Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) Degeczi válasza g0dl (#2943) üzenetére


Degeczi
nagyúr

virtuális billentyűt nagyon ritkán kell használni, így annak helyigénye nem komoly hátrány

a letisztultabb forma viszont előny (én pl. havonta 1-2x ha használom a billentyűzetet, csak fölöslegesen veszi el a helyet), a touch fő előnye pedig az, ha idegennyelvű könyveket olvasol, és szótárazod őket: ott nagyon nem mindegy, h a kurzorral kell lassan odabattyogni, vagy egyszerűen, közvetlenül rámutatni (minta nélkül föltételezve, h így megy majd a szótárazás a touch verzión - dehát az Amazontól elvárható, h így lesz)

ha mindig anyanyelvű szövegeket olvas vki, akkor ez persze nem szempont, tökéletes megoldás a touch nélküli változat, mert lapozásra amúgyis sokkal jobb a fizikai gomb az oldalán

(#2952) Efreet válasza Oldman2 (#2946) üzenetére


Efreet
senior tag

Nem tudom látjátok-e, vannak ékezetes karakterek :DD Nagyon remélem, hogy megkapjuk legalább részben ezt a frissítést, és nem kell ide se jailbreak ilyesmihez.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#2953) kokyt válasza Sakab (#2948) üzenetére


kokyt
senior tag

Nem jól látod. Ahogy fentebb is írták, nem vesztettél semmit. A sima épp úgy 139$. A KSO ára lett 99$, az pedig US only továbbra is.

(#2951) Degeczi:
Én többnyire a billentyűzetnél szoktam megfogni, így az új széria eleinte biztos nagyon kényelmetlen lenne, ráadásul az elveimmel ütközik, hogy összetapogassam a kijelzőt, így a touch verziók ki is estek. Viszont az ár a vitán felül meggyőző! Ha most vennék erősen gondolkodóba esnék, hogy a keyboard 3G vagy az új sima kindle.

[ Szerkesztve ]

(#2954) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Szerintetek majd legyen bővítve a topic az AD+Touch-ra, vagy csak vmelyik, vagy maradjon csak a tisztán K3 topic?

Amúgy én nagy valószínűséggel váltok touch 3g-re.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2955) moli.hu


moli.hu
őstag

video a touch mukodeserol
a kijelzo mar csak minden 6-dik lapozaskor invertal.

[ Szerkesztve ]

(#2956) Degeczi válasza Zirowe (#2954) üzenetére


Degeczi
nagyúr

szerintem legyen ez általános Kindle topik, ahová beférnek az újak is

ha vkinek kérdése van, az úgyis ritkán hardver-verzió specifikus - a szoftver pedig jórészt azonos lesz mindegyiken, így pl. a gyakori konvertálási kérdések is közösek maradnak

(#2957) Zirowe válasza Degeczi (#2956) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Oké, akkor legyen "Általános Amazon Kindle" topic vagy simán "Amazon Kindle"?:)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2958) Degeczi válasza kokyt (#2953) üzenetére


Degeczi
nagyúr

moli.hu által linkelt videóról viszont úgy tűnik,
- lemaradtak a fizikai lapozógombok :W
- ugyan nem mutat szótárazást, de lehet, h nem egyszerű "szóra rámutatás", mert a képernyő bizonyos részei azonnal lapozást jelentenek (bár ez egyszerűen áthidalható, ha a videón bemutatott kereséshez hasonlóan, a szótárazást is először egy adott ponton kell indítani, és csak utána a szóra mutatni. Talán így működhet)

(#2957) Edenyke: szerintem "Amazon Kindle" a tökéletes - és úgysincs több
(de az ", avagy a megfizethető árú ebook olvasó" jó helyen van utána - hátha akad olyan látogató, akinek a terméknév még nem mond semmit. Munkahelyen pl. csak azért nem szeretem az ebédlőbe vinni, mert ritkán tudok nyugodtan olvasni: szinte mindig akad vki, aki lecsap rá, h nahát, mi ez - pedig jórészt újságírókról van szó)

[ Szerkesztve ]

(#2959) eami válasza Zirowe (#2954) üzenetére


eami
addikt

szerintem simán megkapja a 3 is az új SW-t onnantól kezdve meg nem igazán lesz különbség az újak és a régiek között :)

(#2960) Oldman2 válasza moli.hu (#2955) üzenetére


Oldman2
veterán

Örömmel látom, hogy a 99/109$ -os "kicsin" megmaradtak oldalt a lapozó gombok!

