet. Meg nem mintha olyan időigényes lenne ezeket lecsekkolni, a linkelt leírások alapján eleve egyértelmű mit és hol kellene. Az áram, a tápellátás meg eleve nem lehet kevés, ha USB 3.0 porthoz van csatlakoztatva a 2,5"-os külső merevlemez, max. akkor, ha túl hosszú USB-kábellel van használva.

(#5019) Alex91 válasza Kaslerka (#5017) üzenetére


Alex91
félisten

Az alaplapi USB porton probalod, vagy elol, a hazra kivezetett portot?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5020) Kaslerka válasza King Unique (#5018) üzenetére

Szia!

A nincs időm, azt úgy értettem ,hogy arra, nincs időm, hogy lássak valamit. :) Megjelenik, eltűnik.. fél mp-enként... A kábel nem hosszú. A hirdetésben látható.

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

(#5021) Kaslerka válasza Alex91 (#5019) üzenetére

Szia!

A házra kivezetve próbálom, de természetesen egy "gyári" külső meghajtó tökéletesen megy vele, csak az én általam probált wd nem megy a dobozkával...

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

(#5022) Alex91 válasza Kaslerka (#5021) üzenetére


Alex91
félisten

Dugd az alaplapira hatulra, akkor mi van?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5023) King Unique válasza Kaslerka (#5020) üzenetére


King Unique
titán

Ezzel megint az a baj, hogy az előző válaszban említettek továbbra sem tisztázottak. Megjelenik és eltűnik, hol, a fájlkezelőben / eszközkezelőben / lemezkezelőben, illetve ha eltűnik, akkor egyáltalán nem látszik sehol? USB-n a fizikai csatlakozás biztosan rendben van, ha asztali PC-ről volt szó, akkor hátlapi USB-porthoz csatlakoztatva is ki volt próbálva az eszköz? Csak mert nem úgy tűnik, ha állítólag fél másodpercenként megjelenik, majd eltűnik.

(#5024) Kaslerka válasza King Unique (#5023) üzenetére

Szia!

Este megnézem pontosan. A fél Mp-enként az azt jelenti, hogy alul az óra mellett megjelenő ikon (külső meghajtó) eltűnik-megjelenik...

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

(#5025) Kaslerka válasza Alex91 (#5022) üzenetére

Szia!

Este meglesem. Bár meglepődnék ha ott jó lenne, ha eddig minden jó volt a házon is. :)

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

(#5026) allein


allein
addikt

Sziasztok. Nem tudom jó helyen érdeklődöm vagy sem, a képen nem találtam infót. Olyan 2.5" méretű átalakítót keresek amibe 2 darab M.2 SATA III SSD-t tudok belerakni. Olyat találtam amibe egyet lehet belerakni. Találtam, ilyesmire gondoltam.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#5027) allein válasza allein (#5026) üzenetére


allein
addikt

Sztornó, elvileg ezt csak PC-ben lehet használni, alaplapra csatlakoztatva. Én NAS-ben szerettem volna használni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#5028) King Unique válasza allein (#5026) üzenetére


King Unique
titán

Hát nem egészen, mivel a linkelt átalakító belső használatra való, ellenben ezen topik eleve a külső meghajtóként történő használattal, ahhoz való külső házakkal, adapterekkel foglalkozik. Ahol egyszerre 2 db M.2 SATA SSD használatához pl. ilyen külső ház jöhet szóba.
Ha PC-be kell ilyen M.2 adapter, vagy valamilyen egyéb megoldással NAS-hoz, akkor az azzal foglalkozó topikokban kellene érdeklődni a lehetőségek felől. Valamint általánosan az SSD témával, annak beüzemelésével stb. a Flash SSD topik foglalkozik.

(#5029) finest


finest
őstag

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Gembird külső házas vinyó, ami újabban megakadályozza időről-időre, hogy az alaplap kikapcsoljon, vagy újrainduljoon, ha leállítom/újraindítom a Windowst. A Win10 leáll , mert az Eseménynaplóban nem panaszkodik kritikus leállásra, pedig a gépet, csak a power gomb hosszú lenyomásával tudom kikapcsolni. Eddig nem csinált ilyet. Az alaplap egyébként egy b350 pc mate. Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#5030) King Unique válasza finest (#5029) üzenetére


