Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) tomp válasza King Unique (#2950) üzenetére


tomp
félisten

No akkor remélem 1053 lesz benne. Már várom. Az új dobozt átvételkor a boltban kibontom, hogy biztosan stabil e. :)
Megkérdezem majd azért, hogy találkoztak e ilyennel. Ha a forgalmazóhoz több deformált ment vissza hátha mondja ezt a boltnak is. "Gyártási hiba volt, tudtunk róla és vártuk a hibás darabok visszaérkezéseit" :)

(#2952) King Unique válasza tomp (#2951) üzenetére


King Unique
titán

OK. Reméljük másodszorra szerencséd lesz és hibátlan terméket kapsz. Mondjuk a manapság a gyári hibás könnyen előfordulhat, amit korábban is mondtam. Illetve az is elég nagy baki, hogy az UASP felirat helyett is "USAP" kerül a dobozra... :DDD

(#2953) krisztianAMG


krisztianAMG
senior tag

Sziasztok,

Azt hiszem találtam egy bestbuy ajánlatot. Banggoodon nemrég jelent meg új rack MastisTek néven. Szimpatikus volt, rendeltem is egyet. (A kínai nem volt az igazi...) Nem kell hozzá csavar, a HDD-t be kell csúsztatni a helyére, rácsukni az ajtót, majd a rack elején lévő csúszkát beakasztani. A merevlemezt stabilan tartja, viszont ha lenne némi holtjátéka, csomagoltak hozzá egy darab szivacsot kotoldalas ragasztóval a hézagoláshoz. A ház műanyag, de a jobbik fajtából - teljesen rendben van, minőségérzetet kelt.
A ház USB 3:0 portal rendelkezik. Ha a gépen is 3.0-ás portra szúrjuk, akkor az állapot jelző LED kékre világít. Ha sima 2.0, akkor fehérre. Alvás és a leválasztás is működik hibátlanul.

Nem tudom mond-e nektek ez valamit, de az IC-n ezek a feliratok láthatóak:
JMS567
1526 QGDB1 A
E75UP0222

Elővételben 8,99$ volt, majd felment 12,99$, de most újra akciózzák az elővételi 8,99$-os áron. A 9$-t abszolút megéri, de szvsz a 13-at is.

Ha valamire még kíváncsiak vagytok, kérdezzetek nyugodtan. :)

(#2954) King Unique válasza krisztianAMG (#2953) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem ismerem ezt az oldalt, a külső ház márkájáról meg pláne nem hallottam eddig, de attól még nyilván lehet ok. A JMS567 vezérlő jónak mondható, gondolom HD Sentinel is kezeli, leállítás & alvás is ok és oldala alapján UASP módot is támogatja. Bár hőelvezetés szempontjából jobb az alumínium, de ha nem melegszik benne a HDD, akkor a műanyag is elmegy. A rack tool-free = szerelésmentes, USB 3.0 Micro-B aljzata és kábele (elég rövid) van ahogy nézem. A szivacson, kábelen és felhasználói útmutatón kívül más tartozékot (tok) nem adtak gondolom. Leírás alapján max 9,5 mm magas HDD megy bele.

Hirtelen nincs is további kérdésem, max talán annyi, hogy a dobozán nem volt HDD tárolókapacitás limit feltüntetve, te mekkorával próbáltad? Illetve, ahogy olvasom a leírásod alapján elégedett vagy vele, ajánlottnak minősítenéd.

Köszönjük a beszámolót! :R

[ Szerkesztve ]

(#2955) krisztianAMG válasza King Unique (#2954) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

A webárúház abszolút megbízható és nagyon jók az áraik is. Nem forgalmaznak hamis cuccokat, Xiaomi tartozékokból is csak eredetit árulnak.

A dobozon egy márkajelzésen, a kötelező piktogrammokon kívül csak egy "Made in Chine" felirat szerepel. (egyébként ez is igényes, hajtogatott karton.) 500GB-os HDD-vel próbáltam. Más tartozék tényleg nem volt a dobozban, de nem is látom értelmét. Az a műbőr tasak, amit az eBay-eselhez csomagolnak számomra felesleges is, úgy is rendelek hozzá egy normál, kemény borításút.