(#2961) vans?


vans?
őstag

Akkor ugy kell lapozni a Touch-csal, mint az erintos mobilokon/tableten? tehat elhuzom az ujjam a kijelzon, es lapoz? es a szotar? ra kell bokni a szora? (bar gondolom meg ti sem tudjatok ezeket) elegge raizgultam a dologra.:)

hábm bábm

(#2962) kokyt válasza moli.hu (#2955) üzenetére


kokyt
senior tag

Ettől féltem, a touch így nálam teljes bukta :( Iszonyú még nézni is, hát majd még használni a kijelző késése miatt. A lapozógombok elhagyása már csak hab a tortán.

(#2963) Degeczi válasza vans? (#2961) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a lapozás látható a linkelt videón, igen (de az Amazontól nem vártam volna, h el is hagyják a lapozógombokat, ami egyszerű és precíz megoldás...),
a szótár pedig biztosan nem mehet egyszerű rábökéssel, mert a videón látszik az is, h az is lapozást jelenthetne
(de gyanítom, h lehet valahol alul vagy fölül egy "szótárazás" szoftveres, touch gomb, ami megnyomása után már elég lehet a rábökés. Mert szótárazás biztosan továbbra is van - és touch screenen aligha mehet másként, mint rámutatással - bár az iRiver képes volt úgy létrehozni, h muszáj legyen bebillentyűzni a kérdéses szót :Y )

(#2964) vans? válasza vans? (#2961) üzenetére


vans?
őstag

Kozben lattam, hogy linkeltetek videot, bocs.

hábm bábm

(#2965) moli.hu


moli.hu
őstag

usa-ban lehet erdemes inkabb a reklamos valtozatot valasztani. persze ez hozzank, ilyen kis orszagba meg egy evtized, mire eler.

(#2966) Degeczi válasza moli.hu (#2965) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem csak hozzánk: bárhol Európában, sőt, bárhol az USA-n kívül céltalanok az USA-beli cégek ottani fogyasztókat megcélzó hirdetései - így miért fizetnének számukra teljesen érdektelenek után?
(hiszen a reklámozó cégek finanszírozzák azt a verziót, ők fizetik az árkülönbséget)

(#2967) Idiofil


Idiofil
aktív tag

Egy kis help kellene. Nem vagyok jártas ebben a témában. Ha arra kellene egy műszer, hogy olvasni/nagyritkán böngészni, inkább csak e-mail és 1-2 dolog megnézése/zenehallgatás. Ezekre mindre jó lehet pl a Kindle Touch 3g vagy Kindle Keyboard 3g?
Pontosan milyen értékig lenne vámmentes a megrendelt cucc?
Üdv :R

"Those who want respect, give respect"

(#2968) moli.hu válasza Degeczi (#2966) üzenetére


moli.hu
őstag

azert, mert spanyolorszagban most nyitott a lokalis amazon, es jonnek hollandiaba, svedorszagba. tippre, 3 even belul lesz nekik lokalis SpecialOffer-uk.

(#2969) moli.hu válasza moli.hu (#2933) üzenetére


moli.hu
őstag

edit: van rajta sleep gomb, ugy latom.

(#2970) didros


didros
senior tag

- Ha naponta használom valamennyit a Kindle-met, akkor a köztes időkre érdemes kikapcsolni, vagy csak alvó üzemmódba kell tenni? Végül is alvó módban sem fogyaszt a készülék, ugye?

- Meg lehet azt valahogyan csinálni, hogy minden reggel wi-fi-n napi híreket szinkronizáljon a készülék a böngésző kihagyásával? (Ehhez azt hiszem be kellene állítani valami automatizmust ami minden reggel pl. 6 órakor elküldi a kindle-s email címemre bizonyos weboldalakat.)

(#2971) OMagus válasza Oldman2 (#2946) üzenetére


OMagus
tag

nem is annyira rossz így ránézésre...

http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!

(#2972) Efreet válasza didros (#2970) üzenetére


Efreet
senior tag

Nem érdemes teljesen kikapcsolni a Kindle-t, csak ha 2-3 hónapig(!) nem fogod használni - egyébként nyugodtan elvan akár pár hétig is alvó állapotban.