King Unique
titán

Ez normál esetben úgy megy, hogy az OS-t, a Windowst állítod le és utána nyilván a hardver (gép) is kikapcsol. Illetve akkor is, ha USB-s tárolóeszköz van csatlakoztatva. Ha esetedben a leírtak alapján a Windows állítólag rendben leáll, akkor viszont nem teljesen világos, hogy valójában mi is a kérdés és mi köze annak a külső HDD-hez. :F Vagy ha nincsen csatlakoztatva a külső HDD, akkor nem áll fenn az említett jelenség?
Ha a gép állítólag nem kapcsol ki, akkor ezek szerint mégsem feltétlen áll le a Windows. Ahol nem derült ki, hogy pontosan hogyan történik a leállítás, illetve az a bekapcsológomb egyszeri megnyomásával is megoldható, ha az energiagazdálkodási beállításoknál leállítás van hozzárendelve. Ha a Windows 10-nél nincsen kikapcsolva a gyorsindítás, vagy a Shift + leállítás módszer használva, akkor viszont nem teljes leállítás történik. De normál esetben magának a számítógépnek még bekapcsolt gyorsindítás melletti Windows-leállításnál is rendben ki kellene kapcsolnia, hacsak esetleg hardvertől és xy egyéb beállítástól függően ez esetedben mégsem történik meg.

Vagy esetleg az (is) a gond, hogy az OS/gép kikapcsolása után a 2,5"-os külső HDD nem áll le és tovább pörög? Ha igen, akkor annak meg az lehet az oka, hogy az USB-portok az OS/gép kikapcsolása után is áram alatt maradnak pl. töltési célból. De az, illetve a töltési funkció az UEFI BIOS-ban rendszerint kikapcsolható, valamint pl. ErP Ready néven is futhat az ezzel kapcsolatos beállítás.

[ Szerkesztve ]

(#5031) finest válasza King Unique (#5030) üzenetére


finest
őstag

Köszi a választ. Valószínűleg más a baj, nem a külső vinyó. Függetlenül attól, h mivel állítom le a windowst pl shutdown.exe /s /f parancssorból a powerled nem alszik ki, pörögnek a ventik, ill. égett a piros led a racken. Ez megtévesztett, inkább az alaplap nyűgje lesz. A windowsban, ha kikapcsolom a gyorsindítást, akkor nem kapok kritikus leállás hibaüzenetet, ha a leállási fokyamat után a power gombot hosszan lenyomva tartva állítom le a gépet. Vagyis a windows a maga részéről leáll, de a leállítási folyamat valahogy a legvégén elakad és az alaplap nem kapcsol ki. Nincs tuning, a BIOS-t frissítettem, ill. megcsináltam ,amit írtál az energiagazdálkodásban, de nem változott, 10-ből 9x nem tud leállni tökéletesen a lap. Kikapcsoltam viszont az alaplapi smart CPU fan dolgot, utána hibátlanul leállt, de nem teszteltem tovább.

ON:
Kipróbáltam egy Evolveo Tiny 7g házat, full műanyag, de tetszetős a kidolgozás, a ledes csíkok aránylag nagyok. A ház szépen működik, a ledek kialszanak leválasztás után és leáll a vinyó is. A Smart működik, alvás működik rajta, trimet nem néztem, mert HDD-t tettem bele, de JM578 chipes, szóval képes rá a chipset.
A doboza nem volt leragasztva, olyan dobozba jött, mint az Axagon EE25. Korábban valakit ez aggasztott, belül a ház cskmagolásán, ill. a csatoló csomagolásán látszott, h új. Nekem fél nap használat alapján bejön.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#5032) sum-blink


sum-blink
aktív tag

Segítségetek kérném. Van egy sector hibás laptop hdd, amit usb-s rackkel az asztali gépemre dugtam és láttam is a rajta lévő adatokat, ám sajnos nem mentettem le. Most már belassul a rendszer, ha rádugom az asztali gépemre. A két particiót látja a windows, de megnyitni csak egyet tud. Persze ez lehet a rack hibája is.

Arra gondoltam egy olyan rackbe kéne betenni, ami sata-s és akkor le tudnám menteni a még ép fájlokat. Tudnátok segíteni milyen kulcsszóra találok ilyet vagy mi a neve? Esetleg más alternatíva? Köszönöm!