És igen, jól látod, észemről különösen ajánlott. Főleg a 9$-os áron. :K Egyébként ha megnézed Banggoodon a termék leírása alatti értékeléseket, szerepel ott már egy másik magyar vélemény.

(#2956) King Unique válasza krisztianAMG (#2955) üzenetére


King Unique
titán

Na igen, azok a műbőr tokok xarra se jók...én is vettem mindegyik 2,5" külső vinyómhoz normálisat [link].
Akár táblázatba is majd berakhatjuk és ha ennyire elégedett vagy vele és ajánlod, akkor a minősítése is jó lesz. :)

Még egyszer köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet erre a termékre. :R

[ Szerkesztve ]

(#2957) L4mie válasza krisztianAMG (#2955) üzenetére


L4mie
veterán

banggoodot csak ajánlani tudom 35 rendelésből 35 ideért minden oké volt velük.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#2958) a2016


a2016
újonc

Sziasztok

Külső merevlemez keretet vásároltam, ami véletlenszerűen fel-le csatlakozik. Véletlenül felleltem ezt a fórumot, rákeresve a problémára, el is olvastam az összefoglalót, de nem lettem okosabb. Van összesen 2 db 3.5, és 2 db 2.5 colos külső hdd-m, és nemrég vettem egy újabb 2.5 colost. Az első 4 db mindegyike random fe-le jelentkezett, és mindegyik cseréltetve lett, és a csere darabok már kifogástalanul működtek. A változatosság kedvéért a mostani is cserélve lett, és a cserélt darab ugyanúgy random fel-le jelentkezik. Enyhén szólva is kritikán aluli a gyártási minőség. Nyilván kábel csere, több gépen, több hdd-vel ki lett próbálva mindegyik, és a hiba makacsul megvolt. Ha megveszik valamit, az működjön probléma mentesen, ez az alap. Az első eset óta kizárólag a magasabb árfekvésű termékeket választom, hátha jobb a minőség. De ez nem igazán jön be, a mostani ára 12 ezer volt. A probléma elfogadhatatlan főleg az adatok biztonsága miatt. Az összefoglalóban olvasható megoldási kísérletek közül a számítógépben bármiféle beállítás módosítása nem járható út, mivel nem lehet minden gépen ezt megoldani, és az eszköznek bizonyos ésszerű határokon belül minden gépen működnie kell, ez alap. A kábel, hdd csere eredménytelen. A firmware frissítés (talán) elfogadható lenne, ha a gyártó, vagy a controller gyártójának oldalán lenne letölthető, de nincs, és garanciális dolgokat is felvet, és azért nem kevés munka így a leírást elolvasva. Tehát marad a cseréltetés. Amit nem értek, hogy ilyen F.O.S. minőségben hogyan lehet gyártani? Persze lehet, hogy különösen szerencsés vagyok, és sorra fogom ki a hibás példányokat, de azért ez elég F.O.S. statisztikailag is. Pl az autóiparban melyik beszállító engedhet meg magának ilyen mértékű százalékos hibát? Talán említeni se kell, de rendkívül bosszantó, hogy felesleges köröket kell futni, amikor az ember egy ilyen terméket szeretne venni, minden alkalommal megküzdeni a csodálatos és rugalmas magyar kereskedelemmel. Egyetlen egyéb számítástechnikai termék sem okozott soha ennyi gondot. Talán az érdekelne, hogy érdemben jelentett előrelépést bárkinél a firmware-el való kínlódás?

(#2959) batagy válasza a2016 (#2958) üzenetére


batagy
őstag

Szia!

Szépen leírtad a panaszaidat. Azonban konkrétumokról egy szót sem....

Mivel ilyen sok rackkel le és felcsatlakozási problémád van, ez arra utal inkább, hogy talán a gépeddel van a gond.