A második kérdésre pedig szerintem meg is adtad önmagadnak a választ, én sem tudok egyszerűbb módszerről.
Esetleg előfizethetsz az Amazonnál valami újságra, de az természetesen pénzbe kerül.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#2973) Degeczi válasza didros (#2970) üzenetére


Degeczi
nagyúr

- nem kell kikapcsolni - ami nem is kikapcsolás, hanem szintén csak egy mélyebb alvás, hibernálás... a normál alvás annyival több, h ha van vmi folyamatban, az nem áll le (pl. indexelés fut tovább altatva is, míg "kikapcsolt", hibernált állapotban persze nem). De normál esetben semmi jelentősége, elég hagyni, h magától elaludjon

- igazán szépen egy olyan Calibre-vel lehet ilyet, amit valahol egy szerveren futtatsz időzítve: az gyűjti ki számodra egy script-tel a kért információt, rakja össze szép, offline böngészhető oldallá, és küldi el az Amazonos címedre

(#2974) OMagus válasza Idiofil (#2967) üzenetére


OMagus
tag

Böngészésre (szöveges és képes) tartalmak olvasására értelemszerű megkötésekkel ideális. Zenehallgatásra más kevésbé, nem célszerszám.

http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!

(#2975) didros


didros
senior tag

Van már valahol video az új kindle (a sima verzió, nem a touch-os!) lapozásáról? Rettentő kiváncsi vagyok, hogy mennyivel gyorsabb mint a Kindle 3.

(#2976) Oldman2 válasza didros (#2975) üzenetére


Oldman2
veterán

HI,

Itt egy videó, ez azt mutatja. Itt látható (én látom), hogy továbbra is vannak az oldalán lapozógombok!

(#2977) Oldman2


Oldman2
veterán

A tegnap megrendelt új 109$ -os Kindle ügyében már ma reggelre itt volt a Vámkontakt.hu levele, a vámkezelés ügyében!

Holnapra itt is lesz? Meglepődnék nemkicsit...

(#2978) Idiofil válasza OMagus (#2974) üzenetére


Idiofil
aktív tag

Köszi az infót!
Zenehallgatáshoz miért kevésbé?Ha jól láttam, van 3.5 jack rajta. De akkor inkább nézegessen a Kindle Fire-t?

"Those who want respect, give respect"

(#2979) Oldman2 válasza Idiofil (#2978) üzenetére


Oldman2
veterán

Mert pl. csak sorban tudja lejátszani, amit felmásoltál rá, nincs Skip és egyéb funkciója.

(#2980) OMagus válasza Idiofil (#2978) üzenetére


OMagus
tag

Az újról nem tudok nyilatkozni, a K3 esetében úgy volt, hogy ha háttérzenének akartad használni, akkor se tekerés, se semmi extra. Lapozni lehet a fájlokban és ennyi a lehetőségek tárháza.

Ha hangoskönyvként játszod le a zenét, akkor kapsz tekerőt bele, de semmi többet. Se hangszín-szabályzó, se semmi extra.

http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!

(#2981) vz12 válasza Oldman2 (#2979) üzenetére


vz12
tag

Van skip, de csak előre, és tapasztalataim szerint a lista végén nem lehet skip-elni az első számra, tehát nem megy körbe.
Valamint nem lehet beletekerni a zenébe, sem előre, sem hátra.

Ezt tudta valaki?
Sleep Mode – press Alt + the text key (aA) as though you were waking it from sleep. Putting Kindle into sleep mode also conserves battery life.

Display the time while reading a book by using Alt-T. You can also press the search button on any screen and enter @time to get the time and the date.

A "sleep mode" esetleg jól jönne (ha tényleg működik) a ~disableScreensaver már tárgyalt nagyobb fogyasztása miatt, de ennek tesztelése picit időigényes.
Az Alt-T nálam nem működött, de a @time igen.

Egyébként itt olvastam. A címmel ellentétben már "csak" 19 tipp. A 19-es érdekes lenne, de gondolom hogy csak az USA-ban.

[ Szerkesztve ]

(#2982) Cassidey


Cassidey
senior tag

Sziasztok!

Én is pont bejelentés előtt rendeltem meg a Kindle-t magamnak hosszas hezitálás után, végülis hezitálhattam volna még egy napot. Első percekben elég ideges is voltam, de aztán jobban szétnéztem, látom van még aki így járt, úgyhogy vígasztalásul ahogy én látom miután megnyugodtam:
- a 79 dolláros ugye nekünk 109 dollár valójában, fele akkora tárhellyel, jóval kisebb akksival, és joystick szerűséggel. Ez bevallom nekem nem szimpi.
- a touch 139 dollár. Lehet egyébként ezt választottam volna, de fenntartásaim vannak a tapi rendszerrel. A telefonom mindig maszatos, de nem zavaró az erős háttérvilágítás miatt, itt viszont az nincs.. Külsőleg egyébként nekem jobban tetszik, és a szín is. Ráadásul "Our all-new Kindle Touch will be released on November 21, 2011." A gyári tok 10 dolcsival drágább. Kevesebb rajta a hasznos terület, mint a keyboard változaton: "4GB for
3,000 books" ellenben "4GB for 3,500 books".
- a Kindle 3 vagyis Keyboard maradt a régi áron elérhető.