(#5033) King Unique válasza sum-blink (#5032) üzenetére


King Unique
titán

Ez a topik egyrészt eleve a külső mobil rack (USB) és nem a belső mobil rack (SATA) témával foglalkozik. Másrészt a leírtak alapján nyilván a HDD hibája (szektorhibák) lehet a probléma forrása, nem a külső házé. Ahol ha az adatmentés a cél, akkor eleve az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni az ilyen és ehhez hasonló eseteknél (példa: 1, 2, 3) a lehetőségek felől, nem itt.

[ Szerkesztve ]

(#5034) sum-blink válasza King Unique (#5033) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Rendben, köszi.

(#5035) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

ORICO 2577U3 rack-el van valakinek valami tapasztalata? A gyártó honlapján kiemelik hogy több fajta védelemmel is el van látva és a merevlemez az 4 csavarral rögzíthető, ami jó megoldásnak tűnik. A vezérlőt viszont nem írják.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#5036) King Unique válasza Moonwolf (#5035) üzenetére


King Unique
titán

Van itt a topikban több ORICO külső házzal is konkrét tapasztalat, de ezzel a 2577U3 modellel pont nincsen. A többféle védelem a gyártó leírása alapján max. pl. a csúszás- és ujjlenyomatmentes kivitel, de ez nem olyan, az egyes külső hatásoknak (pl. por, ütés/leejtés, folyadék) jobban ellenálló külső ház, mint pl. egy másik válaszban említettek. Valamint a gyártó weboldalán lévő egyik és másik képen pont az van szemléltetve, hogy nem kell szerszám, illetve csavarok és csavarhúzó a HDD beépítéséhez, mivel ez egy tool-free külső ház. A vezérlőchip típusa meg valószínűleg a manapság elterjedt JMS578 lehet, amit korábban más is említett itt a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#5037) Zamma


Zamma
őstag

Sziasztok!
Mindent IS elolvasva és visszaolvasva sincs egyértelmű ajánlás arra a mit keresek... :F
Végső elkeseredésemben ide is beteszem a kérésem, hátha valaki megszán...
Adott egy 7-8 éves Samsung F6100-es (nem smart hubos, nem smartos, nem pvr-es 32 hüvelykes) tv és szeretnék egy 1 terrás hordozható vigyót venni amit biztosan felismer (exFatot támogat a tv a leírása alapján). Eddig 500 gigás vinyókat símán vitt ntfs-re formázva (portable samsung, és hitachi egy külső rack-ben)... Légyszíves segítsetek! Eddig a Samsung tv fórumban összesen azt a választ kaptam hogy "WD-vel vagy Toshibával mellé nem lőhetsz :)" Nekem ha jól tudom 0,5 amperes (1 tányéros) vinyó kell, ami 5400-es fordulaton forog max. Tudtok konkrét típust ajánlani? 1 USB-s a tv, ezért az Y-os verzió is kizárva. Köszönöm!

(#5039) King Unique válasza Zamma (#5037) üzenetére


King Unique
titán

Ez a topik a 2,5"-os külső házakkal foglalkozik, itt az ügyben lehet érdeklődni. A gyárilag készre szerelt megoldások a külső merevlemezes téma fő topikjába tartoznak, ahol pont nemrég volt szó a tévén történő használatról. Az ott linkelt hozzászólásokban + az ottani téma összefoglalóban is le van írva arra vonatkozóan a lényeg. Azaz többek között az is, hogy a biztos kompatibilitás, konkrét tapasztalatok stb. felől elsődlegesen értelemszerűen a tv-készülék gyártójának a topikjában érdemes érdeklődni és/vagy rákeresni ott bizonyos információkra, mint pl. ezek és ezek.

Ha azokat az 500 GB-os modelleket simán "vitte" a tévé, akkor ugyanazon / egyéb sorozatok 1 TB-os modelljeit is kellene. Ami ilyen szempontból problémás lehet, az a 2 TB feletti tárolókapacitású külső merevlemezek kezelése, ha azt, illetve a GPT-t nem támogatja a tévén lévő OS. Valamint USB-n a tápellátás, ha csak 1 db 0,5 A-es USB-port van a tévén. De ha az 500 GB-os modellek állítólag stabilan működtek így is, akkor jó esetben az 1 TB-osok is fognak, ahol az utóbbiaknál a modern, SMR típusok rendszerint eleve 1-tányérosak.
Egyébként meg ha webáruházból online vásárolod meg a külső házat, vagy a gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső merevlemezt, akkor adott a 14 napos elállás joga. Vagyis ha esetleg nem válna be az eszköz a tévéhez, nem kompatibilis vele stb., akkor vissza lehet küldeni, visszakérni a vételárat és egy másikat venni helyette, ilyen egyszerű.