1) Példának okáért, nincs Wifi vagy Bluetooth antenna az USB csatlakozás közelében? Az tud ilyen galibákat okozni.

2) A lecserélt 4 db rack milyen típusok voltak? Aztán ugyanolyan típusra cserélted őket, és azok mentek, vagy más típusokat kaptál? Milyen típusok mennek? Vagy nincs összefüggés típusokkal?

3) A géped laptop vagy asztali gép?
Ha asztali gép, akkor első vagy hátsó USB portot hazsnálsz?
Ez azért lehet érdekes, mert első port esetén ugye belül is van egy belső USB kábel, ami előre viszi. Ez a kapcsolat is simán okozhat ilyen gondot. Ezért vagy hátsó portban is érdemes próbálni. Laptopnál ez ugye nem számít, azért is kérdezem.

4) A gép alaplapja milyen chipes? Intel natív az USB chipset, vagy külső gyártó? Alaplap típusa? OS mi?

Ezeken gondolkodj el.

(#2960) King Unique válasza a2016 (#2958) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Szép kis történet, csak épp a legfontosabbakat kifelejtetted belőle:

• milyen külső házak pontosan?
• milyen USB chip van bennük, főleg a problémás külső házban?
• milyen gépen, milyen alaplapi USB vezérlővel, USB 2.0/3.0 port (előlapi/ hátlapi)?
• milyen operációs rendszer alatt lett kipróbálva, driverek megfelelőek?

Összefoglaló végén valóban található ilyen problémára néhány javaslat, de ha azok nem oldják meg, pl. nem is a Wi-Fi zavar bele, akkor nem tudok mit mondani. Ilyenkor tényleg csak az újabb csere, vagy helyette más termék megvétele a járható út.

(#2961) batagy: bocsánat, nem vettem észre, hogy előbb írtál. Sok helyen kell egyszerre válaszolgatnom, aztán elsiklottal felette. Te, de eddig sem erről szólt. :N

[ Szerkesztve ]

(#2961) batagy válasza King Unique (#2960) üzenetére


batagy
őstag

Én nyertem. :)

(#2962) a2016 válasza King Unique (#2960) üzenetére


a2016
újonc

:) Igen, valóban inkább kipanaszkodtam magam. Köszönöm a válaszokat uraim, King által is javasolt csere csak a megoldás, és hátha a gyártók egyszer észre térnek, és kevesebb szeméttel terhelik a környezetet, mert hát mindenkinek az lenne a jó, ha kevesebb selejt lenne.

1. Wifi nem játszik. Ez 100 % biztos, mivel akár van ott, vagy akár nincs, olyan nem lehet, hogy az egyik tökéletesen működik, a másik meg abszolút használhatatlan. Aztán meg mivel több gépben tesztelve lettek...

2. 3.5: LCpower Becrux, Chieftec, a 2.5: Startech, Chieftec. Kb 2 éven belüli beszerzésekkel, érdekes, hogy a régebbi usb2-ekkel ilyen jellegű probléma soha nem volt. A becrux volt az első amit vettem. Mindig ugyanarra cseréltettem. De eléggé típus függetlennek tűnik a probléma, éppen ezért nem írtam típust. Azt hiszem többnyire asmedia csipesek, az egyik jmicron.

3. Két desktop, és két laptop + céges gép. A hátsó csatlakozóval ugyanaz a helyzet, viszont usb 2-őn nem jelentkezett a probléma, csak usb 3-nál. A nagyon furcsa az az, hogy némi harc árán elhozok egy másikat a boltból és az jó. De mint említettem gép függetlennek kell lenni annak, hogy jó, mert azért egy hordozható eszköznél simán megtörténhet az, hogy több más gépen is szeretné az ember használni - szerintem teljesen elvárható módon... Akár anno a flopi lemezeket például.