Kiemelik az új kampányképek, videók a vékonyságot, de controller-es változat ugyanolyan vékony, mint a keyboard, a touch pedig picit vastagabb is mindkettőnél. Nem mintha akkora jelentősége lenne, de akkoris.:)

Összességében nem vagyok benne biztos, hogy rossz választás lenne a keyboard változatos Kindle, nagy a hype, de az olcsóbb, kontrolleres változat 20 dollárral kevesebb össz-vissz.

Leveleztem a support-tal, felajánlottak azt is, hogy visszaküldhetem, ha esetleg meggondoltam magam az újak hatására, és visszateszik a pénzt, semmi probléma.

Már csak egy dolgot nem értem, miért hétfőre ígéri a UPS a szállítás, mikor már náluk van elintézve..

Vecses, Hungary 2011/09/29 8:39 Célállomás beolvasás
2011/09/29 8:39 Behozatal beolvasás
2011/09/29 8:00 Érkezésbeolvasás
Budapest, Hungary 2011/09/29 7:50 Kiindulásiállomás beolvasás
2011/09/29 7:22 Érkezésbeolvasás
Vecses, Hungary 2011/09/29 7:19 Csomagadatot a vámhatóság feldolgozta. Várakozás az engedélyezésre. / Vámhatóság engedélyezte. Most szállításban a kézbesítéshez.

[ Szerkesztve ]

(#2983) didros válasza Cassidey (#2982) üzenetére


didros
senior tag

Én is ezen őrlődök, hogy vajon visszaküldjem-e a Kindle3-at (30 napig állítólag ez problémamentesen kivitelezhető) De az az igazság, hogy nagyon tetszik. :-)
Örülök, hogy mindben rendben volt a kiszállítással, nem kaptam rossz készüléket, stb.
Most akkor minek kezdjem el elölről az egész hercehurcát. Ki tudja mennyit bukok amikor visszautalják a pénzt.. Mert ugye olyankor eladási áron számítják át a dollárt forintra, míg vásárláskor vételi árfolyamon. Na meg megrendeltem a tokot is ca. 2000 ft-ért.
Az új Kindle-ben egyedül az vonz, hogy kisebb és könyebb. Persze ez is valami... azt nem tudom, hogy pl. egy regény olvasásakor a gyorsabb lapozás mekkora pluszt jelent vajon.
Még egy pozitívum a Kindle 3 javára: Most próbáltam ki a szótárazást vele. Nagyon hatékony! Mint egy valódi szótárgép. Ha valaki sokat szótárazik, akkor tényleg hasznos extra a billentyűzet.

(#2984) Degeczi válasza Oldman2 (#2976) üzenetére


Degeczi
nagyúr

igen, a nem-touch verzió oldalán persze megmaradtak a lapozógombok

(#2985) Degeczi válasza Oldman2 (#2977) üzenetére


Degeczi
nagyúr

miért lepődnél meg? 2.5-3 nap alatt szokott ideérni...

(#2986) Cassidey válasza didros (#2983) üzenetére


Cassidey
senior tag

Nekem ez nem lenne probléma, mert dollárszámlám van.:) Igen, az nekem is tetszik benne, hogy könnyű, de a kontroller meg nem. November végéig meg nem akarok várni, azzal is vannak fenntartásaim ugye.. Szóval én valószínűleg megtartom. Szótárnál hogy is használható a bill? Bepötyögöd a szót amire keresel?

(#2987) didros válasza Cassidey (#2986) üzenetére


didros
senior tag

Igen, megnyitod a szótárt és csak bepötyögöd amire kíváncsi vagy.

Más: Eleinte féltem, hogy kicsi lesz a 6"-os kijelző, de bőségesen elég könyvolvasáshoz! olyannyira, hogy szerintem még egy 5"-os kijelzővel szerelt "utazó" e-booknak is lenne értelme.
El tudnék képzelni egy ilyet, még azon is kényelmesen lehetne olvasni. Talán egyszer megjelenik majd ez is a termékpalettán.