[ Szerkesztve ]

(#5040) Zamma válasza King Unique (#5039) üzenetére


Zamma
őstag

Köszi a választ, az összes idevágó topik összefoglalót átolvastam, az abban hivatkozott ajánlásoknak is egyenként utánajártam. Az általam használt 500-as vinyók régi, még Samsung néven futottak, talán a most Maxtorként (Seagate) futó modell tekinthető a nagyobb testvérnek, de ezt a márkát a megbízhatóság hiányában nem venném... A külső tápellátásos 2,5 boxból eddig csak 1-et találtam, köszi a linkedet, ott van több is, azokat is megnézem - bár az ajánlott boxok között csak az eddig is számomra ismertet láttam. A vásárlási elállással nem számoltam, teljesen igazad van! Összességben nagyon köszönöm a kimerítő választ, több napnyi bolyongásom remélem ezzel sikerrel végére ér, mégyegyszer köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#5041) ricsip válasza Zamma (#5040) üzenetére


ricsip
addikt

20 éve még elszarakodtam volna 3-4 hónap fórum meg tesztolvasgatást, meg nyomozást, h. mi az egyedüli üdvözítő külső ház. Ma már nincs erre életenergiám. Berendeltem 2-3 szimpatikus házat az összefoglalós táblázatból (amit amúgy mellékesen már vagy 2 egész éve nem piszkált bottal se senki, szóval a boltokban épp most kapható cuccok nagy része nem szerepel), kipróbálom melyik szimpatikus. Amelyikről meg esetleg kiderül h. szar vagy nem azt hozza amit leírtak róla ill. elvárnék, az meg megy vissza 14 napon belüli elállással. Nincs az embernek már se ideje se energiája minden ilyen szarság beszerzésénél hónapokat irodalomkutatni. Mondom ezt úgy h. 20 éve IT-val foglalkozom minden nap, de nem lehet ezeket a területeket mind követni naprakészen. :(

-

(#5042) zsolt_64 válasza ricsip (#5041) üzenetére


zsolt_64
senior tag

axagon ee25-xa6 Bevált működik windows-on és még málnapc-n is UASP és TRIM ;)
MI kellene még ? és nem is drága

[ Szerkesztve ]

(#5043) Zamma válasza ricsip (#5041) üzenetére


Zamma
őstag

Köszi! :R

(#5044) ricsip válasza zsolt_64 (#5042) üzenetére


ricsip
addikt

Mint írtam, nyoma sincs az összefoglalóban ennek a terméknek, mint ajánlott valaminek. Mint ahogy az összefoglalóban arról sincs szó h. melyik termék mikor került bele a katalógusba, és hány embernek volt vele hasonlóan jó tapasztalata? Egy dátum minden ilyen kommunális tudásbázisnál első pillanattól fogva fontos volna! Mert ahogy elfogy a lendület és magára hagyják a listát (mint itt is), legalább az ott szereplő több éves timestamp-ek gyanakodásra adnak majd okot az olvasónak, és jobban utánaolvas vagy kérdez. Innentől a magára hagyott táblázat már inkább megtévesztés, mint segítség.

-

(#5045) ricsip válasza zsolt_64 (#5042) üzenetére


ricsip
addikt

Ahogy olvasom, pont HDD-t nem jól választja le, nem áll le v. hasonló dolgok miatt írták főleg SSD-re HDD helyett. Szóval én óvatos vagyok az ilyen népi bölcsesség határát súroló "mindenbajra1gyógyszer" ajánlásokkal.

[ Szerkesztve ]

-

(#5046) King Unique válasza ricsip (#5044) üzenetére


King Unique
titán

Az az AXAGON külső ház az összefoglaló információs táblázatában valóban nem szerepel, de a topikban már többször volt róla szó, meg ugye a topik keresőjét is lehetne alkalomadtán használni. Az információs táblázatra egy frissítés valóban ráférne és majd meg is fog történni. De amúgy jelenleg is bőven van ott külső ház, amelyek közül válogatni lehet, + a téma összefoglalóban beszámolók, tesztek, a topikban információk, mások milyeneket vettek stb., amiket a kereső használata és némi visszaolvasás is szépen kiad. ;) Ja, és nem, nem lett magára hagyva, csak éppen nem került be pár külső ház a listába. Mármint olyan, amelyikkel itt van a topikban tényleges tapasztalat, mert az már többször világosan le volt írva, hogy amelyikkel nincsen, az értelemszerűen nem is fog szerepelni abban a listában, akár régebbi, akár újabb modell. Az meg a másik, hogy amelyik külső ház abban a táblázatban, illetve itt a topikban ajánlott, az reális is, nem véletlenül az, meg nyilván akár X év után az lehet, maradhat ugyanaz a termék.