4. Visszautalok a 3. pontra, mivel nem lehet a használatot 1-2 gépre korlátozni csak azért, mert a kedves gyártó x-edik terméke F.O.S., mígy x+1 -edik minőségileg megfelelő. Ugyanazon termékeknél legyen meg a minőség, ha kiveszünk a gyártásból akárhány darabot, azok jók legyenek, és ne hibásak - MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS. Win 7 az op rendszer minden esetben, majd valamikor lesz más, de nyilván elvárom, hogy azzal is kifogástalanul működjenek.

Szóval elkeserítő ha minden ilyen cuccal lehet vissza ballagni a boltba, és nekiállni harcolni. De így már hogy a cserélt darab is problémás, az elállás inkább játszik, ha ilyen esetben még érvényesíthető.

(#2963) tomp válasza a2016 (#2962) üzenetére


tomp
félisten

USB 3.0 kábel vég pontatlanság. Nekem is van olyan Sharkoon rack kábelem aminél ha rászáll egy por szem rögtön eldobja a kapcsolatot. Nem lett tökéletes a vég.

(#2964) King Unique válasza a2016 (#2962) üzenetére


King Unique
titán

OK, értem én, hogy macerás pontosan leírogatni, de pl. ha nem ismerjük konkrétan a külső házakat, benne lévő pontos chiptípust és firmware-t, gazdaeszköz (gép) paramétereit, driverek legfrissebbek-e, akkor nehéz bármit is mondani.

Az nyilván érdekes, hogy ugyanazon a gépen ugyanazon rack korábbi verziója így működik, az új cseredarab pedig hibátlan, ha jól vettem ki a leírtakból...? De pl. az újnál lehet kapásból más a chip, más rajta a firmware és az is nyilván befolyásolhatja a működést. Az ismert jelenség, hogy egyes gépeken az USB 3.0 portok nem mindig stabilak. Valamint egy külső házban lévő USB 3.0 chip sem feltétlen minden alaplapi USB 3.0 vezérlővel működik együtt rendesen. Firmware frissítés ezt persze megoldhatja. Gyakori kapcsolateldobásnak akár előbbi is lehet az oka, ha nem a wifi és nem is az USB kábel, illetve kábel és aljzat illeszkedési hibája okozza. Na meg a driverek...alaplapi chipset driver, Win7-nél USB 3.0 driver is fontos.

Nekem erre most nincs további ötletem, másnak hátha akad.

[ Szerkesztve ]

(#2965) Nikolausz85


Nikolausz85
csendes tag

Sziasztok!

Számítógéphez adattároláshoz és 3D tv-hez(1A-es csati van) szükségem lenne egy 1TB WD 2.5" Red (WD10JFCX) vinyóhoz illő külső rack-re. Szempontok, ne forrjon fel benne a vinyó, elegáns megjelenés.

Utoljára még kihúzható rackem volt 20 éve, abszolút zéró tudásom a maiakkal, ezért kérnék tanácsot.

Előre is köszönöm. :DDD

(#2966) batagy válasza Nikolausz85 (#2965) üzenetére


batagy
őstag

Ez a legjobb.

(#2967) Nikolausz85 válasza batagy (#2966) üzenetére


Nikolausz85
csendes tag

Köszönöm, de valami olyan kéne amire nem kell 3+ hetet várni.
Semmi márkajelzést nem láttam rajta, itthon nem tudok körülnézni utána.

(#2968) batagy válasza Nikolausz85 (#2967) üzenetére


batagy
őstag

Igen, nem véletlen, hogy márkajelzést nem láttál rajta, tekintve hogy direkt Noname! ;)

Akkor viszont lásd első hozzászólásban szereplő lista.

(#2969) Nikolausz85 válasza batagy (#2968) üzenetére


Nikolausz85
csendes tag

Akkor szerintem egy LC-25U3-Becrux lesz a kiválasztott, erre már kaptam tippet.

(#2970) batagy válasza Nikolausz85 (#2969) üzenetére


batagy
őstag

Kitűnő választás!