(#2988) Degeczi válasza didros (#2987) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ez az előnye az új verzióknak: ha a billentyűzet nem vesz el fölöslegesen helyet, lényegesen jobban hordozható a 6" is (ami szerintem azért kell. Így is pont azon a határon van, ahol normál betűmérettel még nem túl rövidek a sorok)

(#2989) didros


didros
senior tag

A Kindle-s címemre küldhetek .jpg filet is? Megcsinálja a rendszer könyvborítónak? Jó lenne...

(#2990) g0dl válasza Oldman2 (#2977) üzenetére


g0dl
addikt

Én anno hétfő reggel rendeltem, szerdán délben a kezemben volt. (szerencsés irányba forog a föld)

(#2991) Oldman2 válasza didros (#2989) üzenetére


Oldman2
veterán

Azt inkább a Calibre -vel csináld meg.

(#2992) Idiofil válasza OMagus (#2980) üzenetére


Idiofil
aktív tag

Köszi az infókat;)
Hát akkor még nem tudom. Inkább akkor várok még, lehet Kindle Fire lesz belőle.
Na de elsőre is köszi az infókat.
További szép napot!
:R

"Those who want respect, give respect"

(#2993) Degeczi válasza didros (#2989) üzenetére


Degeczi
nagyúr

könyvborítónak a Kindle esetén sajnos nincs túl sok jelentősége, mert nincs olyan nézet (tök jó lenne pedig opcionálisan úgy böngészni egy könyvespolcon, pláne mondjuk egy touch verzióval rábökve), külön bele kell mászni a könyv adataiba, h megnézd...

de egyébként valóban Calibre az ideális erre is, esetleg a Mobipocket Creator

(#2994) moli.hu válasza Cassidey (#2986) üzenetére


moli.hu
őstag

azokon kivul, amit latsz, azt is vedd szamitasba, hogy az elmult evek tapasztalatai alapjan az elozo generacio szoftveret elhagyjak, azt mar nem fejlesztik. plusz a touch-ban ott az xray es valoszinuleg a bongeszo is jobb. az erintokepernyot nem szukseges osszemaszatolni, eleg a kijelzo fole vinni valami targyat, hogy megszakitsd az infrasugarak utjat, ez lehet akar stylus is. ha sokat szotarazol, a touchon sokkal kenyelmesebb a szora ramutatni, mint a kurzorgombbal maszkalni.
--
az ordog ugyvedje

[ Szerkesztve ]

(#2995) moli.hu válasza Oldman2 (#2977) üzenetére


moli.hu
őstag

fizettel afat, vamot, vagy most is atvallalja az amazon?
tokot talaltal mar?

(#2996) Oldman2 válasza moli.hu (#2995) üzenetére


Oldman2
veterán

Még semmit nem fizettem, de nem is fogok lévén ez olvasható a Vámkontakt üzenetében:

"A csomag DDP szállitási feltétellel érkezik, a feladó fizeti a vámot áfát..."

Azaz ahogy eddig is volt, az Amazon átvállal mindent.

Tokot még nem néztem, szerintem még most fog ennek kínálata/választéka felfutni.

[ Szerkesztve ]

(#2997) didros válasza moli.hu (#2994) üzenetére


didros
senior tag

Úgy tudom, hogy a Kindle 3-ból valami brutális mennyiséget adtak el. Csodálkoznék ha nem fejlesztenék tovább a szoftverét.

(#2998) g0dl válasza didros (#2997) üzenetére


g0dl
addikt

Annál is inkább, mert nekik nem a kindle eladás az üzlet (mint pl. mobil gyártóknál), hanem a kindle az eszköz a könyveladásokhoz. (mondjuk én el vagyok a a könyveik nélkül eddig a hazai források kielégítik az igényeimet, de ha árulnának magyar újságot, az érdekelne)

(#2999) Degeczi válasza didros (#2997) üzenetére


Degeczi
nagyúr

eddig sem nagyon fejlesztették, inkább csak a jailbreak megnehezítésére jött ki újabb változat, nem új szolgáltatások vagy javítások miatt (bár kopp-kopp, az enyém a szűk fél éve, amióta megvan, még nem fagyott. De egy átdolgozott felületnek nagyon örülnék, ami jobban kezelné az említett borítókat, vagy a metaadatokat - vagy ha akár csak egy jobb MP3 játékost kapna)

(#3000) Degeczi válasza g0dl (#2998) üzenetére


Degeczi
nagyúr

pontosan, ezzel tudja lenyomni a többi céget az Amazon: adhatják veszteséggel is a hardvert, mert nekik a könyveken visszajön

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.