Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43301) LeonAran


LeonAran
tag

Köszönöm mindenkinek aki segített a mély hangok megtalálásában! :R :R :R

Engedelmetekkel megosztanám a szerzett tapaszoltatokat amire kísérletezéseim során szert tettem.

A front hangfalaim eddig (évek óta) enyhe szögben a hallgatási pozíció felé voltak fordítva. Most ezt kísérletképen korrigáltam, méghozzá oly módon, hogy teljesen merőlegesen azaz előre sugároznak. Ezután végeztem egy új mikrofonos kalibrációt.
Illetve az erősítő speakers/distances menüpontjában 0.1m-es lépésekben elkezdtem csökkenteni az erősítő által mért távolság értékeket. 40cm korrekció után a mély hangok odaértek végre a kanapéhoz (amit előtte csak kényelmetlenül előre hajolva érzékeltem) (Mérőszalaggal ellenőrizve egyébként az erősítő által mért értékek helyesek voltak).

A surround hangfalak elhelyezésére egyébként mit tanácsolnátok?
Most kb. 1m távolságra egymástól , a kanapé mögött 30 centiméterre, a TV-re merőlegesen helyezkednek el.
Volt már 3m távolságra egymástól, kb. 30 fokos szögben a kanapé felé fordítva elhelyezve is.
Azt még nem próbáltam ki, hogy egymással teljesen szembefordítva, a kanapét közrefogva helyezzem el.
Azért kérdezem (lehet hülye kérdés), hogy nem befolyásolja e a frontok/center/sub teljesítményét ha szembe sugárzok a hátsókkal? Nem ront e bele a hangképbe?
:R

Uplay: Repityu15

(#43302) BBéci válasza LeonAran (#43301) üzenetére


BBéci
titán

A háttérsugárzókat, akárcsak a frontsugárzókat a hallgatók felé kell fordítani! A jelenlegi elhelyezésük - kb. 1m távolságra egymástól , a kanapé mögött 30 centiméterre, a TV-re merőlegesen helyezkednek el - a lehető legrosszabb, az elrettentő példák között lehet emlegetni. :((

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43303) BBéci válasza #48613632 (#43287) üzenetére


BBéci
titán

Nem megy a szövegértelmezés?
Arról beszéltünk, hogy vagy van tapasztalata valakinek, vagy nincs. Mindkét eset megkérdőjelezhetetlen. Az is, amit te művelsz, folyamatosan értelmetlenül, feleslegesen vitatkozol. Ráadásul személyeskedsz (rátarti kivagyiság), ami itt tilos. Most nem fordulok a moderátorokhoz, de a következőnél meg fogom tenni.
Ha bajod van velem, írd meg privátban, ne szemeteld tele a topikokat! Az étrendedről sem szakmai, házimozis topikban kellene írni. Nem vagy arra sem felhatalmazva, hogy az írásaim hangvételét, stílusát, rövidségét bíráld, ha nem tetszik, ugord át!
Miféle szakmai oldalon jelent meg az a bizonyos információ? Egy webáruház oldalán. Tehát mibe futottam bele?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43304) mpo válasza LeonAran (#43301) üzenetére


mpo
veterán

Egy kis segítség:
[kép]

Ha érted, akkor már elavult.

(#43311) BBéci válasza mpo (#43304) üzenetére


BBéci
titán

A Mobilaréna nem a leghitelesebb forrás, bár majdnem stimmelnek a számok. Kivételt képez a háttérsugárzóé, mert nem 100-120, hanem 90-110 fok közötti elhelyezés ajánlott. Dolby.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43312) #48613632 válasza BBéci (#43303) üzenetére


#48613632
törölt tag

Csak címszavakban, mert nincs időm erre. Meg kedvem sincs hozzá.

- Mivel ez egy publikus csoport, így mindenki fel van hatalmazva arra, hogy szóvá tegye a saját véleményét, a másik írásával kapcsolatban.