(#2971) tomp válasza King Unique (#2950) üzenetére


tomp
félisten

No azért ahogyan látom kicsit nehezen érkezik meg a boltba az új darab németországból. Először 22-ét mondott a forgalmazó. Aztán mai azaz 26-i napot. Még mindig semmi. Lehet hiány alakult ki. Vagy a deformált gyártás után leállították a prés gépet. ;] :DDD

(#2972) King Unique válasza tomp (#2971) üzenetére


King Unique
titán

Az "USAP" felirat sem jó a dobozon, szal van mit korrigálni. :D Amúgy én elsőre azt gondolnám, hogy ilyen esetben a nagykerhez küldik, akiknél van készleten és ők küldik vissza az új terméket. De mindegy, mert jellemzően minden garis ügyintézést elhúznak a legtöbb helyen... lesz ebből még február is. :DDD

(#2973) tomp válasza King Unique (#2972) üzenetére


tomp
félisten

Decemberben is lassan érkezett meg. Akkor meg is mondták, hogy mivel nagy volt rá a vevőkör így elfogyott a hazai beszállítónál/forgalmazónál.
Mikor most a bolt a netes fiókomban jelezte, hogy új érkezik meg is emelkedett az ára. Már drágábban tudnám megvenni mint decemberben. :D

(#2975) King Unique válasza tomp (#2973) üzenetére


King Unique
titán

Azért ez a 2 RaidSonic külső rack nem feltétlen tartozik a legolcsóbb és legkommerszebb darabok közé, így nem biztos, hogy tömegesen ezeket vették. Bár, ki tudja? De a lényeg, hogy megkapd az új terméket, amivel már reméljük nem lesz semmi probléma. Bár a dobozán a helyes feliratra már nem fogadnék. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2976) Zanik


Zanik
addikt

Sziasztok!

PS4-ből kiszerelt 500Gb-os 2.5"-es merevlemezt (5400rpm) szeretnék külső rack-kel TV-re kötni. A TV-n csak USB2.0-a van, de a PC-ről másoláshoz jól jönne már a 3.0-ás!.
Viszont a TV-hez mellékelet leírásában találtam ilyen kitételt:

"USB-csatlakoztatású külső merevlemezek esetén ajánlott, hogy 5 V-nál kisebb névleges feszültségű és 500 mA-nél kisebb névleges áramerősségű eszközt használjon."
illetve
"Javasoljuk tápellátással bíró USB-elosztó vagy -merevlemez használatát. (Ha a tápellátás nem elegendő, előfordulhat, hogy a készülék nem érzékeli megfelelően az USB-tárolóeszközt.)"

Milyen mobilrack-et ajánlanátok hogy megfeleljen ennek?

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2977) Zanik


Zanik
addikt

Az összefoglaló alapján amúgy ezt a két típust néztem, feltételezve hogy megfelelne nekem:

Revoltec EX207

Raidsonic IB-231StU3-G

De szívesen várok bármilyen más javaslatot a korábbi hsz.-emben leírt felhasználásra vonatkozóan! :B :K

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2978) King Unique válasza Zanik (#2976) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez nem igazán a külső háztól függ, hanem leginkább a benne lévő merevlemeztől, annak áramfelvételétől. Vannak névleges értékek a specifikációk és címke alapján és van a gyakorlati áramfelvétel, amikről ITT írtam. Illetve TV-ken is megnövelt áramerősségű HDD port javasolt 2,5" külső merevlemezekhez. Esetleg USB hub, vagy a gazdaeszközön több USB port esetén Y kábel. Valamint a saját fix tápellátás miatt a 3,5" külső HDD, amire az általad idézett szövegrész is utal.