Az előzőhöz meg annyit, hogy ez normál esetben úgy meg, hogy szokás leírni milyen célra kell a külső ház, milyen jellemzőknek feleljen meg, HDD/SSD meghajtóhoz kell-e, HDD esetében 7/9,5/15 mm magashoz kell-e, stb. Másoknak érdekes módon sikerült ezt megfogalmazni - példák: [link], [link] - és akkor nyilván célirányosan ajánlani is lehetett annak megfelelően. Ellenben esetedben gyakorlatilag semmi nem derült ki, semmi nem lett megadva...

Ami pedig a másik hozzászólásban leírtakat illeti, ott konkrétan az van, hogy eleve rosszul olvasod és értelmezed... Annál az esetnél világosan le van írva, hogy az EE25-XA6 külső háznál Windowson a szoftveres leválasztás után a HDD leállítása nem működött, nem arról van szó, hogy "nem jól választja le". Meg ott eleve a megfelelő szoftveres leválasztás a lényeg az OS-ből, ami nyilván rendben meg is történt, az hogy utána leáll-e a külső házban a HDD, vagy sem, az már másodlagos. Ha SSD van benne, annál meg pláne, meg a fórumtag amúgy is SSD-vel használja és eredetileg is ahhoz vette.

Egyébként ahogyan nézem a kritizálás az megy, de a topik témájához érdemben hozzátenni eddig még nem nagyon sikerült semmit... Meg ugye azt szokták mondani, hogy ha annyival jobban megy, annyival jobban tudod, akkor lehet különbet készíteni, meg válaszolni itt évek óta folyamatosan mások kérdéseire és segíteni nekik. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5047) zsolt_64 válasza King Unique (#5046) üzenetére


zsolt_64
senior tag

Most ellenőriztem fizikailag, fülemet hozzányomva az AXAGON-hoz, és windows10 alatt leválasztva nem forog a merevlemez (led világít)... vagy én vagyok már töksüket :D

Az indítás/leállítást pedig az usbdeview segédprogrammal csinálom, van egy be és ki kapcsoló asztali ikonom
.....\USBDeview.exe /enable  "ST1500"

[ Szerkesztve ]

(#5048) King Unique válasza zsolt_64 (#5047) üzenetére


King Unique
titán

Ha leállítja, akkor az is pipa. Bár azt a Windowsban lévő hardver biztonságos eltávolítás ikonra kattintva is meg kellene tennie, ha támogatja az OS, valamint a külső ház firmware szinten. Amúgy pl. a HDDScan programban is van manuális Spindown / Spinup funkció, az akár az előbbitől függetlenül is működhet.

(#5049) ricsip válasza King Unique (#5046) üzenetére


ricsip
addikt

Hozzádobtam a delock-hoz meg a logilinkhez ezt a axagon-t is, majd kiderül melyik mire jó. 1-2 hét múlva lesz róla teszt is, ha nem visz el közben a korona.

Szoktam én ontopic is lenni, ha arról van szó:
https://hup.hu/node/138109
https://hup.hu/node/167447

nem most kezdtem én sem az ipart

-

(#5050) zsolt_64 válasza King Unique (#5048) üzenetére


zsolt_64
senior tag

Egy picit teszteltem:
A hadver b. eltávolítás is leválaszt, a meghajtó betűjele eltűnik, és a forgás azonnal leáll. Sajnos vissza már nem lehet kapcsolni, csak ha fizikailag le/felcsatlakoztatod...
Az általam megadott parancs is lecsatlakozat, meghajtó betűjele eltűnik és azonnal leáll, de az ellenparancsal vissza lehet csatlakoztatni, így nem kell fizikailag hozzányúlni.
A lecsatlakozás akkor nem megy ha a Totalcommanderrel a meghajtón állsz...

Szvsz ez nagyon praktikus.
Megfordult a kezemben 6-8 különféle külső usb meghajtó, de eddig ez a legjobb..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.