- Nincs Veled bajom. Nem is ismerlek, mitől lenne? A mondandóddal volt bajom mindössze, azt meg is jegyeztem, de mondjuk nem Neked. (Ha már ott tartunk, hogy ki mibe szól bele, azt Te is megtehetted volna, hogy átugrod)

- Az étrendemmel kapcsolatban pedig, épp erről folyt egy off-topik jellegű beszélgetés (egyébként, jelenleg is tart), amibe egy hsz-t beillesztettem. Furcsa, hogy pont az enyém zavaró számodra, talán mégiscsak Neked lesz bajod velem, és nem fordítva. De voltaképp igazad van, bár engem nem zavar. Nem lehet ugyanis minden egyes, témához kevésbé illő mondattal másik csoportba ugrani, mert a beszélgetés elveszti a kontinuitását. Viszont, pont erre lett kitalálva az off-topik gomb, amit egyébként alkalmaztunk is, nagyon helyesen.

- Bárki tapasztalata megkérdőjelezhető. Te is többször megtetted ezt, ha szeretnéd, adok linket is hozzá. Ezen felül, a Te tapasztalataid időnként túl földöntúliak, túl misztikusak ahhoz, hogy de facto el lehessen könyvelni tényekként azokat. A képzettség pedig nem előfeltétele a következetességnek. A laposföld csoportokban is vannak mérnökök.

- Nem egy webáruház volt, hanem az SVS specifikus márkakereskedői oldala, ahonnan lehet vásárolni is. Az ember tehát joggal hiszi azt, hogy egy ilyen helyről, megbízható információkat lehet beszerezni, hiszen a képzettség, és a tapasztalat alapfeltétel, ha ilyen helyen dolgozol. Sőt, ilyen esetekben, maga a gyártó biztosítja a képesítést, és továbbképzést, az ott dolgozóknak.
Ettől függetlenül, lehetnek fals információk is az ott leírtakban, de ugye éppen erről volt szó, hogy a tapasztalat mennyire lehet megbízható.

- Moderátornak is jogod van bármikor szólni. Bár nem érzem úgy, hogy a "rátarti kivagyiság" annyira személyeskedő volna. Ennél azért jóval messzebb szoktak menni, ami már szankciót érdemel. A nézeteltérésünk pedig a Te kurta hozzászólásod eredménye, bár szerintem így is túl lett lihegve. Ezért én be is fejeztem.

(#43313) BBéci válasza #48613632 (#43312) üzenetére


BBéci
titán

"mindenki fel van hatalmazva arra, hogy szóvá tegye a saját véleményét, a másik írásával kapcsolatban"
Igen, annak szakmai tartalmával kapcsolatban.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43319) mpo válasza Dorian (#43309) üzenetére


mpo
veterán

Ez pont ugyanaz a tekintélyelvű, tények és érvek nélküli válasz,

Félreértettél, semmi tekintélyelvűség nincs benne, csak nem akarom offokkal telerakni a topikot.
Ha van kedved és időd, itt összehasonlíthatod a zsírokat:
[link]
Azért nem mindegy, mit tartalmaz, mert amit sütsz benne, az magába szívja a zsiradékot (lángos, fánk, bécsi szelet, stb.).
Az olcsósága miatt a pálmaolaj és a kókuszzsír kiszorította a margarint (azt meg alattomos gyilkosnak hívták) még a leveles és a blundel tésztából is, amit jobb helyeken vajjal készítettek. Ezért nem veszek cukrászdában semmit és bolti leveles tésztát sem. Margarin is régóta száműzve a konyhából, az ettől vacakabb kókuszzsír szóba sem jöhet.
Ha van kérdésed tedd föl privátban, ha van róla ismeretem, szívesen válaszolok.
Nem vagyok egészségmániás, 45 éve dohányzom.

Ha érted, akkor már elavult.

(#43320) mpo válasza BBéci (#43311) üzenetére


mpo
veterán

A Mobilaréna nem a leghitelesebb forrás, bár majdnem stimmelnek a számok.
Nem a Mobilarénából szedtem, hanem ebből a dokumentumból
[link]
csináltam egy képet még decemberben és azt töltöttem föl, mert ez volt most a gyorsabb. Egyébként a régebben feltöltött képek eltűntek, az új arculattal és a régi kereső is.
A Dolby pdf-et is linkeltem párszor.

Ha érted, akkor már elavult.