Viszont a gyakorlatban általában egy normál, 0,5 A-es USB port is meghajt a TV-n egy 2,5" 5400 RPM merevlemezt. Én pl. a minap egy HGST Travelstar 7K1000 7200 RPM-es notebook merevlemezt tartalmazó külső házat csatlakoztattam egy mezei WayteQ set-tox box 1 db USB 2.0 portához. És meghajtotta, felismerte működött. Holott ezen HDD felpörgetéséhez névlegesen (max) 5,5 W szükséges, azaz 1100 mA. Az USB 2.0 névlegesen meg 500 mA. Persze az már más dolog, hogy stabil működés és élettartam tekintetében egy ilyen merevlemezhez hivatalosan 2.0 portban Y kábel, vagy alapból a 900 mA-es USB 3.0 port javasolt

Esetleg még annyit hozzá tudok fűzni áramellátás terén, hogy ha ez nagyon bizonytalan, akkor az olyan házakat érdemes preferálni, amiken van USB DC Power aljzat. Így, ha a gazdaeszközön nincs több port Y kábeles használathoz, vagy nem akarsz USB hubot venni, esetleg a TV nem ismeri fel arról, akkor a DC aljzatról való külső megtáplálás is adott. Ilyen pl. az LC-Power LC-25U3-Becrux, amin van DC bemenet. Persze külső tápot nem adnak hozzá (csak Y kábelt), azt úgy kell venni szükség esetén. Pl.: Navilock 41337, vagy valami hasonlót.

[ Szerkesztve ]

(#2979) King Unique válasza Zanik (#2977) üzenetére


King Unique
titán

A Revoltec EX207 külső rack jóféle, ajánlott darab. Bár a PID azonosítója 1053, így nem lehet firmware frissíteni, egyéb dolgokat beállítani, ha szükséges. ASMedia chipeseknél e tekintetben inkább az 55AA azonosítósak javasoltak, amelyeknél lehet. Persze, ha ez számodra nem fontos, akkor jó választás lehet ez a rack is.

A Raidsonic IB-231StU3-G megint minőségi darab, bár pont nemrég panaszkodott valaki a gyenge SATA csatlakozójára belül, ami már egy kis leejtés hatására letört a PCB-ről... Tehát ez nem éppen a legideálisabb, persze ha kíméletesen használod, akkor nem lesz probléma.

[ Szerkesztve ]

(#2980) Zanik válasza King Unique (#2979) üzenetére


Zanik
addikt

Szia!

Nagyon köszi a válaszokat! :R
Az általad ajánlott LC Power nagyon megtetszett. Mivel a TV-n van több USB port is (szám szerint 3), ezért abban reménykedem hogy akár az Y kábel is jó lehet, hogy kapjon elég kraftot a rack-ben a vinyó. Kérdés, a TV hogy kezeli le ha egy külső USB eszközt két portba is bedugsz?!
Nem is értem LG-nél miért nem tudtak eleve HDD-hez dedikálni egy USB portot, és a feliratozással feltűntetni, mint más normális gyártók.

Szerintem ez az LC Power ház lesz a befutó, mert legrosszabb esetben is egy külső táppal rá fogom tudni kötni a TV-re. :K

Mégegyszer köszi. :R

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2981) King Unique válasza Zanik (#2980) üzenetére


King Unique
titán

Ha van rajta több USB port, akkor 2 db portnak Y kábellel meg kell tudni hajtania, de lehet 1 db port is elviszi. Y kábelnek csak a fővonala adat+táp, a kiegészítő vonal csak táp. Tehát ez így nem fog gondot okozni.

Már csak a kompatibilitás a kérdés, mert nem minden TV ismer fel mindenféle külső merevlemezt, annak USB vezérlőjét. Ezért érdemes a TV topikjában is rákérdezni, ott mik a tapasztalatok. De általában az ismert USB 3.0 chipeket (pl. ASMedia | JMicron) szokták kezelni a TV-k is. Illetve, ha nálam az egyszerű kis STB felismerte, akkor vsz egy okosabb TV is fel fogja.

Szívesen!

[ Szerkesztve ]

(#2982) Nestor16


Nestor16
senior tag

Üdv.

Belinkelném a kérdésemet hozzátok, hátha tudtok segíteni. :)
kérdésem

A pendrive ugye nem jó megoldás, lassú, nem viszi a HD filmet.

Összefoglalva egy csatlakozó vagy egy praktikus, (nem csavaros) könnyen ki-be helyezhető ház kellene jó belsővel, de elég a 2.0 is. TV-n szeretném rajta nézni a HD filmet, 2-3k magasságában.
Például ha ház akkor ez jó is lehet? [link]

Köszönöm, ha valaki tud segíteni! :R

Üdv, Dávid

(#2983) King Unique válasza Nestor16 (#2982) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Vannak natúr SATA - USB 3.0 adapterek is, amik elégendőek az összekötéshez, viszont azoknál a HDD szabadon van. Ha olyan megoldás kell, ahol a HDD némileg védve van, akkor mindenképpen 2,5" külső merevlemez ház az ajánlott. Ha a topik összefoglalót megnézed, abban vannak eBay-es típusok és azokról néhány teszt is. A másik topikgazda, aki ezek terén tapasztaltabb, nemrég ezt ajánlotta [link]. Illetve egy másik webáruházban szintén akadt nemrég egy jó ajánlás az egyik fórumtárstól [link]. Ez utóbbi külső rack ráadásul tool-free = szerelésmentes. Csak bele kell csúsztatni a merevlemezt, pöcköt beakasztani és kész.

(#2984) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Sziasztok

A lehető legolcsóbb 2.5" HDD ház kéne nekem, egyelőre úgy néz ki hogy egy 7mm-es WD Blue Slim lesz benne, napi 24 órában járatva

Szép legyen, ez a fontos, lehetőleg fekete

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2985) King Unique válasza enginev3.0 (#2984) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglalót, illetve a táblázat átnézését tudom javasolni. Abban vannak linkek a termékek és árak lecsekkolásához. A legolcsóbbak az eBay-es és hasonló oldalakon lévő külső házak, de azoknál várni kell x hetet, míg megjönnek. Ha ez ok, akkor nyilván onnan érdemes válogatni.

Továbbá a 24 órás üzem miatt a jó hőelvezetés = alumínium kivitel is fontos szempont. Valamint a stabil merevlemez rögzítés tekintetében olyan házat érdemes venni, ami belül csavaros, vagy eleve 7 mm-es HDD-re van szabva. Ebből adódóan adja magát a kérdés, hogy megfelel-e olyan külső rack, amibe csak 7 mm-es HDD fér, vagy esetleg később akarsz bele nagyobbat is tenni?

Az LC-25U3-Becrux külső házamba belepróbáltam már 7 mm-es SSD-t és mivel van hátul szivacs, így nem lötyögött benne. De nem állítom biztosan, hogy a WD10SPCX sem fog. Ott van viszont LC-25U3-7B-ALU, ami szintén full alu és 7 mm-es meghajtóra van szabva, illetve az ára is viszonylag ok [link]. Szerintem jobb, mint a táblázatban feltüntetett, szintén slim kivitelű Delock és RaidSonic külső rack.

[ Szerkesztve ]

(#2986) enginev3.0 válasza King Unique (#2985) üzenetére


enginev3.0
félisten

Úgy néz ki, találtam egy WD10JFCX-et, 9.5mm
Ehhez kéne ház :)

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2987) King Unique válasza enginev3.0 (#2986) üzenetére


King Unique
titán

Erre is nagyjából azt tudom mondani, amit fentebb. Persze ez esetben nyilván bővül a szóba jöhető külső házak listája, akár az említett Becrux is megfelelhet. Azt viszont már magadnak kell eldöntened, hogy számodra dizájn és ár alapján melyik a legmegfelelőbb.

(#2988) enginev3.0 válasza King Unique (#2987) üzenetére


enginev3.0
félisten

Ezt néztem ki én is, kár hogy nincs olyan szép ház mint pl egy WD gyári külső háza :(((

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2989) King Unique válasza enginev3.0 (#2988) üzenetére


King Unique
titán

Vannak nagyon szép és dizájnos alumínium külső házak több gyártó kínálatában is, ha átnézed a táblázatot, vagy összefoglaló végén a gyártók listáját. Nekem pl. a Becrux kinézet terén az egyik kedvencem, a slim kialakítása is tetszik. :))