(#43322) Ragadozó


Ragadozó
Ármester

Sziasztok!
Kevesebb offot kérnék, valamint a kókuszzsír nem éppen házimozis téma.
Köszönöm.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#43325) johnywalker válasza Hikvision (#43164) üzenetére


johnywalker
őstag

Félreérted.
Illetve nem jól olvasod a wikit.Az a 384 kb/s csatornánként értendő... :K

(#43326) #46129152


#46129152
törölt tag

Pc-ről nézek filmet,már ha van időm. Mivel nincs Digit kimenenet rajta, egy HDMI-In HDMI Out-Toslink Out átalakítót használok.
Hangminőségre biztos pozitív hatással lenne egy USB külső hangkártya, főleg sztereóban,mint az integrált.
Valaki használ ilyet?
Érdemes ezzel foglalkozni alap-közép szinten?

(#43327) Hikvision válasza johnywalker (#43325) üzenetére


Hikvision
senior tag

Köszönöm mester! Most már másképp látom a világot! ;]

Amúgy mintha nem lenne oda írva, hogy per csatorna, tehát nem nálam volt a hiba.

20 éve a PH-n.

(#43328) johnywalker válasza Hikvision (#43327) üzenetére


johnywalker
őstag

Igaz, bocsi! Nem nálad volt zavar a zűrben... :K

(#43329) johnywalker válasza #46129152 (#43326) üzenetére


johnywalker
őstag

Az integráltnál egy alap belső Dgx vagy Dg-nek (stb) is kategóriával jobb hangja van, ez köztudott.Külsőket azért használnak előszeretettel, mivel az úgymond "nem szedi össze" esetlegesen a gépház zajait.Nekem csak belső van, de szerencsére nem zajos egyáltalán.

(#43330) BBéci válasza johnywalker (#43325) üzenetére


BBéci
titán

Nem jön ki se az 1509, se az 1536 kbps.
Ennyit ér a Wikipédia.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43331) johnywalker válasza BBéci (#43330) üzenetére


johnywalker
őstag

Iránymutatásnak elmegy, de tényleg amatőrök szerkesztik. 1.5 (M) x 1024= 1536

(#43332) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Onkyo TX-NR626ról az új 696-ra érdemes váltani? Leginkább a 4K képesség miatt kellene, illetve meghajtani egy HECO Music Style 500 szettet kb 20 négyzetméteren!

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#43333) #46129152 válasza johnywalker (#43329) üzenetére


#46129152
törölt tag

Egy ilyen Pc-m van,és ehhez csak külső hangkártyát tudok csatlakoztatni, a mérete miatt,ami nem is baj. Ezek között is van ajánlott és kerülendő típusok?

https://edigital.hu/asztali-szamitogep-mac/asus-vivomini-pc-un65u-intel-core-i7-7500u-hdmi-lan-wifi-displayport-bluetooth-p502810

(#43334) BBéci válasza #46129152 (#43333) üzenetére


BBéci
titán

Minek hangkártya, sztereó zenehallgatáshoz?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43335) #46129152 válasza BBéci (#43334) üzenetére


#46129152
törölt tag

Pl. ahhoz is, meg mivel nincs optikai kimenet közvetlenül a gépből,így gondolom a film hang is jobb lesz.
Most ílyen kütyün keresztül jön ki a hang

(#43336) Mike 32


Mike 32
aktív tag

Halli Skacok
Lehet hogy rossz helyre irom ,de meg szeretném kérdezni a hozzá értöktől.
Vennék Marantz NR sorozatot ,de sok helyen látom hogy a használtakba bedöglik a HDMI kimenet .Most akkor ez gyári hiba lenne és mindre ez a sors vár vagy valami más van mögötte ?? Azért kellene a kimenet egy olyan erősitön ahol OSD menü van .Vagy csak én tévedek.
Válaszokat előre is THX :)

Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71

(#43337) johnywalker válasza #46129152 (#43335) üzenetére


johnywalker
őstag

Milyen erősítőd van?Nincs rajta Hdmi?
USB külső hangkártyát elsősorban sztereózásnál használnak, ahogy írták is.Az optikain pedig megy a többcsatornás hang is.