(#2990) enginev3.0 válasza King Unique (#2989) üzenetére


enginev3.0
félisten

Becrux talán, de egyébként atneztem a gyártók listáját, azért írtam hogy nincs egy szép se :D
Tényleg nem nagyon fogtak meg. Ki gondolta hogy házat nehezebb lesz választani mint hddt

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2991) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Esetleg?
[link]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2992) King Unique válasza enginev3.0 (#2990) üzenetére


King Unique
titán

Hát ez szubjektív és nyilván ízlés kérdése is. Azért elég széles a kínálat és több nagyon dizájnos külső ház is akad benne, főleg a full alumínium kivitelűek nagyon szépek. A WD My Passport sorozatából is inkább a Metal, illetve a Mac modellek azok, amik jól néznek ki.

Én készítettem a tesztet pont a Kolink HDSUB2U3 külső házról. Összességében nincsen vele különösebb gond, a pro / kontra pedig le van írva a végén. Amiket hiányoltam, azokat pl. a Becrux mind tudja, így szerintem jobb választás. De, ha számodra ezen dolgok nem fontosak, akkor ennyi pénzért végül is jó vétel lehet ez a Kolink is.

[ Szerkesztve ]

(#2993) enginev3.0 válasza King Unique (#2992) üzenetére


enginev3.0
félisten

Megvettem a Becrux-ot, edigitalban, 2 nap és átvehető
Plusz mellé a WD Red-et

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2994) King Unique válasza enginev3.0 (#2993) üzenetére


King Unique
titán

OK, jó választás.
Hőelvezetése is nagyon jó, én 7200 RPM-es merevlemezt tartok benne, de az sem fő meg.

Viszont a nagy magyarázásban elfelejtettem megemlíteni egy dolgot.... :B Valaki nemrég vett ilyet [link] és a WD Red állítólag egészen minimálisan lötyög benne. Amit nem értettem, mert hátul elég vastag benne a szivacs és 3-féle HDD-vel próbáltam ki, amiknél pont szoros volt az illesztés [link]. De utólag egy WD3200BEVT-vel is ok volt ilyen téren. Ez most valami gyártásból adódó eltérés, vagy hiba-e, azt nem tudom? Tehát ennek ismeretében, ha megtartod a rendelést, akkor ne lepődj meg, ha esetleg nálad is jelentkezik. Vagy módosítsd, de pl. egy Kolink esetén sem teljesen garantált, hogy a Red szorosan illeszkedik majd bele. Ilyen téren csak a belül csavaros rögzítésűek biztosak.
Tehát elnézést, hogy ez kiment a fejemből. :R

(#2995) enginev3.0 válasza King Unique (#2994) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nálam mozdulatlanul lesz az egész

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#2996) King Unique válasza enginev3.0 (#2995) üzenetére


King Unique
titán

OK.
Amúgy nem akkora gond ez egyáltalán, mert tényleg elég jó ez a külső rack. Csak a korrektség kedvéért említettem meg, mert utólag bevillant. Amúgy furcsálltam már akkor is, hogy pár tized mm miatt ilyen eltérés lehetséges... de biztos, ha a fórumtárs megemlítette.

(#2997) Nestor16 válasza King Unique (#2983) üzenetére


Nestor16
senior tag

Köszönöm szépen a segítséget. :R
A MantisTek nagyon megtetszett, meg is rendeltem -5$-os kuponnal, így teljesen rendben van az ára, a képeken nem is műanyagnak látszik, de gondolom élőben is adni fogja a minőségi érzést. :C

Üdv.

Üdv, Dávid

(#2998) krisztianAMG válasza Nestor16 (#2997) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Aztán írjátok majd meg ti is, hogy mit gondoltok róla, hadd legyen minél több vélemény. :)

(#2999) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Ma megyek a becruxert, a HDD pedig már a postán vár

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3000) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Megvan :)

Kérdés, nonstop torrentnél állítsak valamit? Ilyen fejparkolgatás vagy társai, nem értek ahhoz a részéhez :)

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.