[ Szerkesztve ]

(#43338) tothjani81


tothjani81
senior tag

Sziasztok. Valaki halott már teufel szettet szólni. Német oldalakon sok jót ha goztatnak róla. Szeretnék egy jó szettet venni hamarosan és ez nagyon megfogott a 8 hetes próba garancia van rá 2 év teljeskörű és 12 év szerkezeti garancia. Kint Németbe egy full alap házimozit halottam szólni amihez ilyen pici kb 10x10 es mini hangszórók és egy sub volt az meglepően jól és szépen szólt.
https://www.teufelaudio.com/home-cinema/ultima-40-surround-5-1-set-p18527.html

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#43339) bozont


bozont
veterán

Üdv
Egy Denon 1306 és egy Warfedale Power Cube 10+ közé kellene 10m rca-rca kábel. Kérdésem, hogy milyen kategóriától, minőségtől kell nézelődnöm, hogy megfelelő legyen a jelátvitel? Például ez megfelelő lehet?

(#43340) Formaster


Formaster
addikt

Üdv Urak, közeleg a költözés. Van egy alaprajzom a nappaliról, első ránézésre hol próbálkoznátok a sub-al? A szaggatott bal oldal végig üveg, tripla falú, ide megy majd valami jobb minőségű sötétítő+függöny+roló lehúz filemezésnél. Sajnos csempe az egész nappali, ezt igyekszem majd szőnyeggel eldúsítani.

(#43341) tothjani81 válasza Formaster (#43340) üzenetére


tothjani81
senior tag

Az üvegfelület minimálisan bár de felerősíti a hangokat ha jól tudom

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#43342) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Van egy 4 csatornas erositom, amit hazimozi celra szeretnek hasznalni.
Szuksegem lenne egy olyan DAC-ra, ami spdif (lehetoleg toslink, de RCA is megoldhato) jelbol tud 4 csatornas analog jelet csinalni, es rendelkezik hangeroszabalyzoval, ami taviranyithato.
Arban nem tudom, hogy milyen hatart szabjak, egyik komponens sem profi, de azert messze nem csicsahifi kategoria.

Elore is koszi a segitseget!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#43343) akos114


akos114
csendes tag

Sziasztok!

Erősìtő vásárlásban kérném a segítségeteket.

Két példányt néztem ki, az egyik egy:
Denon AVR X1500H -- 125k új

A másik egy használt viszonylag régi yamaha:
Yamaha RX-V775 -- 90k

Fontos nekem a phono bemenet. 25nm-es szobában lenne használva, elsőkörben a meglévő 5.1-el (de ez most lényegtelen mert a későbbiekben azt szeretném lecserélni.)

Mennyire lutri egy ilyen cirka 5 éves erősìtőnek a megvétele?

Köszi :R

(#43344) BBéci válasza Bici (#43342) üzenetére


BBéci
titán

Nem alkalmas házimozis felhasználásra.

(#43343) akos114
Csekély mértékben kockázatos, de azért valamilyen garanciát vállaljon az eladó.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43345) Carasc0 válasza Carasc0 (#43332) üzenetére


Carasc0
őstag

Erre valaki? :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#43346) BBéci válasza Carasc0 (#43332) üzenetére


BBéci
titán

Miért ne lenne érdemes?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43347) Bici válasza BBéci (#43344) üzenetére


Bici
félisten

Köszi, de pontosan miért?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#43348) Carasc0 válasza BBéci (#43346) üzenetére


Carasc0
őstag

Elsősorban arra gondolván, hogy ha bejönne a HDMI 2.1, akkor mégiscsak időtállóbb készülékem lenne akárhogy is nézzük. De lusta vok megvárni. :U Valahogy azt hittem, hogy a 2.1-et idén megkapják az erősítők de még nem!

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#43349) #46129152 válasza johnywalker (#43337) üzenetére


#46129152
törölt tag

Nincs az erősítőn HDMI bemenet,csak optikai hangbemenet.

(#43350) qqzs


qqzs
őstag

Onkyo nr686 on erdekesen mukodik az atmos. Minden egyeb formatumot felismer es directben tovabbit. Kivetel az atmos. Ennel a formatumvaltoval el kell kapcsolni atmos-ig es csak ekkor valt at a bemeneti formatum jelzese is atmosra.

Tovabbra is erdekelne hogy frekivagas csak csak pure audioban szunik meg mukodni vagy egyeb formatumoknal is?

Eladó: GTS450

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.